Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 97-02-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/02/1997


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ομιλία Σημίτη
  • [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [4] Εξεταστική Επιτροπή
  • [5] Ελλάδα - Βαλκάνια
  • [6] ΝΑΤΟ
  • [7] Κυπριακό
  • [8] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
  • [9] Σ. Ν. για την ιδιωτική ασφάλιση

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 12/02/1997 (ΑΠΕ)

    Η ομιλία του πρωθυπουργού στα Ανω Λιόσια, η συνέχιση της απεργίας των εκπαιδευτικών, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και η πρόταση για παράταση της εξεταστικής επιτροπής για το καζίνο του Φλοίσβου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σενάρια πολέμου. Περίεργες διαρροές από αμερικανούς και βρετανούς για σύρραξη Ελλάδας - Τουρκίας".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στο σφυρί χιλιάδες ακίνητα. Εκπλειστηριάζονται στο 30% της αξίας τους για χρέη προς το δημόσιο".

    Η ΑΥΓΗ: "Αλβανία ώρα μηδέν. Ζυμώσεις για ευρωπαϊκή βοήθεια και παρέμβαση".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εφτά καρφιά Σημίτη στους νεοδελφίνους".

    ΕΘΝΟΣ: "Αιφνιδιασμός Βάσως στη βουλή για τις ασφάλειες. Τα άλλαξε όλα τη νύχτα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την οικονομική πολιτική Σημίτη και... κερδίσαμε... λαχανάκια Βρυξελλών".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ολέθριο σφάλμα. Ξεπέρασαν και την τριτοκοσμική πολιτική του Ανδρέα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρεζιλίκι for Stefanos. 'Αρχαιοελληνικό έθιμο' το φαγοπότι".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ενας είναι ο δρόμος...". Ο Σημίτης απαντά σε επικριτές και απεργούς".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: "Μέγα θέμα για Γιαννόπουλο. Να πάρει θέση ο Σημίτης ζητά η ΕΣΗΕΑ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κίνητρα αμοιβών θεσπίζονται και στο δημόσιο. Πρώτη εφαρμογή στις κερδοφόρες ΔΕΚΟ".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Καθαρά λόγια. Σημίτης: δεν ζητάμε από το λαό θυσίες χωρίς αντίκρυσμα".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Αδιέξοδη συνάντηση για την παιδεία στα γραφεία των ΝΕΩΝ".

    ΝΙΚΗ: "Ρουκέτες κατά Σημίτη. Διαφωνία Πεπονή-Καψή για τα εθνικά".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μάθημα αγώνα από τους εκπαιδευτικούς".

    [2] Ομιλία Σημίτη

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι "από τα Ανω Λιόσια ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες απαντώντας έτσι μέσα και έξω από το ΠΑΣΟΚ σ'όσους το τελευταίο διάστημα αμφισβητούν ή ασκούν κριτική για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στα γενικότερα πολιτικά ζητήματα και τόνισε οτι είναι μονόδρομος η κυβερνητική πολιτική, προσθέτοντας πως "υπάρχουν δύο δρόμοι, ο ένας είναι να μην αναμετρηθούμε με τα προβλήματα και ο άλλος είναι αυτός που υλοποιούμε και έχει θετικά αποτελέσματα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι "σαφή προειδοποίηση προς όλους όσους εντέχνως προσπαθούν να τον εμφανίσουν ως μη δυνάμενο να ελέγξει την πορεία του κυβερνητικού έργου, σκεπτόμενος να αναθέσει μέρος των προσωπικών του αρμοδιοτήτων σε τρία κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του, απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο οτι δεν θα επιστρέψει τον κατακερματισμό ή την τιμαριοποίηση της κυβέρνησης. Επίσης έδωσε "δημόσια απάντηση προς τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αμφισβητούν το 'κοινωνικό πρόσωπο' της κυβέρνησης και επικρίνουν την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική".

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει οτι "συνεχίζεται ο προβληματισμός του πρωθυπουργού για τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται στην κυβέρνηση για να αντιστραφεί η κακή εικόνα της και να επιταχυνθεί το έργο της. Αύριο θα επισκεφθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και θα ανακοινώσει τις προτεραιότητες που τίθενται στα πλαίσια της αναπτυξιακής πολιτικής. Στο υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή θα αποφασιστεί η έναρξη του κοινωνικού διαλόγου. Επίσης σήμερα στη σύσκεψη θα εξεταστούν τα σημεία τριβής μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας για τα όρια της συνταξιοδότησης και τις συλλογικές συμβάσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα".

    [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "σενάρια πολέμου, με εμπλοκή της Ελλάδας, διαρρέουν από ξένες κυβερνήσεις και κατακλύζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ και η Βρετανία σχεδιάζουν πρωτοβουλίες για το Αιγαίο και την Κύπρο. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών κ. Μ. Ρίφκιντ 'έριξε λάδι στη φωτιά' με τη δήλωσή του για τη 'σοβαρή πιθανότητα' πολέμου Ελλάδας-Τουρκίας επειδή 'και οι δύο πλευρές αναζητούν αφορμές επιδείνωσης της κρίσης'. Στο ίδιο κλίμα ο πρώην βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρ. Χόλμπρουκ (που πιθανολογείται οτι θα αναλάβει ζωτικό ρόλο στην τελική φάση διευθέτησης του Κυπριακού) πρόβλεψε πόλεμο, αν δεν λυθούν τα προβλήματα της Μεγαλονήσου και των βραχονησίδων. Κύριο χαρακτηριστικό της κλιμάκωσης των σεναρίων πολέμου είναι οτι περιλαμβάνουν πλέον όχι μόνο την Κύπρο, αλλά -ρητά- και το Αιγαίο: η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μ. Ολμπράϊτ, καταθέτοντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής, ανέφερε χαρακτηριστικά για τις προθέσεις της Ουάσιγκτον: "είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε στη μείωση της έντασης σε στρατηγικές περιοχές, όπως η Κύπρος και το Αιγαίο".

    Για "ιταμή πρόκληση των 'συμμάχων' που "μας βάζουν στο ίδιο τσουβάλι με τους Τούρκους" κάνει λόγο η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ενώ ΤΑ ΝΕΑ αναφέρονται σε "συντονισμένες πιέσεις προς Αθήνα και Λευκωσία των ΗΠΑ και της Βρετανίας για να πετύχουν υποχωρήσεις στο Κυπριακό και Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει οτι ασκούνται "ωμές πιέσεις από την Ολμπράϊτ για συμβιβασμό στην Κύπρο και το Αιγαίο. Η αμερικανίδα ΥΠΕΞ κατέστησε σαφές πως τα χρονικά περιθώρια έχουν παρέλθει γιατί "η αυξημένη βία στο νησί δραματοποίησε την επείγουσα ανάγκη για μια βιώσιμη λύση". Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ μάλιστα, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως σε συγκεκριμένα βήματα και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο. Διαψεύδοντας τις ελληνικές προσδοκίες για μια λύση στο Κυπριακό που αποτελεί προϋπόθεση για την έναρξη ελληνοτουρκικού διαλόγου, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε πως το πρόβλημα της Κύπρου αποτελεί ένα μόνο τμήμα της ευρύτερης ελληνοτουρκικής διένεξης που "θέτει σε κίνδυνο και την ευρωπαϊκή σταθερότητα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρεται στη συνέντευξη του επιτρόπου της ΕΕ Χάνς βαν ντεν Μπρούκ στην τουρκική εφημερίδα "Τζούμχουριετ", όπου υποστήριξε οτι "η Ελλάδα και όχι το Ισλάμ είναι το εμπόδιο για την ευρωπαϊκή ένταξη της Τουρκίας. Προειδοποίησε μάλιστα οτι δεν μπορούν να συνεχιστούν κατά τον ίδιο τρόπο οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας για τα επόμενα δέκα χρόνια, έχοντας προφανώς στο νου του την Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο ο Ολλανδός επίτροπος ουσιαστικά προσδιόρισε την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ενωμένη Ευρώπη μέσα σε ορίζοντα δέκα ετών".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει οτι "Ουάσιγκτον και Λονδίνο συντηρούν το σκηνικό έντασης σε Κύπρο και Αιγαίο προετοιμάζοντας τη ΝΑΤΟποίηση της περιοχής".

    [4] Εξεταστική Επιτροπή

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "νέα παράταση των εργασιών της, έως τις 11 Μαρτίου αποφάσισε χθες η εξεταστική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση του Φλοίσβου. Την παράταση επιδίωξαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν το χρόνο για να γεφυρώσουν τις διαφορετικές απόψεις τους. Αργά τη νύχτα, υπέβαλε την παραίτησή του από την επιτροπή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ι. Σκουλαρίκης δηλώνοντας οτι δεν μετείχε ποτέ σε ομαδοποιήσεις και ίντριγκες".

    [5] Ελλάδα - Βαλκάνια

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Κέν Μπέικον δήλωσε σήμερα οτι "οι διαφορές στη Βουλγαρία και την Αλβανία είναι εσωτερικές διαφορές και δεν πιστεύουμε οτι αποτελούν απειλή για την Ελλάδα". Οσο για την πιθανότητα να απειληθούν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και κατά πόσον τα εγγυώνται οι ΗΠΑ, ο κ. Μπέικον απάντησε:"η αμυντική συνεργασία (Ελλάδας- ΗΠΑ) δεν είναι συνθήκη και έτσι δεν νομίζω οτι μας δεσμεύει για την άμυνα (της Ελλάδας). Πάντως σύμφωνα με το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, εάν τα σύνορα της Ελλάδας απειληθούν από επιθετικότητα εκ μέρους ενός μη μέλους του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα θα καλυφθεί από την κοινή άμυνα".

    Το ΕΘΝΟΣ όπως και οι άλλες εφημερίδες τονίζουν οτι "ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή, προβληματίζει έντονα την ελληνική κυβέρνηση. Η πρόταση αυτή που θα παρουσιάσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, που συνέρχεται στις 24 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, θα προβλέπει μεταξύ άλλων: παροχή γενναίας οικονομικής βοήθειας προς τις χώρες της περιοχής που μαστίζονται από οικονομική κρίση. Ενίσχυση των προσπαθειών για προώθηση του εκδημοκρατισμού. "Τεχνική" βοήθεια για την αναγκαία αναδιοργάνωση των δομών στις χώρες της περιοχής. Ειδικότερα για την Αλβανία, όπου η κατάσταση πλέον δείχνει ανεξέλεγκτη, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα επισήμαιναν το πρόβλημα έλλειψης αξιόπιστου συνομιλητή στα Τίρανα, καθώς η 'παντοκρατορία' του προέδρου Μπερίσα αμφισβητείται πλέον ανοικτά και κάθε κίνηση πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά ώστε να μη θεωρηθεί ως 'σωσίβιο' σωτηρίας για τον πρόεδρο Μπερίσα. Την πολιτική τους στα Βαλκάνια επανασχεδιάζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις καθώς η νέα κρίση στην περιοχή οδηγεί σε επανεξέταση των αρχικών τους σχεδίων".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει οτι "το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις στην Αλβανία επιχειρώντας να προβλέψει την επόμενη μέρα. Εκτιμάται οτι πιθανότατα ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Μέξι θα είναι το εξιλαστήριο θύμα. Διπλωματικοί κύκλοι ωστόσο εκφράζουν επιφυλάξεις οτι η Αλβανία βρίσκεται σε μια κατάσταση γενικευμένης εξέγερσης χωρίς όμως να υποτιμάται ο κίνδυνος απρόβλεπτων εξελίξεων". Σε αντίθεση με τον υπόλοιπο τύπο η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει οτι "μέχρι τώρα δεν έχει διατυπωθεί αίτημα από το ΥΠΕΞ προς συναρμόδια υπουργεία για λήψη πρόσθετων έκτακτων μέτρων στη μεθόριο. Στο συμβούλιο γενικών υποθέσεων της ΕΕ στις 24 Φεβρουαρίου θα τελεί από την Ελλάδα συνολικά το θέμα των εξελίξεων στα Βαλκάνια, με στόχο να αναδειχτεί σε μείζον θέμα για την ίδια την Κοινότητα. Πληροφορίες όμως απο τις Βρυξέλλες αναφέρουν οτι το κλίμα που επικρατεί εκεί δεν θα πρέπει να θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκό για την εκδήλωση της ελληνικής παρέμβασης".

    [6] ΝΑΤΟ

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "όλα τα επίκαιρα και κρίσιμα θέματα που απασχολούν το ΝΑΤΟ θα συζητήσουν οι ΥΠΕΞ των χωρών-μελών του στην έκτακτη σύνοδό τους, το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρέπει να αποκλείεται σύντομη παρέμβαση της ΥΠΕΞ της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ, η οποία θα επαναλάβει τα όσα έχει ήδη πει τόσο η ίδια όσο και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ οτι δηλαδή η χώρα της θα προβάλει το βέτο της στη διεύρυνση της Συμμαχίας αν δεν γίνει αποδεκτή ως υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ χώρα".

    [7] Κυπριακό

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "θετικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την πραγματοποίηση συνάντησης των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για συντονισμό των πρωτοβουλιών για την επίλυση του Κυπριακού. Ο Ρώσος πρέσβης Γκεόργκι Μουράτοφ δήλωσε οτι έγινε αποδεκτή η σχετική πρόταση της Μόσχας. Ωστόσο ο κ. Μουράτοφ δεν ανέφερε αν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την πραγματοποίηση της συνάντησης. Ο κ. Μουράτοφ εξήγησε οτι σκοπός της συνάντησης των "5" του ΣΑ είναι ο συντονισμός όλων των ιδεών και προτάσεων για το Κυπριακό, γιατί όπως ανέφερε "αυτό το διάστημα γίνεται λόγος για κάποιες πρωτοβουλίες, αλλά κανείς δεν ξέρει περί τίνος πρόκειται". Δήλωσε επίσης οτι στη συνάντηση θα συζητηθεί και η πρόταση Κληρίδη για την αποστρατικοποίηση της Κύπρου. Ο κ. Μουράτοφ άφησε εξάλλου ανοικτό το θέμα της συμμετοχής - για την οποία γίνεται αναφορά στη ρωσική πρόταση- στη συνάντηση και εκπροσώπου της ΕΕ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "την πρόθεσή του να προωθήσει απ'ευθείας συνομιλίες χωρίς ημερομηνία κατάληξης στο πρώτο εξάμηνο του 1997 εκφράζει ο ΓΓ του ΟΗΕ προς τον πρόεδρο Κληρίδη. Η επιστολή απευθύνεται στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά στο κείμενο αναφέρει οτι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων. Εξάλλου αναφέρεται στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ως κ. Ντενκτάς. Το περιεχόμενο της επιστολής είναι ταυτόσημο με την επιστολή προς τον Ρ. Ντενκτάς και στα περισσότερα σημεία του όμοιο με το κείμενο των επιστολών προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος και της Τουρκίας".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει οτι "πάρα πολύ δύσκολο, χαρακτήρισε το κυπριακό πρόβλημα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον απευθυνόμενος στους δύο Κύπριους Βουλευτές που είχε προσκαλέσει στη συνάντηση της Ημέρας Προσευχής εκδήλωση στην οποία ο Λευκός Οίκος κατά παράδοση αποδίδει μεγάλη σημασία. Ο κ. Κλίντον διαβεβαίωσε τους Κύπριους συνομιλητές του οτι ενδιαφέρεται για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Στο μεταξύ, ανήσυχο είναι το ελληνοαμερικανικό λόμπι, λόγω της προσέγγισης που επιχειρείται από τη γραφειοκρατία του Στέιτ Ντιπάρμεντ".

    [8] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    ΑΘήνα, Ελλάδα, 12/02/1997 (ΑΠΕ)

    Το σχέδιο νόμου για την ιδιωτική ασφάλιση και η νέα άνοδος του δείκτη τιμών του Χρηματιστηρίου, είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Σενάρια για αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο. Η Βάσω φέρεται να αντικαθιστά το Γιάννο".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Βήμα εξυγίανσης της ασφαλιστικής αγοράς. Κατατέθηκε το Σ.Ν. για την ιδιωτική ασφάλιση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Συναγερμός για 2.800 επιχειρήσεις. Σε κίνδυνο η ελληνική παρουσία στα Βαλκάνια".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ανεκτέλεστες εντολές στο Χρηματιστήριο. Δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ξένοι θεσμικοί με μεγάλα πακέτα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέα φορολογία σε όλες τις μορφές ενέργειας. Σταδιακά από το 1998 έως το 2002, με απόφαση της Κομισιόν".

    [9] Σ. Ν. για την ιδιωτική ασφάλιση

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι "η ψήφιση του νομοσχεδίου θα έχει - όπως πιστεύει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης - σημαντική συμβολή στην αξιοπιστία της ασφαλιστικής αγοράς. Ειδικά για τους κατόχους των ανασφαλίστων αυτοκινήτων το ν/σ προβλέπει την θέσπιση αυστηρών κυρώσεων και συγκεκριμένα: επιβολή χρηματικού προστίμου 150-500 ECU υπέρ του επικουρικού κεφαλαίου, αφαίρεση πινακίδων και άδεια κυκλοφορίας και απαγόρευση μεταβίβασης του οχήματος ή αλλαγής του κινητήρα του".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02b run on Wednesday, 12 February 1997 - 16:18:40 UTC