Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Avaskopnsn A0nvaikou Tupou, 02/10/96

Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/10/1996


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Σημίτης - Κύπρος
  • [3] Νέα Δημοκρατία
  • [4] ΗΠΑ - ΕΕ - Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [5] Ελληνοκυπριακή άσκηση

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι χθεσινές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία για τους εκλέκτορες, η επίσκεψη και οι συνομιλίες που είχε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης στην Κύπρο και οι αναμενόμενες πρωτοβουλίες από τους διεθνείς παράγοντες για το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπροστά ο Σουφλιάς στους εκλέκτορες παρά τους φοβερούς εβερτικούς μηχανισμούς".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Θρίλερ με τους εκλέκτορες. Για συντριπτική υπεροχή μιλάει ο Εβερτ. Σουφλιάς: δικοί μου οι περισσότεροι".

    Η ΑΥΓΗ: "Κλίμα διαλόγου για το Κυπριακό. Αθήνα-Λευκωσία συζητούν την αμερικανική πρωτοβουλία".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πάτος ο Εβερτ. Σάρωσε ο Σουφλιάς. Επανάσταση και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    ΕΘΝΟΣ: "Διχοτόμηση βγάζουν οι κάλπες. Σφήνα από το Σουφλιά στα 'κάστρα' του Εβερτ. Φουντώνει η καχυποψία για εκβιασμούς και νοθεία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τα στοιχεία οδηγούν σε επανεκλογή Εβερτ πριν ακόμη ο... εκλέκτωρ λαλήσει".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αβαντάρουν το ΠΑΣΟΚ οι 'πράσινοι' συνδικαλιστές".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κέρδισε ο Εβερτ τον πρώτο γύρο. Για δική του υπεροχή μιλάει ο Σουφλιάς".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Στροφή στη βάση. Απώλειες Εβερτ σε σίγουρα κάστρα του".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η Ευρώπη επιταχύνει, η Ελλάδα ολιγωρεί. Σε σκληρότερο προϋπολογισμό εξωθείται η κυβέρνηση".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Τελεσίγραφο στην Τουρκία. Σημίτης: διαθέτουμε ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. ΗΠΑ και Ευρώπη προωθούν ελληνοτουρκικό διάλογο".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Βάλτωσε το Μετρό για 160 δις ".

    ΝΙΚΗ: "Κουκιά, ξύλο και διάσπαση. Επεισόδια στην ανάδειξη των εκλεκτόρων στη Νέα Δημοκρατία".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μαύρη χρονιά για τους βαμβακοπαραγωγούς".

    [2] Σημίτης - Κύπρος

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "σκληρή προειδοποίηση προς την Τουρκία απηύθυνε χθες από την Κύπρο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, υπογραμμίζοντας ότι Ελλάδα και Κύπρος διαθέτουν 'ισχυρή αποτρεπτική δύναμη', ικανή να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις επιβολές της Αγκυρας και να επιφέρει πλήγματα στον αντίπαλο. Ο Κ. Σημίτης είναι ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την ανεξαρτησία της Μεγαλονήσου και του επεφυλάχθη θερμή υποδοχή από χιλιάδες Κυπρίους, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης (επίδειξη στρατιωτικής ισχύος με τα υπερσύγχρονα ρωσικά άρματα μάχης Τ-80, που έφθασαν πριν από λίγες μέρες στο νησί). Στη συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο, Γλαύκο Κληρίδη, ο Κ. Σημίτης συζήτησε την πρωτοβουλία που εκδηλώθηκε από την ευρωπαϊκή 'τρόικα' (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία)για την έναρξη απευθείας διαλόγου μεταξύ των δύο Κοινοτήτων με την παράλληλη εγκατάσταση τριεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη από τη Λευκωσία ότι "η Ελλάδα απορρίπτει λύση-'πακέτο' των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού. Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι 'Ελλάδα και Κύπρος είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε διάλογο με την Τουρκία αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις για επιτυχία των συνομιλιών ή ένα ελάχιστο κοινό έδαφος μεταξύ των απόψεων των δύο πλευρών'. Ο Κ. Σημίτης κατήγγειλε τους Διεθνείς Οργανισμούς και τις Μεγάλες Δυνάμεις λέγοντας ότι "δεν έχουν επιδείξει την αναγκαία πολιτική βούληση και δεν έχουν ασκήσει την επιρροή τους στην τουρκική πλευρά". Ακόμη ξεκαθάρισε οτι "Αθήνα και Λευκωσία ενδιαφέρονται για μια σύντομη λύση του Κυπριακού που θα στηρίζεται όμως στο διεθνές δίκαιο στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη".

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "προσπάθεια να επιτευχθεί πρόοδος στο Κυπριακό μέσα στους επόμενους μήνες, υπό τον όρο να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις του Ραούφ Ντενκτάς, καταβάλλει η κυβέρνηση και η ελληνοκυπριακή πλευρά, θέλοντας να εκμεταλλευθεί την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης μετά την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο Κυπρίων στη Δερύνεια. Παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει όλα τα απαραίτητα εκείνα διπλωματικά μέτρα που θα συνδέουν την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ με το ευρύτερο ζήτημα της διεύρυνσης. Μέτρα που θα ανατρέπουν την περαιτέρω διεύρυνση της Κοινότητας αν δεν έχει πριν ολοκληρωθεί η ένταξη της Κύπρου".

    Σύμφωνα με "απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, που επικαλείται η ΑΥΡΙΑΝΗ, Αθήνα και Λευκωσία αντιμετωπίζουν με ικανοποίηση και σκεπτικισμό, εξαγγελθείσες πρωτοβουλίες της διεθνούς κοινότητας που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Οπως ο ίδιος ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας φέρεται να έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο, έχουν εκδηλωθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τόσο από την ΕΕ όσο και από τις ΗΠΑ για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, οι οποίες εν μέρει έγιναν αποδεκτές!".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "την προοπτική έναρξης διαλόγου για το Κυπριακό εξετάζουν σοβαρά τώρα οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου υπό το βάρος των αμερικανικών παραινέσεων και εν όψει της πρωτοβουλίας που έχουν προαναγγείλει οι ΗΠΑ για τους αμέσως προσεχείς μήνες. Χθες, από την κυπριακή πρωτεύουσα, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έδωσε το στίγμα της προτεραιότητας των διπλωματικών πρωτοβουλιών, εντάσσοντας όμως στη λογική αυτή και το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα. Εκτιμάται ότι ο διάλογος δεν θα αρχίσει πριν από τον ερχόμενο Ιανουάριο, ενώ δεν αποκλείεται να έχει προηγηθεί ο "στρατιωτικός διάλογος", τον οποίο έχει προτείνει η αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Μ. Ολμπράϊτ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "μένει να φανεί κατά πόσον οι αναμενόμενες πρωτοβουλίες θα εμπεριέχουν σχέδια για λύση-'πακέτο' του Κυπριακού και των Ελληνοτουρκικών σχέσεων που εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας έχουν οξυνθεί. Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να έχει ένα τέτοιο περιεχόμενο η πρωτοβουλία των ΗΠΑ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ κάνει λόγο για "μυστική συμφωνία Πάγκαλου- Κρίστοφερ για Κυπριακό και ελληνοτουρκικά".

    Η ΝΙΚΗ υπογραμμίζει τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου χαρακτήρισε στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης τη διασφάλιση του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, ενώ ανακοίνωσε ότι έρχεται αύριο στην Αθήνα, ο Κύπριος ομόλογός του, Κώστας Ηλιάδης. Οι δύο υπουργοί θα εξετάσουν την πορεία του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, αλλά κυρίως το ζήτημα της κοινής άσκησης των ελληνικών και των κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων, που αρχίζει στις 4 Οκτωβρίου".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προειδοποιεί την "κυβέρνηση ότι είναι υπεύθυνη και υπόλογη για τα όσα σχεδιάζονται εις βάρος της Ελλάδας. Είναι διπλά υπόλογη, όχι μόνο γιατί αποδέχεται το ρόλο της άβουλης μαριονέτας που της παραχωρούν οι Αμερικανοί αλλά και γιατί την ίδια ώρα όταν δεν εξαπατά γύρω από τα σχεδιαζόμενα στα κέντρα εξάρτησης κρατάει το λαό στο περιθώριο, στο σκοτάδι και την άγνοια. Ο δρόμος που έχουν πάρει οι κυβερνώντες είναι ολισθηρός. Είναι ώρα να καταλλάβουν ότι η δική τους υποτέλεια δεν είναι υποχρεωτικό να στιγματίσει το μέλλον του τόπου. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες. Και ας το ξέρουν θα τους αποδοθούν".

    [3] Νέα Δημοκρατία

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "για δύο ημέρες ακόμη θα συνεχισθεί η ανελέητη σύγκρουση των μηχανισμών με στόχο την επικράτηση στην ηγεσία του κόμματος, χωρίς όμως να δίνεται λύση στο πολιτικό αδιέξοδο της ΝΔ, που με βεβαιότητα θα συνεχισθεί ως και το συνέδριο την άνοιξη του 1997. Τα χθεσινά αποτελέσματα "έδειξαν" ότι η επανεκλογή Εβερτ δεν πρόκειται να είναι ένας "περίπατος" όπως καλλιεργούσε έως χθες η Ρηγίλλης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "η μάχη των εκλεκτόρων σημάδεψε τη χθεσινή ημέρα των διεργασιών στη Νέα Δημοκρατία. Με αντικείμενο τη διαδικασία εκλογής που σε πολλές περιπτώσεις παρουσίασε προβλήματα λόγω των πιέσεων και των μεθοδεύσεων των συνεργατών του παραιτηθέντος προέδρου κ. Μ. Εβερτ που σε ορισμένες περιπτώσεις οδήγησε σε παρατυπίες και ακόμα σε αποκλεισμούς υποψηφίων όπως έγινε στην Εύβοια στα στρατηγεία των υποψηφίων και των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπήρξε έντονη κινητικότητα. Επεισόδια έγιναν στην Αχαϊα, εκλογές δεν έγιναν στα Τρίκαλα, γιατί υπήρξε αμφισβήτηση της νομιμότητας της Νομαρχιακής Επιτροπής, ενώ καταγγελίες υπήρξαν στην Ημαθία, στην Εύβοια και στη Μεσσηνία".

    Στο κύριο άρθρο της η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι είναι "απαράδεκτη, εγκληματική και μειοδοτική η στάση ορισμένων στελεχών που σπέρνουν από τώρα τους σπόρους νέας αναταραχής και αμφισβήτησης για τη μετά την εκλογή του αρχηγού της ΝΔ περίοδο. Ο λαός της ΝΔ είναι υπομονετικός και ώριμος Και θα χειροκροτήσει και θα στηρίξει τον αρχηγό της, όποιος κι αν είναι αυτός. Θα καταγγείλει δε και θα τιμωρήσει παραδειγματικά όποιο στέλεχός της, οσοδήποτε ψηλά κι αν βρίσκεται, επιχειρήσει να διασπάσει την ιστορική παράταξη".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "δεν έλειψαν τα βίαια επεισόδια, οι χειροδικίες και οι ύβρεις από τη διαδικασία ανάδειξης των εκλεκτόρων απο την οργανωμένη βάση της ΝΔ. Ούτε οι καταγγελίες για αποκλεισμούς στελεχών ούτε η καχυποψία για τη δημοκρατική υπόσταση των εσωκομματικών διαδικασιών. Το κλίμα έντασης και οξύτητας που και χθες επικράτησε στη ΝΔ φαίνεται πως διαπνέει το σύνολο του κομματικού μηχανισμού. Οσο και αν ο Μ. Εβερτ και ο Γ. Σουφλιάς θέλησαν αμφότεροι να εμφανιστούν κερδισμένοι για προφανείς λόγους εντυπώσεων, η ανάδειξη των εκλεκτόρων προσέθεσε νέα "κουκιά" στο σακούλι στο οποίο κρύβεται η διάσπαση. Το διχαστικό κλίμα δεν επικρατεί μόνο μεταξύ των κορυφαίων αλλά και των μεσαίων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο σχόλιό του σημειώνει ότι "δύο είναι τα βασικά πολιτικά συμπεράσματα από τις εξελίξεις στη ΝΔ. Πρώτον ο Μιλτιάδης Εβερτ απέκτησε ένα σαφές προβάδισμα στους εκλέκτορες που αναδείχθηκαν μέσα από τις κομματικές οργανώσεις, γεγονός που θα κρίνει πιθανότατα και το αποτέλεσμα της Παρασκευής. Δεύτερον, έπεσαν οι τόνοι σε επίπεδο μεσαίων στελεχών και βουλευτών και πέρασε στη βάση το μήνυμα ενότητας. Το μέλλον της ΝΔ αποτελείται πλέον απο μια καλή συνεννόηση Εβερτ- Σουφλιά και των περισσότερων κορυφαίων στελεχών την αξιοποίηση των προτάσεων Βαρβιτσιώτη, την αναζήτηση της νέας στρατηγικής. Η παράταξη νίκησε . Η μάχη της διαδοχής μετατράπηκε σε πραγματική γιορτή της δημοκρατίας".

    Κατά την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ , "το επιτελείο του κ. Μ. Εβερτ χθες το βράδυ πανηγύριζε αφού πάνω από 52 εκλέκτορες πρόσκεινται σε αυτόν. Τα στελέχη του κ. Γ. Σουφλιά ήταν ιδιαίτερα συγκρατημένα, αφού διεπίστωσαν ότι η πλειοψηφία των εκλεκτόρων πρόσκεινται στον κ. Μ. Εβερτ. Πριν ακόμη... εκλέκτωρ λαλήσει, τα στοιχεία δείχνουν επικράτηση του κ. Εβερτ".

    Αντίθετα, η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει "σημαντική ενίσχυση του Γιώργου Σουφλιά από τις χθεσινές εκλογές. Ο κ. Σουφλιάς δείχνει μια σημαντική δυναμική στο σώμα των κομματικών εκλεκτόρων, η οποία σαφέστατα θα επηρεάσει υπέρ αυτού την εκλογή νέου αρχηγού της ΝΔ την Παρασκευή το πρωί".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "διασώζεται η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας ! Παρά τις θηριωδίες του διαβόητου Μπάλιου, ο Γιώργος Σουφλιάς σαρώνει. Ο Εβερτ βυθίζεται και στην απελπισία του εξαπέλυσε από χθες τους ημιάγριους Ρέιντζερς του Μπάλιου και αιχμαλωτίζει όσους περισσότερους από τους 79 λαϊκούς εκλέκτορες του απέμειναν. Συνοδεία τραμπούκων έρχονται οι εκλέκτορες στην Αθήνα και καταλύουν σε υποδεδειγμένα ξενοδοχεία που φρουρούνται και θα φρουρούνται μέχρι την ημέρα της εκλογής του νέου προέδρου για να μην λιποτακτήσουν".

    [4] ΗΠΑ - ΕΕ - Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, "η κυβέρνηση εμφανίζεται να αποδέχεται την έναρξη συζητήσεων μεταξύ της Ελλάδος και των ΗΠΑ αφ'ενός και της Τουρκίας και των ΗΠΑ αφ'ετέρου, για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων αλλά εμμένει στην πάγια θέση ότι ο διάλογος με την Αγκυρα δεν είναι εφικτός, όσο η γειτων χώρα εγείρει διεκδικήσεις στο Αιγαίο και αρνείται να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το ζήτημα των βραχονησίδων Ιμια. Το συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ δέχθηκε χθες "παθητικά" την αρνητική απάντηση της Τουρκίας στην απόφαση των "15" με την οποία καλούσαν την κυβέρνηση της Αγκυρας (Ιούλιος 1996) να προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για το θέμα της Ιμιας. Αντίθετα, μάλιστα ορισμένοι υπουργοί Εξωτερικών κρατών-μελών κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης που έγινε στο Συμβούλιο έδειξαν σαφώς ότι διαφωνούν με την ελληνική απόφαση να κρατάει "παγωμένες " τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις προς την Τουρκία".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "η προκλητική άρνηση της Αγκυρας να συμμορφωθεί με τις αρχές της κοινοτικής δήλωσης για τα ελληνοτουρκικά, δεν ενοχλεί τους ισχυρούς εταίρους, οι οποίοι επενδύουν στη σύσφιξη των οικονομικών δεσμών της Τουρκίας με την Κοινότητα".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "Η Τουρκία επιμένει να μη δέχεται την κοινοτική διαμεσολάβηση για μια ειρήνη-μέσω συνομιλιών- επίλυση των διαφορών της με την Ελλάδα. Οπως εξήγησε χθες στους ομολόγους του των άλλων χωρών-μελών ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ Ντίκ Σπρίνγκ που η χώρα του ασκεί την προεδρία στην Κοινότητα ,η ΥΠΕΞ της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ με την οποία συναντήθηκε ο ίδιος την περασμένη εβδομάδα στη Ν. Υόρκη απορρίπτει κάθε ιδέα αποδοχής της Κοινής Δήλωσης που είχαν υιοθετήσει τον περασμένο Ιούλιο οι 15 ΥΠΕΞ στο κείμενο της οποίας αναφέρεται κατηγορηματικά ότι η Αγκυρα θα πρέπει να προσφύγει στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης αν επιμένει να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά Ιμια".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "η χρηματοδότηση της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει ν'αρχίσει το συντομότερο δυνατόν και δεν μπορεί να συνδέεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις! Αυτό υποστήριξαν χθες στο Λουξεμβούργο οι εταίροι μας αρχίζοντας νέο "μπαράζ" πιέσεων προς την κυβέρνηση για την άρση των επιφυλάξεων στη χορήγηση του κοινοτικού πακτωλού στην Τουρκία (500 δις δραχμές περίπου στο πλαίσιο της τελωνειακής ένωσης). Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει με τον πλέον σαφή τρόπο ότι η δήλωση της ΕΕ της 15ης Ιουλίου για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ήταν χωρίς καμία σημασία".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, η ΕΕ "ψάχνει νέα στρατηγική για την Τουρκία. Οι ευρωπαίοι υπουργοί εξωτερικών ψάχνουν να βρουν τρόπο να ικανοποιήσουν και την Ελλάδα και την Αγκυρα οικονομικώς".

    [5] Ελληνοκυπριακή άσκηση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "η κοινή στρατιωτική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Κύπρου με την επωνυμία 'Νικηφόρος' και 'Τοξότης' θα πραγματοποιηθεί κανονικά από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου στον ελληνικό και κυπριακό χώρο".
    Athens Press Review (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.00 run on Wednesday, 2 October 1996 - 9:49:30