Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-06-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/6/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/6/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η έρευνα για την υπόθεση της Siemens, η σημερινή κατάθεση Τσουκάτου στον εισαγγελέα, τα αιματηρά επεισόδια στο Ηράκλειο Κρήτης, η απελευθέρωση του επιχειρηματία Μυλωνά από τους απαγωγείς του καθώς και η σημαντική πτώση του Γενικού Δείκτη Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συντάξεις ΙΚΑ δύο ταχυτήτων! Τα 15 ή 20 χρόνια ασφάλισης, μαζί με το ΕΚΑΣ, βγάζουν καλύτερες αποδοχές από την ....35ετία!".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "δουλεύοντας κανείς για μια 35ετία και πληρώνοντας περισσότερες εισφορές, μπορεί να καταλήξει να παίρνει τελικά σύνταξη μικρότερη σε σύγκριση με τις συνολικές αποδοχές όσων συνταξιοδοτούνται - για διάφορους λόγους - με μόλις 15 ή 20 χρόνια ασφάλισης".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Συνωστισμός μαρτύρων και υπόπτων στην πόρτα του Εισαγγελέα. Εξονυχιστικές έρευνες για τη σχέση στελεχών του ΠΑΣΟΚ (εποχής Σημίτη) με το σκάνδαλο SIEMENS".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με μία συνολική τοποθέτηση, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, αναφέρθηκε χθες στην υπόθεση της Siemens, καθιστώντας σαφές πως οι προσπάθειες συμψηφισμού και οι αόριστες φημολογίες αποτελούν καταφύγιο όσων προσπαθούν να μεταφέρουν τις ευθύνες τους σε άλλους χώρους".

    Η ΑΥΓΗ: "Βουλιάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Νέα υποχώρηση των ποσοστών τους λόγω σκανδάλου SIEMENS".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "νέα υποχώρηση των ποσοστών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καταγράφει δημοσκόπηση της MRB που μετέδωσε χθες ο Alpha. Το κυβερνών κόμμα υποχωρεί στο 29,9% , το ΠΑΣΟΚ στο 25,1%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται στο 15,9%, το ΚΚΕ στο 7,5% και ο ΛΑΟΣ βρίσκεται στο 4%. Το 71,5% των πολιτών θεωρούν ότι η υπόθεση Siemens αφορά και τα δύο κόμματα και το 60% ζητεί εξεταστική επιτροπή".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στον ανακριτή κατέθεσε στενός φίλος του Γ. Παπανδρέου".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο αντιπρόσωπος της SAIC Γ. Τρεπεκλής έδωσε εξηγήσεις για το πώς η Siemens κατάφερε να ανεβάσει το ποσοστό της στην κοινοπραξία από το 27% που προέβλεπε η αρχική σύμβαση στο 67% με ποιο τρόπο πήρε το έργο, αφού δεν είχε τεχνογνωσία και πώς εισεπράχθησαν από το ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, για ένα έργο που δεν έχει τελειώσει ακόμη και κανείς δεν υπογράφει για να το παραλάβει....".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Το καλοκαίρι της Siemens. Η αλληλουχία των φημών και οι προθεσμίες. ΠαΣοΚ και ΝΔ σε κατάσταση αναμονής για νέες αποκαλύψεις".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με τον φόβο εμπλοκής και άλλων στελεχών τους στην υπόθεση της Siemens θα περάσουν το καλοκαίρι η ΝΔ και το ΠαΣοΚ. Το όργιο των φημών και των ψιθύρων για πολιτικά πρόσωπα που εμφανίζονται να έχουν αναμειχθεί σε δραστηριότητες της εταιρείας συνεχίστηκαν και χθες με τα δύο μεγάλα κόμματα να ανταλλάσσουν κατηγορίες για προσπάθειες συγκάλυψης του σκανδάλου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ο στρατός του "στρατηγού". SIEMENS: 7 "φίλοι" - 7 λογαριασμοί. Στα ίχνη του "πράσινου " υπουργού για τα 10.000.000 μάρκα ο εισαγγελέας".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το κουβάρι της "μίζας" ξετυλίγει ο εισαγγελέας, ο οποίος εξετάζει τόσο την υπόθεση Τσουκάτου όσο και την πλέον σοβαρότερη, στην οποία εμπλέκεται κορυφαίος υπουργός επί κυβέρνησης Σημίτη. Προθεσμία για τη Δευτέρα πήραν οι επτά συγγενείς και φίλοι του σωματοφύλακα του κ. Τσουκάτου, που φέρονται ως συνδικαιούχοι των λογαριασμών, μέσω των οποίων διακινήθηκαν τα χρήματα της Siemens, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο κ. Τσουκάτος που έχει κληθεί για σήμερα".

    ΕΘΝΟΣ: "Νέες βόμβες για Siemens- ΟΤΕ-C4i. Ολοήμερη παρέλαση μαρτύρων και υπόπτων στον εισαγγελέα".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δεύτερο χειρόγραφο σημείωμα του Ηλία Γεωργίου, με την εντολή να καταβληθούν 200.000 μάρκα στον "A. Rocos" έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Προσπαθώντας να ρίξει το μπαλάκι των ευθυνών στην Ελλάδα για την μη εξεύρεση λύσης στο όνομα, ο Γκρούεφσκι απέκλεισε αλλαγή στάσης και ...δεν βάζουν νερό στο κρασί οι Σκοπιανοί."

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "με αντιφατικές δηλώσεις και αντικρουόμενες σκέψεις, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων προσπαθεί να βγει κι από πάνω, κατηγορώντας την Ελλάδα και τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι είναι υπεύθυνοι για την μη εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για το όνομα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Βγάζουν τα άπλυτα του ΠΑΣΟΚ στη φόρα. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα λαμόγια που έλυναν- έδεναν και θησαύριζαν".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε αδελφοκτόνο πόλεμο οδηγούν το ΠΑΣΟΚ οι δραματικές εξελίξεις με τα μαύρα ταμεία της SIEMENS, αφού οι άλλοτε σύντροφοι και φίλοι υποχρεώνονται να βγάλουν τα άπλυτά τους στη φόρα για να αποποιηθούν των πολιτικών τους ευθυνών".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ασφάλεια, το μείζον αγαθό...Το μακελειό της Κρήτης και το (αίσιο) τέλος της απαγωγής Μυλωνά ξαναβάζουν στο τραπέζι το ζωτικό θέμα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η "ανακατάληψη" των Ζωνιανών έχει επιτευχθεί αλλά τα ...Ζωνιανά, η οπλοκατοχή και το "μαύρο χρήμα" ζουν και βασιλεύουν σε όλη την Κρήτη. Με Π.Δ. καταργείται η εντοπιότητα των αστυνομικών: "Θα σπάσουμε το απόστημα", δηλώνει ο Π. Παυλόπουλος στον ΕΤ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ο Ρόκος και τα αδέλφια του...Στο φως ένα ακόμα έμβασμα από τα μαύρα ταμεία της Siemens".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "λογαριασμός που μοίραζε πράσινες και μπλε μίζες αποδεικνύεται ο 480028 της UBS, με νόμιμη δικαιούχο την Α. Μάρκου και διαχειριστή τον Η. Γεωργίου. Από τον λογαριασμό αυτόν στις 2/11/98 εστάλη έμβασμα 200.000 μάρκων στον 22157 , με δικαιούχο τον "άγνωστο" A. Rocos. Πρόκειται για τον λογαριασμό στην Canadian Imperial Bank of Commerce της Γενεύης, που χρεώνεται από τη Siemens σε πρώην υπουργό".

    ΕΣΤΙΑ: "Ο κ. Σημίτης για την διαπλοκή. "Δεν δέχομαι μαθήματα ηθικής ευαισθησίας".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "λίγοι ενθυμούνται ότι τον Ιούλιο 2000 και αφού είχε προηγηθή συνάντησις του τότε Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη μετά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως κ. Καραμανλή, ο δεύτερος είχε αποστείλει στον πρώτο επιστολή για το θέμα της διαπλοκής και της διαφάνειας των κρατικών προμηθειών. Ο κ. Καραμανλής ζητούσε από τον κ. Σημίτη να ληφθούν από κοινού μέτρα για την αντιμετώπισή της. Πλην όμως ο τότε Πρωθυπουργός του απήντησε με τρόπο απαξιωτικό".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εισαγγελείς Ε.Ε. στην Αθήνα για την υπόθεση των 6 φρεγατών. Ύποπτες πληρωμές σε ελβετικές τράπεζες κατά τα έτη 2003-2005".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε μια περίοδο κατά την οποία οι αποκαλύψεις για τη χρηματοδότηση πολιτικών και κομμάτων από τα "μαύρα ταμεία" της Siemens έχουν προσλάβει καταιγιστικό ρυθμό, μια ακόμη υπόθεση, αυτή του εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών από την Ολλανδία, τίθεται στο μικροσκόπιο ευρωπαϊκών και ελληνικών δικαστικών αρχών".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Σε κρίσιμη καμπή η έρευνα για τη Siemens. Σήμερα στον εισαγγελέα ο Θ. Τσουκάτος".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "καταιγισμός εξελίξεων σε σχέση με την υπόθεση Siemens αναμένεται την εβδομάδα που διανύουμε, καθώς πληθώρα ατόμων που συνδέονται με το σκάνδαλο, καλούνται να περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου".

    ΤΑ ΝΕΑ: "ΠΑΣΟΚ: Για όλα φταίει ο Τσουκάτος. Δεν μπήκαν τα χρήματα στο ταμείο μας".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον κ. Θ. Τσουκάτο -που προσέρχεται σήμερα στον εισαγγελέα ως ύποπτος για την υπόθεση Ζίμενς- "δείχνουν" τώρα από το ΠΑΣΟΚ για το ένα εκατομμύριο μάρκα. Η Χαριλάου Τρικούπη δεν αποδέχεται ότι τα χρήματα κατέληξαν στα ταμεία της".

    Η ΝΙΚΗ: " Ήξεραν ημέτεροι τα αποτελέσματα. Νέο σκάνδαλο με διαρροές στο υπουργείο Παιδείας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "διαρροές των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων που σήμερα ανακοινώνονται επισήμως, κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ, για της Άννας Διαμαντοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά μέσω "γαλάζιων" κομματικών γραφείων σε Δωδεκάνησα και Αγρίνιο. Δεν διέψευσε τις καταγγελίες ο υπουργός Παιδείας . Ο Ευρ. Στυλιανίδης αρκέστηκε πάντως να δηλώσει ότι είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Το σάπιο πολιτικό σύστημα χρειάζεται ανατροπή από το λαό. Υπόθεση "Ζημενς" και σενάρια ανανέωσης του αστικού συστήματος".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η υπόθεση "Ζήμενς" είναι αμερικανογερμανικός πόλεμος πάνω σε υπαρκτό σκάνδαλο, που όλες οι εταιρείες πραγματοποιούν σε όλες τις χώρες. Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα που επιχειρούν να στήσουν δυνάμεις του συστήματος αξιοποιώντας και την υπόθεση "Ζήμενς".

    Η ΧΩΡΑ: "7 φάκελοι που καίνε. Η λίστα με τις μίζες της SIEMENS".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε επτά φακέλους - που βρίσκονται μέσα σε δύο ογκωδέστατα ντοσιέ- το ειδικό γραφείο της Siemens συγκέντρωνε τιμολόγια και παραστατικά που καταγράφουν τα δωράκια που έδινε σε Έλληνες πολιτικούς".

    City Press: "Άγρια Δύση" η Ελλάδα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 38χρονος Θ. Γενιτσαρίδης, ένας εκ των τριών αστυνομικών οι οποίοι τραυματίστηκαν ύστερα από την επίθεση που δέχθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής από χασισοκαλλιεργητές στις Μαλάδες του Ηρακλείου Κρήτης".

    Metro: "Ζουν με άγχος και βία τα παιδιά μας. Αποκαλυπτική έρευνα του ΕΚΚΕ, με πρωτοβουλία της βουλευτού της ΝΔ Φεβρωνίας Πατριανάκου".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "αποκαλυπτικά στοιχεία για τη βία και το άγχος που βιώνουν τα παιδιά ηλικίας 10 έως 17 ετών στο Λεκανοπέδιο Αττικής έφερε στο φως έρευνα με θέμα" "Παιδική και νεανική βία μέσα από τα μάτια των γονέων" , που διενεργήθηκε από την εταιρεία ερευνών PULSE R.C. με την επιστημονική συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), κατόπιν πρωτοβουλίας της βουλευτού της ΝΔ Φεβρωνίας Πατριανάκου".

    Metropolis: "Βάζουν φωτιές οι χωματερές".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "εκατοντάδες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα σε ολόκληρη τη χώρα, με πολλές από αυτές να εκδηλώνονται όχι μόνο σε δασικές εκτάσεις αλλά και σε χωματερές".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Αγωνία τέλος για χιλιάδες υποψηφίους. Σήμερα οι βαθμολογίες των πανελλήνιων εξετάσεων".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται", είπε ο πρόεδρος της Κίνας, Χου Ζιντάο, υποδεχόμενος τον Έλληνα πρόεδρο. Ο Κ. Παπούλιας σε μεγάλη εθνική αποστολή στην Κίνα.

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Τιμωρία με πρόσθετο φόρο 200% για ΕΤΑΚ. Το υπουργείο Οικονομικών "απειλεί" τις επιχειρήσεις που δεν θα υποβάλουν δήλωση".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αυστηρή προειδοποίηση για επιλογή πρόσθετων φόρων έως 200% και "πάγωμα" στη μεταβίβαση των ακινήτων τους απευθύνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσες επιχειρήσεις "αμελήσουν" να υποβάλουν δήλωση για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επιθετικές πωλήσεις ξένων. Πτώση για 11η συνεχή συνεδρίαση".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι επιθετικές πωλήσεις από επενδυτικά χαρτοφυλάκια του εξωτερικού σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης οδήγησαν το ελληνικό Χρηματιστήριο στην ενδέκατη συνεχιζόμενη πτωτική συνεδρίαση. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και του ΟΤΕ, ενώ συνολικά 17 τίτλοι του FTSE 20 βρέθηκαν στο "κόκκινο".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Οι ξένοι γύρισαν την πλάτη στις ελληνικές τράπεζες, ενώ η Ευρώπη αντιστάθηκε, η "Σοφοκλέους" υποχώρησε για 11η συνεχή ημέρα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ελληνικό φαινόμενο θεωρείται η καθίζηση της αγοράς, καθώς για ενδέκατη συνεδρίαση έκλεισε στο "κόκκινο" και μάλιστα με απώλειες 2,60% στις 3.524,85 μονάδες. Η αγορά έχει γυρίσει δύο χρόνια πίσω τουλάχιστον , ενώ μία σειρά από μετοχές του 20άρη βρίσκονται πολύ κοντά πριν αγγίξουν ιστορικά χαμηλά".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αναζητώντας αιτίες για την πτώση στο χρηματιστήριο. Ενδέκατη συνεχόμενη συνεδρίαση, χθες, με σημαντική υποχώρηση".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σχεδόν το 1/3 της αξίας που έχει χάσει από την αρχή του έτους το ελληνικό χρηματιστήριο, με την πλειονότητα των μετοχών του να καταγράφει σημαντικές απώλειες. Χθες, το ελληνικό χρηματιστήριο γνώρισε την 11η πτωτική συνεδρίαση , με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 2,6% κλείνοντας στις 3.524,85 μονάδες".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 24 June 2008 - 21:31:43 UTC