Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-06-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/6/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/6/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι κινητοποιήσεις κατά της ακρίβειας και του πληθωρισμού σε Βρυξέλλες και Αθήνα, η εσωκομματική κρίση στο ΠΑΣΟΚ, η επικύρωση της συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με την Deutsche Telecom, εν μέσω οξείας αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και καταγγελιών εναντίον του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, η νέα εγκύκλιος Παυλόπουλου που σηματοδοτεί αλλαγές στο καθεστώς μετατάξεων, μετακινήσεων και αποσπάσεων στους ΟΤΑ, καθώς και τα νέα στοιχεία τα οποία προκύπτουν στην υπόθεση της Siemens.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ριζικές αλλαγές για μετατάξεις, μεταθέσεις για τους 57.000 υπαλλήλους των Δήμων. Όλες οι ρυθμίσεις με εγκύκλιο του Προκ. Παυλόπουλου".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ριζικές αλλαγές έρχονται στο καθεστώς των μετατάξεων, αποσπάσεων και μετακινήσεων που διέπει τους 57.000 μονίμους ή με σύμβαση αορίστου χρόνου υπαλλήλους των δήμων της χώρας".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Φουντώνει η αμφισβήτηση του Γιώργου. Αυξάνονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αποδοκιμάζουν τη διαγραφή του Σημίτη".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η ρήξη κορυφής μεταξύ του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, και του Γιώργου Παπανδρέου επηρεάζει καθοριστικά και τη στάση των κορυφαίων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που στην παρούσα φάση επιλέγουν να μην εμπλακούν ενεργά στον κυκεώνα της κρίσης, προκειμένου να διαφυλάξουν ανέπαφες τις ηγετικές τους φιλοδοξίες".

    Η ΑΥΓΗ: "Σε κλοιό διαδηλώσεων Βρυξέλλες και Αθήνα. Εξοργίζει η αδράνεια των κυβερνήσεων απέναντι σε κερδοσκόπους και καρτέλ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "απομονωμένοι από τις κοινωνίες τους, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι πολίτες σε πολλές χώρες, χθες στη Γαλλία και το Βέλγιο, σήμερα στην Αθήνα, εκφράζουν την οργή τους για την ακρίβεια και τις πολιτικές που αφήνουν ανενόχλητη την κερδοσκοπία. Συνδικάτα, επαγγελματικές και καταναλωτικές οργανώσεις πρωταγωνιστούν στις ευρωπαϊκές κινητοποιήσεις".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "2-3 υπουργοί τα 'χουν αρπάξει από τη SIEMENS. Ο εισαγγελέας εντόπισε ήδη ένα λογαριασμό 3.300.000 μάρκων που ανήκει σε κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης Σημίτη".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα στην κατεύθυνση να κλείσει το γιγαντιαίο σκάνδαλο της Siemens με την παραπομπή κάποιων στελεχών του γερμανικού κολοσσού και ενδεχομένως διαφόρων επιχειρηματιών που διευκόλυναν την κίνηση μαύρου χρήματος, τα στοιχεία που αφορούν τις μίζες που πήραν οι πολιτικοί και τα κόμματα άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα, προκαλώντας σεισμικές δονήσεις και αλλάζοντας ριζικά τα δεδομένα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Με τρακτέρ στις Βρυξέλλες. Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση για την ακρίβεια".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σε "κατάσταση πολιορκίας" βρέθηκαν χθες οι Βρυξέλλες, οι οποίες υποδέχονται σήμερα τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα κυριαρχήσει το θέμα της ακρίβειας. Αγρότες και μεταφορείς περικύκλωσαν την πρωτεύουσα του Βελγίου, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση κατά της ακρίβειας. Απόψε πραγματοποιείται συλλαλητήριο και στην Αθήνα. Υπό το βάρος των κινητοποιήσεων οι ηγέτες των 27 χωρών - μελών αναμένεται να ανακοινώσουν μέτρα στήριξης των χαμηλών εισοδημάτων ενώ καλούνται να αποφασίσουν για την ευρωπαϊκή πορεία μετά το "Όχι" των Ιρλανδών στην Ευρωσυνθήκη".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αλλάζουν όλα για τους εργαζομένους στους ΟΤΑ. Σημαντικές καινοτομίες φέρνει η εγκύκλιος Παυλόπουλου".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μετάταξη υπαλλήλων από ΟΤΑ σε ΟΤΑ, χωρίς να υπάρχει το κώλυμα της αντιστοιχίας των συνταξιοδοτικών διατάξεων, μείωση του χρόνου παραμονής των πολυτέκνων σε παραμεθόριες περιοχές κατά τέσσερα χρόνια και δυνατότητα παράτασης του χρόνου απόσπασης κατά ένα επιπλέον έτος προβλέπει, μεταξύ άλλων, η εγκύκλιος που επέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος".

    ΕΘΝΟΣ: "Κερδοσκοπία με... εξωφρενικά καπέλα. Αγρότες και καταναλωτές πληρώνουν την ανυπαρξία ελέγχων".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πανευρωπαϊκό το πρόβλημα της ακρίβειας, αλλά τα εγχώρια καπέλα σε κηπευτικά και φρούτα διεκδικούν χρυσό μετάλλιο για λογαριασμό των κερδοσκόπων".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εσονται οι δύο εις σάρκα μία. Με προσωπικές επιθέσεις στον υπουργό Οικονομίας και υπό τη σκιά της... ΜΙΖΕΝΣ, κυρώθηκε χθες από τη Βουλή ο γάμος ΟΤΕ - Deutsche Telecom".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "επικυρώθηκε χθες στη Βουλή η συμφωνία ελληνικού δημοσίου - Deutsche Telecom για τον ΟΤΕ. Βουλευτές της ΝΔ που στο παρελθόν είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους και είχαν δείξει καχυποψία για τη συμφωνία με τη DT, πειθάρχησαν και την υπερψήφισαν ενώ... μετέθεσαν την όποια διαφωνία και αλλαγή στάσης τους στο μέλλον".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Γαλάζια βόμβα στον υπουργό της ακρίβειας. Από τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ Κώστα Πουπάκη".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με... κόκκινο "βγήκε" στην κυβέρνηση και τους προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστές η ΔΑΚΕ. Ο πρόεδρος των "γαλάζιων" συνδικαλιστών και γγ της ΓΣΕΕ Κώστας Πουπάκης, με γραπτή δήλωσή του, παρενέβη χθες στο θέμα της ακρίβειας, επισημαίνοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις δυσμενής οικονομικές εξελίξεις σε βάρος των ελληνικών νοικοκυριών και ζητώντας τη λήψη δραστικών μέτρων εκ μέρους του κράτους, όπως η διατίμηση στα είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και η μείωση των επιτοκίων στα τραπεζικά δάνεια".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανοίγει το καπάκι. Καταγγελίες ΠΑΣΟΚ κατά Αλογοσκούφη λίγο πριν από την πρόταση προανακριτικής για D.T. - ΟΤΕ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σε ανοιχτό πολιτικό πόλεμο μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του υπουργού Οικονομίας εξελίσσεται η υπόθεση του ΟΤΕ. Λίγες ώρες πριν από τη νυχτερινή ονομαστική ψηφοφορία επί της συμφωνίας που υπέγραψε το ελληνικό Δημόσιο με τη γερμανική Deutsche Telekom για την παραχώρηση του μάνατζμεντ του Οργανισμού, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Καρχιμάκης εμφάνισε τον κ. Γ. Αλογοσκούφη να έχει προσωπικό όφελος από αυτή τη συμφωνία, εξαιτίας της επαγγελματικής διαδρομής της συζύγου του".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ευρω-ξεσηκωμός για την ακρίβεια. Διαδήλωση κορυφής στις Βρυξέλλες, για μπαλώματα συζητούν οι "27".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "προφυλαγμένοι από συρματοπλέγματα και εκατοντάδες αστυνομικούς, περικυκλωμένοι από χιλιάδες διαδηλωτές, που έφθασαν από όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης οι ηγέτες των "27" θα επιχειρήσουν να δώσουν κάποιες "ασπιρίνες" στους Ευρωπαίους που πλήττονται από την ακρίβεια".

    ΕΣΤΙΑ: "Αναζητείται τρίτος πόλος. Το διαγραφόμενο πολιτικό αδιέξοδο".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "πολιτικό κενό δημιουργούν οι τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Σημαντικό ποσοστό πολιτών που κατά το παρελθόν έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία -αυτοί που δίνουν συνήθως τις πλειοψηφίες- αισθάνονται πολιτικά άστεγοι. Δεν ικανοποιούνται σήμερα ούτε από το ένα ούτε από το άλλο κόμμα, ενώ παράλληλα δεν είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν κάποιο από τα μικρά κόμματα των άκρων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εμπλέκεται με Siemens και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Δεν κατείχε ποτέ κυβερνητική θέση. Φέρεται αποδέκτης 1 εκατ. μάρκων".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μορφή χιονοστιβάδας τείνουν να προσλάβουν οι αποκαλύψεις για το πολιτικό χρήμα από τα "μαύρα ταμεία" της Siemens. Μετά τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που φέρεται από μαρτυρίες στελεχών της μητρικής εταιρείας να εμπλέκεται σε μίζες 10 εκατ. ευρώ για τις προγραμματικές συμφωνίες του ΟΤΕ το 1998, ένα ακόμη στέλεχος του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί εκτεθειμένο".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Στους δρόμους για "την κούρσα των τιμών". Συλλαλητήριο των πολιτών στο Σύνταγμα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έχουν προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα οι καταναλωτικές οργανώσεις μαζί με τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, την ΠΑΣΕΓΕΣ, την Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς και τον Δήμο Πειραιά, με φόντο την ακρίβεια που πλήττει και τη χώρα μας. Οι καταναλωτικές οργανώσεις ζητούν από την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την προστασία των χαμηλών εισοδημάτων από τις αλλεπάλληλες ανατιμήσεις".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Κρυφός φόρος και στην πρώτη κατοικία. Ανάβει φωτιές "γκάφα" του υπουργείου".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "με φόρο ακινήτων κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν χιλιάδες φορολογούμενοι για την κύρια κατοικία τους. "Γκάφα" του υπουργείου Οικονομικών στον σχετικό νόμο αλλά και τεχνικά προβλήματα στον υπολογισμό του φόρου προκαλούν αλαλούμ και οδηγούν στη φορολόγηση της κύριας κατοικίας".

    Η ΝΙΚΗ: "Παρτενέρ των Γερμανών η κυρία Αλογοσκούφη. Μέγα σκάνδαλο στη Βουλή καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ.

    Η εφημερίδα γράφει ότι "παραδέχθηκε ο Γ. Αλογοσκούφης την επιχειρηματική σχέση εταιρείας που ανήκει στη σύζυγό του με τη Deutsche Telecom, στον τομέα της διαχείρισης ακινήτων. Τις σχετικές καταγγελίες διατύπωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης, ξετυλίγοντας το κουβάρι της διαπλοκής. Τις ευθύνες της κυβέρνησης στο ξεπούλημα του ΟΤΕ ανέδειξε ο Ευ. Βενιζέλος".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ:"Πού το πάει ο "κινέζος"; ΠΑΣΟΚ: Όλοι σιωπούν με το όπλο παρά πόδα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ένα φάντασμα πλανάται πάνω από τη Χαριλάου Τρικούπη από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας: αυτό της διάσπασης. Αιτία η άκομψη παρέμβαση του Σημίτη, ο οποίος, ξεχνώντας ή παραβλέποντας τη δική του θέση το 2005, έσπευσε να επιτιμήσει τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την επιλογή του να συμπλεύσει με το αίτημα για δημοψήφισμα στο θέμα της Συνθήκης της Λισσαβώνας".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Όλοι σήμερα με το ΠΑΜΕ κατά της ακρίβειας και για τις Συμβάσεις. Συγκεντρώσεις- διαδηλώσεις σε 45 πόλεις της χώρας".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "συγκεντρώσεις σήμερα σε δεκάδες πόλεις. Στην Ομόνοια (7μμ) στην Αθήνα, στο Άγαλμα Βενιζέλου (7μμ) στη Θεσσαλονίκη. Απεργίες και συγκεντρώσεις τις επόμενες μέρες από τις ταξικές Ομοσπονδίες".

    Η ΧΩΡΑ: "Η ακρίβεια τις Βρυξέλλες. Σε κλοιό οι Ευρωπαίοι ηγέτες από χιλιάδες διαδηλωτές".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε κλοιό διαδηλωτών συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σε μία από τις κρισιμότερες Συνόδους Κορυφής των τελευταίων ετών. Οι "27" καλούνται να δώσουν λύσεις στο πανευρωπαϊκό πρόβλημα της ακρίβειας και να λάβουν μέτρα για τα χαμηλά εισοδήματα, ώστε να μη γενικευτεί η κοινωνική αναταραχή".

    City Press: "Κρίσιμη σύνοδος με μειωμένες προσδοκίες".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "εν μέσω έντονης κοινωνικής αναταραχής σε πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, οι πολιτικές ηγεσίες των κρατών -μελών της Ε.Ε. καλούνται να δώσουν πειστικές απαντήσεις στους Ευρωπαίους πολίτες για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ακρίβειας".

    Metro: "Κρίσιμες ώρες στις Βρυξέλλες. Οι "27" συζητούν και οι πολίτες διαδηλώνουν ζητώντας λύσεις για το πρόβλημα της ακρίβειας".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "με φόντο την "κούρσα" της τιμής του πετρελαίου, που τρέχει πάνω από τα 135 δολάρια, τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη που καταγράφει ιστορικό αρνητικό ρεκόρ και την έντονη κοινωνική αναταραχή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, λόγω της αύξησης των τιμών, συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής των "27".

    Metropolis: "Παράταση στο Κτηματολόγιο".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "την παράταση έως και τα τέλη του 2008, της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων ακίνητης περιουσίας στις 107 υπό κτηματογράφηση περιοχές φέρεται να μελετά σύμφωνα με πληροφορίες της "Μ" η "Κτηματολόγιο Α.Ε.".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Θεσσαλονίκη: "Στον αέρα" το μετρό."

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ελλάδα - Ευρώπη σε μάχη κατά της ακρίβειας σήμερα με μεγάλες συγκεντρώσεις. Πολλά μέτρα και στην Αμερική κατά των κερδοσκόπων".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Προπομπός για άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων. Εντός του Ιουλίου στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα "επαγγελματικά δικαιώματα".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επιταχύνονται οι κυβερνητικές κινήσεις ως προς το "μέτωπο" των "κλειστών επαγγελμάτων" , με αφορμή και τη διεθνή αναταραχή αλλά και την ανάγκη περαιτέρω απελευθέρωσης των αγορών και ενίσχυσης του ανταγωνισμού, ο οποίος μεσοπρόθεσμα αποτελεί το πλέον σημαντικό "ανάχωμα" στις πληθωριστικές πιέσεις".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Σε δίνη οι διεθνείς αγορές. Δελτίο θυέλλης για τα χρηματιστήρια".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η "βουτιά" κατά 57% των κερδών της Morgan Stanley, η φημολογία πώλησης της Lehman Brothers επανέφεραν στο προσκήνιο τα προβλήματα του χρηματοοικονομικού κλάδου από την κρίση που είναι σε εξέλιξη. Την ίδια στιγμή, η Royal Bank of Scotland προειδοποιούσε τους πελάτες της ότι η περίοδος Ιουλίου - Οκτωβρίου ίσως να αποδειχθεί η πιο δύσκολη για τις αγορές".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Στο μάτι του κυκλώνα οι τραπεζικές μετοχές. Οι ξένοι θεσμικοί μειώνουν τις θέσεις τους, αναζητώντας ρευστότητα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "στο μάτι του κυκλώνα των πωλητών έχουν βρεθεί οι τραπεζικές μετοχές, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται μια ανάσα από τα χαμηλά τους".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σε "κλοιό" οι αποφάσεις της Ε.Ε. για τον πληθωρισμό. Οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα στις Βρυξέλλες".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο πληθωρισμός και η αντιμετώπισή του θα κυριαρχήσουν στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο στις Βρυξέλλες, εν μέσω κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων που έχουν θορυβήσει την Ε.Ε.".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 20 June 2008 - 12:30:13 UTC