Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-04-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/4/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/4/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η υπόθεση του ντόπινγκ και τα όσα κατέθεσε χθες ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "1 στους 2 πολίτες δυσπιστεί για τα ΜΜΕ. Έρευνα του Ινστιτούτου Επικοινωνίας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ένας στους δύο Έλληνες περισσότερους από τους μισούς (54%) δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τα ΜΜΕ".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Βουτιά θανάτου από δύο αδελφές. Πρωτοφανής διπλή απόπειρα αυτοκτονίας στο Ηράκλειο Κρήτης".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινωνία του Ηρακλείου το δράμα μιας οικογένειας, οι δύο κόρες της οποίας με διαφορά 24 ωρών προσπάθησαν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους".

    Η ΑΥΓΗ: "Κάτω από την μπάρα η κυβέρνηση. Αναβάλλονται για τη Μ. Τετάρτη οι αποφάσεις για το ντόπινγκ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "άτολμη η κυβέρνηση -προφανώς κάτω από την εκβιαστική πίεση του κυκλώματος ντόπινγκ- δεν τόλμησε να προχωρήσει σε αποφασιστικά μέτρα και μετέθεσε τις αποφάσεις για τη Μ. Τετάρτη".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μαϊμού το e-mail από την Κίνα. Οι Κινέζοι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου και θα ξετινάξουν το ελληνικό άλλοθι".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "μαϊμού είναι το επίμαχο e-mail από την Κίνα που παρουσίασε ο εισαγωγέας της ντόπας για να δικαιολογήσει το μεγάλο σκάνδαλο που συγκλονίζει τον ελληνικό αθλητισμό και έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Έρχεται θερμό καλοκαίρι με αλλαγές και συγκρούσεις. Ο κ. Κ. Καραμανλής προανήγγειλε τον δεύτερο γύρο μεταρρυθμίσεων".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "κοινωνική έκρηξη και νέες εστίες έντασης φέρνει ο δεύτερος γύρος των μεταρρυθμίσεων που προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Το σύνδρομο της Κίνας. Αποκαλύψεις και αμφίσημα μηνύματα για τις δαιδαλώδεις διαδρομές των κινέζικων σκευασμάτων".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο Χρήστος Ιακώβου απολογήθηκε χθες ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, υπογραμμίζοντας πως το ποια σκευάσματα χορηγούνταν στους αθλητές ήταν πάντα σε γνώση των εκάστοτε διοικήσεων της ομοσπονδίας και υπό την απόλυτη έγκρισή τους".

    ΕΘΝΟΣ: "Παρωδία με ελέγχους στα τυφλά. Σε κρίση πανικού η κυβέρνηση, τρέχει και δεν φτάνει για το ντόπινγκ".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε κατάσταση πανικού έχει περιέλθει η κυβέρνηση, ακριβώς τέσσερις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, όπου σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς θα μετάσχουμε σε μια αποστολή περίπου 160 αθλητών και αθλητριών".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ανήκεστος βλάβη στην υγεία του Γρ. Μιχαλόπουλου".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η παραμονή του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου στην φυλακή εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους για την υγεία του. Αυτό άλλωστε απεδείχθη και από το ξαφνικό οξύ καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού "ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Γέφυρες με το κόμμα ζήτησε ο Καραμανλής, από τους υπουργούς του στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πήρε "πάνω του" και την υπόθεση των σχέσεων της κυβέρνησης με το κόμμα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ προς τους υπουργούς του να ρίξουν γέφυρες με το κόμμα και να αποκαταστήσουν τις διαταραγμένες (στις περισσότερες περιπτώσεις) σχέσεις τους".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρίχνουν τα βάρη ο ένας στον άλλο. Εμφύλιος Ομοσπονδίας - Ιακώβου. Ανακοίνωσαν 11 περιπτώσεις ντόπινγκ από το παρελθόν. Οκτώ αμείλικτα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "εμφύλιος στην Ομοσπονδία Άρσης Βαρών. Από τη μια είναι ο Χρήστος Ιακώβου. Και από την άλλη οι υπόλοιποι (Διοικητικό Συμβούλιο, γιατροί κλπ). Ρίχνουν τα... βάρη ο ένας στον άλλο στη δίνη του σκανδάλου ντόπινγκ που συγκλονίζει τον ελληνικό αθλητισμό".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ο πόλεμος της ντόπας. Η κυβέρνηση θεωρεί υπεύθυνους τους... ενήλικους".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αναμένεται να φουντώσει ο πόλεμος για το ντόπινγκ. Ο Χρ. Ιακώβου έστειλε μήνυμα σε "νυν και πρώην παράγοντες", ενώ η WADA υποστηρίζει ότι η Ελλάδα παράγει και εξάγει απαγορευμένες ουσίες".

    ΕΣΤΙΑ: "Πολιτικές ευθύνες για τα αναβολικά. Η Κυβέρνησις όφειλε να λάβη δρακόντεια μέτρα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "το 2004 η Ελλάς διεσύρθη κατά τον χειρότερο τρόπο εξ αιτίας της ιστορίας των Θάνου - Κεντέρη. Μία μόλις ημέρα προ της τελετής ενάρξεως των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, συνέβησαν πράγματα τραγελαφικά".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι "βαρώνοι" του λιμανιού στραγγαλίζουν την αγορά. Παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΛΠ".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η παραχώρηση υπηρεσιών του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων σε ιδιώτες αποτελεί επιχειρηματική επιλογή και απόφαση η οποία υπόκειται αποκλειστικά στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αποφάσισε το Εφετείο Πειραιώς, κρίνοντας έτσι τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ως παράνομες και καταχρηστικές".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Φαρμάκι" στον αθλητισμό. "Σφίγγα" ο Ιακώβου, σε εξέλιξη οι έρευνες".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στη δίνη του σκανδάλου ντόπινγκ που συγκλονίζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τη χώρα μας και την εκθέτει ανεπανόρθωτα λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, η Πολιτεία, αναλαμβάνει δράση, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Είμαστε όλοι κάτω από την μπάρα... Καρφιά Ιακώβου με πολλούς αποδέκτες".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "για εκκωφαντική σιωπή κατηγόρησε συγκεκριμένους πολιτικούς ο Χρήστος Ιακώβου. "Είναι κακό να είναι κλειστές οι πόρτες όταν η ανάγκη κτυπά", ήταν το ξεκάθαρο μήνυμά του, με τουλάχιστον 3 αποδέκτες".

    Η ΝΙΚΗ: " Ουσία...μηδέν για το ντόπινγκ. Τα ίδια λόγια ακούμε χρόνια για τα αναβολικά.

    Η εφημερίδα γράφει ότι "πληθαίνουν οι αποκαλύψεις και οι αναταράξεις που προκαλεί το σκάνδαλο ντόπινγκ στο χώρο της άρσης βαρών. Ο Χρήστος Ιακώβου παρέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις του, δηλώνοντας ότι λέει την αλήθεια".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ:"Από τη Σου Λι στον ...Τσου Τσου! Τρεις ελληνικές εταιρείες διαφημίζουν και πουλάνε στο Ιντερνετ τα κινέζικα δηλητήρια".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στα κινέζικα ιδεογράμματα, η έννοια της κρίσης αποδίδεται με διπλή σημασία: ως κίνδυνος, αλλά και ως ευκαιρία. Για τη χώρα μας ίσως είναι ευκαιρία -μια ακόμα τα τελευταία χρόνια...- να σταθούμε απέναντι στο πρόβλημα της ντόπας και να αποφασίσουμε αν θέλουμε να παραμείνει ο αθλητισμός κοινωνικό αγαθό ή άθροισμα οικονομικών μεταβλητών".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "ΚΚΕ: Νέα πορεία στο λαό. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η πολιτική συγκέντρωση".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός αποτελούν υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΕ. Οι ιδιωτικοποιήσεις, η γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, η προσαρμογή της Παιδείας στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και η εφαρμογή του "Καποδίστρια 2" θα οδηγήσουν σε νέα επιδείνωση της ζωής των εργαζομένων".

    Η ΧΩΡΑ: " Πυρετός για χοντρές μπίζνες. Παρασκήνιο: Ο άγνωστος πόλεμος και οι συμμαχίες".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Media και ποδοσφαιρικές ομάδες "επιστρατεύονται" σε ένα πολύπλοκο και πολυσύνθετο "παιχνίδι", το οποίο έχει ως κύριο στόχο τον έλεγχο των εξελίξεων σε επιχειρηματικό αλλά και πολιτικό επίπεδο".

    City Press: "Σκάνδαλο ντόπινγκ: Επιχείρηση "κουκούλωμα". Οι εμπλεκόμενοι προβάλλουν αστείες δικαιολογίες, τύπου 2004".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε μια προσπάθεια υπεράσπισης, που θυμίζει όλο και περισσότερο το "τροχαίο" του 2004, χθες ο ομοσπονδιακός προπονητής της άρσης βαρών Χρήστος Ιακώβου βρέθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας και κατέθεσε το απολογητικό του υπόμνημα".

    Metro: "Έφοδος στον εισαγωγέα. Με υπόμνημα έδωσε εξηγήσεις στην Ομοσπονδία Άρσης Βαρών ο προπονητής Χρήστος Ιακώβου".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε Αθήνα και Λάρισα, όπου δραστηριοποιείται ο εισαγωγέας των σκευασμάτων, επικεντρώνονται οι έρευνες των Αρχών στην υπόθεση ντόπινγκ των 11 αθλητών της εθνικής ομάδας άρσης βαρών".

    Metropolis: "Θέατρο παραλόγου".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με παρότρυνση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστή, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Λιάπης απέπεμψε χθες τον αντιπρόεδρο του Ελληνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης κ. Αστέριο Δελληγιάννη".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Γνώριζαν και έκλειναν τα μάτια. Στο φως οι πρωταγωνιστές από το 2005".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: " Ο λιγνίτης και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν ενεργειακή λύση για την Ελλάδα".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ανησυχητική πτώση 5,2% της παραγωγής. Σημαντική υποχώρηση της μεταποίησης λόγω εξασθένησης της καταναλωτικής ζήτησης".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αρνητικές επιπτώσεις στο επίπεδο της παραγωγής είναι πλέον ορατές στην ελληνική οικονομία, η οποία επηρεάζεται από το ασταθές εξωτερικό περιβάλλον και την υποχώρηση των ρυθμών ανάπτυξης στην Ευρώπη".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κοινό μάνατζμεντ στον ΟΤΕ. Με δικαίωμα βέτο από Δημόσιο και DT".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις του ελληνικού Δημοσίου με τη Deutsche Telekom για την υπογραφή της συμφωνίας για τον ΟΤΕ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Σε χρόνο...DT οι Γερμανοί εγκαθίστανται στον ΟΤΕ. Ο αντιπρόεδρος της Deutsche Telekom".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "θέμα ολίγων ημερών είναι η εγκατάσταση της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ και όπως όλα δείχνουν οι προς συζήτηση λεπτομέρειες αφορούν τον ρόλο των Γερμανών στο μάνατζμεντ της επιχείρησης".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κλείνει" η συμφωνία για τη συνδιοίκηση του ΟΤΕ. Διευθύνων σύμβουλος επιλογής Deutsche Telekom- Πρόεδρος ο Π. Βουρλούμης".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "πολύ κοντά στην τελική συμφωνία βρίσκονται πλέον το ελληνικό δημόσιο και η Deutsche Telekom (D.T.) για σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με τον ΟΤΕ".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 10 April 2008 - 21:24:26 UTC