Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-04-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/4/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/4/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η υπόθεση του ντόπινγκ ενόψει της σημερινής κατάθεσης του Χρήστου Ιακώβου, η επικείμενη συνάντηση Καραμανλή - Πούτιν μετά το Πάσχα στη Μόσχα και η πρόθεση της κυβέρνησης για περαιτέρω συνεργασία με τη Ρωσία στον ενεργειακό τομέα, καθώς και οι προειδοποιήσεις του ΔΝΤ για νέα πιστωτική κρίση στις τράπεζες".

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "11.000.000 κουτιά με χάπια "ντόπινγκ" κάθε χρόνο στην Ελλάδα! Αγνώστου προελεύσεως και περιεχομένου".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ντοπαρισμένες... βρίσκουν τις αρμόδιες αρχές όσοι επιτήδειοι επιχειρούν να ρίξουν στην αγορά επικίνδυνες, τοξικές ουσίες, βαφτισμένες ως "συμπληρώματα διατροφής".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "8.366 νέες προσλήψεις. Οι θέσεις κατά ειδικότητα και φορέα".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νέες προσλήψεις 546 μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων, όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης, σε διάφορους φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενέκρινε με αντίστοιχες αποφάσεις της η αρμόδια επί των προσλήψεων διυπουργική επιτροπή".

    Η ΑΥΓΗ: "Ντόπινγκ και συγκάλυψη: διπλό έγκλημα. Κανέναν δεν πείθουν τα κινέζικα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "καθώς έχει γελοιοποιηθεί η... κινέζικη προσπάθεια συγκάλυψης του κυκλώματος του ντόπινγκ των αθλητών μας, η κοινή γνώμη περιμένει αποφασιστικά και τα άμεσα μέτρα. Η συγκάλυψη είναι το δεύτερο έγκλημα μετά τη διάθεση των επικίνδυνων αναβολικών στους αθλητές".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πάει πάλι στον Πούτιν ο Καραμανλής για συμφωνίες - μαμούθ σε ενεργειακά και εξοπλιστικά. Βγάζουν... αφρούς οι Αμερικανοί για τη νέα -τρίτη κατά σειρά- επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Μόσχα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "χαρακτηριστικά... "μπράντεφερ" προσλαμβάνει η διπλωματική αναμέτρηση μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Αθήνας με την πρώτη να επιχειρεί για πολλοστή φορά να καθορίσει το πλαίσιο παρακάμπτοντας τα Ηνωμένα Έθνη για τις συνομιλίες γύρω από την ονομασία των Σκοπίων και, την χώρα μας να της διαμηνύει με κάθε πρόσφορο τρόπο ότι είναι αποφασισμένη να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης μέσα από τον δρόμο που έχουν χαράξει ο ΟΗΕ και η τελευταία απόφαση του ΝΑΤΟ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Άτολμη κυβέρνηση. Κίνδυνος μπλακάουτ. Άγονη η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ούτε χθες κατάφερε να απαντήσει η κυβέρνηση στο δίλημμα λιθάνθρακας ή φυσικό αέριο, παρά την προειδοποίηση του υπουργού Ανάπτυξης ότι δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για αναβολές".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Επιχείρηση "καθαρά μετάλλια". Έφοδος σε φαρμακεία, επιχειρήσεις, γυμναστήρια".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με σημαντική καθυστέρηση ξεκίνησε η επιχείρηση "καθαρά μετάλλια" στον ελληνικό αθλητισμό, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι δύσκολος ο εντοπισμός του επίμαχου σκευάσματος που πήρε η εθνική ομάδα της άρσης βαρών. Σήμερα καταθέτει ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταστήσει συνυπεύθυνη και ενήμερη για όλες του τις κινήσεις την ομοσπονδία της άρσης βαρών".

    ΕΘΝΟΣ: "Ψάχνουν το εργαστήρι της ντόπας. Δικαιοσύνη, δίωξη ναρκωτικών και κυβέρνηση ξαφνικά ξύπνησαν".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντείνονται, αλλά κατόπιν εορτής, οι έρευνες για το ντόπινγκ. Οι ελεγκτές του ΕΟΦ εισέβαλαν χθες σε φαρμακείο του Κολωνού. Η ανάλυση των σκευασμάτων που κατασχέθηκαν θα καταδείξει αν πρόκειται για το "εργαστήρι της ντόπας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Μιχαλόπουλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση και όχι σε θάνατο".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, όπως έγραψε και χθες η "Ε.Ω.", ευρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ύστερα από οξύ καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στο Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού "ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Άδειασαν τον Φριντ και οι υφιστάμενοί του. Ενώ ο Αμερικανός πρέσβης διαβεβαιώνει ότι δεν αλλάζει η στάση των ΗΠΑ μετά το βέτο".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα προκάλεσε το φιλοσκοπιανό παραλήρημα του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών, Ντάνιελ Φριντ, περί... "υπαρκτής μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι φράουλες της ντροπής. Πάνω από 2.5000 σύγχρονοι δουλοπάροικοι στοιβάζονται στα θερμοκήπια της Ηλείας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "πέντε χιλιόμετρα έξω από τον Πύργο έχει στηθεί ένα απολύτως ευτελιστικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σκηνικό: Δυόμισι χιλιάδες μετανάστες από διάφορες γωνιές της Γης ζουν οργανωμένοι σε μια εφιαλτική, σύγχρονη δουλοπαροικία".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "2ος γύρος ντόπας. Θετικοί σε ελέγχους, αθλητές στίβου, ποδηλασίας, χάντμπολ κ.ά.".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δεύτερη παρτίδα αθλητών, θετικών σε ελέγχους ντόπινγκ, θα ανακοινώσει ο ΕΣΚΑΝ. Όπως αποκάλυψε σε εκπομπή της ΝΕΤ ο αντιπρόεδρος της επιτροπής, καθηγητής Αστέριος Δεληγιάννης, πρόκειται για αθλητές στίβου, χάντμπολ και ποδηλασίας".

    ΕΣΤΙΑ: "Η Ελλάς οπισθοδρομεί. Δεν παρακολουθεί τις παγκόσμιες εξελίξεις".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν ανοίξη κανείς ένα ξένο δορυφορικό κανάλι τηλεοράσεως και γυρίση εν συνεχεία σε οποιοδήποτε ελληνικό, θα διαπιστώση αμέσως την διαφορά. Με τι ασχολείται ο υπόλοιπος κόσμος και με τι οι Έλληνες. Από την μία πλευρά, προβληματισμός για την παγκόσμια οικονομία, το περιβάλλον, την διεθνή ασφάλεια, τα σύγχρονα προβλήματα. Και από την άλλη το σκάνδαλο του ντόπινγκ, η υπόθεσις Ζαχόπουλου, οι αντιπαραθέσεις για το Σκοπιανό, οι αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στα πρόθυρα παραπομπής πάλι για το περιβάλλον. Το ΥΠΕΧΩΔΕ έκθετο έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πλώρη για κοινοτικά πρόστιμα και νέες αποφάσεις παραπομπής βάζει η Ελλάδα, εξαιτίας της αδυναμίας της να αντιμετωπίσει έγκαιρα τα μεγάλα περιβαλλοντικά της προβλήματα".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Φόβοι για νέες αποκαλύψεις. Πολλά τα ερωτήματα για το σκάνδαλο της "ντόπας".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε σήριαλ εξελίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα το θέμα του ντόπινγκ. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ανδρέας Καραφλός ο οποίος διενεργεί την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, ξεκίνησε εφόδους στις εγκαταστάσεις της άρσης βαρών στη Λ. Συγγρού και τον Άγιο Κοσμά, ενώ έρευνα πραγματοποιήθηκε και σε αποθήκη στην οδό Λένορμαν που φέρεται να έχει σχέση με τα επίμαχα σκευάσματα".

    ΤΑ ΝΕΑ: " Νέα ονόματα στο φως για ντόπινγκ. Κορυφή του παγόβουνου η άρση βαρών".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "Σαγκάη, Λάρισα, Άγιος Κοσμάς, είναι η διαδρομή που ακολούθησαν οι απαγορευμένες ουσίες, πριν ανιχνευτούν στην Κολωνία, ενώ νέα ονόματα αθλητών έρχονται στο φως".

    Η ΝΙΚΗ: "Διπλό ναυάγιο για Αλογοσκούφη. Οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "πίσω από τη διάψευση της κυβέρνησης για τις πρώτες "εκπτώσεις" στο Ασφαλιστικό κρύβεται η αγωνία του Γ. Αλογοσκούφη να μην έρθει αντιμέτωπος με αιτήματα κοινωνικών ομάδων για αλλαγές στο νόμο Πετραλιά, ο οποίος κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ψήφος στην πανσπουδαστική μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης. Σήμερα οι φοιτητικές- σπουδαστικές εκλογές".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η ψήφος στην Πανσπουδαστική ΚΣ είναι ψήφος διεκδίκησης σύγχρονων δικαιωμάτων και στήριξης της πάλης για ριζικές αλλαγές παντού, στην Παιδεία, στην οικονομία, στην κοινωνία, για να αλλάξει συνολικά η ζωή της λαϊκής οικογένειας".

    Η ΧΩΡΑ: "Ανάβουν λαμπάδες Καραμανλής-Πούτιν. Την επόμενη του Πάσχα συνάντηση στη Μόσχα".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η ισχυροποίηση της παρουσίας της Ελλάδας στους ενεργειακούς δρόμους της Βαλκανικής, η οποία περνάει μέσα από την αναβάθμιση των σχέσεων με τη Ρωσία, θα αποτελέσει το ...μενού των συζητήσεων του Κ. Καραμανλή με τον απερχόμενο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αμέσως μετά το Πάσχα, στη Μόσχα".

    City Press: "Στο λαβύρινθο του ντόπινγκ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "όσο πιο πολλά αποκαλύπτονται τόσο γίνεται περισσότερο αντιληπτό το μέγεθος του σκανδάλου ντόπινγκ, που εξελίσσεται από την Παρασκευή, όταν έγινε γνωστό πως το πρώτο δείγμα 11 αθλητών της εθνικής ομάδας άρσης βαρών ήταν θετικό σε (φονικό) μείγμα απαγορευμένων ουσιών".

    Metro: "Έφοδοι από τον εισαγγελέα. Καταθέτει σήμερα για το σκάνδαλο του ντόπινγκ ο προπονητής της άρσης βαρών, Χρήστος Ιακώβου".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "εφόδους στις εγκαταστάσεις της άρσης βαρών , στη Λεωφ. Συγγρού και τον Άγιο Κοσμά, έκανε χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ανδρέας Καραφλός, ο οποίος διενεργεί την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση του ντόπινγκ".

    Metropolis: "Ομπρέλα " στα προνόμια".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα πληγούν ανεπανόρθωτα από την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου, οι υπάλληλοι της Τραπέζης της Ελλάδος θα διατηρήσουν αλώβητα τα προνόμιά τους".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Χιονοστιβάδα με το ντόπινγκ. Κι άλλα ονόματα αθλητών "στη σέντρα".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ποιες αποδείξεις μειώνουν τους φόρους. Οδηγός επιβίωσης για φορολογουμένους".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Φοιτητές και φοιτήτριες θα "μιλήσουν" με τη ψήφο τους σήμερα σ΄όλες τις σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ανησυχητική η αύξηση δομικού πληθωρισμού. Η άνοδος στο 3,6% τον Μάρτιο επιβεβαιώνει γενικευμένη "πίεση" στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επιτακτική προβάλλει η ανάγκη για ενίσχυση της αντιπληθωριστικής πολιτικής από την κυβέρνηση και μετριοπάθεια στον καθορισμό των τιμών από τους κοινωνικούς εταίρους μετά τη διατήρηση του τιμαρίθμου τον Μάρτιο - για δεύτερο συνεχή μήνα - στο 4,4%".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Έκθεση -σοκ για την κρίση. ΔΝΤ: Οι ζημιές αγγίζουν το 1 τρισ. δολ. "

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα χειρότερα δεν έχουν περάσει, επισημαίνει το ΔΝΤ στην εξαμηνιαία έκθεσή του. Το πιστωτικό σοκ, τονίζει, που ξεκίνησε από τα sub-prime, διευρύνεται και απαιτούνται πλέον άμεσα μέτρα".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Διχογνωμία των αναλυτών για αρκούδες και ταύρους. Ανάκαμψη βλέπει η Lehman Brothers, μία ημέρα μετά τα ήξεις - αφήξεις της Morgan Stanley".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά τη Morgan Stanley και τις εκτιμήσεις της για ένα bear market rally που βρίσκεται περίπου στα μισά του η Lehman Brothers εμφανίζεται πολύ αισιόδοξη για την πορεία των αγορών, εκτιμώντας ότι από εδώ και πέρα το 2008 θα σημαδευτεί από ένα bull market run."

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συντονισμός μέτρων στην Ε.Ε. για την πιστωτική κρίση. Η Ισπανία αναγκάζεται να συντάξει συμπληρωματικό προϋπολογισμό".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "η τρέχουσα πιστωτική κρίση αναμένεται να έχει συνέχεια και να εξαπλωθεί περισσότερο, προκαλώντας περαιτέρω ζημιές σε τράπεζες οι οποίες πιθανόν να φθάσουν και το 1 τρισ. δολάρια , προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ)".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 9 April 2008 - 21:03:52 UTC