Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-03-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/3/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/3/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, του οποίου η συζήτηση αρχίζει σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, η επικείμενη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων την ερχόμενη Τετάρτη, η λήξη των εργασιών του 8ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με την εκλογή των 159 αιρετών μελών του Εθνικού Συμβουλίου και οι αποφάσεις που έλαβε και ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου για τη μη συμμετοχή στο Πολιτικό Συμβούλιο όσων έχουν πίσω τους υπουργική θητεία".

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στο χρονοντούλαπο τα κορυφαία στελέχη! Η απόφαση του Γ. Παπανδρέου για το Πολιτικό Συμβούλιο".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "να αιφνιδιάσει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους επιχείρησε ο Γ. Παπανδρέου, στο κλείσιμο των εργασιών του 8ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Εβδομάδα χάους αλλά και εξόδου από την κρίση (με την ψήφιση του ν/σ). Αρχίζει σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του ασφαλιστικού".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μητέρα των απεργιών" χαρακτηρίζουν τα συνδικάτα τη γενική απεργιακή κινητοποίηση της ερχόμενης Τετάρτης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, όπου θα κορυφωθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Γιατί βάζω το βέτο για τα Σκόπια. Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μιλάει στην "Αυριανή" για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, το πρόβλημα με το Κόσοβο, αλλά και για την κρίση του πολιτικού συστήματος".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "με την έναρξη σήμερα στην Βιέννη του νέου κρίσιμου γύρου των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, υπό τον μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, η υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη ανοίγει τα χαρτιά της στην "Αυριανή".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Από μακριά κι αγαπημένοι. Ο Παπανδρέου έθεσε εκτός Πολιτικού Συμβουλίου τους πρωτοκλασάτους".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην "επόμενη μέρα" του Συνεδρίου, αλλά και στα "επόμενα βήματα" του Γιώργου Παπανδρέου έχουν στραφεί, πλέον, τα βλέμματα των στελεχών και του κόσμου του ΠΑΣΟΚ".

    ΕΘΝΟΣ: "Σύγκρουση μέχρις εσχάτων. Απεργιακή καταιγίδα από σήμερα για το Ασφαλιστικό".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διαστάσεις απεργιακής καταιγίδας παίρνουν από σήμερα οι αντιδράσεις των εργαζομένων για το Ασφαλιστικό, με τα συνδικάτα να βρίσκονται σε θέση μάχης για την πανελλαδική απεργία της Τετάρτης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Που θα βάλουν το "Νέα" ...μπρος ή από πίσω; Αρχίζει σήμερα νέος κύκλος συνομιλιών για το όνομα των Σκοπίων στη Βιέννη, αλλά υπάρχει διαφωνία στο "Μακεδονία".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η σκοπιανή πλευρά, προτάσσει το "νέα" και μετά το "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Η ελληνική πλευρά δεν το δέχεται κι αντιπροτείνει το "νέα" να μπει ενδιαμέσως του "Δημοκρατία" και του "Μακεδονία", δηλαδή "Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας". Εκ πρώτης όψεως, η διαφορά φαίνεται ως αστεία κι όμως εδώ είναι η πονηρή παγίδα που στήνουν οι Σκοπιανοί. Να μείνει το "Μακεδονία" σκέτο και να εμφανίζεται ως "Νέα Δημοκρατία", αντικαθιστώντας την πάλαι ποτέ "παλαιά Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τρία βαρυσήμαντα μηνύματα Σαμαρά. Για Σκοπιανό, μεταρρυθμίσεις και την Οικονομία".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο Αντώνης Σαμαράς έλυσε τη σιωπή του για τους χειρισμούς της Ελλάδας στο Σκοπιανό αλλά και τα υπόλοιπα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, στέλνοντας με δυο δημόσιες παρεμβάσεις του μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δημοσκόπηση MRB: Διαφωνούν με το ασφαλιστικό, συμφωνούν με την επίταξη".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "το βαθύ χάσμα που χωρίζει την πολιτική τάξη από τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα και την αδυναμία του πολιτικού μας συστήματος να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών καταγράφει το "ΕΤ-Περισκόπιο" της MRB για το ασφαλιστικό".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κατεβάζουν ΜΑΤ και απεργοσπάστες. Δικαστική απαγόρευση για συνέχιση της απεργίας στη ΔΕΗ".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κάθε μέσον επιστρατεύει η κυβέρνηση, ώστε να σπάσει τις απεργίες, καθώς μπαίνουμε στην κρίσιμη εβδομάδα του Ασφαλιστικού".

    ΕΣΤΙΑ: "Σοβαρά λάθη της Κεντροδεξιάς. Αφήνει το πεδίο ελεύθερο στην Κεντροαριστερά".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ήδη στη χώρα μας παρατηρείται μία επικίνδυνη στροφή προς την Κεντροαριστερά. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ συγκεντρώνουν συνολικώς ποσοστό 55% στην πρόθεση ψήφου, όταν η Νέα Δημοκρατία μαζί με το ΛΑΟΣ μόλις και μετά βίας φθάνουν στο 41%".

    ΤΑ ΝΕΑ: "100% ανατροπή το νέο στοίχημα Γιώργου. Μόνο νέοι στο Πολιτικό Συμβούλιο".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "στοίχημα για τον Γ. Παπανδρέου ο αποκλεισμός από το Πολιτικό Συμβούλιο όλων των πρώην υπουργών και υφυπουργών".

    Η ΧΩΡΑ: "2.234 νέες προσλήψεις σε δήμους, Τοπική Αυτοδιοίκηση και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Άμεσες προκηρύξεις".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συνολικά 2.234 νέες θέσεις εργασίας για μόνιμο και εποχικό προσωπικό ανοίγουν στον δημόσιο τομέα στην Αθήνα και την περιφέρεια".

    City Press: "Διπλό ρίσκο Παπανδρέου. Προχώρησε σε εντυπωσιακό άνοιγμα προς τον ΣΥΝ. Αλέξης Τσίπρας: "Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στα πρόσωπα τα οποία θα επιλέξει ο Γ. Παπανδρέου για τη θέση του γραμματέα του Κινήματος, αλλά και για το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στρέφεται τώρα το ενδιαφέρον στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το επιτυχημένο τετραήμερο crash test του 8ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο Στάδιο του Τάε Κβο Ντο, στο Φάληρο".

    Metro: "Τραγωδία ασύλληπτων διαστάσεων. Ανυπολόγιστος ο αριθμός των θυμάτων από τις εκρήξεις στις αποθήκες του Αλβανικού Στρατού".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τον θάνατο και την καταστροφή σκόρπισαν ισχυρότατες εκρήξεις που σημειώθηκαν, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, το Σάββατο σε αποθήκες πυρομαχικών του Αλβανικού Στρατού, στο χωριό Γέρντεκ, 10 χλμ έξω από τα Τίρανα".

    Metropolis: "Οδομαχίες για τα σκουπίδια. "Πλημμύρα" σκουπιδιών στην πόλη".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "συνθήκες σύγκρουσης επικρατούν στη χωματερή Άνω Λιοσίων όπου δυνάμεις των ΜΑΤ, με την παρουσία εισαγγελέα, προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτή τη χωματερή".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ξεσηκωμός για το ασφαλιστικό. Θύελλα αντιδράσεων στην κοινωνία".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Ο πόλεμος των 4 ημερών. Στα άκρα οδηγεί η κυβέρνηση την αντιπαράθεση με τα συνδικάτα".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Deal MIG - Deutsche Telecom. Ο Α. Βγενόπουλος πωλεί το 20% του ΟΤΕ. Αναμένονται ανακοινώσεις σήμερα πριν την έναρξη της λειτουργίας του Χ.Α.".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σήμερα πριν την έναρξη λειτουργίας του Χ.Α. αναμένεται να ανακοινωθεί από τη MIG η επίτευξη συμφωνίας με τη Deutsche Telecom για την πώληση του ποσοστού της τάξεως του 20% που διαθέτει στον ΟΤΕ η πρώτη".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανοίγει ο δρόμος" για την Deutsche Telecom στον ΟΤΕ. Η MIG μεταβιβάζει σήμερα το πακέτο μετοχών της στο γερμανικό κολοσσό".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τηρώντας μεν στάση αναμονής, αλλά με σαφώς θετική διάθεση παρακολουθεί το υπουργείο Οικονομίας τη διαδικασία που δρομολογήθηκε την περασμένη εβδομάδα και οριστικοποιήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο και αφορά στην πώληση στην Deutsche Telecom του συνόλου των μετοχών του ΟΤΕ που κατέχει σήμερα η Marfin Investment Group".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 18 March 2008 - 8:32:36 UTC