Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-03-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/3/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/3/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Το μπαράζ των απεργιακών κινητοποιήσεων λόγω της κατάθεσης του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό στη Βουλή, με αιχμή την απεργία της ΔΕΗ, τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος και τα πολυάριθμα προβλήματα που αυτές προκαλούν.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στα όρια του μπλακ - άουτ η ΔΕΗ! Κρίσιμη η σημερινή ημέρα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μήνυμα σε σκληρή γλώσσα έστειλε χθες στην ΓΕΝΟΠ ο υπουργός Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας, την ώρα που η ΔΕΗ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση της Τρίτης και οι διακοπές μπαίνουν ξανά στην καθημερινότητά μας".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Απειλή νέων διακοπών ρεύματος. Δύσκολη η τρέχουσα εβδομάδα λόγω της συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων και των ελλειμμάτων σε ηλεκτρική ενέργεια".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μήνυμα αποφασιστικότητας για προώθηση των μεταρρυθμίσεων εκφράζει η κυβέρνηση, που δεν φοβάται τη μετωπική σύγκρουση με τα συνδικάτα για το ασφαλιστικό".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στο σκαμνί οι εργατοπατέρες της ΔΕΗ που βυθίζουν την χώρα στο σκοτάδι, καταστρέφουν την Οικονομία και εκβιάζουν την κοινωνία. Αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες τα μέλη της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ, ενώ μπαράζ αγωγών καταθέτουν επαγγελματίες, έμποροι και βιομήχανοι".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο σκαμνί με βαρύτατες κατηγορίες στέλνει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς τους εργατοπατέρες της ΔΕΗ, οι οποίοι συνεχίζουν να προκαλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ασφαλιστικό: Η πορεία προς τις 152 ψήφους. Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εν μέσω μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων και οξύτατης αντίδρασης από την αντιπολίτευση, η ψήφιση του νομοσχεδίου προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και με τη συναίνεση των 151+1 βουλευτών που στηρίζουν τη ΝΔ".

    ΕΘΝΟΣ: "Δραπετεύουν μητέρες και 60άρηδες. Συνωστισμός στην έξοδο πριν πέσει το τσεκούρι της "μεταρρύθμισης".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε... άτακτη φυγή "εξαναγκάζονται" οι 60άρηδες, οι οποίοι σπεύδουν μαζικά να βγουν στη σύνταξη για να αποφύγουν τις δυσμενείς αλλαγές στο Ασφαλιστικό".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Δεύτε λάβετε φως εκ του ...ανύπαρκτου φωτός. Εβδομάδα με σκουπίδια, απεργίες, στάσεις εργασίας, θα χάσουμε τον μπούσουλα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "με την βρώμα να σπάει τα ρουθούνια των Ελλήνων εξαιτίας των σκουπιδιών που βρίσκονται στους δρόμους, αφού οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή τους συμμετέχουν στην απεργία των ΟΤΕ ξεκινάει η "βρωμερή Τρίτη", αφού χθες γιορτάσαμε την Καθαρά Δευτέρα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ξεπεράστηκε, εμπρός να το γκρεμίσουμε. Ποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν την κατεδάφισή του και τη δημιουργία άλλου κόμματος".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ξεπερασμένο θεωρούν το ΠΑΣΟΚ κορυφαία στελέχη του ζητώντας την εκ θεμελίων κατεδάφισή του και τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου κόμματος".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κατάσταση πολιορκίας" εν όψει ασφαλιστικού. Σε 15νθήμερο κλοιό η χώρα. Κλιμακώνει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τις διακοπές ηλεκτροδότησης. Βουνά σκουπιδιών στις πόλεις".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά την τριήμερη εορταστική ανάπαυλα, κατά την οποία δεν έλειψαν τα προβλήματα στο σύστημα ηλεκτροδότησης και την αποκομιδή των απορριμμάτων, η χώρα μπαίνει από σήμερα σε μια καυτή απεργιακή περίοδο δύο εβδομάδων με επίκεντρο το ασφαλιστικό".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Διπλή πρέσα στο Ασφαλιστικό. Στη Βουλή από σήμερα η μάχη. Βιάζεται η κυβέρνηση".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση φέρνει σήμερα στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά οι ρυθμίσεις του δέχονται από παντού πυρά. Οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται, στελέχη του κρατικού μηχανισμού ανθίστανται".

    ΕΣΤΙΑ: "Εβδομάδα κινητοποιήσεων. Το Ασφαλιστικό πυροδοτεί αντιδράσεις".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "με την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής αρχίζει - κάπως πρόωρα- και η περίοδος των παθών για τους πολίτες".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Σανίδα (ς) σωτηρίας για το Ασφαλιστικό. Εισαγγελικό βραχυκύκλωμα στη ΔΕΗ".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι "αντιμέτωποι με τον κίνδυνο πολύωρων διακοπών στο ρεύμα βρίσκονται από σήμερα οι καταναλωτές, ενώ ο εισαγγελέας Γ. Σανιδάς διεξάγει έρευνα".

    Η ΧΩΡΑ: "Προσλήψεις 5.951 θέσεις στο Δημόσιο. Ριζικές αλλαγές στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τις πόρτες τους ανοίγουν το Δημόσιο και η Ελληνική Αστυνομία για την πρόσληψη συνολικά 5.951 ατόμων που θα στελεχώσουν κενές θέσεις στις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και θα ενισχύσουν το αστυνομικό σώμα, με στόχο τη μείωση της εγκληματικότητας".

    City Press: "Σοσιαλιστικές νίκες σε Ισπανία, Γαλλία".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "νίκη με αυξημένα ποσοστά σε σχέση με το 2004 πέτυχε το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα στις ισπανικές βουλευτικές εκλογές της Κυριακής. "Προειδοποίηση" και "μήνυμα" προς τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε ο γαλλικός Τύπος τις απώλειες που υπέστη η Κεντροδεξιά στον πρώτο γύρω των δημοτικών εκλογών την Κυριακή".

    Metro: "Πόλεμος" αγοράς-συνδικαλιστικών. Ανησυχία για τις...αντοχές του συστήματος με τη σημερινή επιστροφή στην αυξημένη ζήτηση ρεύματος".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε γενικευμένη σύγκρουση μεταξύ της διοίκησης της ΔΕΗ- αλλά και των παραγόντων της αγοράς- και των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με τους καταναλωτές σε ρόλο θεατή στο ...ημίφως, εξελίσσεται η συνεχιζόμενη απεργία στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού".

    Metropolis: "Οι τέσσερις "πληγές".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "κοινωνικές συγκρούσεις μέσα στους προσεχείς μήνες προβλέπει η πλειοψηφία των πολιτών, όπως προκύπτει από το βαρόμετρο του Μαρτίου της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την "Καθημερινή".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Αγωνία για το ρεύμα. Φόβοι για μπλακ άουτ σήμερα".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:"Ρεύμα απεργιών. Απεργιακή καταιγίδα-Ορατός ο κίνδυνος μπλακ-άουτ στη χώρα".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Οξύνεται η κρίση στις αγορές. Αστάθεια διαρκείας βλέπουν οι αναλυτές".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έντονους κλυδωνισμούς στις διεθνείς αγορές προκαλούν οι νέες εστίες κινδύνου που ανοίγουν στο μέτωπο της πιστωτικής κρίσης".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στη Βουλή το ασφαλιστικό κορυφώνονται οι αντιδράσεις".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "καθώς σήμερα αρχίζει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικάτων ανεβαίνει".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 11 March 2008 - 23:49:33 UTC