Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-02-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/2/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/2/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Το νέο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο το οποίο εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή, καθώς και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το νέο Χωροταξικό Σχέδιο. Ανακοινώθηκε από τον Γ. Σουφλιά".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο τοπίο διαμορφώνεται στη χωροταξική και διοικητική οργάνωση της Ελλάδας με τις αλλαγές που επιφέρει το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που παρουσίασε ο Γιώργος Σουφλιάς".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "800 τόνοι νεκρά ψάρια από έλλειψη οξυγόνου. Τραγωδία: Πρωτοφανής οικολογική καταστροφή στον Αμβρακικό Κόλπο".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε ασφυξία εξαιτίας της αναστροφής των υδάτων οφείλεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, ο μαζικός και συνάμα ακαριαίος θάνατος οκτακοσίων περίπου τόνων ψαριών, που σημειώθηκε πρόσφατα σε τρεις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στον όρμο Κατσούλη στον Αμβρακικό κόλπο".

    Η ΑΥΓΗ: "Κίνημα ενεργών πολιτών κατά της βρώμικης ενέργειας. Σκοντάφτουν τα σχέδια της ΔΕΗ για την παράκαμψη των ήπιων μορφών ενέργειας".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "πάνδημο και δυναμικό "όχι" στην κατασκευή μονάδας λιθάνθρακα στη Ν. Καρβάλη διεμήνυσαν σε μεγάλη συγκέντρωση με κεντρικό ομιλητή τον δήμαρχο της πόλης οι πολίτες της Καβάλας, έχοντας τη συμπαράσταση των συμπολιτών τους της Ξάνθης και της Δράμας".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αλλάζει η δομή της χώρας. Η Κυβερνητική Επιτροπή υιοθέτησε τις τολμηρές και ριζοσπαστικές θέσεις του Γ. Σουφλιά".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σαρωτικές αλλαγές στην διοικητική δομή της χώρας, με μείωση των Περιφερειών, Νομών και Δήμων, επιτάχυνση των εντάξεων περιοχών στο σχέδιο πόλης, αλλά και ενδεχόμενο επιβολής διοδίων στο κέντρο της πόλης, προβλέπει μεταξύ άλλων το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Επτά Περιφέρειες, 17 οι Νομαρχίες και 400 οι Δήμοι. Καποδίστριας Νο 2 από τον κ. Γ. Σουφλιά".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "μια "νέα" χώρα με συγκεντρωμένες και πιο αποδοτικές διοικητικές μονάδες - μόλις επτά στη θέση των 13 σήμερα Περιφερειών, 17 αντί των 54 Νομαρχιών και 400 Δήμους- οικοδομεί το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε χθες από την Κυβερνητική Επιτροπή κατόπιν εισηγήσεως του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Χωροταξικό με ανατροπές και νέο Καποδίστρια. Εγκρίθηκε από την κυβερνητική επιτροπή το πολυνομοσχέδιο Σουφλιά".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τάξη στο οικιστικό χάος επιχειρεί να βάλει το χωροταξικό νομοσχέδιο δίνοντας λύση στο θέμα των αυθαιρέτων και βάζοντας όρους στην εκτός σχεδίου δόμηση χωρίς να την καταργεί".

    ΕΘΝΟΣ: "Νέοι όροι δόμησης εκτός σχεδίου. Τι προβλέπει το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο για ολόκληρη τη χώρα".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέους όρους στην εκτός σχεδίου δόμηση θέτει το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που ανακοινώθηκε χθες, χωρίς ωστόσο ριζικές ανατροπές στη γενική οικιστική πολιτική όπως τη γνωρίζουμε σήμερα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Λαός και ΛΑ.Ο.Σ. ξεσηκώνονται στην Μακεδονία. Στις 5 Μαρτίου η παμμακεδονική λαοσύναξη - διαμαρτυρία για το όνομα των Σκοπίων στην συμπρωτεύουσα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "οι συνομιλίες Αθήνας-Σκοπίων υπό τον μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, για το ζήτημα της ονομασίας ξεκινούν αύριο στη Νέα Υόρκη. Μέχρι να φτάσουμε -αν φτάσουμε ποτέ- στο "πρώτο όχι", στην Ελλάδα εξελίσσεται ένα θέατρο παραλόγου, με αφορμή το συλλαλητήριο που διοργανώνει ο ΛΑΟΣ στις 5 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ακούστε τη φωνή του Μίκη στο Σκοπιανό. Ολόκληρη η συγκλονιστική δήλωσή του για τα εθνικά θέματα και τους κινδύνους για την Ελλάδα".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο Μίκης Θεοδωράκης αποκαλύπτει στη δήλωσή του τα σχέδια των Αμερικανών στα Βαλκάνια, αλλά και σε βάρος της Ελλάδος με τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας και το Σκοπιανό".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συνάντηση κορυφής Καραμανλή - Γκρούεφσκι επιδιώκουν οι ΗΠΑ. Συμφωνία σε επίπεδο πρωθυπουργών προωθεί η Ουάσιγκτον μέχρι τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "λίγο πριν από τη συνάντηση των διαπραγματευτών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς (αύριο στη Νέα Υόρκη) η Ουάσιγκτον ζητά διαπραγματεύσεις σε "επίπεδο κορυφής" (εννοώντας προφανώς μεταξύ πρωθυπουργών) και προειδοποιεί ότι βέτο σημαίνει αποσταθεροποίηση".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "4-5 Έλληνες στη λίστα Λιχτενστάιν. Αίτηση για να δοθούν τα ονόματα θα καταθέσει η Ελλάδα".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο γερμανικό χορό μπαίνει και η ελληνική κυβέρνηση "ψαρεύοντας" τους 4-5 Έλληνες φοροφυγάδες που πιθανότατα φιγουράρουν στη "λίστα Λιχτενστάιν".

    ΕΣΤΙΑ: "Πλήρης κατάλυσις της εννόμου τάξεως. Απαράδεκτη ανοχή των αρμοδίων Αρχών".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν ξεφυλλίση κανείς τον Ποινικό Κώδικα, θα διαπιστώση ότι καθημερινώς διαπράττονται μπροστά στα μάτια των οργάνων της Πολιτείας αδικήματα που τιμωρούνται με βαρύτατες ποινές".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι πρυτάνεις προτιμούν τις παρατάξεις αντί των φοιτητών. Προτείνουν κατάργηση της άμεσης ψηφοφορίας των σπουδαστών τους".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τέσσερις βασικές αλλαγές στο νόμο-πλαίσιο προτείνουν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων. Στη Σύνοδό τους, που αρχίζει αύριο στην Κομοτηνή, αναμένεται να προτείνουν μία νέα, περιορισμένη εκδοχή του νόμου-πλαισίου, η οποία πλήττει τη βασική φιλοσοφία του, ακυρώνοντας ουσιαστικά την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Νέο Εθνικό χωροταξικό σχέδιο. Εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή. Σαρωτικές αλλαγές στους όρους δόμησης".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "Εθνικό Χωροταξικό σχεδιασμό αποκτά για πρώτη φορά η χώρα, μετά την έγκριση του σχεδίου από την Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Σοκ πετρελαίου. 1.Καπέλο 60ευρώ τον μήνα από το θέρμανσης. 2. Ντόμινο ανατιμήσεων και πληθωρισμός πάνω από 4%.3. Βουτιά 17% από την αρχή του έτους στα χρηματιστήρια".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σοκ στα νοικοκυριά και στην οικονομία προκαλεί η ξέφρενη κούρσα των διεθνών τιμών του πετρελαίου, βάζοντας φωτιά στους λογαριασμούς θέρμανσης και στον πληθωρισμό".

    Η ΝΙΚΗ: "Ανασχηματισμός και μετά κάλπες. Ο Καραμανλής επιχειρεί να ξεφύγει από τα αδιέξοδα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "πρώτα ανασχηματισμός (πιθανότατα τον Μάιο) και μετά εκλογές (από τον Σεπτέμβριο και έως τον Ιούνιο του 2009) είναι η τακτική, την οποία επιλέγει ο Κ. Καραμανλής για να βγει από το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση λόγω των σκανδάλων και της αδυναμίας άσκησης πολιτικής".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ:"Με 3 "Yes sir" καθαρίσαμε! Τι ζητούν οι ΗΠΑ για να μας "δώσουν" τη σύνθετη ονομασία".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα"ο (σκοπιανός) κόμπος έφτασε στο (ΝΑΤΟϊκό) χτένι καλά...ξεμπερδέματα. Όπως σας έχουμε (ξανα)πει , η υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ, που εμφανίζεται σαν αξεπέραστο πρόβλημα ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια, επανήλθε στο κεντρικό διπλωματικό τραπέζι ως παρεπόμενο ευρύτερων διευθετήσεων που επιδιώκει η Ουάσιγκτον στην περιοχή".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εγκαλούμε την κυβέρνηση για την πολιτική της στα Βαλκάνια. Δήθεν λύση η "ανεξαρτητοποίηση " του Κοσσυφοπεδίου".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου είναι το κεντρικό ζήτημα στα Βαλκάνια, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και θα έχει επίδραση και στη FYROM".

    Η ΧΩΡΑ: "Αλλάζουν όλα στη δόμηση. Εγκρίθηκε το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σημαντικές αλλαγές στους όρους δόμησης προβλέπονται στο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που εγκρίθηκε χθες από την Κυβερνητική Επιτροπή".

    City Press: "Τουρκία: "θα μείνουμε στο Ιράκ όσο χρειαστεί".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "αποφασισμένη να κωφεύσει στις συστάσεις για αυτοσυγκράτηση τόσο της Ουάσιγκτον όσο και της Βαγδάτης δείχνει η Άγκυρα, την ώρα που συνεχίζονται για έβδομη ημέρα οι χερσαίες επιχειρήσεις του τουρκικού Στρατού κατά κουρδικών στόχων βορείως της επικράτειας του Ιράκ".

    Metropolis: "Χωροταξικό σχέδιο με πολλές εντάσεις".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "εν μέσω διαμαρτυριών και εντάσεων από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας, που κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν, παρουσιάστηκαν από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά οι βασικές αρχές του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Καποδίστριας σε τέσσερα χρόνια. Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο από το ΥΠΕΧΩΔΕ".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Τα συλλαλητήρια προβληματίζουν το Μαξίμου".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Σαρωτικές αλλαγές στους όρους δόμησης. Εγκρίθηκε χθες το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Νέες συνενώσεις δήμων επιβάλλει το χωροταξικό".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δραστική μείωση δήμων, νομαρχιών και περιφερειών εντός των προσεχών τεσσάρων ετών, περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης , χωρίς ωστόσο να καταργείται η αρτιότητα των τεσσάρων στρεμμάτων όσον αφορά την κατοικία, αλλά και εντάξεις - εξπρές νέων περιοχών στο σχέδιο πόλης προβλέπει το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που ενέκρινε χθες η κυβερνητική επιτροπή και κατατίθεται στη Βουλή".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φόρος υπεραξίας στα κέρδη από τις μετοχές."

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την κατάργηση του φόρου επί των πωλήσεων των μετοχών (1,5 τοις χιλίοις) και την αντικατάστασή του από έναν φόρο υπεραξίας προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τρέχουν να καταργήσουν τον φόρο των συλαλλαγών. Οι εξωχρηματιστηριακές δοσοληψίες πιέζουν για άμεσα μέτρα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ως μάννα εξ ουρανού περίμενε η αγορά την κατάργηση του φόρου 0,15% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, αλλά η κρίση στα διεθνή χρηματιστήρια δεν έδωσε περιθώρια για πανηγυρισμούς".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σχέδιο για επιβολή φόρου υπεραξίας στις μετοχές. Αντί του τέλους συναλλαγών 0,15% εισάγεται φορολογία κεφαλαιακών κερδών".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "με την επιβολή φόρου υπεραξίας αντικαθίσταται το τέλος επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης συγκεκριμενοποίησε χθες τις κυβερνητικές προθέσεις".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 28 February 2008 - 22:53:20 UTC