Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-02-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/2/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/2/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η προσπάθεια από πλευράς της κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την εξάρθρωση ύποπτων κυκλωμάτων στο διαδίκτυο, το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που κατατίθεται στη Βουλή, η αστήρικτη φημολογία περί επικείμενου σεισμού και οι αντιδράσεις της πολιτείας και του ΟΑΣΠ, καθώς και οι αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Όργιο σκανδάλων στον ΟΓΑ. Ιατρικές γνωματεύσεις - μαϊμού, πλαστές συνταγές, παράνομη καταβολή επιδομάτων κ.ά".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "απίστευτη κομπίνα εις βάρος του ΟΓΑ με πλαστές συνταγογραφήσεις, μαϊμού ιατρικές γνωματεύσεις, καταβολή επιδομάτων σε... κατοίκους του εξωτερικού και υπερτιμολογήσεις ιατρικών ειδών, αποκαλύφθηκε από τους ελεγκτές του Οργανισμού".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "9.100 νέες προσλήψεις. Η κατανομή των θέσεων ανά φορέα".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "έρχονται" εντός των επόμενων μηνών 3.365 νέες προσλήψεις μόνιμων διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων, όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης, σε διάφορους φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς επίκειται η έκδοση αντίστοιχων προκηρύξεων".

    Η ΑΥΓΗ: "Άνθρακες το περιβάλλον για την κυβέρνηση! Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ προειδοποιούν για κατέβασμα του διακόπτη".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, με την παρουσία της ΓΣΕΕ αλλά και εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης (από τον ΣΥΝ ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Π. Λαφαζάνης), ματαίωσε την υπογραφή μνημονίων για την κατασκευή μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με λιθάνθρακα".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μαϊμού και στημένος ο δήθεν εκβιασμός από το PRESS.gr. Στόχος η φίμωση όλων των ελεύθερων blog μέσα από τα οποία ο απλός κοσμάκης μαθαίνει την αλήθεια και βγάζει το άχτι του στην κάθε εξουσία".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "μπάζει από παντού ο διαβόητος... εκβιασμός που επιχειρήθηκε σε βάρος του δημοσιογράφου Βασίλη Χιώτη και αξιοποιήθηκε στο έπακρο από τις δικαστικές Αρχές για να καταφέρουν να εντοπίσουν τα ίχνη και σε τελική ανάλυση να φιμώσουν το πλέον δημοφιλές blog στο διαδίκτυο, το PRESS.GR".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Και πολιτικοί τροφοδοτούσαν τη λούμπεν ενημέρωση! Το σκοτεινό κύκλωμα του press-gr".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τη διασύνδεση πολιτικών με το κύκλωμα του press-gr ερευνούν οι διωκτικές αρχές. Χθες επιβεβαιώθηκε ότι ένας blogger εξέπεμψε ειδήσεις μέσα από τη Βουλή".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "4 τομές στην Υγεία. Νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα καταθέτει ο Αβραμόπουλος στη Βουλή".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "λειτουργικότητα, αντικειμενικότητα και διαφάνεια είναι το τρίπτυχο των στόχων που θέτει το υπουργείο Υγείας με το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας".

    ΕΘΝΟΣ: "Εις υγείαν με... διοξείδιο του άνθρακα. Εξωφρενικές δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ για τον σταθμό λιθάνθρακα".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αναψυκτήριο" που θα... κερνούν το πανελλήνιο με χιλιάδες τόνους διοξειδίου του άνθρακα αλλά θα είναι αβλαβές για τη δημόσια υγεία, επιχειρεί να παρουσιάσει τους "νέους" ρυπογόνους σταθμούς λιθάνθρακα ο πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Παναγιώτης Αθανασόπουλος".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ξεblogάρισε το Ασφαλιστικό, ενώ η Κυβέρνηση για το Σκοπιανό έχει στο τσεπάκι το βέτο".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "οι περισσότεροι των Ελλήνων μηδέ και εμού εξαιρουμένου είμαστε διαδικτυακά αμαθείς και φυσικά στερούμενοι πάσης Ιντερνετικής Παιδείας και Γκουγκλικής γνώσης. Υπάρχουν οι νέοι, οι οποίοι ξέρουν να χειρίζονται τους υπολογιστές και να διαχειρίζονται τους διαδικτυακούς τόπους".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τρελάθηκαν στη ΝΔ και αλληλοκαρφώνονται. Για το Σκοπιανό και θέματα εσωτερικής πολιτικής".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κουλουβάχατα" έχει γίνει η ΝΔ με το Σκοπιανό, καθώς προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε πολλές και διαφορετικές απόψεις, οι οποίες δημιουργούν την εικόνα μέχρι και αλληλοσπαραγμού".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απολογία - φωτιά για Ζαχόπουλο και εργατολόγο. Όλα όσα έλεγε επί 16 ώρες η 35χρονη. Κατηγορεί τον τέως γεν. γραμματέα για επιδοτήσεις σε "κολλητούς" και το δικηγόρο για δοσοληψίες με ΜΜΕ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τη δική της οπτική των πραγμάτων έδωσε η Εύη Τσέκου στο πολυσέλιδο απολογητικό της υπόμνημα και στην πολύωρη απολογία της, ολόκληρο το περιεχόμενο της οποίας αποκαλύπτει σήμερα ο Ε.Τ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Α μπε μπα blog... Η κυβέρνηση μέσα στη δίνη βρήκε παιχνίδι".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ένα πρωτότυπο ζήτημα, με πρωταγωνιστές τα πολυσυζητημένα blogs, προσπαθεί να αξιοποιήσει η κυβέρνηση για να γλιτώσει από τη δίνη των προβλημάτων που την ταλαιπωρούν".

    ΕΣΤΙΑ: "Πολλαπλά εθνικά μέτωπα. Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Σκοπιανό, Κόσσοβο".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Ελλάς έχει εμπλακή σε πολλαπλά εθνικά μέτωπα: Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Σκοπιανό και ήδη η εξέλιξις στο Κοσσυφοπέδιο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το σκάνδαλο Λιχτενστάιν ερευνάται και από την Αθήνα. Θα ζητήσει στοιχεία, για τυχόν εμπλοκή Ελλήνων, από το Βερολίνο".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το ενδεχόμενο να κρύβονται και ονόματα μονίμων κατοίκων της Ελλάδας στον κατάλογο φοροφυγάδων που απέκτησαν οι γερμανικές αρχές θα διερευνήσει το υπουργείο Οικονομικών".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Καμιά ανησυχία για μεγάλο σεισμό. Καθησυχάζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας αναφορικά με επικείμενο μεγάλο σεισμό- όπως φημολογείται- καθησυχάζει η γγ Πολιτικής Προστασίας δια του γενικού γραμματέα της Μαργαρίτη Μουζά".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Τον καρφώνει για 650.000 ευρώ σε "φιλαράκια". Βόμβες Τσέκου για Ζαχόπουλο".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "συγκεκριμένες αναφορές για εύνοια Ζαχόπουλου σε κολλητούς περιλαμβάνει η πολύωρη απολογία της 35χρονης Εύης Τσέκου. Η κατηγορούμενη έκανε λόγο για "κατασπατάληση χρήματος" κατά την περίοδο οικονομικής διαχείρισης από τον πρώην γενικό γραμματέα".

    Η ΝΙΚΗ: " Σε νευρική κρίση η ΕΛ.ΑΣ. Αναβρασμός για τις αλλαγές στην ηγεσία".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "παζάρια μέχρι και το "παρά πέντε" της επιλογής του νέου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, σήμερα από το ΚΥΣΕΑ".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κλιμακώνουμε τη δράση για την Ασφάλιση και τις Συμβάσεις. Κάλεσμα για πανεργατικές κινητοποιήσεις από το ΠΑΜΕ"

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με ανακοίνωση του, το ΠΑΜΕ καλεί σε πανεργατική κινητοποίηση για την οργάνωση στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, για να συναντηθούν χιλιάδες εργάτες και εργάτριες με τις άλλες λαϊκές δυνάμεις, χιλιάδες εργαζόμενοι μαζί με τα παιδιά μας, τους νέους και τις νέες που είναι στο κέντρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης, δίνοντας αποφασιστική συνέχεια στην πάλη για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις".

    Η ΧΩΡΑ: "Δέκα μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων. Έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τη στήριξη της ελληνικής Κτηνοτροφίας απέδειξε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρος Κοντός, ο οποίος ανακοίνωσε χθες τη δέσμη δέκα μέτρων που έχουν στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του εισοδήματος των Ελλήνων κτηνοτρόφων".

    City Press: "Ρήξη για τη ΔΕΗ. Η διοίκηση επιμένει στην έμμεση ιδιωτικοποίηση λειτουργιών μέσω μεγάλων επενδύσεων".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "πανδαιμόνιο επικράτησε και πάλι χθες το πρωί στα γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη, με τους συνδικαλιστές να μπλοκάρουν για τέταρτη φορά τη λήψη απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης για συνεργασία με τη RWE και τη Χαλυβουργική για τη δημιουργία μονάδων λιθάνθρακα".

    Metro: "Απάντηση στις φήμες. Διάψευση όσων μιλούν για μεγάλο σεισμό, από την Πολιτική Προστασία, αλλά και τον ΟΑΣΠ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "την αντίδραση της Πολιτείας, αλλά και του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας προκάλεσε η διασπορά φημών, που κορυφώθηκαν χθες και μιλούσαν για μεγάλο σεισμό".

    Metropolis: " Οδηγός φορολογίας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η ώρα κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων για χιλιάδες πολίτες πλησιάζει και το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην έκδοση εγχειριδίου με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " 28.000 παιδιά θύματα κακοποίησης κάθε χρόνο στην Ελλάδα".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Βουλευτές εν υστερία" (Διευκρινίσεις εν ηρεμία).

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ξέφραγος...ο δήμος! Εντολή για παρανομία με τις ασφαλιστικές εισφορές".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Τώρα, μάχη για την υγεία. Κατατέθηκε χθες Νομοσχέδιο".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Νέο...μπλόκο στη ΔΕΗ για το μνημόνιο με RWE. Σε δια περιφοράς έγκριση καταφεύγει ο Τ. Αθανασόπουλος, μετά την 4η αναβολή του δ.σ."

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δια περιφοράς έγκριση των μνημονίων συνεργασίας με τη γερμανική RWE και τη Χαλυβουργική θα επιχειρήσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος προκειμένου να αντιμετωπίσει το αδιέξοδο που δημιουργείται από την αδυναμία συνεδρίασης του δ.σ.".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Από το παράθυρο η RWE. Δια περιφοράς εγκρίνει η ΔΕΗ το μνημόνιο".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη φόρμουλα της "δια περιφοράς" έγκρισης του μνημονίου συνεργασίας με την RWE, αλλά και με τη Χαλυβουργική, καταφεύγει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Τ. Αθανασόπουλος, καθώς η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τέταρτη φορά απέτρεψε τη λήψη απόφασης. Έκτακτη συνάντηση χθες του Γ. Αλογοσκούφη με τον Χρ. Φώλια".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τζόγος μεγάλων παικτών έξω από το Χρηματιστήριο. Παγιώνονται οι εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η αιμορραγία συνεχίζεται...Συναλλαγές αξίας 60 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν εξωχρηματιστηριακά και χθες, τη στιγμή που οι συναλλαγές στο ΧΑ τείνουν να παγιοποιηθούν κάτω από τα 300 εκατ. ευρώ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Έτοιμο το εγχειρίδιο του καλού φορολογουμένου και εφοριακού. Θα χορηγείται επί αποδείξει πριν από την έναρξη του ελέγχου".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους θα γνωρίζουν στο εξής επακριβώς οι φορολογούμενοι κατά τη διενέργεια προσωρινών και τακτικών ελέγχων".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 27 February 2008 - 21:58:24 UTC