Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-02-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/2/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/2/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Ο χθεσινός σεισμός των 6,5 Ρίχτερ, το Ασφαλιστικό, το οποίο αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης στη Βουλή, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς και η εφαρμογή από σήμερα του νέου μέτρου διάθεσης στα καύσιμα.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρίχτερ τρόμου! Μέσα σε δύο ώρες χθες το μεσημέρι δύο σεισμοί συγκλόνισαν την Ελλάδα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τα "δίδυμα" Ρίχτερ τρόμου ταρακούνησαν για τα καλά και για ακόμη μια φορά την χώρα. Ο χθεσινός σεισμικός... χορός ήταν ιδιαίτερα σφοδρός καθώς η μεν πρώτη δόνηση είχε μέγεθος 6,5 Ρίχτερ και η δεύτερη -η οποία εκδηλώθηκε με διαφορά δύο ωρών- είχε μέγεθος 6,4 Ρίχτερ".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Δριμύ "κατηγορώ" Σημίτη κατά Γιώργου. Νέα έκρηξη στο Κίνημα και δυσφορία στη Χαριλάου Τρικούπη".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νέα κρίση στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε με χθεσινή του παρέμβαση ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, καταλογίζοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ηγετική αδυναμία και έλλειμμα αντιπολιτευτικής ικανότητας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου".

    Η ΑΥΓΗ: "Ισχυρή προειδοποίηση στην εύθραυστη κυβέρνηση. Μεγάλη η επιτυχία της γενικής απεργίας για το ασφαλιστικό".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "κατακραυγή των πολιτών για την επιχειρούμενη αποδιοργάνωση της κοινωνικής ασφάλισης. Προχθές χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αλλά και αυτοαπασχολούμενοι, συμμετείχαν στη γενική απεργία και τα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και των επιστημονικών συλλόγων".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Βέτο Καραμανλή για Σκόπια και προσφυγή σε εκλογές. Ενώ οι Αμερικανοί με νομικά τερτίπια επιχειρούν να μπλοκάρουν την ελληνική πρωτοβουλία".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ένα χρόνο πριν, το σχετικό σενάριο δεν ήταν παρά "στάχτη στα μάτια" της αντιπολίτευσης, ίσως κι ένα εύσχημο αλλά σαφές εσωτερικό μήνυμα που σχετιζόταν με τις ισορροπίες για το ποιος και πότε ασκεί εξωτερική και επικοινωνιακή πολιτική".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Σύγκρουση επιλέγει για το Ασφαλιστικό ο κ. Κ. Καραμανλής. Σήμερα στη Βουλή παρουσιάζει τα σχέδιά του".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τον δρόμο της σύγκρουσης με τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς που θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις επιλέγει ο Πρωθυπουργός για το Ασφαλιστικό".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τα Ρίχτερ "πνίγηκαν" στη θάλασσα. Σεισμικές δονήσεις 6,5 και 6,4 "χτύπησαν" τη νοτιοδυτική Ελλάδα".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ψυχραιμία και επαγρύπνηση συστήνουν οι σεισμολόγοι μετά τα 6,5 Ρίχτερ που ταρακούνησαν χθες την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Θα παρακολουθήσουν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου τα επόμενα 24ωρα για να εξαγάγουν ασφαλή συμπεράσματα".

    ΕΘΝΟΣ: "Συναγερμός από το δίδυμο χτύπημα. Ρίχτερ αγωνίας στη μισή Ελλάδα από το ξέσπασμα του Εγκέλαδου".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο "χορός" των Ρίχτερ που χτύπησε χθες το νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου ανεβάσει στα ύψη την αγωνία των κατοίκων και ταυτόχρονα αναζωπύρωσε την παλιά διαμάχη των σεισμολόγων σχετικά με τη δυνατότητα πρόγνωσης των χτυπημάτων του Εγκέλαδου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αν αποφασίσει η Εύη Τσέκου να μιλήσει καθαρά και ξάστερα τότε πολλοί ...Θα χορέψουν το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "όσο πλησιάζει η ημέρα της συμπληρωματικής απολογίας της Εύης (Ευδοκίας) Τσέκου η αγωνία κορυφώνεται".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τα πρώτα θύματα του Ασφαλιστικού. Οι σαρανταπεντάρηδες και οι εργαζόμενες μητέρες".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι σημερινοί 45άρηδες και οι εργαζόμενες μητέρες θα είναι -κατά τα φαινόμενα- οι μεγάλοι χαμένοι της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και -όπως εκτιμάται- συνολικά περίπου ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι θα βρεθούν στην... ασφαλιστική μέγκενη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δέκα "Χιροσίμες" η ενέργεια των 6,5 ρίχτερ. "Μας έσωσε η θάλασσα", λένε στον ΕΤ κορυφαίοι σεισμολόγοι. Καβγάς μεταξύ ειδικών για το εάν έγινε πρόγνωση του σεισμού από την ομάδα ΒΑΝ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ενέργεια ισοδύναμη με την ταυτόχρονη έκρηξη δέκα ατομικών βομβών, σαν αυτή που έπληξε την Χιροσίμα, απελευθέρωσε ο χθεσινός σεισμός 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Πελοπόννησο, σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Κ. Μακρόπουλο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μπρρρ! και αισχροκέρδεια. Πρεμιέρα και τεστ για το νέο σύστημα διανομής πετρελαίου".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με την τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης να έχει ήδη εκτιναχθεί κατά +20% σε 2 εβδομάδες (0,72 ευρώ χθες) κάνει σήμερα πρεμιέρα το νέο σύστημα διακίνησης. Οι πρατηριούχοι είναι διχασμένοι, ενώ οι καταναλωτές κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πετρέλαιο εν μέσω ψύχους".

    ΕΣΤΙΑ: "Σύγκρουσις για το Ασφαλιστικό. Επιτακτική η λήψις ριζικών μέτρων".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε δύο εβδομάδες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τις 7 Μαρτίου 2004 που ανεδείχθη στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία. Κατά το διάστημα αυτό η Κυβέρνησις απέφυγε τις συγκρούσεις".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Με προβλήματα το πετρέλαιο θέρμανσης. Από σήμερα η εφαρμογή του νέου συστήματος. Εξοπλισμένο το 66% των πρατηρίων".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το νέο σύστημα που προβλέπει την εξομοίωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Γενναία μεταρρύθμιση"...προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός. Ο Καραμανλής παρουσιάζει στη Βουλή τους άξονες για το Ασφαλιστικό".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τους άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση θα παρουσιάσει σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Πετρελαιοχιονιάς χτυπά τους καταναλωτές. Με καπέλα και ελλείψεις στο θέρμανσης".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "μάχη για λίγα λίτρα πετρελαίου θέρμανσης δίνουν χιλιάδες καταναλωτές εν όψει της κακοκαιρίας- από τις χειρότερες της εκατονταετίας".

    Η ΝΙΚΗ: "Ξύπνησε" το ελληνικό τόξο. Αγωνία και φόβος για το χορό των ρίχτερ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αναστάτωση προκάλεσαν στην Πελοπόννησο οι δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 6,4 και 6,5 ρίχτερ, οι οποίες προβλημάτισαν τους σεισμολόγους".

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13:"Δωρεάν φάρμακα στους συνταξιούχους. Ασφαλιστικό: καταλήγουν σε 7 Ταμεία κύριας ασφάλισης".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "δωρεάν φάρμακα στους συνταξιούχους αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός, μιλώντας για το ασφαλιστικό, στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης του υπέρογκου κόστους της φαρμακοδαπάνης για τα Ταμεία".

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Προσέξτε τα λεφτά μας. Ο απλός πολίτης στέλνει μήνυμα στον πρωθυπουργό".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που είναι το πιο κρίσιμο και καθοριστικό της νέας τετραετίας της ΝΔ, αναμένεται ότι θα ψηφιστεί την 3η Μαρτίου (το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαρτίου) και θα αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά σε μία πενταετία, δηλαδή , από το 2013".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δέκα προτάσεις αγώνα για την υπεράσπιση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Συνέντευξη τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τις θέσεις του ΚΚΕ για το θεσμό των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) παρουσίασε χτες σε συνέντευξη Τύπου η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα".

    Η ΧΩΡΑ: "Πάμε για βέτο. Σκληρές διαπραγματεύσεις Ντόρας - Ράις".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κρίσιμες επαφές στην Ουάσιγκτον με τους επιτελείς του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και με την Κοντολίζα Ράις είχε χθες, για το Σκοπιανό, η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ανέλυσε ξεκάθαρα τη θέση της Ελλάδας, πείθοντας τους συνομιλητές της ότι η Αθήνα είναι αποφασισμένη ακόμα και για βέτο".

    City Press: "Παρελθόν η αυτοδυναμία. Δημοσκόπηση της MRB για την τηλεόραση του Alpha".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ισχυρή πολιτική "σεισμική δόνηση" προκάλεσε στα επιτελεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η χθεσινή δημοσκόπηση της MRB, που παρουσιάστηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha".

    Metro: "Επιφυλακή για νέο χτύπημα. Συναγερμός έχει σημάνει μετά τον ισχυρό χθεσινό σεισμό των 6,5 Ρίχτερ στη Νότια Ελλάδα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι σεισμολόγοι, μετά το ισχυρό χθεσινό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Πελοπόννησο, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια της Μεθώνης".

    Metropolis: "Η ώρα του ασφαλιστικού".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τις θέσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Κατεδαφίζουν το ασφαλιστικό. "Ψαλίδι" σε συντάξεις- επικουρικά".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Ασφαλιστικό ώρα μηδέν!".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Με πυραύλους η Μόσχα απειλεί την Ουκρανία".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Αυξάνονται τα ειδικά όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση. Τις κυριότερες αλλαγές στο ασφαλιστικό παρουσιάζει σήμερα στη Βουλή ο Κ. Καραμανλής".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αύξηση στα ειδικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και όχι στα γενικά θα περιλαμβάνει η επικείμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ξεκαθάρισε χθες η υπουργός Απασχόλησης Φ. Πετραλιά, μιλώντας στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου του Economist".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μείωση 4,1% στις επενδύσεις. Αρνητικό ρεκόρ μετά από 2,5 χρόνια".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η κάθετη πτώση των επενδύσεων που σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ 2,5 ετών και η συγκρατημένη μείωση της κατανάλωσης οδήγησαν σε επιβράδυνση των αναπτυξιακών επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας στο 3,6% για το δ΄τρίμηνο του 20007".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Στήνονται οι νέοι πίνακες των αντικειμενικών αξιών. Ενισχύονται η αγωνία και η σύγχυση στους υποψήφιους αγοραστές".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τη χρυσή τομή μεταξύ του πολιτικού κόστους , που συνεπάγεται μία νέα αύξηση στις αντικειμενικές αξίες και της διατήρησης της κινητικότητας στην αγορά ακινήτων, επιζητεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Υποχώρηση ρυθμού ανάπτυξης λόγω της επενδυτικής άπνοιας. Επιβράδυνση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "επιβράδυνση υπέστη ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας στο τελευταίο τρίμηνο του 2007, με κύρια αιτία, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, τη μείωση που παρουσίασαν οι δημόσιες και οι ιδιωτικές επενδύσεις, εξέλιξη που προβληματίζει για τη συνέχεια των αναπτυξιακών επιδόσεων".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 15 February 2008 - 14:02:41 UTC