Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-02-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/2/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/2/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι βασικοί άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, τους οποίους η κυβέρνηση αναμένεται να εξαγγείλει την ερχόμενη Παρασκευή στη Βουλή, η αυριανή απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού, μετά την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νεκρώνει η χώρα αύριο. Πανελλαδική απεργία για το Ασφαλιστικό".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "απεργιακή "χιονοστιβάδα" παραλύει αύριο και για 24 ώρες αεροδρόμια, αστικές συγκοινωνίες, υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, εφορίες, σχολεία, νοσοκομεία, δικαστήρια και ΔΕΚΟ, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες εργαζομένων, για το ασφαλιστικό".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Αλλαγή φρουράς στην Αρχιεπισκοπή. Ποιοι φεύγουν, ποιοι είναι αμφίβολοι και ποιοι έρχονται".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αντιμέτωπος με την πρώτη του δοκιμασία ως Αρχιεπίσκοπος είναι ο από Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερώνυμος, καθώς, ύστερα από τις παραιτήσεις που του υπέβαλαν συνεργάτες του μακαριστού Χριστοδούλου εκκρεμεί η στελέχωση θέσεων - κλειδιών γύρω από τον ίδιο, αλλά και υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Συνόδου".

    Η ΑΥΓΗ: "Απεργία - δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση. Αύριο νεκρώνουν ιδιωτικός και δημόσιος τομέας για το ασφαλιστικό".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "απεργία βαρόμετρο για το ασφαλιστικό πραγματοποιούν αύριο τα συνδικάτα, επιδιώκοντας για δεύτερη φορά μέσα στους τελευταίους δύο μήνες να αναχαιτίσουν τα σκληρά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Έξωση στις γενιές του εμφυλίου και του Πολυτεχνείου από την κεντρική πολιτική σκηνή".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τεκτονικές ανατροπές στο παρακμιακό μετεμφυλιακό και μεταπολιτευτικό πολιτικό σκηνικό προκαλεί η ανάδειξη του 33χρονου Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του Συνασπισμού".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Ανοίγουν οι λογαριασμοί 2.000 στελεχών του Δημοσίου. Μετά από έλεγχο του "πόθεν έσχες".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τραπεζικούς λογαριασμούς στελεχών του Δημοσίου που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς ή διώκονται πειθαρχικά ανοίγει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δύο ξένοι. Πλήρη ρήξη ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ δείχνει η επόμενη μέρα".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η επόμενη μέρα βρήκε τον Αλέξη Τσίπρα να δέχεται σημαντικά συγχαρητήρια μηνύματα αλλά και πολλές βολές από το ΚΚΕ, κυρίως όμως από το ΠΑΣΟΚ, τα περισσότερα στελέχη του οποίου εμφανίστηκαν σε μια "κοινή γραμμή" δηλώσεων απέναντι στον νέο πρόεδρο του ΣΥΝ και τις αλλαγές που σηματοδοτεί στην Αριστερά αλλά και στο πολιτικό σκηνικό γενικότερα".

    ΕΘΝΟΣ: "Στόματα ερμητικά κλειστά. Σιωπητήριο στους βουλευτές από το Μαξίμου για ασφαλιστικό - σκάνδαλα".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πριν καν συμπληρωθούν πέντε μήνες από την εκλογική νίκη της ΝΔ, ο πρωθυπουργός αναγκάζεται να ακολουθήσει τον δρόμο της επιβολής κομματικής πειθαρχίας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Προς τέρψη της Κυβέρνησης και του κόμματος της Ρηγίλλης ...Κόβουν σύριζα τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ύστερα από τις σκληρές δηλώσεις από όλες τις πλευρές της αριστεράς και αυτές του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ οι γέφυρες επαφής, επικοινωνίας και συνεργασίας κόβονται σύριζα για το ΠΑΣΟΚ και τον Συνασπισμό".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μαντρώνει" τους βουλευτές της ΝΔ. Επειδή φοβάται "ανταρσία" το Μέγαρο Μαξίμου για Ασφαλιστικό - "Ζίμενς".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μαντρώνουν" τους βουλευτές τους στο κυβερνών κόμμα θέτοντας ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τις ψηφοφορίες στη Βουλή, προκειμένου να μην βρεθούν προ απροόπτου στο εξαιρετικά κρίσιμο χρονικό διάστημα που ξεκινά από σήμερα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Διαφθορά, νεποτισμός, σκάνδαλα και DVD". Μας αξίζει η εικόνα αυτής της Ελλάδας όπως τη μεταδίδουν όλα τα διεθνή ΜΜΕ; Ανταπόκριση του Reuters για την υπόθεση Ζαχόπουλου "ταξιδεύει" από τις ΗΠΑ μέχρι την Αφρική".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "η υπόθεση Ζαχόπουλου, που εδώ και επτά εβδομάδες κυριαρχεί στην εγχώρια επικαιρότητα, έχει τύχει ευρείας δημοσιότητας και εκτός συνόρων, δημιουργώντας μια κάθε άλλο παρά κολακευτική εικόνα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "6+1 ψέματα για το Ασφαλιστικό. Μέτρα χωρίς μελέτη θα ανακοινώσει η κυβέρνηση".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα επώδυνα μέτρα είτε δεν στηρίζονται σε στοιχεία είτε συγκρούονται με άλλες κυβερνητικές διακηρύξεις. Αποκορύφωμα της αυθαιρεσίας είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας και η μείωση των επικουρικών συντάξεων χωρίς αναλογιστική μελέτη, κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία".

    ΕΣΤΙΑ: "Δυσανάλογη πολιτική φθορά. Από τα αλλεπάλληλα λάθη της Κυβερνήσεως".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "το μεγάλο μειονέκτημα της Κυβερνήσεως Καραμανλή κατά το πρώτο πεντάμηνο της δεύτερης θητείας της, είναι ότι αναλίσκεται σε κινήσεις τακτικής".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Νέα πτώση για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στο 11,5% φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέα σημαντική υποχώρηση παρουσιάζει ο δικομματισμός υπέρ των μικρότερων κομμάτων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για την "Κ" και τον ΣΚΑΙ".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Οι βασικοί άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Ο πρωθυπουργός την Παρασκευή στη Βουλή".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τους βασικούς άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση θα παρουσιάσει την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Σύμφωνα με πληροφορίες η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα προβλέπει την δημιουργία έξι Ταμείων κύρια ασφάλισης, οκτώ επικουρικής και δύο πρόνοιας".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Καρτέλ ακρίβειας σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ. Πανικός στην κυβέρνηση για την αισχροκέρδεια".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι ανατιμήσεις στα ράφια και τα χαράτσια των τραπεζών χτυπούν τα νοικοκυριά και προκαλούν πανικό στην κυβέρνηση, η οποία εξαγγέλλει μέτρα κατόπιν εορτής".

    Η ΝΙΚΗ: "Ο κόσμος φταίει για την ακρίβεια! Οργή για τις προκλητικές δηλώσεις Φώλια".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις με τις οποίες ο Χρήστος Φώλιας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, επέρριψε στους καταναλωτές τις ευθύνες για την ακρίβεια στην αγορά".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Όλοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ αύριο 13 Φλεβάρη. Αγώνας για την ασφάλιση και τις συμβάσεις".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι ταξικές δυνάμεις, μέχρι τελευταία ώρα, κλιμακώνουν τη δράση για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ σε 62 συνολικά πόλεις σε όλη τη χώρα".

    Η ΧΩΡΑ: "Πρωτοβουλίες Κ. Καραμανλή. 3 μέτωπα. 1. Ακρίβεια. 2. Ασφαλιστικό. 3. Σκόπια".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη διαπίστωση ότι " η κυβέρνηση βγαίνει μπροστά" σε τρία "καυτά " θέματα, προκειμένου να αφήσει πίσω της το νοσηρό κλίμα των τελευταίων εβδομάδων, κάνουν οι πολιτικοί αναλυτές , θεωρώντας ότι ήρθε η στιγμή που ο πρωθυπουργός προχωρά βάσει "ατζέντας" στην επίλυσή τους".

    City Press: "Τέστ αντοχής με ασφαλιστικό. Απεργιακές κινητοποιήσεις αύριο, για να μη θιγούν δικαιώματα και κεκτημένα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "παραλύει αύριο ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τις προωθούμενες αλλαγές της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, ο οποίες θα παρουσιαστούν από τον πρωθυπουργό την Παρασκευή στη Βουλή".

    Metro: "Παγώνει" η θέρμανση. Εταιρείες και πρατηριούχοι απειλούν να κλείσουν τις στρόφιγγες αν ισχύσουν τα νέα μέτρα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "αναστάτωση στην αγορά και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ...απελπισία στους καταναλωτές, εν μέσω της επέλασης του χιονιά, προκαλεί η απειλή των εταιρειών εμπορίας και διακίνησης πετρελαιοειδών και των πρατηριούχων να "παγώσουν" τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης από την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου".

    Metropolis: "Βαρόμετρο "σεισμός".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σημαντικά είναι τα ευρήματα της έρευνας, όσον αφορά το γενικό πολιτικό κλίμα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, δηλαδή το 56% πιστεύει ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές με ένα 32% να απαντά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ασφαλιστικό όλοι στους δρόμους. Νυστέρι σε παροχές και όρια ηλικίας".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Σε ρόλο "Πόντιου Πιλάτου ( Ο Χρήστος Φώλιας)".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "ΙΚΑ: Αρρωστήστε αργότερα! Χωρίς γιατρούς κινδυνεύουν να μείνουν τα ιατρεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Η εκλογή Τσίπρα αλλάζει ανατρεπτικά την "κολλημένη" πολιτική μας. Ο νέος "μεσσίας" του ΣΥΝ και όχι μόνο...".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αυξήσεις έως και 40% ασφαλίστρων στα Ι.Χ.. Οι αυστηρότεροι έλεγχοι στα αποθεματικά των ασφαλιστικών "πιέζουν" τα φθηνά συμβόλαια".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αναπροσαρμογές ασφαλίστρων και περικοπή των πολύμηνων πιστώσεων προς τους πράκτορες αναμένεται να επιφέρει η πρόθεση της νέας εποπτικής αρχής να αλλάξει τη διαδικασία ελέγχου των αποθεματικών για τις ασφαλιστικές εταιρίες".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε δοκιμασία διαρκείας οι μετοχές των τραπεζών. Βαρόμετρο για την πορεία του Χ.Α. τα αποτελέσματα του κλάδου".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τεστ αντοχής για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, που παραμένουν εγκλωβισμένες σε κλοιό ισχυρών πιέσεων".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ελπιδοφόρα κέρδη, αλλά...Ικανοποιητικά τα πρώτα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ικανοποιητικά είναι τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών που άρχισαν ήδη να ανακοινώνονται από χθες, αλλά είναι αμφίβολο κατά πόσο θα επηρεάσουν την αγορά, που διολισθαίνει υπό το βάρος της διεθνούς συγκυρίας".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Ευρώπη δεν ανησυχεί για τον κίνδυνο της ύφεσης. Λίγο κάτω από 2% προβλέπεται η ανάπτυξη στην Ε.Ε. φέτος".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "η επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης και η αναθέρμανση των πληθωριστικών πιέσεων είναι το τίμημα της διεθνούς αναταραχής που καταβάλλει η ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία δείχνει πάντως ότι αποφεύγει την ύφεση".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 12 February 2008 - 21:46:56 UTC