Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-01-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/1/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/1/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι εξελίξεις στη διαδικασία διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη της υπόθεσης Ζαχόπουλου και οι αλλεπάλληλες καταθέσεις μαρτύρων στον ανακριτή, καθώς και η μεγάλη πτώση που σημειώθηκε χθες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο! 4,11% κάτω χθες. Σε κατάσταση κρίσης οι επενδυτές λόγω της διεθνούς αστάθειας και της ακατάσχετης σκανδαλολογίας".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "περισσότερες από 500 μονάδες με αποκορύφωμα τη χθεσινή συνεδρίαση έχασε ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου από την αρχή του έτους".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Χορός εκατομμυρίων ευρώ σε επιχορηγήσεις του υπουργείου Πολιτισμού. Αποφασισμένος φέρεται ο Μ. Λιάπης να ρίξει άπλετο φως στα κονδύλια των υπηρεσιών του".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "απορίες και ερωτήματα στην κοινή γνώμη προκάλεσε η δημοσιοποίηση των καταστάσεων με τις επιχορηγήσεις του υπουργείου Πολιτισμού από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (κοινοτικοί και εθνικοί πόροι) σε διάφορους φορείς όλης της Ελλάδας για τα έτη 2006 και 2007".

    Η ΑΥΓΗ: "Δριμεία επίθεση Αλαβάνου στον πρωθυπουργό: "Η κυβέρνηση σε αποσύνθεση, το πολιτικό σύστημα σε σήψη".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες είναι σε ένα τραπέζι τζόγου με ομερτά, με κώδικα σιωπής, με εκβιασμούς, με αλληλοκαρφώματα" είπε χθες ο Αλέκος Αλαβάνος εξαπολύοντας την πιο σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό από τη μέρα που ξέσπασε η υπόθεση Ζαχόπουλου".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Φτάνει πια. Να μπει τέλος στο σίριαλ Ζαχόπουλου. Όταν η χώρα είναι βυθισμένη στα προβλήματα, είναι ντροπή να ασχολούμαστε με μία πορνοταινία και συνηθισμένα σκανδαλάκια".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "να επιταχύνει την ανακριτική διαδικασία στην υπόθεση Ζαχόπουλου καλείται αυτονόητα πλέον η Δικαιοσύνη, προκειμένου να λάβει τέλος το σίριαλ - μαρτύριο της σταγόνας που ταλανίζει το πανελλήνιο ένα μήνα τώρα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Πολιτική αστάθεια και "βουτιά" στις μετοχές. Απώλειες 4,11% στο ΧΑ".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "όσο προχωρεί η έρευνα της Δικαιοσύνης και συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση Ζαχόπουλου, τόσο πιο νοσηρό γίνεται το πολιτικό κλίμα στη χώρα, επηρεάζοντας πλέον και την αγορά".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "5 γρίφοι ζητούν λύση. Σε κομβικό σημείο η δικαστική έρευνα για την υπόθεση Ζαχόπουλου'.

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σχεδόν ένα μήνα μετά το απονενοημένο διάβημα Ζαχόπουλου ο ανακριτής συνθέτει ένα ένα τα κομμάτια του παζλ και έχει μια πρώτη σαφή εικόνα. Γνωρίζει πλέον το όνομα του ανθρώπου που παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου το επίμαχο DVD και είναι βέβαιος ότι υπάρχουν και άλλα παρόμοια βίντεο, καθώς αρκετοί μάρτυρες κάνουν λόγο για σκηνές και συνομιλίες που δεν υπάρχουν στο συγκεκριμένο".

    ΕΘΝΟΣ: "Παρέλαση αυλικών στον ανακριτή. Εμπλοκή για άλλους δυο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, ο Γ. Αγγέλου, κλήθηκε χθες το απόγευμα από τον 2ο ειδικό ανακριτή, για να καταθέσει για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, που κατέθετε επί δύο ώρες, κλήθηκε από τον ανακριτή να επιβεβαιώσει όσα είχε καταθέσει προχθές για τον βιντεοκομιστή ο Γιάννης Ανδριανός".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η απόκρυψη του ονόματος του κομιστή του DVD έχει κάνει άνω - κάτω πολίτες - πολιτικούς και δημοσιογράφους και όλοι ...Καιγόμαστε με Βυζαντινό υγρό πυρ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί... θυμίζει η υπόθεση Ζαχόπουλου και οι προεκτάσεις που αυτή έχει πάρει τόσο σε Κυβερνητικό όσο και σε... δημοσιογραφικό -δυστυχώς- επίπεδο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Να φύγουν όσοι ντροπιάζουν τη ΝΔ, ζητά ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας με συνέντευξή του στον "Ελεύθερο".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "να απομακρυνθούν και να αποσυρθούν από την πολιτική ζωή όσοι με τις πράξεις τους ντροπιάζουν τη ΝΔ ζητά ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός κ. Γιώργος Σούρλας, σε μια "έξω από τα δόντια" συνέντευξή του στον "Ε", εκφράζοντας και την αγανάκτηση της βάσης του κόμματος".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δένουν" τον κομιστή με φωτογραφίες. Τι φέρεται να αποκάλυψε ο Γ. Ανδριανός στον ανακριτή".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "στοιχεία - φωτιά προσκόμισε στον ανακριτή κατά τη διάρκεια της συμπληρωματικής κατάθεσής του ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού κ. Γιάννης Ανδριανός, την ώρα που αναμένεται να αποκαλυφθεί και επίσημα η ταυτότητα του βιντεοκομιστή ύστερα από την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Απίστευτος χορός εκβιασμών. Ο ανακριτής ελπίζει να "μιλήσουν" τα τηλέφωνα".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παράπλευρο χορό εκβιασμών και εκβιαστών αναζητεί η ανάκριση. Η έρευνα στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις εμπλεκομένων ενδεχομένως να αποκαλύψει στοιχεία χρήσιμα για την ανάκριση, ενώ ο κομιστής του DVD αντιμετωπίζει δίωξη για κακούργημα".

    ΕΣΤΙΑ: "Ο γεννήτωρ της διαφθοράς. Το κράτος και οι υπερεξουσίες του".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "η "Εστία" έχει και στο παρελθόν δημοσιεύσει άρθρο με τον ίδιο ακριβώς τίτλο: "Ο γεννήτωρ της διαφθοράς". Είναι δε ο γεννήτωρ ένας και μοναδικός: Ο κρατισμός".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η Δικαιοσύνη επιταχύνει την έρευνα. Σημαντική κατάθεση Αγγέλου για την υπόθεση Ζαχόπουλου".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επιταχύνεται η διερεύνηση της υπόθεσης Ζαχόπουλου. Χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς ζήτησε την κατ' απόλυτη προτεραιότητα διενέργεια της ανάκρισης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος και άλλων προσώπων".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση. Κατέθεσε στον ανακριτή και ο Γιάννης Αγγέλου".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "αλυσιδωτές αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η υπόθεση Ζαχόπουλου. Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις, καθώς 24 ώρες μετά την αποκάλυψη στον ανακριτή του ονόματος του δημοσιογράφου από τον Γιάννη Ανδριανό, προσήλθε χθες στον ανακριτή και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργός Γιάννης Αγγέλου".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Με φωτογραφίες δένουν τον ταχυδρόμο. Αποδείξεις από τους σωματοφύλακες του Ανδριανού".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "φωτογραφικό υλικό που επιβεβαιώνει τη συνάντησή του με τον ταχυδρόμο του DVD επικαλέστηκε καταθέτοντας στον ανακριτή ο Γιάννης Ανδριανός".

    Η ΝΙΚΗ: " Ομερτά στο Μαξίμου. Το μέγα σκάνδαλο, οι αλήθειες και τα μέτωπα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση Ζαχόπουλου που αποδεικνύουν τις πολιτικές ευθύνες του Κώστα Καραμανλή στο κλίμα σήψης και διαφθοράς".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στη διαφθορά και στα αντιλαϊκά σενάρια λαϊκή αντεπίθεση".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το νοσηρό κλίμα που επικρατεί, με αφορμή την "υπόθεση Ζαχόπουλου" είναι αποτέλεσμα της σκληρής οικονομικής και πολιτικής πάλης που διεξάγεται ανάμεσα σε επιχειρηματικούς ομίλους και κέντρα εξουσίας,με στόχο το μοίρασμα του πλούτο και τον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων σε βάρος του λαού, ενδεχομένως και την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού".

    Η ΧΩΡΑ: " Πλειστηριασμός καταγγελιών. Εντείνεται η αναταραχή στο οικοσύστημα του Τύπου".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε γαϊτανάκι αποκαλύψεων στον συνεχιζόμενο εκδοτικό πόλεμο εξελίσσεται καθημερινά η υπόθεση του DVD Ζαχόπουλου. Μετά τις προχθεσινές καταγγελίες Τριανταφυλλόπουλου, χθες, ο Θέμος Αναστασιάδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 έδωσε συνέχεια, αφήνοντας υπονοούμενα για μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, με τα οποία όπως είπε "αξίζει να ασχοληθεί ο ΣΔΟΕ".

    City Press: "Αστάθεια στο Χρηματιστήριο".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μαύρη Τρίτη" χαρακτηρίστηκε η χθεσινή ημέρα για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά από το σύνολο των θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών".

    Metro: "Θυελλώδεις εξελίξεις. Καταδίκη του νοσηρού κλίματος αλλά και νέα παρέμβαση της Δικαιοσύνης".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέα παρέμβαση της Δικαιοσύνης, αλλά και καταδίκη του κλίματος που δημιουργήθηκε από τη δημοσίευση των "ροζ" φωτογραφιών στο "Πρώτο Θέμα", προκάλεσαν οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου, ιδιαίτερα μετά τα όσα ακούστηκαν με αφορμή την κρίση στην ίδια εφημερίδα και στις σχέσεις Αναστασιάδη - Τριανταφυλλόπουλου".

    Metropolis: "Καμπανάκι" για παλιά κτίρια".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τον "κώδωνα του κινδύνου" κρούουν Τεχνικό Επιμελητήριο και Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για το Περιβάλλον, για τα κτίρια που ανεγέρθηκαν προ του 1985".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Υπόθεση Ζαχόπουλου: Δυσωδία".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Νέες απεργίες για το Ασφαλιστικό".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ο Ο.Λ.Θ. παραχώρησε μέρος του λιμανιού, παρά τις φουρτουνιασμένες αντιδράσεις των εργαζομένων".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Στο "μάτι του κυκλώνα" οι μετοχές των τραπεζών. Εκτός ελέγχου η διεθνής κρίση ρευστότητας, οδήγησε σε πτώση τα χρηματιστήρια".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε κατάρρευση οδηγήθηκαν χθες οι χρηματιστηριακοί δείκτες διεθνώς με επικεφαλής τις μετοχές τραπεζών, υποδεικνύοντας ότι μετά την πάροδο έξι μηνών από την εκδήλωσή της η χρηματοπιστωτική κρίση έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Πανικός πωλήσεων στο ΧΑ. Σε ελεύθερη πτώση τα διεθνή χρηματιστήρια".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μαύρη Τρίτη" για τις μεγάλες χρηματιστηριακές αγορές σε Αμερική, Ευρώπη, Ασία. Το Χ.Α. δεν αποτέλεσε εξαίρεση, καθώς ο Γενικός Δείκτης ύστερα από επιθετικές πωλήσεις ξένων θεσμικών (κυρίως στις τράπεζες) υποχώρησε κατά 4,1%%".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Η Citigroup προκαλεί σοκ στα διεθνή χρηματιστήρια. Ο τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε ζημιές 9,83 δισ. δολ."

    Η εφημερίδα γράφει ότι "θύελλα σάρωσε χθες τη Wall Street μετά το σοκ που προκάλεσε η αποκάλυψη της οικονομικής "αιμορραγίας" στη Citigroup από την πιστωτική κρίση".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Καταιγίδα" στις αγορές και τη διεθνή οικονομία. Η Citigroup ανακοίνωσε ζημιές δ΄τριμήνου 9,83 δισ. ευρώ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "πύκνωσαν τα μαύρα σύννεφα πάνω από τις αγορές, επιβεβαιώνοντας τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις ότι η ύφεση στις ΗΠΑ δεν είναι μακρινό σενάριο".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 17 January 2008 - 9:12:33 UTC