Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-01-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/1/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/1/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η υπόθεση Ζαχόπουλου κυριαρχεί στο σύνολο σχεδόν των πρωτοσέλιδων του Τύπου. Άλλα θέματα είναι η διαφάνεια, το νέο καθεστώς στα μετοχικά Ταμεία.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απίστευτο μπάχαλο! Το σίριαλ Ζαχόπουλου συνεχίζεται. Εμφύλιος σπαραγμός μεταξύ ΜΜΕ με φοβερές αλληλοκαταγγελίες".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "βρέχει μηνύσεις ενώ μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ μεγαλοδημοσιογράφων και εκδοτικών συγκροτημάτων με αιχμή του δόρατος το όνομα του κομιστή του ροζ dvd στο Μέγαρο Μαξίμου, δημιουργώντας την εικόνα γενικού μπάχαλου. Έτσι, μετά την αγωγή που καταθέτει η Όλγα Τρέμη κατά του Σπύρου Καρατζαφέρη ο οποίος τη "φωτογράφισε" στις εκπομπές του, ο Θέμος Αναστασιάδης προσφεύγει στη Δικαιοσύνη με αγωγές και μηνύσεις εναντίον της εφημερίδας "Παρόν" που χτες τον κατονόμασε ως τον άνθρωπο που έδωσε το επίμαχο υλικό στον κ. Ανδριανό".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στην τσιμπίδα του εισαγγελέα το "κρυφό" αρχείο της 35χρονης. Κρίσιμη εβδομάδα για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Ζαχόπουλου".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νέα δεδομένα με άγνωστες προεκτάσεις, προσθέτει στην πολύκροτη υπόθεση Ζαχόπουλου η αποκάλυψη πως η Ασφάλεια Αττικής έχει διαβιβάσει στις δικαστικές αρχές επιπλέον οπτικοακουστικό υλικό! Το συγκεκριμένο υλικό, σύμφωνα με πληροφορίες, εντόπισαν οι αστυνομικοί σε νυχτερινή έρευνα, που πραγματοποίησαν στην οικία της τριανταπεντάχρονης κατηγορουμένης παρουσία εισαγγελέα".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Οργή και αηδία για το σίριαλ με το DVD. Όλοι ξέρουν, αλλά κανείς δεν τολμάει να πει την αλήθεια".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "οργή και αηδία έχει προκαλέσει στον κόσμο η πρακτική που ακολουθούν κυβέρνηση, αντιπολίτευση και εκδότες στην επίμαχη υπόθεση του DVD που πνίγει στην μπόχα την δημόσια ζωή και αποδομεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Όλοι γνωρίζουν την αλήθεια, αλλά κανείς δεν τολμά να την πει στον λαό για διαφορετικούς λόγους ο καθένας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Νέο καθεστώς στα μετοχικά ταμεία του υπ. Άμυνας. Σχέδιο ενοποίησης των ταμείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αλλαγές στο καθεστώς των τριών μετοχικών ταμείων -Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού- εξετάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μεταξύ των οποίων και η ενδεχόμενη ενοποίηση των τριών Ταμείων, για την οποία μάλιστα, ήδη καταρτίζονται σχετικές μελέτες από το υπουργείο. Αναφορικά με τη χρηματοδότηση των τριών μετοχικών Ταμείων, δεν υπάρχει διάθεση για ενδεχόμενη ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως θα συνεχιστεί η χρηματοδότησή τους μέσω της εισφοράς του 4%".

    ΕΘΝΟΣ: "Αναζητείται τώρα το "χρυσό ψαλίδι". Το όνομα του "βιντεοκομιστή" καταθέτει ο Ανδριανός".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα στελέχη που διαχειρίζονται την υπόθεση και εξακολουθούν να κρύβονται πίσω από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού κ. Γ. Ανδριανό, γνωρίζουν ότι η εμπλοκή τους δεν θα σταματήσει ούτε με την ανακοίνωση του ονόματος του δημοσιογράφου, που τους παρέδωσε το DVD, μια απόφαση που ελήφθη ήδη από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου και θα αναλάβει να υλοποιήσει και πάλι ο κ. Ανδριανός, ο οποίος θα κληθεί σήμερα από τον ανακριτή για νέα κατάθεση".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πέστο... Χρυσόστομε! Το Όνομα, το Όνομα για να γίνουν όλα ...φρόνιμα".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "αποκαλύψεις για την υπόθεση Ζαχόπουλου υπόσχεται η εβδομάδα που ξεκίνησε καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανακριτής θα ζητήσει από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιάννη Ανδριανό να αποκαλύψει το όνομα του δημοσιογράφου που του παρέδωσε το επίμαχο dvd, πιθανότατα αύριο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Στα χέρια εκβιαστών η πολιτική ζωή. Ενώ DVD - κασέτες και CD μετατρέπουν τη χώρα σε φρενοκομείο".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στα χέρια εκβιαστών και οικονομικών συμφερόντων η χώρα, ζει μια πρωτόγνωρη πολιτική σήψη και ταυτόχρονα μια ανεξέλεγκτη πολιτική και κοινωνική διάλυση. Τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα γύρω από την υπόθεση Ζαχόπουλου τραυματίζουν ανεπανόρθωτα το κύρος της χώρας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Όλοι εναντίον όλων. Στη σκιά της υπόθεσης Ζαχόπουλου η επίσκεψη Καραμανλή στην Ινδία. Αναβρασμός, "διαρροές" και διαψεύσεις".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "δεύτερο πρόσωπο από το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να περάσει το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή, μετά τον κ. Γιάννη Ανδριανό. Ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Γιάννης Αγγέλου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας τον οποίο ο β' ειδικός ανακριτής μελετά πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να καλέσει τις επόμενες ημέρες στο γραφείο του".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ξεπεσμός η πολιτική της κλειδαρότρυπας. "Να λάμψει η αλήθεια, να αναληφθούν οι πολιτικές ευθύνες".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σύρθηκε όλη η χώρα με τα επικοινωνιακά -προπαγανδιστικά- παιχνίδια της κυβέρνησης στην κλειδαρότρυπα, για να παραπλανηθεί και να πιστέψει, ότι η υπόθεση Ζαχόπουλου είναι μόνο μια "ροζ" ιστορία και τίποτε άλλο. Είναι θλιβερός ξεπεσμός αυτή η πολιτική της κλειδαρότρυπας. Δεν πείθεται η κοινή γνώμη".

    ΕΣΤΙΑ: "Θλιβερό κατάντημα του δημόσιου βίου. Προκαλεί βαθειά απογοήτευση στους πολίτες".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "κανένας δεν περίμενε ότι τέσσερεις μόλις μήνες μετά την επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας η πολιτική ζωή του τόπου θα έφθανε τόσο χαμηλά. Και ότι το έναυσμα για αυτό θα ήταν η επιλήψιμη συμπεριφορά ενός κυβερνητικού στελέχους και στην συνέχεια τα αλλεπάλληλα λάθη που διέπραξε με το θέμα το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Στον ανακριτή και το Νο 2 του Μαξίμου! Σφίγγει ο κλοιός για την κυβέρνηση".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "η πολιτική και δικαστική εμπλοκή του πρωθυπουργικού γραφείου όμως δεν σταματά εκεί, καθώς μετά τον κ. Ανδριανό θα κληθεί ο ισχυρός άνδρας του Μαξίμου, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Γ. Αγγέλου, σε μια προσπάθεια να αποκαλυφθεί το πότε, για ποιο λόγο και από ποιον ζητήθηκε η παραίτηση Ζαχόπουλου. Και έπεται συνέχεια, καθώς ο ανακριτής αμέσως μετά θα πρέπει να βρει τον άνθρωπο που "έκοψε και έραψε" το υλικό, τον λεγόμενο "μοντέρ" του DVD".

    Η ΧΩΡΑ: "Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Ξεκάθαρος ο πρωθυπουργός".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "να χυθεί άμεσα άπλετο φως στην υπόθεση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου ήταν η "εντολή" του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προς τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, θέλοντας έτσι να καταδείξει, για άλλη μια φορά, πως η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται ούτε και "κουκουλώνει" την οποιαδήποτε περίπτωση που μπορεί να πάρει τη μορφή σκανδάλου".

    City Press: "Εμφύλιος ΜΜΕ για Ζαχόπουλο".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "με αφορμές την πιθανολογούμενη επίσημη αποκάλυψη του ονόματος του δημοσιογράφου - κομιστή του περίφημου πλέον DVD από το διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Ανδριανό εντός της εβδομάδος, αλλά και την ανακοίνωση της Ε. Τσέκου που αφήνει να εννοηθεί ότι ο κομιστής βρίσκεται στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" ξέσπασε εμφύλιος στα ΜΜΕ".

    Metropolis: "Ομφάλιος λώρος κράτους - διαφθοράς".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τρόποι για την καταπολέμηση της διαφθοράς αναζητούνται σε ημερίδα, τη στιγμή που σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο "χτυπάει κόκκινο". Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ημερίδα με τίτλο: "Κράτος και διαφθορά. Πώς θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο" φιλοξενείται σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "5 ανατροπές και 7 μυστήρια. Δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Φουρτούνα" στη Θεσσαλονίκη. Αύριο η κρίσιμη αντιπαράθεση για το λιμάνι της πόλης".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στο κόκκινο 190.000 δάνεια. Διαγράφουν χρέη 3 δισ. οι τράπεζες το 2008".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πιο αυστηρά κριτήρια για τη δανειοδότηση ιδιωτών υιοθετούν οι ελληνικές τράπεζες και συντονίζουν τις ενέργειές τους για να περιορίσουν τα καθυστερούμενα δάνεια. Ήδη, 90.000 νοικοκυριά δεν πληρώνουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες, ενώ ακόμη 100.000 βρίσκονται σε οριακό σημείο, καθώς έχουν δανειστεί χρήματα που ξεπερνούν το 40% του εισοδήματός τους".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βγήκε το "πρόγραμμα" για την υποβολή δηλώσεων φόρου. Προσπάθεια για εισπράξεις από φορολογικές εκκρεμότητες ώστε να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σωσίβιο" για τις εισπράξεις του προϋπολογισμού αναμένεται να αποδειχτούν οι εκκρεμότητες του παρελθόντος, είτε αφορούν υποθέσεις κεφαλαίου είτε φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 14 January 2008 - 15:54:57 UTC