Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 3 May 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-08-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/8/2007
  • [02] Δ' ΚΠΣ
  • [03] Αγροφύλακες
  • [04] Αποδείξεις
  • [05] Κατώτατη σύνταξη
  • [06] Αποζημιώσεις
  • [07] Κερδοσκόποι
  • [08] Λειψυδρία
  • [09] Άνεργοι
  • [10] Πάρνηθα
  • [11] Εκλογές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/8/2007

    Το Δ' ΚΠΣ, η σύσταση και λειτουργία της Αγροφυλακής από τις 15 Αυγούστου, καθώς και το νέο μέτρο συλλογικής φορολογικών αποδείξεων, κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: 24,6 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από την ΕΕ. Το 80% θα διατεθεί στην ανάπτυξη της Περιφέρειας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τα "κέρδη" από τις αποδείξεις. Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής.

    Η ΑΥΓΗ: Αντί για πυροσβέστες, αγροφύλακες. Επελέγη ο αρχηγός, συγκροτείται ο στρατός των γαλάζιων ανεκπαίδευτων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 9 τρισ. για έργα στην περιφέρεια. Τι περιλαμβάνει το πακέτο Αλογοσκούφη. Κλείνει τις εκκρεμότητες η κυβέρνηση εν όψει εκλογών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αναταραχή στις αγορές. Επιβεβαιώνονται οι φόβοι του κ. Λουκά Παπαδήμου. Σπάει η "φούσκα" των κερδοσκόπων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 20.000 θέσεις για ανέργους 18-64 ετών. ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων για νέες προσλήψεις.

    ΕΘΝΟΣ: Μπόνους 0,70 ευρώ για κάθε φτωχό. Ανέξοδη επιχείρηση διανομής δισεκατομμυρίων "ΘΑ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θα γίνει το... έλα να δεις με τα δισ. Η Κυβερνητική Επιτροπή συνεδρίαση χθες, με θέμα την διαχείριση των 24,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Τέταρτο Πακέτο Στήριξης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φουλ του άσου με 25 δισ. ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 550 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2008 για 500 χιλιάδες δικαιούχους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το νερό "χρυσάφι". Κοστίζει δεκαπέντε φορές ακριβότερα από την Αθήνα σε 25 νησιά λόγω λειψυδρίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αναπαράσταση του εγκλήματος. Δορυφορικοί χάρτες της WWF με τα 49.000 στρ. που χάθηκαν στην Πάρνηθα.

    ΕΣΤΙΑ: Κράτος Επιμηθεύς. Δεν προνοεί και τελικώς πληρώνει περισσότερα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στοίχημα ανάπτυξης η εφαρμογή του Δ' ΚΠΣ συνολικού ύψους 24,6 δισ. ευρώ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Το 80% στην περιφέρεια. Το Δ' ΚΠΣ η τελευταία ευκαιρία της χώρας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κοροϊδία με... αποδείξεις. Επιβάρυνση αντί φοροελάφρυνσης.

    Η ΝΙΚΗ: "Καπνός" οι αποζημιώσεις. Του... χρόνου η οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Αλληλοκαρφώματα υπουργών σε 3 ταμπλό. Ενώ ο Καραμανλής "φλερτάρει" με εκλογές τον Οκτώβριο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Από τα 24,6 δισ. ούτε ένα ευρώ για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και ζωτικών έργων υποδομής. Στη Βουλή σχέδιο νόμου.

    ΧΩΡΑ: Ανάσα στην Περιφέρεια με 24,5 δισ. ευρώ. Πιο γρήγορες διαδικασίες, αλλά αυστηρότεροι οι όροι στην απορρόφηση του Δ' ΚΠΣ.

    City Press: Εκλογές: Ενισχύεται το σενάριο του φθινοπώρου. Η κυβέρνηση τακτοποιεί σημαντικές εκκρεμότητες.

    Metro: Οικολόγοι αγροφύλακες. Χίλες προσλήψεις για τη στελέχωση του νέου Σώματος της "Οικολογικής Αστυνομίας".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τέμπη τέλος! Ψηφίστηκε η σύμβαση στη Βουλή.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Βουτιές με... δόσεις.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 18 καρμανιόλες για τους οδηγούς στους δρόμους του νομού Θεσσαλονίκης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η τελευταία πολύ μεγάλη ελληνική ευκαιρία τα 24,5 δισ. ευρώ του Δ' ΚΠΣ.

    [02] Δ' ΚΠΣ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "πόλος έλξης για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων αλλά και πυρήνας τοπικής ανάπτυξης που θα ωφελήσει συνολικά τη χώρα αποτελούν τα κονδύλια ύψους 24,6 δισ. ευρώ από το Τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (Δ' ΚΠΣ) που εξασφάλισε η χώρα για την περίοδο 2007-2013 και το 80% αυτών θα κατευθυνθεί στην περιφέρεια".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "από τα 24,6 δισ. ευρώ δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ να κατευθυνθεί προς την κάλυψη λαϊκών αναγκών και για ζωτικά έργα υποδομής για τη δασοπροστασία, τα αντιπλημμυρικά έργα, τη διαχείριση νερού, την αντισεισμική θωράκιση κλπ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "κρίσιμο στοίχημα ανάπτυξης συνιστά για την Ελλάδα η αποτελεσματικότητα του νομοσχεδίου για την υλοποίηση του Δ' Κοινοτικού Πλαίσιου Στήριξης, ύψους 24,6 δισ. ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Εξ άλλου, μετά το 2013, και την ολοκλήρωση του Δ' ΚΠΣ, η κοινοτική χρηματοδότηση προς την ελληνική οικονομία θα μειωθεί δραστικά".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "εγκρίθηκε χθες από την Κυβερνητική Επιτροπή και κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ), το οποίο αφορά την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων που θα διατεθούν στη χώρα μας στο διάστημα 2007--2013. Με το Δ' ΚΠΣ η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη περίοδο ποσό που προσεγγίζει τα 24,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 80% θα πάει στην περιφέρεια".

    Η City Press επισημαίνει ότι "η ανακοίνωση του νομοσχεδίου για τη διαχείριση των 24,5 δισ. του Δ' ΚΠΣ, το 80% των οποίων θα κατευθυνθεί στην περιφέρεια, αλλά και η επιβεβαίωση του Γ. Αλογοσκούφη για τη θέσπιση κατώτατης εθνικής σύνταξης ήταν οι χθεσινές, εν όψει εκλογών, κινήσεις της κυβέρνησης με στόχο να αναδειχθεί το κοινωνικό της πρόσωπο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "φουλ του άσου από τον Κώστα Καραμανλή και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ενόψει της προεκλογικής περιόδου και του νέου πολιτικού συμβολαίου το οποίο θα υπογράψει με τους πολίτες και την κοινωνία".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "πιο αυστηρό αλλά και ευέλικτο θα είναι το πλαίσιο προώθησης και υλοποίησης των προγραμμάτων του Δ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης στο εξής, καθώς επιταχύνονται οι διαδικασίες ένταξης των έργων με προϋπολογισμό κάτω των 5 εκατ. ευρώ (μέσα σε 15 μέρες), σύμφωνα με όσα προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο που εγκρίθηκε χθες από την Κυβερνητική Επιτροπή".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "εγκρίθηκε χθες από την Κυβερνητική Επιτροπή το νομοσχέδιο για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013 (Δ' ΚΠΣ). Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε πως είναι μια πολύ μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα και προσέθεσε ότι με το ΕΣΠΑ "έχουμε λαμβάνειν από την Κοινότητα για την επόμενη περίοδο ένα ποσό, που, σε σημερινές τιμές, προσεγγίζει τα 24,5 δισ. ευρώ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "εν μέσω φθινοπώρου ανοίγουν οι... βάνες του Δ' ΚΠΣ με τις πρώτες προκαταβολές κοινοτικών κονδυλίων να εκτιμώνται στα 500 εκατ. ευρώ και να εκταμιεύονται ευθύς αμέσως μετά την έγκριση των τομεακών και περιφερειακών προγραμμάτων από την Κομισιόν τον Οκτώβριο".

    [03] Αγροφύλακες

    Η Metro αναφέρει ότι "με αυξημένες αρμοδιότητες που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, η πρώην Αγροφυλακή, που μετατράπηκε 14 χρόνια μετά την κατάργησή της σε Οικολογική Αστυνομία, αναλαμβάνει άμεσα δράση".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "την επόμενη της πρωτόγνωρης οικολογικής καταστροφής με την αποτέφρωση εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων δάσους και καλλιεργειών, η κυβέρνηση επέλεξε να χρησιμοποιήσει άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ. Επέλεξε τον αρχηγό του υπό συγκρότηση σώματος των αγροφυλάκων, το οποίο έχει ονομάσει παραπλανητικά "Οικολογική Αστυνομία".

    [04] Αποδείξεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "ευκαιρία για τη μείωση του φόρου εισοδήματος έχουν οι φορολογούμενοι, συλλέγοντας αποδείξεις λιανικής πώλησης από συγκεκριμένες κατηγορίες καταστημάτων και ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ στις εκπιπτόμενες αποδείξεις εντάσσονται και οι αποδείξεις από τα νυχτερινά κέντρα".

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι "με φοροκαπέλο αντί για ελάφρυνση ισοδυναμεί για τους περισσότερους φορολογούμενους η συλλογή αποδείξεων που προβλέπει το νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή".

    [05] Κατώτατη σύνταξη

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "κυβερνητική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες, με στόχο την καλλιέργεια προσδοκιών για παροχές - αλλά χωρίς συγκεκριμένες, δαπανηρές δεσμεύσεις. Δύο εκατομμύρια Έλληνες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, το 2008 θα επιδοτηθούν μόλις με 500 εκατ. ευρώ - που σημαίνει ημερήσιο μπόνους 70 λεπτά για τον καθένα".

    [06] Αποζημιώσεις

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "τινάζονται στον αέρα οι κυβερνητικές υποσχέσεις για άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις πυρκαγιές. Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν την άνοιξη του επόμενου έτους, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ν. Κατσαρός. Μακροχρόνια θα είναι η διαδικασία υπονόησε με δηλώσεις του και ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης. Σε απόγνωση χιλιάδες πυροπαθείς της Αιγιάλειας, έντονες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "προ ημερών ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς εξήγγειλε την διάθεση 25 εκατ. ευρώ για την δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων μετά την πυρκαϊά στην Πάρνηθα. Χθες, κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο επεσκέφθη την κατακαείσα Αιγιάλεια και ανεκοίνωσε την διάθεση μεγάλων ποσών για την ανακούφιση των πυροπλήκτων και την μερική αποκατάσταση των ζημιών. Συνολικώς δε, εκτιμάται ότι τα κονδύλια που αναγκάζεται να διαθέση το Δημόσιο μετά τις εφετινές πυρκαϊές είναι τεράστια".

    [07] Κερδοσκόποι

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι "οι "πειρατές των αγορών" όπως θεωρούνται τα hedge funds που έχουν συστήσει επενδυτικές τράπεζες, καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλον. Μία μόλις ημέρα μετά τις προφητικές -όπως απεδείχθησαν- επισημάνσεις στο "Βήμα" του αντιπροέδρου της ΕΚΤ κ. Λ. Παπαδήμου ότι "τα σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα έχουν ενσωματωμένους επενδυτικούς κινδύνους" οι οποίοι είναι υποεκτιμημένοι και ότι η άνοδος των επιτοκίων έχει φέρει στο προσκήνιο ορισμένους από αυτούς, ξέσπασε κρίση. Ήδη τρία κερδοσκοπικά κεφάλαια κατέρρευσαν προκαλώντας αναταραχή στις αγορές".

    [08] Λειψυδρία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "στα όριά του φτάνει το σύστημα μεταφοράς ύδατος προς τα άνυδρα νησιά του Αιγαίου, που έως το τέλος του έτους θα έχουν καταπιεί περίπου 2 εκατομμύρια τόνους πανάκριβου νερού".

    [09] Άνεργοι

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "αιτήσεις για ένταξή τους στο "Συνδυασμένο Πρόγραμμα Επιχορήγησης Επιχειρήσεων για την Απασχόληση Επιδοτούμενων Ανέργων" άρχισαν να υποβάλλουν από χθες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού".

    [10] Πάρνηθα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "ένας από τους 4 δορυφορικούς χάρτες της WWF που δείχνει την καταστροφή στην Πάρνηθα, μια αναπαράσταση του εγκλήματος. Ο σαρωτικός τύπος της πυρκαγιάς κατέκαψε βλάστηση, χάθηκαν χελώνες, λαγοί, ελάφια, δασόβια πτηνά, γενικά προκλήθηκε σημαντική πληθυσμιακή αναταραχή και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αποκατασταθεί η ομαλή ζωή στο δάσος".

    [11] Εκλογές

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ γράφει ότι "οι αποδοκιμασίες στους υπουργούς δεν αλλάζουν μέχρι στιγμής τον δρόμο προς τις κάλπες που έχει χαράξει ο Καραμανλής. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι οι πυρκαγιές που συνεχίζουν να καίνε δασικές και αγροτικές εκτάσεις σε όλη τη χώρα, τσουρουφλίζουν και την εικόνα της Νουδούλας, αφού οι αρμόδιοι υπουργοί εμφανίζονται ανίκανοι να αντιμετωπίσουν για άλλη μία φορά ένα σημαντικό πρόβλημα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Saturday, 11 August 2007 - 20:50:25 UTC