Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-08-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/8/2007
  • [02] Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο
  • [03] Πυρκαγιές
  • [04] Προσλήψεις
  • [05] Νομοσχέδιο για έρευνα
  • [06] Συντάξεις
  • [07] Ουσία Ε128
  • [08] Εκλογές
  • [09] Αγροφυλακή
  • [10] Διακοπές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/8/2007

    Το νέο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που ανακοίνωσε ο Γιώργος Σουφλιάς, τα μέτρα της οικονομικής ενίσχυσης για τους πυρόπληκτους της Αχαΐας από την κυβέρνηση, καθώς και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης πάνω στο θέμα αυτό, κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συντάξεις: Τι αλλάζει από το 2008. Αναλυτικός οδηγός για όλους τους ασφαλισμένους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 13.150 νέες προσλήψεις. Αναλυτικοί πίνακες με τις ειδικότητες.

    Η ΑΥΓΗ: Αναταραχή στα ΑΕΙ πυροδοτεί το ν/σ για την έρευνα. Απεργία χθες στα ερευνητικά κέντρα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο σχέδιο πόλεως όλες οι περιοχές που παρουσιάζουν ζήτηση για ακίνητα. Ριζικές αλλαγές στους όρους δόμησης.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Νέα σχέδια χωροταξίας για τις πόλεις και τα χωριά. Στον απόηχο των πυρκαγιών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δόμηση: Αλλάζουν όλα με το Εθνικό Χωροταξικό. Γ. Σουφλιάς: Μεγάλη μεταρρύθμιση που θα συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη.

    ΕΘΝΟΣ: Καίγονται μόνο για... αγροφύλακες. Έκτακτο ΚΥΣΕΑ με ημερήσια διάταξη την προώθηση των ρουσφετιών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ολημερίς τις σβήνουμε το βράδυ ξανανάβουν. Ενώ, χθες, από το Αίγιο, κυβερνητικό κλιμάκιο εξήγγειλε μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, οι πυρκαγιές στη χώρα κατάντησαν "Γεφύρι της Άρτας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Σικέ" αποδοκιμασίες από ΜΜΕ-ΠΑΣΟΚ. Προσηλωμένο στην ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό το ΠΑΣΟΚ "επενδύει" στα αποκαΐδια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ακριβέ μου Αύγουστε! Οι τιμές εκτοξεύονται και οι Έλληνες μειώνουν τη διάρκεια των διακοπών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μέτρησαν "ου" για τα μέτρα. Βροχή οι αποδοκιμασίες κατά υπουργών στην Αχαΐα.

    ΕΣΤΙΑ: Άμεσες εκλογές η καλύτερη λύσις. Επαναλαμβάνουμε σήμερα όσα γράφαμε και προ τριμήνου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η κυβέρνηση κλείνει "πληγές" εν όψει εκλογών. Διευρύνεται η ενίσχυση σε πυρόπληκτους και προωθείται κατώτατη εθνική σύνταξη".

    Ο ΛΟΓΟΣ: Τα πάνω κάτω στο χωροταξικό. Αλλάζουν τα πάντα στην εντός και εκτός σχεδίου δόμηση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Καρκινογόνα τρόφιμα στα ράφια με άδεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Η ΝΙΚΗ: Δεν τους πιστεύουν. Υποδοχή υπουργών στην Αχαΐα με αποδοκιμασίες.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να δοθούν τώρα πλήρεις αποζημιώσεις στους πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφους. Δε δίνουν λύση και προοπτική τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

    ΧΩΡΑ: Αλλάζουν όλα με το εθνικό χωροταξικό σχέδιο Σουφλιά. Σχεδιαστικές ρυθμίσεις για τα εκτός σχεδίου.

    City Press: Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο: Πρόταση Σουφλιά για μεγάλες αλλαγές.

    Metro: Αλλάζουν όλα στη δόμηση. Ψηφίζεται τον Σεπτέμβριο το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο - Ανακοινώσεις Σουφλιά.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Φρένο στα εκτός σχεδίου. Νέος εθνικός χωροταξικός χάρτης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Στις σχολικές αίθουσες χωρίς δασκάλους. Για πρωτοφανή καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποσπάσεων κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για χιλιάδες κενά στη νέα σχολική χρονιά.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Γη-χρυσάφι στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Τα νέα "φιλέτα" στην αγορά κατοικίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Γεγονός το εθνικό χωροταξικό σχέδιο διά χειρός Γεωργίου Σουφλιά.

    [02] Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς, παρουσιάζοντας χθες το νέο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο - στον απόηχο των μεγάλων πυρκαϊών που κατακαίνε τη χώρα ανοίγοντας ορέξεις για νέα οικόπεδα και καινούργιες δουλειές - πρότεινε δόμηση αλλά με στρατηγικό σχέδιο και αναπτυξιακή λογική".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "αλλαγές επιφέρει το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σουφλιάς. Μεταξύ άλλων, ανατρέπεται η προϋπόθεση κατοχής έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων εκτός σχεδίου ως προϋπόθεση έκδοσης οικοδομικής άδειας, όπως ισχύει σήμερα".

    Η City Press σημειώνει ότι "τη μείωση των περιφερειών, των νομαρχιών και των δήμων της χώρας, καθώς και την καθιέρωση μητροπολιτικών αυτοδιοικήσεων στα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, προτείνει το νέο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, που παρουσίασε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς".

    Η Metro προσθέτει ότι "αλλαγές στους όρους δόμησης, εντός και εκτός σχεδίου, αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης καθώς και καθιέρωση μητροπολιτικών αυτοδιοικήσεων στα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθηνών και Θεσσαλονίκης προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νέο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, το οποίο παρουσίασε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "τη σταδιακή κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης αλλά και την αναγκαιότητα προώθησης ευρείας διοικητικής μεταρρύθμισης στη δομή του κράτους θέτει ως βασικούς στόχους το νέο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που παρουσίασε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι "εντάξεις στα σχέδια πόλης με διαδικασίες - εξπρές ώστε το κράτος να παρέχει έγκαιρα γη για οργανωμένη πολεοδόμηση, βάζοντας φραγμό στην άναρχη εκτός σχεδίου δόμηση, υπόσχεται το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, το οποίο ύστερα από πολυετή επεξεργασία είναι επιτέλους έτοιμο και έρχεται να συμπληρώσει τις ρυθμίσεις στο χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας που έχουν ήδη γίνει με τα ειδικά χωροταξικά".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "αλλαγές στην εντός και εκτός σχεδίου δόμηση, μείωση των Περιφερειών της χώρας, αλλά και του αριθμού των Νομαρχιών και των Δήμων, καθώς και την καθιέρωση Μητροπολιτικών Αυτοδιοικήσεων στα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, προτείνει το νέο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που παρουσίασε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής τον Σεπτέμβριο αφού γίνει πρώτα η επεξεργασία του".

    [03] Πυρκαγιές

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "στην πεπατημένη των εξαγγελιών που έγιναν προχτές στην Κόρινθο κινήθηκε η κυβέρνηση χτες και στην Αιγιάλεια αναφορικά με τους πυρόπληκτους κατοίκους της Αχαΐας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "αποδοκιμάστηκαν οι υπουργοί που πήγαν να κατευνάσουν τους πυροπαθείς της Αχαΐας και να τους προσφέρουν μέτρα και εξαγγελίες. Αντιπολίτευση και κάτοικοι μιλούν για εμπαιγμό, υπενθυμίζοντας ότι έχουν ακόμη λαμβάνειν αποζημιώσεις από το... 2004".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "σειρά πρωτοβουλιών, με τις οποίες επιχειρείται να επουλωθούν οικονομικές αλλά και πολιτικές πληγές που προκάλεσαν οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, και παράλληλα προετοιμάζουν το έδαφος για πιθανή προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο, αναλαμβάνει η κυβέρνηση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "σκηνικά που θυμίζουν σκληρές προεκλογικές περιόδους της δεκαετίας του ΄80 στήνει το ΠΑΣΟΚ και οι μηχανισμοί της Χαριλάου Τρικούπη με στημένες αποδοκιμασίες σε υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη κατά τις επισκέψεις τους στους πληγέντες από τις φωτιές".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "θερμή" υποδοχή με αποδοκιμασίες επιφύλαξαν οι πυρόπληκτοι κάτοικοι της Αχαΐας στο κυβερνητικό κλιμάκιο που μετέβη χθες στο Αίγιο για σύσκεψη, δείχνοντας έτσι τη δυσπιστία τους απέναντι στις εξαγγελίες για αποζημιώσεις, καθώς και την οργή τους για την απουσία της κυβέρνησης τις ώρες της μεγάλης δοκιμασίας. Ανεπαρκή και εικονικά χαρακτηρίζει τα μέτρα η αντιπολίτευση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "Σισύφειο βάσανο κατάντησαν για τη χώρα οι πυρκαγιές. Δεν προλαβαίνουμε να τις σβήσουμε την ημέρα και τη νύχτα ξανανάβουν. Οι ζημιές που έχουν προξενήσει οι πύρινες φλόγες είναι ανυπολόγιστες. Οι άνδρες του πυροσβεστικού σώματος και της δασοπυρόσβεσης βρίσκονται στα όρια νευρικής κρίσης και οι κάτοικοι, άλλοι βιώνουν τη θλίψη της καταστροφής κι άλλοι ζουν με την αγωνία μήπως θα έχουν την τύχη των κατοίκων της Αιγιαλείας, της Κορινθίας, της Μεσσηνίας και τόσων άλλων περιοχών".

    [04] Προσλήψεις

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "μεγάλο "πακέτο" 9.293 νέων προσλήψεων μόνιμου και εποχικού προσωπικού, όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης, σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενέκρινε με αντίστοιχες αποφάσεις της , η αρμόδια επί των προσλήψεων διυπουργική επιτροπή".

    [05] Νομοσχέδιο για έρευνα

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "να αιφνιδιάσει τους ερευνητές και να αποφύγει τον δημόσιο διάλογο επιχειρεί η κυβέρνηση, προωθώντας, μεσ' στο κατακαλόκαιρο, το επίμαχο νομοσχέδιο για την έρευνα. Με το νομοσχέδιο, οι λιγοστοί δημόσιοι πόροι για την έρευνα τίθενται κάτω από τις σκοπιμότητες των επιχειρήσεων. Χαρακτηριστική είναι η θετική αντίδραση του ΣΕΒ, ο οποίος, ωστόσο, ζητεί να επεκταθεί η εισβολή του ιδιωτικού τομέα σε όλο το φάσμα της έρευνας".

    [06] Συντάξεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "συνταξιούχοι που σήμερα έχουν αποδοχές στα επίπεδα των 350-400 ευρώ το μήνα επωφελούνται κατά κύριο λόγο από την εφαρμογή της εθνικής κατώτατης σύνταξης από το 2008".

    [07] Ουσία Ε128

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι "η επικίνδυνη χρωστική ουσία Ε128 απαγορεύτηκε, αλλά τα προϊόντα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν στην αγορά έως ότου καταναλωθούν όλα τα αποθέματα".

    [08] Εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "σήμερα θα αναδημοσιεύσουμε απόσπασμα του κυρίου άρθρου της "Εστίας" που δημοσιεύθηκε στην στήλη αυτήν προ τριών ακριβώς μηνών, υπό τον τίτλο "Άμεσες εκλογές η καλύτερη λύσις". Θυμίζουμε ότι τότε η Κυβέρνησις εβάλλετο για την υπόθεση των ομολόγων και ότι αρκετοί υπουργοί ετάσσοντο εναντίον της αμέσου προσφυγής στις κάλπες. Κάποιοι θεωρούσαν ως προσφορώτερη εποχή το φθινόπωρο, ενώ άλλοι προτιμούσαν την εξάντληση της τετραετίας".

    [09] Αγροφυλακή

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "σε χρόνο-ρεκόρ προχωρούν οι διαδικασίες για την αναβίωση της Αγροφυλακής που οραματίστηκε η κυβέρνηση. Σήμερα συγκαλείται εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ για να οριστεί ο αρχηγός. Ο στρατός του θα διοριστεί συντομότατα".

    [10] Διακοπές

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "χρυσή" πληρώνουν ακόμα και αυτή τη μία εβδομάδα διακοπών, στην οποία έχουν φέτος περιοριστεί ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες. Έρευνα του ΕΤ σε 11 τουριστικούς προορισμούς αποδεικνύει ότι μία τετραμελής οικογένεια θα χρειαστεί να αναλώσει τουλάχιστον δύο μισθούς για να εξασφαλίσει μία εβδομάδα παραθερισμού".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 1 August 2007 - 19:17:47 UTC