Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-11-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/11/2006
  • [02] Πρωθυπουργός-Δηλώσεις
  • [03] ΔΕΚΟ-Εργασιακές σχέσεις
  • [04] Ελλάδα-Τουρκία
  • [05] Οικονομία
  • [06] Βιασμός
  • [07] ΕΥΑΘ-Καταγγελίες
  • [08] Έλληνες εργαζόμενοι
  • [09] Μισθοδικείο
  • [10] Αυξήσεις συντάξεων
  • [11] Μέτρα για ναυτικούς
  • [12] ΑΔΑΕ
  • [13] Συμβασιούχοι
  • [14] Πρόωρες συντάξεις-Απασχόλησης

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/11/2006

    Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και τον αποκλεισμό προσφυγής σε πρόωρες εκλογές, οι εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ και ο περιορισμών των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, οι αντιδράσεις από την απόφαση του Μισθοδικείου, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Γενναία μέτρα για τους ναυτικούς. Για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Αυξήσεις σε ΕΚΑΣ, ΟΓΑ και συντάξεις στρατιωτικών. 100 ευρώ το μήνα στους δικαιούχους στα τέλη του 2007.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 3 όχι του Καραμανλή. Ορθά-κοφτά τα είπε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός.

    Η ΑΥΓΗ: Κυβερνητική μεθόδευση: Πρώτο βήμα για σύνταξη στα 65. Προωθούν σύστημα μερικής συνταξιοδότησης εις βάρος της πλήρους σύνταξης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Λύση εξπρές για τους συμβασιούχους αναζητεί εναγωνίως η κυβέρνηση. Πρωτοβουλία και από την ΔΑΚΕ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο Καραμανλής εξομολογείται... Ο Πρωθυπουργός προαναγγέλλει τις εξελίξεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κίνητρα για παραμονή στην εργασία. Νέο πλαίσιο με στόχο τον περιορισμό των πρόωρων συντάξεων.

    ΕΘΝΟΣ: 2 βόμβες για συντάξεις και ΔΕΚΟ. Ψαλίδι στην πρόωρη συνταξιοδότηση με τέσσερα σενάρια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Όπως τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο Συνέδριο Ορθόδοξης Εκκλησίας-ΕΛΚ με την πρόσφατη διεύρυνση η καμπάνα της Ορθοδοξίας χτυπά στην Ευρώπη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και κίνητρα για παραμονή στην εργασία μέχρι τα 65 χρόνια. Τάραξε πάλι τα νερά ο πρόεδρος της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό Νίκος Αναλυτής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φρένο στις εκλογές, γκάζι στις μεταρρυθμίσεις. Ο Καραμανλής άνοιξε τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μισθο-α-δικεία. Αλαλούμ με τρεις δικαστικέ αποφάσεις. Καθολικό "όχι" για τις αυξήσεις στους δικαστές. Κατακραυγή για το "ούτε ευρώ" στους συμβασιούχους.

    ΕΣΤΙΑ: Η επιτήρησις ωφέλησε την οικονομία. Έτσι επετεύχθη η θεαματική μείωσις του δημοσίου ελλείμματος.

    ESPRESSO: Βιασμός με σκουπόξυλο 16χρονης Ελληνίδας από Αλβανό. Συνέβη στη Χαλκίδα, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά λόγω... Αμαρύνθου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κ. Καραμανλής: Ούτε παροχές ούτε εκλογές. Θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Όχι" Καραμανλή στις πρόωρες εκλογές. Κ. Καραμανλής: Μεταρρυθμίσεις, αλλά με σύνεση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ελεύθερες απολύσεις σε ΔΕΚΟ! Κάνουν πρεμιέρα από τον ΟΤΕ.

    Η ΝΙΚΗ: Μερική απασχόληση και μερική σύνταξη. Ακραίες κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Απειλεί με εκλογές ο Καραμανλής αν...

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Οι εργολάβοι έβγαλαν "μαχαίρια". Το "φιλέτο" της ΕΥΑΘ άναψε φωτιές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΠΑΜΕ: Βασικά μέτωπα δράσης του ταξικού κινήματος. Πρόγραμμα πολύμορφης δράσης για το αμέσως επόμενο διάστημα αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

    TRAFFIC NEWS: Το θρίλερ με την αμύθητη περιουσία πάμπλουτου Αθηναίου. Αντικείμενο διαμάχης, μεταξύ συγγενών και ερωμένης, η περιουσία πολλών εκατομμυρίων ευρώ του εκλιπόντος.

    City Press: Καραμανλής: "Όχι" σε πρόωρες εκλογές και παροχές. Με χθεσινές δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε τους κανόνες του παιχνιδιού μέχρι τις βουλευτικές εκλογές.

    Metro: "Τρελάθηκε" το Μισθοδικείο. Αλλαξε την απόφαση για τις αυξήσεις στους δικαστικούς μετά τη θύελλα αντιδράσεων.

    Metropolis: Ριζωμένοι στην καρέκλα οι Έλληνες εργαζόμενοι. "Ερωτευμένοι" εργασιακά με τη μονιμότητα δηλώνουν οι περισσότεροι Έλληνες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Θεσσαλονίκη ώρα μηδέν. SOS για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ενώ έχει υπογραφεί η σύμβαση της υποθαλάσσιας ο νομάρχης Θεσσαλονίκης προτείνει κατόπιν εορτής λύση του κυκλοφοριακού με μπάζωμα της παλιάς παραλίας.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πακέτο-μαμούθ 5.553 προσλήψεις στο δημόσιο. Το "πράσινο φως" έδωσε η διυπουργική επιτροπή.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο Μπους δέσμιος των Δημοκρατικών. Μεγάλης σημασίας οι ραγδαίες εξελίξεις στην Αμερική για τον κόσμο ολόκληρο.

    [02] Πρωθυπουργός-Δηλώσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "κάθετα αντίθετος στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εμφανίστηκε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, απορρίπτοντας τα σενάρια που διακινούνται τον τελευταίο καιρό. Ο πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν στην Μπρατισλάβα, έδειξε αποφασισμένος να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις με το "ρυθμό που ο ίδιος καθορίζει" και το "βηματισμό" που αυτός αποφασίζει".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "μεταρρυθμίσεις με σύνεση και την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και αξιοποίηση του χρόνου που απομένει μέχρι το τέλος της τετραετίας είναι η πολιτική απόφαση του πρωθυπουργού, κόντρα στα σενάρια των πρόωρων εκλογών. Ο Κώστας Καραμανλής θεωρεί ότι οι 16 μήνες που έχει ακόμη μπροστά της αυτή η κυβέρνηση είναι σημαντικός και πολύτιμος χρόνος για τη συνέχιση της πολιτικής της. "Θα συνεχίσουμε χωρίς να χάσουμε το momentum".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "σαφές μήνυμα ότι δεν προτίθεται να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ούτε να υποκύψει στην παροχολογία απέστειλε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής από τη Σλοβακία. Η παρέμβαση του πρωθυπουργού εκδηλώνεται εν μέσω των έντονων πιέσεων που ασκούν διάφοροι κλάδοι εργαζομένων για ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων, αλλά και του κλίματος "εκλογολογίας" που συντηρείται και από υπουργούς της κυβέρνησης".

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "οι μεταρρυθμίσεις και η οικονομία θα είναι οι άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης ως τις εκλογές, ενώ ο χρόνος που θα στηθούν οι κάλπες δεν έχει ακόμα αποφασισθεί. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε χθες ο Πρωθυπουργός από την πρωτεύουσα της Σλοβακίας Μπρατισλάβα. Ο κ. Κ. Καραμανλής στηρίζει ότι οι πολίτες θέλουν τις μεταρρυθμίσεις και αυτό αποτυπώνεται και στις μετρήσεις, ενώ απέκλεισε τις αλόγιστες οικονομικές παροχές. Τέλος, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί συμβιβαστική λύση με την Τουρκία και τότε θα επισκεφθεί την Άγκυρα".

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "αποφασισμένος να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, αλλά με σύνεση, δηλώνει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και αποσυνδέει το θέμα με το χρόνο διενέργειας των εκλογών. Ο κ. Κ. Καραμανλής σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους στη Μπρατισλάβα, υπογράμμισε ότι "δεν βλέπει το λόγο για πρόωρες εκλογές" και σημείωσε πως "δεν θα φρενάρουν οι μεταρρυθμίσεις". Ο πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "μένουν 16 μήνες έως τις εκλογές".

    Η City Press τονίζει ότι "σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν σε ό,τι αφορά τις "ώριμες" ιδιωτικοποιήσεις και τις μετοχοποιήσεις. Ζητήματα όπως είναι η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, η ασφαλιστική και η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση μετατίθενται για την επόμενη τετραετία. Σε αυτήν τη φάση, ο μεταρρυθμιστικός ζήλος της κυβέρνησης εξαντλείται στον περιορισμό του ευρύτερου δημόσιου τομέα της οικονομίας για να υπάρξουν πρόσθετα έσοδα και να χρηματοδοτηθούν οι προγραμματισμένες φοροαπαλλαγές".

    Σύμφωνα με την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 "υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά; Στην περίπτωση της πρόωρης... εκλογολογίας, υπάρχει, καθώς οι πρόωρες εκλογές αποτελούν το ευγενικό σπορ αποπροσανατολισμού είτε των κυβερνήσεων είτε της εκάστοτε αντιπολίτευσης. Τη φορά αυτή, όμως, τα πράγματα φαίνεται να είναι σοβαρά διότι το σχετικό "σπορ" έχει ξεκινήσει και παίζεται από κυβερνητικά στελέχη, που φοβούνται ότι η οικονομία δεν θα αντέξει έως και το τέλος της τετραετίας".

    [03] ΔΕΚΟ-Εργασιακές σχέσεις

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "νέες ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς του ΟΤΕ, με την καθιέρωση των απολύσεων - εξπρές και των ελεύθερων προσλήψεων διευθυντικών στελεχών από την αγορά, προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή για τον Οργανισμό, ανοίγοντας καινούργιο μέτωπο με τα συνδικάτα. Η κίνηση αυτή διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης ελληνικής ιδιωτικής επιχείρησης και ανοίγει τον δρόμο για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ μετά τις εκλογές".

    [04] Ελλάδα-Τουρκία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "σαφές μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε χθες ο Κώστας Καραμανλής από την Μπρατισλάβα, 24 ώρες μετά τη διορία του ενός μηνός που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία προκειμένου να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Κύπρο".

    [05] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι με την επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας "ούτε διασυρμό υπέστη η Ελλάς, ούτε ζημιά προσεκλήθη στην ελληνική οικονομία. Αν υπήρξε διασυρμός, αυτός οφείλετο στην πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες εξαπατούσαν συστηματικώς τις Βρυξέλλες. Και όχι στην Κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία είχε το θάρρος να αποκαλύψη την αλήθεια ώστε να παύσουμε να κοροϊδεύουμε τους "κουτόφραγκους" και να προκαλούμε οι ίδιοι ζημιά στην οικονομία μας".

    [06] Βιασμός

    Η Espresso επισημαίνει ότι "μια ανήλικη 16 ετών βιάστηκε στη Χαλκίδα μια εβδομάδα ακριβώς μετά το περιβόητο "περιστατικό" της Αμαρύνθου. Η κοπέλα είναι Ελληνίδα, ο βιαστής της είναι ενήλικος αλλοδαπός και κυρίως παραδέχθηκε την κτηνώδη πράξη του. Κι όμως, η συγκεκριμένη μαθήτρια (ορφανή από πατέρα) δεν άκουσε ούτε καν μια λέξη συμπάθειας από το επίσημο κράτος, την Εκκλησία ή τους αρμόδιους φορείς της χώρας της".

    [07] ΕΥΑΘ-Καταγγελίες

    Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ γράφει ότι Β«παίζει "παιχνίδι για έναν εργολάβο" καταγγέλλεται η διοίκηση της ΕΥΑΘ, από τους εργαζόμενους που μιλούν για απευθείας αναθέσεις, "παραποίηση ισολογισμού", συνεργασία με γαλλική πολυεθνική και αποκλεισμό των ελληνικών τεχνικών εταιριώνΒ».

    [08] Έλληνες εργαζόμενοι

    Η METROPOLIS γράφει Β«στο "κλαμπ" των συντηρητικών που φοβούνται το ρίσκο εντάσσονται οι Έλληνες εργαζόμενοι. Δύσκολα "μεταναστεύουν" στο εξωτερικό και "δένονται" στην κυριολεξία με τον... εργοδότη τους. Μόλις 3 στους 10 Έλληνες σκοπεύουν να αλλάξουν δουλειά την επόμενη πενταετίαΒ».

    [09] Μισθοδικείο

    Η METRO αναφέρει Β«νέα απόφαση του Μισθοδικείου ανατρέπει τα δεδομένα της προηγούμενης απόφασης για αυξήσεις έως και 30% στους μισθούς των δικαστικών των Διοικητικών δικαστηρίων, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από όλο τον κοινωνικό και πολιτικό κόσμοΒ».

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι Β«ξεσηκώθηκαν και πέτρες με την απόφαση του Μισθοδικείου για αυξήσεις-μαμούθ στους μισθούς των δικαστών. Το ζήτημα πάντως οδηγείται σε νομικά αδιέξοδα, μετά από αντίθετη απόφαση του ιδίου δικαστηρίου με διαφορετική σύνθεση. Η δεύτερη απόφαση δημιουργεί δικαστές δύο ταχυτήτων ως προς τα μισθολογικά τους, αφού δέχεται ότι πρέπει να αυξηθούν οι αποδοχές τους, αλλά κατά πολύ μικρότερο ποσοστόΒ».

    [10] Αυξήσεις συντάξεων

    Σύμφωνα με την ΑΝΩ ΚΑΤΩ Β«εκατό ευρώ περισσότερα θα πιστώνονται μηνιαίως στους λογαριασμούς των συνταξιούχων, των δικαιούχων του ΟΓΑ και του ΕΚΑΣ, έως τα τέλη του 2007, οπότε θα καταβληθούν στο ακέραιο και πέραν του προβλεπόμενου οι αυξήσεις στις αποδοχές των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ενδέχεται να ενισχυθούν οι απολαβές των συνταξιούχων του ΟΓΑ κατά 5%-&% επιπλέον, ποσοστό το οποίο θα δοθεί και στους συνταξιούχους του ΙΚΑ και των ταμείων του ΟΕΕΕ, ειδικότερα στις κατηγορίες εκείνων, που λαμβάνουν έως 680 ευρώ βασική σύνταξηΒ».

    [11] Μέτρα για ναυτικούς

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει Β«στη λήψη γενναίων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας των ναυτικών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας και την ταυτόχρονη προσέλκυση νέων πλοίων στο εθνικό νηολόγιο, προχώρησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας με την παράλληλη επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των ναυτικών και την ελαστικοποίηση των συνθέσεων των πληρωμάτων. Με μια κίνηση δημιουργείται το πλέον "εύφορο" έδαφος για μια νέα περίοδο "ακμής" της ελληνικής ναυτιλίαςΒ».

    [12] ΑΔΑΕ

    Η TRAFFIC NEWS τονίζει Β«αμείλικτα είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για το ρόλο της ΑΔΑΕ μετά την πρωτοφανή απόφαση της ανεξάρτητης Αρχής να μην ελέγξει την εταιρεία Ericsson για την υπόθεση των υποκλοπών, αφήνοντας επί της ουσίας στο σκοτάδι την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή προσωπικά για το ποιοι κρύβονται πίσω από το μεγαλύτερο σκάνδαλο υποκλοπών στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, αφού επανειλημμένα έχει καταδειχθεί ότι η παρέμβαση με την εγκατάσταση νέου λογισμικού, είναι το κομβικό σημείο στην αποκάλυψη της αλήθειαςΒ».

    [13] Συμβασιούχοι

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ Β«λύση-εξπρές στο πρόβλημα που ανέκυψε για τους μισθούς χιλιάδων συμβασιούχων του Δημοσίου μετά από την πρόσφατη απόφαση βόμβα του Ελεγκτικού συνεδρίου εξετάζει πλέον η κυβέρνηση. Το μπαράζ αντιδράσεων που προκάλεσε η εν λόγω απόφαση ακόμα και στις τάξεις της ΝΔ οδήγησε το Μέγαρο Μαξίμου να αναζητήσει εσπευσμένα το "αντίδοτο", προτού οι εξελίξεις οδηγήσουν σε κοινωνική αναταραχή... Με την παρέμβαση αυτή -η οποία όλα δείχνουν ότι θα δημοσιοποιηθεί στο άμεσα προσεχές διάστημα- θα αποδοθούν τα δεδουλευμένα στους συμβασιούχους και θα δοθεί λύση για τους συμβασιούχους, σύμφωνα και με προηγούμενες αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίωνΒ».

    [14] Πρόωρες συντάξεις-Απασχόλησης

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει Β«η δραστική μείωση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων φαίνεται ότι βρίσκεται πολύ υψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης για το νοικοκύρεμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Η κυβέρνηση και, κυρίως, το υπουργείο Απασχόλησης μελετούν μία σειρά μέτρων για τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων δίνοντας κίνητρα στους εργαζομένους για επέκταση του εργασιακού βίουΒ».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει Β«ο πρόεδρος της Επιτροπής Σοφών για το Ασφαλιστικό, Νίκος Αναλυτής, κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες με θέμα την ενεργό γήρανση, τάραξε για άλλη μια φορά τα νερά, επαναφέροντας το θέμα της επιμήκυνσης του εργασιακού βίου. Ο κ. Αναλυτής τάχθηκε όχι μόνο υπέρ της κατάργησης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, αλλά και της παραμονής στην εργασία πέραν ου 65ου έτουςΒ».

    Η ΝΙΚΗ γράφειΒ«συνεχίζοτας να τηρεί την ίδια ανεύθυνη στάση με την οποία έχει αυξήσει στο κατακόρυφο την ανασφάλεια των εργαζομένων και έχει πυροδοτήσει κύμα αιτήσεων για πρόωρη συνταξιοδότηση, η κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και στο πλαίσιο αυτό διατυπώνει και ακραίες προτάσειςΒ».

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει Β«σχέδιο για τη μερική συνταξιοδότηση μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας μελετά η κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του γ.γ. του υπ. Απασχόλησης Κ. Τσοτσοπλίδη, που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΟΚΕ Ν. Αναλυτή. Στην περίπτωση που εφαρμοσθεί το σχέδιο αυτό, θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης και σε πρώτη φάση θα υπάρξουν επιπτώσεις, κυρίως στους δημόσιους υπαλλήλουςΒ».

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι το σχέδιο προβλέπει "μερική συνταξιοδότηση μετά την ηλικία των 50 ετών με παράλληλη απασχόλησης. Οικονομικά κίνητρα για παραμονή στην εργασία. Κατάργηση ων ρυθμίσεων για υποχρεωτική συνταξιοδότηση μετά την 35ετία που ισχύει στο Δημόσιο. "Φρένο" στις πρόωρες εξόδους για μητέρες με ανήλικα παιδιάΒ».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 10 November 2006 - 21:53:29 UTC