Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-10-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/10/2006
  • [02] Παιδεία
  • [03] Κυβέρνηση
  • [04] Ιός της γρίπης των πτηνών
  • [05] Αρμενική γενοκτονία
  • [06] Ασφαλιστικό-Έκθεση ΕΕ
  • [07] Σενάρια εκλογών
  • [08] Κατασκευαστικός τομέας
  • [09] Δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/10/2006

    Οι εξελίξεις στην Παιδεία, οι δηλώσεις και οι ανταπαντήσεις Σουφλιά-Μεϊμαράκη, οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και η έκθεση της ΕΕ για το ασφαλιστικό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κόλαση στα Σχολεία. Κακοποιά εξωσχολικά στοιχεία οργιάζουν με τις καταλήψεις.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: "Ξεκλειδώστε τα λουκέτα στα σχολεία" να δούμε ποιος είναι πλειοψηφία. Μήνυμα του Ρουσόπουλου με πολλούς αποδέκτες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Έκκληση προς τους δασκάλους να επιστρέψουν στα σχολεία. Θ. Ρουσόπουλος: Η κυβέρνηση θα δώσει την αύξηση των 105 ευρώ, όπως είχε υποσχεθεί.

    Η ΑΥΓΗ: Κρυφή συμφωνία εις βάρος των γυναικών. Κυβερνητικό έγγραφο προς την Κομισιόν.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ριζικές αλλαγές στην κυβέρνηση μετά τις δημοτικές εκλογές. Οι άγριες κόντρες μεταξύ υπουργών και η κρίση στην Παιδεία επιταχύνουν τον ανασχηματισμό.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σκορποχώρι η κυβέρνηση... Δύο 24ωρα προ των εκλογών, κατήφεια στη ΝΔ και αισιοδοξία στο ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ντιμπέιτ για Αθήνα-Υπερνομαρχία. 16σέλιδο αφιέρωμα σε νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές.

    ΕΘΝΟΣ: Σύρραξη στο παρά 5' των εκλογών. Εμφύλιος Σουφλιά-Μεϊμαράκη. Βολές Αλογοσκούφη κατά ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δεν μασάει η Κυβέρνηση γιατί φοράει... μασέλες, αλλά η κατσικοπαιδεία μασάει και... ταραμά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Έκθεση-βόμβα για το Ασφαλιστικό. Κινδυνεύει με κατάρρευση προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ζητείται σοβαρότητα. Σουφλιάς-Μεϊμαράκης σε πρωτοφανή κόντρα για την "παραταξιακή συνείδηση".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δημοτικόν θέατρον "ΝΔ". Οπερέτα υπουργών δύο μέρες πριν τις κάλπες.

    ΕΣΤΙΑ: Προσφυγή σε εκλογές για την Παιδεία. Η ενδεδειγμένη αντίδρασις της Κυβερνήσεως Καραμανλή.

    ESPRESSO: Σεξ και ξύλο στα Λύκεια της οργής. Απίστευτα περιστατικά με εφήβους πίσω από τις κλειστές πόρτες.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η γήρανση πληθυσμού υπονομεύει την οικονομία. Σήμα κινδύνου από την Κομισιόν.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κώδωνας κινδύνου για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού. Η Ελλάδα στη "μαύρη λίστα" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ζούγκλα η ΝΔ ,θεατής ο Καραμανλής. Ο πανικός της κάλπης.

    Η ΝΙΚΗ: Εμφύλιος υπουργών. Αντίπαλοι... συνείδησης Μεϊμαράκης-Σουφλιάς.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Ψήφος εμπιστοσύνης ή διαμαρτυρίας. Κ. Καραμανλής: Περιμένει το μήνυμα που θα του στείλουν οι πολίτες. Γ. Παπανδρέου: Περιμένει να δει αν θα συνεχίσει τον ανένδοτο αγώνα. Αλέκος, Αλέκα, Γιώργος: Έχουν σοβαρές ελπίδες για άνοδο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές: Δύναμη στο λαϊκό κίνημα η ψήφος στους αγωνιστικούς συνδυασμούς.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Η μοιρασιά των έργων στην νέα εποχή. Αυτά είναι τα καρτέλ των κατασκευαστών.

    TRAFFIC NEWS: "Χορηγία" από ταμείο για να ...ανορθώσει το ηθικό του! Βοήθεια 10.000 ευρώ από την πρόνοια για 45χρονο.

    City Press: Γαλλικός "κεραυνός" στον Ερντογάν. Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε νομοσχέδιο για τη γενοκτονία των Αρμενίων με το οποίο ποινικοποιείται η μη παραδοχή της.

    Metro: Αγωνία για την Κυριακή. Τα αποτελέσματα της κάλπης περιμένουν όλα τα κόμματα.

    Metropolis: Καταστροφές και συμπλοκές στα υπό κατάληψη σχολεία. Σε πεδίο δράσης εξωσχολικών στοιχείων έχουν μετατραπεί οι αυλές των σχολείων από την έναρξη των καταλήψεων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ασφαλιστικό: αυξήστε τα όρια τώρα! Προειδοποίηση-βόμβα από την ΕΕ.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Η νέα... Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση εδώ και δεκαετίες θεμελίωσε ο Δήμος και ο Β. Παπαγεωργόπουλος.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παραιτήσου φωνάζουν στη Μαριέττα. Κλειστά παραμένουν τα σχολεία - Συνεχίζουν την απεργία οι εκπαιδευτικοί.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η ωραιότερη παραλία της Μεσογείου. Η νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

    [02] Παιδεία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι «έκκληση στους δασκάλους να επιστρέψουν στα σχολεία, συναισθανόμενοι τη σοβαρότητα της κατάστασης, απηύθυνε χθες ο υπουργός Επικρατείας, Θόδωρος Ρουσόπουλος. Υπογραμμίζοντας ότι οι δάσκαλοι είχαν δίκιο να ζητήσουν αυτό το οποίο η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να τους δώσει, δηλαδή το ποσόν των 105 ευρώ το μήνα ως αύξηση, εκτός της αύξησης η οποία πηγαίνει σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι "η κυβέρνηση προτίθεται με βάση τα οικονομικά να δώσει την αύξηση των 105 ευρώ το μήνα, αλλά δεν προτίθεται να δώσει την αύξηση του 47%, την οποία επίσης ζητούν οι δάσκαλοι».

    Σύμφωνα με την ΑΝΩ ΚΑΤΩ «"βγάλτε τα λουκέτα από τις πόρτες των σχολείων για να δούμε αν αυτοί που θέλουν να κάνουν μάθημα είναι μειοψηφία ή πλειοψηφία". Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος μετέφερε χθες το μήνυμα του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι αποφασισμένος να παραμείνει αμετακίνητος στη θέση του, εκτιμώντας ότι, οποιαδήποτε υπαναχώρηση από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, θα δώσει το έναυσμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης να δημιουργήσουν νέα μέτωπα σε άλλους χώρους της Παιδείας, ειδικότερα δε στα Πανεπιστήμια».

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι «αποστάσεις από τις δηλώσεις που αποδόθηκαν στην υπουργό Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου κράτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Ρουσόπουλος κάλεσε εκ νέου τους εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν στα σχολεία, επισημαίνοντας ότι οι δυνατότητες του Προϋπολογισμού έχουν εξαντληθεί».

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι «έκκληση στους δασκάλους να επιστρέψουν στα σχολεία απηύθυνε χθες το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λίγες ώρες μετά την οξύτατη επίθεση της Μαριέττας Γιαννάκου κατά των απεργών».

    Η METROPOLIS επισημαίνει ότι «σε πεδίο δράσης εξωσχολικών στοιχείων, ακόμη και κακοποιών, έχουν μετατραπεί οι αυλές των σχολείων από την έναρξη των καταλήψεων, οι οποίες πλέον ξεπερνούν τις 400 σε όλη την Ελλάδα».

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "κλάδο ελαίας" κόμισε χθες η κυβέρνηση στους απεργούς δασκάλους, καλώντας τους εκ νέου να ανοίξουν τα σχολεία και λαμβάνοντας υπόψη δύο δεδομένα: αφενός ότι έχει ικανοποιήσει το αίτημα του επιδόματος των 105 ευρώ, αφετέρου ότι με την αποτελεσματική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος θα είναι σε θέση να δώσει ακόμη περισσότερα χρήματα για την Παιδεία".

    Η Espresso προσθέτει ότι "περισσότερα από πενήντα περιστατικά βίας, έχουν καταγράψει οι αστυνομικές αρχές σε σχολεία της Αττικής, στο διάστημα των τελευταίων δέκα ημερών που βρίσκονται σε εξέλιξη οι καταλήψεις! Αυτό κάνει την ΕΛΑΣ να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να διατηρήσει και μετά τις εκλογές τις φρουρές που θα τοποθετήσει στα σχολικά κτίρια που θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά τμήματα".

    [03] Κυβέρνηση

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "την αίσθηση κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών ότι επίκειται ανασχηματισμός τροφοδοτούν οι σκληρές προσωπικές κόντρες ανάμεσα σε κορυφαίους υπουργούς, αλλά και η επιδεινούμενη κρίση στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι δημοτικές και νομαρχιακές κάλπες. Με φόντο τις δημοτικές κάλπες, το σενάριο του ανασχηματισμού επιδοτούν οι αδικαιολόγητες, με την πρώτη ματιά, σκληρές προσωπικές κόντρες μεταξύ υπουργών".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "η προδιαγραφόμενη ήττα στην υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά, σε συνδυασμό με τα γενικότερα πολιτικά μηνύματα που προμηνύουν εκλογική αποτυχία του κυβερνώντος κόμματος, φέρνουν την κυβέρνηση σε κατάσταση... νευρικής κρίσης. Συνέπεια είναι να ξεσπάσει εμφύλιος μεταξύ υπουργών, που προσπαθούν είτε να βρουν εκ των προτέρων δικαιολογίες για την ήττα, είτε να αποκρούσουν τυχόν απόπειρα να χρεωθεί εκ των υστέρων η αποτυχία στους ίδιους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "η εικόνα κορυφαίων στελεχών της ΝΔ να αλληλοκατηγορούνται και να ερίζουν για το ποιος εκφράζει την "παραταξιακή συνείδηση" είναι επιζήμια για το κόμμα και την κυβέρνηση δύο ημέρες πριν από τις δημοτικές, νομαρχιακές εκλογές. Πολιτικοί με μακρά ιστορία στην παράταξη, στελέχη που η παρουσία τους αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τη ΝΔ δίνουν την εντύπωση ότι έχουν μπει σε μια διαδικασία πολιτικής αλληλοεξόντωσης, στέλνοντας λάθος μήνυμα στην κοινή γνώμη".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "σε μετωπική σύγκρουση, η οποία λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τρεις ημέρες πριν από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, προχωρούν δύο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, οι κκ Σουφλιάς και Μεϊμαράκης, ενώ ο πρωθυπουργός αποφεύγει να παρέμβει αφήνοντας τα γεγονότα -για μια ακόμη φορά- απλά, να εξελιχθούν. Πρόκειται ίσως για την πιο σοβαρή ενδοκυβερνητική κρίση που ξεσπά από τις εκλογές του Μαρτίου του 2004 μέχρι σήμερα και είναι βέβαιον ότι αυτή δεν θα σταματήσει ούτε εύκολα, ούτε άμεσα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "σαν να τους χωρίζουν έτη φωτός από τις δημοτικές εκλογές, ανέβασαν τη δική τους παράσταση στο δημοτικό θέατρο της "νέας διακυβέρνησης" πέντε υπουργοί: Σουφλιάς και Μεϊμαράκης ξιφούλκησαν για το ποιος έχει παραταξιακή συνείδηση, με τον Ρουσόπουλο να παίρνει το μέρος του Σουφλιά. Αλογοσκούφης και Παυλόπουλος κάρφωσαν αλλήλους και τον Σουφλιά για τα αντιπλημμυρικά, με σφήνα τον Ψωμιάδη".

    Τα ΝΕΑ υπογραμμίζουν ότι "εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στην κυβέρνηση, δύο ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές. Με το πολιτικό κλίμα ιδιαίτερα βαρύ λόγω των κινητοποιήσεων στην Παιδεία και στον απόηχο της υπόθεσης των "γαλάζιων κουμπάρων", κορυφαίοι υπουργοί έφτασαν χθες να ανταλλάσσουν βαρύτατες εκφράσεις, ενώ ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παρακολουθούσε αμήχανα τις εξελίξεις, αδύναμος να παρέμβει. Ο χθεσινός κυβερνητικός καβγάς έφτασε στο αποκορύφωμά του με τη χθεσινή δημόσια σφοδρότατη σύγκρουση δύο κορυφαίων υπουργών, των Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Γιώργου Σουφλιά, η οποία εντείνεται όλο και περισσότερο, με εκατέρωθεν δηλώσεις, απαντήσεις και διαρροές από κύκλους".

    Το ΒΗΜΑ τονίζει ότι "εικόνα διάλυσης παρουσιάζει η κυβέρνηση δύο μόλις εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές. Οι υπουργοί, φοβούμενοι ένα αρνητικό αποτέλεσμα, προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Έτσι, ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης έψεξε τον κ. Γ. Σουφλιά γιατί δέχθηκε στο υπουργείο την κυρία Φώφη Γεννηματά. Η αντίδραση του κ. Σουφλιά υπήρξε έντονη και, όπως όλα δείχνουν, η σύγκρουση θα συνεχισθεί. Παράλληλα, ένα δεύτερο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη εναντίον της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου".

    [04] Ιός της γρίπης των πτηνών

    Η Traffic News σημειώνει ότι "με το θάνατο μιας γυναίκας στην Αίγυπτο από τη νόσο των πτηνών, επανέρχεται ο διατροφικός εφιάλτης, αλλά και τα μέτρα κατά του θανατηφόρου ιού. Στη χώρα μας χτύπησε συναγερμός και από τη Δευτέρα 16 του μηνός τίθενται και πάλι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα, για το κλείσιμο των οικόσιτων πουλερικών σε στεγασμένους χώρους, περισυλλογή νεκρών πουλιών σε υδροβιότοπους και νησιά, ενώ οι κτηνιατρικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε ετοιμότητα".

    [05] Αρμενική γενοκτονία

    Η CITY PRESS γράφει ότι «η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε νομοσχέδιο για τη γενοκτονία των Αρμενίων με το οποίο ποινικοποιείται η μη παραδοχή της. Αρνητικές αντιδράσεις και σε Ολλανδία, Βέλγιο για την παρουσία "γκρίζων λύκων" στις τοπικές δημοτικές εκλογές. Άγκυρα: "Βαρύ πλήγμα" στις γαλλοτουρκικές σχέσεις. Μετά τον Σαρκοζί, και η Σεγκολέν Ρουαγιάλ σκληραίνει τη στάση της έναντι της τουρκικής υποψηφιότητας για ένταξη στην Ε.Ε.».

    [06] Ασφαλιστικό-Έκθεση ΕΕ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι «δραστικές και άμεσες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας ζητάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία με έκθεσή της κρούει τον "κώδωνα του κινδύνου" για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων. Παράλληλα, συνεχίζονται οι κοινοτικές πιέσεις για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών που εργάζονται στο Δημόσιο».

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι «τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας, σύμφωνα με έκθεση για τη βιωσιμότητα της οικονομίας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα, που παρουσιάστηκε χθες από τον επίτροπο της ΕΕ για τις Νομισματικές Υποθέσεις, Χοακίν Αλμούνια».

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι «θλιβερή πρωτιά στην υπογεννητικότητα και τη γήρανση του πληθυσμού κερδίζει η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν. Στην έκθεση υποστηρίζεται ότι οι μεταρρυθμίσεις των ασφαλιστικών συστημάτων δεν επαρκούν. Θα χρειαστούν και άλλα γενναία μέτρα, οικονομικού αλλά και κοινωνικού χαρακτήρα, ώστε να καταστεί δυνατή η βελτίωση της δημογραφικής εικόνας και η απάλειψη των δημοσιονομικών προβλημάτων».

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι «θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση των γυναικών που έχουν προσληφθεί στο δημόσιο μετά το 1982. Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών προς την Κομισιόν, σε εφαρμογή οδηγίας για... ισότητα ανδρών - γυναικών! Η αποκάλυψη του κρυφού ασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης προκαλεί εύλογες αντιδράσεις, καθώς τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα άλλαζε το συνταξιοδοτικό των γυναικών (απάντηση Π. Δούκα σε ερώτηση του Αλ. Αλαβάνου τον Αύγουστο). Η ΓΣΕΕ αντέδρασε ήδη και κατήγγειλε ως αντικοινωνική και αντεργατική την κυβερνητική απόφαση».

    [07] Σενάρια εκλογών

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι «αν λοιπόν η κρίσις συνεχισθή και μετά τις δημοτικές εκλογές, η Κυβέρνησις πρέπει να αντιδράση άμεσα. Εφόσον τα κόμματα και οι συνδικαλιστές δεν την αφήνουν να κυβερνήση, ας προσφύγη στον λαό για να ανανεώση την εντολή της και να κυβερνήση με διαφορετική ισχύ. Ώστε να επιβάλη την αναγκαία μεταρρύθμιση στον χώρο της Παιδείας».

    [08] Κατασκευαστικός τομέας

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ υποστηρίζει ότι «στην επιχειρηματική ζωή στη χώρα μας η απόσταση της επιτυχίας από την αποτυχία είναι ελάχιστη. Όλοι θυμούνται ότι οι περισσότεροι στον τύπο προέβλεπαν πως οι κατασκευαστικές εταιρίες, μετά την εκτέλεση των ολυμπιακών έργων θα βρίσκονται ένα βήμα από τη χρεοκοπία. Εν μέρει τούτο είναι σωστό, καθώς τα τελευταία χρόνια είτε έχουν πτωχεύσει αρκετές εταιρίες (ΑΛΤΕ, Θεμελιοδομή, Μπαλάφας, Εργάς), είτε "φυτοζωούν" με μικρά έργα».

    [09] Δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές

    Η METRO γράφει ότι «με αγωνία περιμένουν τα επιτελεία όλων των κομμάτων το κλείσιμο της κάλπης, το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου, και την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, που -σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις- έχει πολιτική σημασία και σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα».

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σχολιάζει ότι «οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία που εργάζεται ή σπουδάζει, θέλουν δημάρχους και νομάρχες αγωνιστές και όχι διαχειριστές. Γι΄ αυτό και πρέπει να πάνε στην κάλπη με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και με κριτήριο τις ανάγκες τους, ό,τι ανακουφίζει τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων».

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13 προσθέτει ότι «"και το 2002 μας κέρδισαν και το πανηγύρισαν δεόντως, αλλά επί της ουσίας έπειτα από δύο χρόνια τους ρίξαμε στ΄αυτιά πέντε μονάδες". Με τη φράση αυτή οι επιτελείς της Ρηγίλλης αντιμετωπίζουν τη μάχη της υπερνομαρχίας που φαίνεται ότι χάνεται από τον πρώτο γύρο για τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς όμως να παραγνωρίζουν το γεγονός ότι η πλειοψηφία των 54 νομαρχιών θα είναι και πάλι δική τους».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 16 October 2006 - 7:17:46 UTC