Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-10-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/10/2006
  • [02] Πλημμύρες
  • [03] Οικονομία
  • [04] Δημοτικές εκλογές
  • [05] Παιδεία
  • [06] Ευρωπαϊκά Προγράμματα
  • [07] Νοσήλεια για επεμβάσεις αλλαγής φύλου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/10/2006

    Οι καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν περιοχές της χώρας, η δήλωση του υπουργού Οικονομίας για μείωση των ελλειμμάτων κάτω του 3% του ΑΕΠ, οι δηλώσεις του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου, η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και η συνέχιση της απεργίας των δασκάλων, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Διαλύστε ό,τι έμεινε όρθιο!.. Η Αντιπολίτευση καλεί τους μαθητές να προχωρήσουν σε καταλήψεις...Ανεύθυνα πολιτικάντικα παιχνίδια των συνδικαλιστάδων.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ντέρμπι τη δεύτερη Κυριακή. Πανικός στη Χαριλάου Τρικούπη για τον Πειραιά.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αλλαγή φύλου με χρήματα των Ταμείων. Με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

    Η ΑΥΓΗ: Αυτοδιοίκηση των ενεργών πολιτών. Ψήφος στους συνδυασμούς της Ριζοσπαστικής Αριστεράς των κινημάτων και της οικολογίας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ξετίναξε ο Σουφλιάς το φαύλο σύστημα Δημάρχων και Νομαρχών. Αντί να κάνουν αντιπλημμυρικά έργα, κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα για δημόσιες σχέσεις και προσλήψεις αργόσχολων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η Ελλάδα βουλιάζει στα χρέη...Αποκαλυπτικές οι χθεσινές δηλώσεις των κκ. Π. Δούκα και Ν. Γκαργκάνα. Η αξιοπιστία της χώρας δοκιμάζεται στις Βρυξέλλες - νέα προειδοποίηση από τον κ. Αλμούνια.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 12 προγράμματα γενναίων επιδοτήσεων. Η Περιφέρεια, ο κερδισμένος των αναπτυξιακών δράσεων της κυβέρνησης. Όλες οι ενισχύσεις για επιχειρήσεις, αγροτικές καλλιέργειες, ύπαιθρο.

    ΕΘΝΟΣ: Μετεξεταστέος ο πρωθυπουργός. Εκτός ελέγχου η κατάσταση σε όλη την εκπαίδευση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι δήθεν απλησίαστοι από φίλους, χορηγούς και λοιπά Γράφουν κατά Νικήτα αλλά και Αυτός τους...γράφει!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Έριξε ρουκέτες για Οικονομία - Ασφαλιστικό. Αλήθειες έξω από τα δόντια από τον Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επιτήρηση τέλος για την οικονομία. Η Ε.Ε. και ο Αλμούνια δικαιώνουν τις κυβερνητικές επιλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η γέφυρα των τσακωμών. Λασπομαχία Σουφλιά - Ψωμιάδη για τις ευθύνες.

    ΕΣΤΙΑ: Νέα δεδομένα για την Οικονομία. Αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδεχθή την αναθεώρηση του ΑΕΠ.

    ESPRESSO: Ο μάγος με τα κοχύλια που βγάζει δημάρχους. Ο Σουνεντιάνα "καθαρίζει" ακόμα και για δάνεια!

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τα κόμματα παίζουν με την Παιδεία .

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στη γραφειοκρατία χάθηκαν οι ευθύνες. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πληγεισών περιοχών ανακοίνωσε η κυβέρνηση. ΠΑΣΟΚ: υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τις καταστροφές.

    ΤΑ ΝΕΑ: 5η εβδομάδα κλειστά τα σχολεία! Σε αδιέξοδο η γραμμή της Μαριέττας.

    Η ΝΙΚΗ: Χαστούκι σε Αλογοσκούφη. Αλμούνια κατά κυβέρνησης για έλλειμμα αξιοπιστίας. Αμφισβητεί τα στοιχεία αναθεώρησης του ΑΕΠ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Όλοι σήμερα στο Πεδίον του Άρεως στις 8 μ.μ. Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΑΣ, της "Συμπαράταξης" και όλων των αγωνιστικών συνδυασμών της Αθήνας.

    TRAFFIC NEWS: Γέννησε το παιδί του βιαστή της. Καταγγελία - σοκ από την οικογένεια ανήλικης. Κάνει λόγο για σκευωρία ο συλληφθείς.

    City Press: Πλημμύρες. Πολιτικές κόντρες για τις ευθύνες.

    Metro: Βλέπει κινδύνους ο Γκαργκάνας. Για ολιγοπώλια, ακρίβεια και άλλα πολλά μίλησε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

    Metropolis: Οι 225 περιοχές της Αθήνας που κινδυνεύουν από πλημμύρες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ζωές συντρίμμια. Στις περιοχές που βούλιαξαν στη λάσπη.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Οικονομίδης - Χ. Κλύνν σημειώσατε Β«1Β». Διακίνηση προεκλογικού υλικού του Β. Τριανταφυλλίδη μέσω ΟΠΑΠ καταγγέλλει ο δήμαρχος Καλαμαριάς.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τοξικός εφιάλτης ακολουθεί τις πλημμύρες! Απρόβλεπτες οι συνέπειες της επόμενης μέρας από τη θεομηνία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το λιμάνι μας γίνεται σούπερ σταρ. Με το χρηματοδοτικό Ευρωπρωτόκολλο των 3 δισ. ευρώ.

    [02] Πλημμύρες

    H City Press γράφει: "το διοικητικό χάος εμποδίζει την έγκαιρη κατασκευή των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων. Πολιτικές αψιμαχίες Ψωμιάδη - Σουφλιά με φόντο την ασυνεννοησία κυβέρνησης, περιφερειαρχών και Τοπικής, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Λείπουν ο κεντρικός σχεδιασμός και η σωστή κατανομή των πόρων".

    Η TRAFFIC γράφει ότι Β«σε μια κουταλιά νερό πνίγηκε ολόκληρη η χώρα. Πολλά τα προβλήματα και οι εικόνες δεν θύμιζαν σε τίποτα τη χώρα που πριν από δύο χρόνια διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες... Τις ευθύνες δεν ανέλαβε για ακόμη μια φορά κανείς και οι πολίτες ήταν έρμαια της διάθεσης του καιρού, στην Ελλάδα του 2006!Β».

    Η ESPRESSO τονίζει ότι Β«σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται από χθες η Μαγνησία, καθώς το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας μετέτρεψε μέσα σε λίγες ώρες την περιοχή σε τεράστια λίμνη. Από τις ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας ανέκυψαν σοβαρά προβλήματα, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα ήδη έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιώνΒ».

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι Β«ηχηρό ράπισμα από τον Γιώργο Σουφλιά δέχθηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, το οποίο προκάλεσε την κατάρρευση των σαθρών επιχειρημάτων του, ξεκαθαρίζοντας μια και καλή το θέμα των ευθυνών των αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και των ευθυνών που αναλογούν στον καθέναΒ».

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "την αποστολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στις νομαρχίες και τους δήμους που επλήγησαν από τη θεομηνία ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι ευθύνες για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί έχουν γίνει "πίνγκ - πόνγκ" ανάμεσα στους φορείς του κράτους".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "μετά τις πλημμύρες ακολουθεί η καταιγίδα του εμπαιγμού από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ. Στο Βόλο, στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, οι άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν το μέγεθος της καταστροφής. Πολύ περισσότερο, όταν ακούν τις ανακοινώσεις για τις αποζημιώσεις- ψίχουλα. "Κοροϊδεύουν τον κόσμο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ" , δήλωσε ο Γιώργος Μαυρίκος. Δέσμη προτάσεων για αντιπλημμυρική θωράκιση κατέθεσε η ΝΑΣ Θεσσαλονίκης".

    Η Metropolis σημειώνει ότι "διακόσια πενήντα πέντε σημεία σε 41 δήμους και κοινότητες αρμοδιότητάς της έχει καταγράψει ως σημεία συγκέντρωσης υδάτων και δημιουργίας πλημμυρικών φαινομένων η Νομαρχία Αθηνών, ενώ το ΥΠΕΧΩΔΕ καλείται να απαντήσει στο ερώτημα εάν ορισμένες περιοχές εξακολουθούν να "πνίγονται", προκειμένου το πρόβλημα να μην...κατέβει νοτιότερα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "στα τηλεοπτικά παράθυρα μεταφέρθηκε η διαφωνία του υπ. ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά με το νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη. Καταγγελίες και διαψεύσεις για τις αρμοδιότητες στην κατασκευή έργων και την εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους, αποκάλυψαν όχι μόνον τη διαμάχη των δύο στελεχών της ΝΔ αλλά και το αλαλούμ που επικρατεί στην κυβερνητική παράταξη. Όσον αφορά τα προβλήματα των πλημμυροπαθών, αυτά έμειναν σε δεύτερο πλάνο, με την ελπίδα, προφανώς ότι θα ξεχαστούν μόλις υποχωρήσουν τα νερά...".

    [03] Οικονομία

    Η metro υποστηρίζει ότι "τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για άλλη μία φορά ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Νίκος Γκαργκάνας, για το Ασφαλιστικό, τη γήρανση του πληθυσμού και τις συνέπειες που θα υπάρξουν στα δημόσια οικονομικά του κράτους, ενώ παράλληλα καταγγέλλει την ύπαρξη ολιγοπωλίων στην Ελλάδα, που στερούν από την οικονομική δραστηριότητα το πλεονέκτημα του ανταγωνισμού".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει: "λύστε τώρα το Ασφαλιστικό! Τη στιγμή που η φτώχεια γονατίζει 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνας, προτρέπει την κυβέρνηση καλώντας τη να σηκώσει το γάντι και να ...βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Κάτι, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ απέφευγαν να κάνουν".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "ηχηρό χαστούκι δέχτηκε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης από τον αρμόδιο επίτροπο της ΕΕ Χοακίμ Αλμούνια, ο οποίος αμφισβητεί ευθέως τα στοιχεία που επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να επιτύχει την αναθεώρηση του ΑΕΠ κατά 25%".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις κ. Αλμούνια μάλλον εξεπλάγη από τις προτάσεις της ελληνικής κυβερνήσεως για την αναθεώρηση του ΑΕΠ. Προφανώς δεν περίμενε πρόταση για αύξηση του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος κατά 25% μετά τον συνυπολογισμό της παραοικονομίας. Εξ ού και κατ΄αρχήν επεφυλάχθη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "διαβατήριο" για την έξοδο της χώρας μας από την κοινοτική επιτήρηση έδωσε χθες ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ Χ. Αλμούνια, ο οποίος προβλέπει ότι φέτος και το 2007 το δημόσιο έλλειμμα θα κυμανθεί σε επίπεδα κάτω του 3% του ΑΕΠ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "η Ελλάδα είναι μια υπερχρεωμένη χώρα" ομολόγησε γεμάτος αγωνία χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Π. Δούκας αναφέροντας ότι το Δημόσιο χρωστάει 227 δισ. ευρώ, τα νοικοκυριά 74 δισ. ευρώ και οι επιχειρήσεις 90 δισ. ευρώ, ενώ τα βάρη του μέλλοντος για την καταβολή συντάξεων υπολογίζονται σε 200 δισ. ευρώ".

    [04] Δημοτικές εκλογές

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "πρόσω ολοταχώς για τρίτη τετραετία με τη δύναμη των Μανιατών, των ιστορικών προσωπικοτήτων του Ολυμπιακού και του συνόλου των Πειραιωτών. Ο Χρήστος Αγραπίδης ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά, το κακό κλίμα της προηγούμενης περιόδου κι έχοντας πλέον στο πλευρό του όλες τις προσωπικότητες του μεγάλου λιμανιού της χώρας και όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οδηγεί στον δεύτερο γύρο τον Παναγιώτη Φασούλα για τη μεγαλύτερη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "την Κυριακή ο αθηναϊκός λαός θα δώσει την απάντηση στους όψιμους επικριτές του Νικήτα Κακλαμάνη. Μπορεί σήμερα να κάνουν χαρές και πανηγύρια με τις δήθεν κατηγορίες που προσπαθούν να τον μειώσουν στα μάτια των Αθηναίων αλλά δεν είναι μακριά η ημέρα που θα φάνε... τα δικά τους κόλλυβα και θα γίνει η δική τους πολιτική κηδεία".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "μήνυμα κινητοποίησης των ενεργών πολιτών, συσπείρωση των κινημάτων που παλεύουν για καλύτερη ζωή στις πόλεις, για περισσότερους ελεύθερους χώρους, για αυτοδιοίκηση κοντά στον πολίτη, ήταν χθες οι συγκεντρώσεις-ομιλίες του Α. Τσίπρα στην Αθήνα, του Θ. Δρίτσα στον Πειραιά και του Τ. Κουράκη στη Θεσσαλονίκη".

    [05] Παιδεία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "μπορεί θεωρητικά τα σχολεία να έπρεπε να κλείσουν την Παρασκευή για να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα εν όψει των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, όμως φαίνεται ότι ήδη τις τελευταίες ημέρες έχουν διαμορφωθεί σε κατ' ουσίαν κομματικά παραμάγαζα. Ήδη γονείς κατήγγειλαν ότι στα σχολεία διανέμονται φυλλάδια με θέσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που καλούν τους ανηλίκους μαθητές να εξεγερθούν και να προχωρήσουν σε καταλήψεις των σχολείων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "με περισσότερα από 220 σχολεία να τελούν υπό κατάληψη σε ολόκληρη τη χώρα και ορατό τον κίνδυνο τα δημόσια δημοτικά να ανοίξουν μετά τις 22 Οκτωβρίου, οι ηγεσίες των κομμάτων εμφανίζονται να αδιαφορούν για τις συνέπειες της έντασης στην εκπαίδευση και να επιδιώκουν να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη ενόψει και των δημοτικών εκλογών".

    Τα ΝΕΑ εκτιμούν ότι "νέα τριήμερη απεργία για 5η κατά σειρά εβδομάδα προτείνουν τώρα οι δάσκαλοι - αλλά για πρώτη φορά και οι καθηγητές - κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, τη στιγμή που οι καταλήψεις στα σχολεία πολλαπλασιάζονται καθημερινά και χθες ξεπέρασαν τις 300 σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το Συντονιστικό των μαθητών".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "κάτω από τη βάση" ο Κ. Καραμανλής, με κριτήριο τις δηλώσεις του, ως αρχηγός της αξιωμ. αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις οποίες ένας πρωθυπουργός οφείλει να προλαμβάνει τη δημιουργία "έκρυθμων καταστάσεων". Σήμερα, η κατάσταση στην παιδεία είναι περισσότερο από "έκρυθμη".

    [06] Ευρωπαϊκά Προγράμματα

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι Β«δεκάδες προγράμματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιφέρειας και της υπαίθρου και την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται, κυρίως, έως το τέλος του έτους, δεδομένου ότι εκπνέει και η τρίτη προγραμματική περίοδος (2000-2006). Ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα είναι η Κοινοτική Πρωτοβουλία LEADER+ με συνολικό κόστος που εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 392,6 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ το ύψος της δημόσιας δαπάνης ανέρχεται στα 251,18 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 182,90 εκατ. ευρώ αποτελούν την κοινοτική συμμετοχή (Ταμείο ΕΓΤΠΕ-Π).

    [07] Νοσήλεια για επεμβάσεις αλλαγής φύλου

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι Β«τα νοσήλεια για επεμβάσεις αλλαγής φύλου σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού θα μπορούν να διεκδικήσουν οι ασφαλισμένοι από το Ταμείο τους ύστερα από σχετική εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), την οποία αποκαλύπτει σήμερα η "Α"! Πρόκειται για μία απόφαση του ΚΕΣΥ, την οποία έκανε αποδεκτή πριν από μερικές ημέρες η αρμόδια επιτροπή του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του ΔημοσίουΒ».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 12 October 2006 - 11:47:34 UTC