Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-10-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/10/2006
  • [02] Παιδεία
  • [03] Αιγαίο
  • [04] Μ. Γουρνιεζάκης
  • [05] Τοξίνες
  • [06] "Παρακράτος"
  • [07] "Νεόπτωχοι"
  • [08] Νεροποντή
  • [09] Επιδοτήσεις
  • [10] Γ. Παπανδρέου
  • [11] Β. Παλαιοκώστας
  • [12] Περιφέρεια
  • [13] Κ. Καραμανλής
  • [14] Επιθέσεις
  • [15] Δημοτικές εκλογές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/10/2006

    Οι συνθήκες θανάτου του συνδικαλιστή Μανώλη Γουρνιεζάκη, η συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στο "Έθνος", όπου αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές του 2004 είχε φθάσει κοντά σε συμφωνία για το Αιγαίο, καθώς και οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πνίγηκε η Ελλάδα από τις καταιγίδες. Και σήμερα καταρρακτώδεις βροχές. 25χρονος χάθηκε όταν παρασύρθηκε από τα νερά με το αυτοκίνητό του.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 12.000 ευρώ επιδότηση σε γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς. Τρεις μεγάλες αλλαγές στην αγορά εργασίας και τον ΟΑΕΔ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ο Καραμανλής πληρώνει τα συγχωροχάρτια που μοίρασε στα λαμόγια το ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Έργα ζωής η απάντηση στην εγκατάλειψη. Αγώνας δρόμου για να κλείσουν πληγές από την 20ετή αδιαφορία του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΘΝΟΣ: Μία ανάσα από συμφωνία για το Αιγαίο. Αποκάλυψη-βόμβα από τον Γ. Παπανδρέου στο "Έθνος".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σκληρές και συνεχείς επιθέσεις Παπανδρέου στον Πρωθυπουργό από την Κρήτη με το γνωστό αποτέλεσμα... ο ένας βρίζει ο άλλος... σφυρίζει.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Σιωπητήριο" επιβάλλει ο Παπανδρέου. Ενώ εγκαταλείπει την αντιπολιτευτική στρατηγική του "ώριμου φρούτου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σχέδιο εμπρησμού της Παιδείας... και κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για τον Σάββα Ξηρό. Ενεργοποιούνται οι ακραίες πολιτικές επιρροές στις 3 βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Και γαλάζιοι δείχνουν τραμπούκο. Καταθέσεις ανατρέπουν την "παθολογία" της κυβέρνησης.

    ΕΣΤΙΑ: Λυσσώδης επίθεσις κατά της Κυβερνήσεως. Προς δημιουργία κλίματος στις δημοτικές εκλογές.

    ESPRESSO: Τα σεξουαλικά παιχνίδια στο θρίλερ του Αλεξ. Η εξομολόγηση- φωτιά της Νατέλας στον εφέτη-ανακριτή.

    ΤΑ ΝΕΑ: "Κατηγορώ" πριν από το θάνατο.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Νεόπτωχος ο ένας στους πέντε. Χρέη και τράπεζες σφίγγουν τη... θηλιά.

    TRAFFIC NEWS: Αν στείλεις εξώδικο σε άλλα κανάλια θα σε κάτσω στο σκαμνί. Τελεσίγραφο της Έλλης Στάη στον Μίνωα.

    City Press: "Παρακράτος": Η επιστροφή ενός φαντάσματος.

    Metropolis: Νερό με λιπάσματα και φυτοφάρμακα.

    Metro: Μάχη μέχρις εσχάτων... Φορτίζεται επικίνδυνα το πολιτικό κλίμα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Πνίγηκε" η Βόρεια Ελλάδα από την ισχυρή νεροποντή.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κατέρρευσε ο κρατικός μηχανισμός. Βιβλική καταστροφή στους Νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

    [02] Παιδεία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "ντόμινο μαθητικών καταλήψεων βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι δάσκαλοι, έστω και με σοβαρές απώλειες, συνεχίζουν την απεργία, όπως και οι καθηγητές. Η αναταραχή έφθασε προ των πυλών των Πανεπιστημίων".

    [03] Αιγαίο

    "Στο...."παρά πέντε" της επίτευξης μιας συνολικής συμφωνίας με την Άγκυρα που θα οδηγούσε σε οριστική διευθέτηση του θέματος της υφαλοκρηπίδας μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και συνακόλουθα στον τερματισμό των τουρκικών αξιώσεων περί γκρίζων ζωών, είχε φτάσει λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του 2004 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως αποκαλύπτει στο δεύτερο μέρος της συνέντευξή του προς το ΕΘΝΟΣ ο Γιώργος Παπανδρέου".

    [04] Μ. Γουρνιεζάκης

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "βαρύ "κατηγορώ" λίγα λεπτά πριν από τον θάνατό του είχε εξαπολύσει ο Μανώλης Γουρνιεζάκης, μιλώντας στον αστυνομικό που είχε σπεύσει στο ξενοδοχείο. Τα λόγια του αποτυπώνουν ξεκάθαρα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της προηγούμενης Παρασκευής".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "όλες οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων δείχνουν ότι υπήρξε βίαιη επίθεση, που προκάλεσε τον θάνατο του Μ. Γουρνιεζάκη , αντίθετα με τη γραμμή της κυβέρνησης , που επιμένει ότι οφειλόταν μόνο σε παθολογικά αίτια. Ακόμη και στελέχη της ΔΑΚΕ μίλησαν για τραμπουκισμούς και μετέφεραν τα τελευταία λόγια του άτυχου συνδικαλιστή: "Τριάντα χρόνια δεν με χτύπησε κανείς. Θα τον μηνύσω". Αντιπαράθεση των δύο ΔΑΚΕ στα ΕΛ.ΤΑ. και ενόχληση στη ΝΔ για την αποκάλυψη του παραδιοικητικού μηχανισμού στα Ταχυδρομεία".

    Σύμφωνα με την Espresso "με χτυπήσανε, έχω πρόβλημα με την καρδιά μου, δεν αισθάνομαι καλά" , ήταν τα τελευταία λόγια του συνδικαλιστή των ΕΛΤΑ Μανώλη Γουρνιεζάκη, στους αστυνομικούς του Τμήματος Ομονοίας λίγο προτού ξεψυχήσει. Η αστυνομία ενημερώθηκε για το επεισόδιο στις 04.13 τα ξημερώματα της Παρασκευής".

    [05] Τοξίνες

    Η Metropolis υποστηρίζει ότι "τοξική βόμβα στη Βοιωτία, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Υλίκη. Ληγμένα φυτοφάρμακα και λιπάσματα βρίσκονται επί ένα χρόνο εγκαταλελειμμένα, με αποτέλεσμα εξαιρετικά επικίνδυνες χημικές ουσίες να οδηγούνται στο ποτήρι μας".

    [06] "Παρακράτος"

    H City Press αναφέρει: "ο θάνατος του συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ - ΕΛΤΑ Μ. Γουρνιεζάκη μετά από συμπλοκή πυροδοτεί ένταση και σενάρια. Διοικητικό χάος στα ΕΛΤΑ, με συνδικαλιστικές συγκρούσεις μέχρι τελικής πτώσης. Η κυβέρνηση καυτηριάζει την "ανεύθυνη" στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ . Γ. Παπανδρέου: Καταγγέλλει συνεχώς τις κυβερνητικές μεθόδους και το "παρακράτος". ΚΚΕ : Να πέσει η ένταση, για να δούμε τα πραγματικά προβλήματα".

    [07] "Νεόπτωχοι"

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ γράφει ότι "παρόλο που το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 25% σε μία ημέρα, οι Έλληνες συνεχίζουν να είναι από τους φτωχότερους πολίτες στον ανεπτυγμένο κόσμο. Συγκεκριμένα, πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ κατέταξε την Ελλάδα στην 5η θέση μεταξύ κρατών, με έναν στους πέντε Έλληνες (22%) να ζει σε συνθήκες στέρησης. Το ποσοστό αυτό δεν είναι αμελητέο, καθώς είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των 15 παλαιών κρατών - μελών της ΕΕ, ενώ στο ευρύτερο δείγμα, οι χειρότερες επιδόσεις παρατηρούνται σε μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των 15 παλιών κρατών - μελών της ΕΕ, ενώ στο ευρύτερο δείγμα, χειρότερες επιδόσεις καταγράφονται στην Τουρκία (38%), την Πολωνία (30%), την Ουγγαρία (25%) και τη Σλοβακία (24%). Οι νεοεισελθόντες στην ΕΕ Τσέχοι εμφανίζονται λιγότερο φτωχοί (16%), ενώ ο μέσος όρος για τον ΟΟΣΑ είναι 14%".

    [08] Νεροποντή

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "βιβλική καταστροφή έφερε η δυνατή νεροποντή του Σαββατοκύριακου σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. Γέφυρες κατέρρευσαν, χείμαρροι υπερχείλισαν, έγιναν κατολισθήσεις, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα, καταστράφηκαν καλλιέργειες, ενώ κινδύνεψαν άνθρωποι που χρειάστηκε να καταφύγουν σε στέγες σπιτιών και σε δένδρα για να μην πνιγούν όταν τα νερά έφτασαν σε ύψος ...τριών μέτρων, για τον απεγκλωβισμό των οποίων χρησιμοποιήθηκαν βάρκες και ελικόπτερα".

    [09] Επιδοτήσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "θέσπιση κινήτρων σε επιχειρηματίες για την αναγγελία κενών θέσεων εργασίας στον ΟΑΕΔ, απώλεια του επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ όταν ο άνεργος δεν αποδέχεται δύο φορές την εργασία που του προσφέρεται σε ευρύτερο επαγγελματικό κλάδο, αλλά και ενίσχυση 12.000 ευρώ σε επιστήμονες που μέχρι τώρα δεν δικαιούνταν επιχορήγηση είναι οι πιο βασικές αλλαγές που επέρχονται με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που πρόκειται μέχρι το τέλος του μήνα να πάει στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής".

    [10] Γ. Παπανδρέου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "όπως απέδειξε με τις ομιλίες του στην Κρήτη, εγκαταλείπει τη γραμμή του "ώριμου φρούτου" και αρχίζει σκληρή αντιπολίτευση εκμεταλλευόμενος το νοσηρό πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται, δυστυχώς, από καταγγελίες και αποκαλύψεις προερχόμενες από την απ' εδώ πλευρά. Χαρακτηριστικό της νέας γραμμής του είναι ότι δεν ζητά πλέον την ψήφο διαμαρτυρίας, αλλά την ψήφο ελπίδας όπως λέει. Σήμερα μεταβαίνει στην Τουρκία".

    [11] Β. Παλαιοκώστας

    Η Traffic News εκτιμά ότι "στη σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα προσανατολίζονται τώρα οι έρευνες των διωκτικών Αρχών. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δραπέτη και πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη της Ελλάδος που οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή".

    [12] Περιφέρεια

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "σε απέραντο εργοτάξιο μετατρέπεται ολόκληρη η χώρα, ώστε η περιφέρεια, και κυρίως η Β. Ελλάδα, που στερήθηκε έργα υποδομών από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, να εισέλθει σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης. Η επίσπευση των έργων είναι περισσότερο από επιτακτική, μετά τις εικόνες βιβλικής καταστροφής που προκάλεσε το κενό υποδομών -κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ".

    [13] Κ. Καραμανλής

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "ο Καραμανλής πληρώνει ήδη πολύ ακριβά τα συγχωροχάρτια που μοίρασε στα λαμόγια του Σημίτη που ευθύνονται για τη μεγάλη λεηλασία του δημόσιου χρήματος και για πάμπολλες καραμπινάτες απάτες".

    [14] Επιθέσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε τον Κ. Καραμανλή λέγοντας ότι "κρύβεται από τον λαό και ότι κρύβει την πραγματικότητα και δυσφημεί και εξευτελίζει την χώρα". Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, εξακολουθεί να κρατά στάση σιωπής απέναντι στον Γ. Παπανδρέου δεν απαντά και ζει... στις μεταρρυθμίσεις του".

    [15] Δημοτικές εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "την προσεχή Κυριακή διενεργούνται στην χώρα μας οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Κανονικά, οι εκλογές αυτές δεν θα είχαν καμμία πολιτική σημασία, αφού διεξάγονται 1,5 χρόνο προ της συμπληρώσεως της κυβερνητικής τετραετίας. Εν τούτοις,, η αντιπολίτευσις και τα ΜΜΕ κατόρθωσαν τον τελευταίο καιρό να δημιουργήσουν τέτοιο κλίμα, ώστε να προσδοθή στις δημοτικές εκλογές πολιτική βαρύτης".

    Η Metro προσθέτει ότι "με κυρίαρχο στοιχείο την πολιτική όξυνση, η οποία κλιμακώνεται επικίνδυνα, οδεύει η χώρα προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής. Τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων εντείνουν την προετοιμασία τους, στην προσπάθειά τους να συσπειρώσουν τη βάση τους αλλά και να προσελκύσουν ψηφοφόρους, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη τους από την εκλογική αναμέτρηση των δημοτικών εκλογών".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 10 October 2006 - 7:34:57 UTC