Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-10-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/10/2006
  • [02] Ομιλία Καραμανλή
  • [03] Δηλώσεις Δασκαλόπουλου
  • [04] Παιδεία
  • [05] Κυβέρνηση - Στρατηγική
  • [06] Επίδομα σε πολύτεκνους
  • [07] Άτεκνα ζευγάρια

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/10/2006

    Τα μηνύματα από τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και η συνεχιζόμενη απεργία των δασκάλων κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Επίδομα 2.000 ευρώ. Το εισπράττουν όσοι απέκτησαν τρίτο ή τέταρτο παιδί...Από αύριο οι πληρωμές.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Δεν υποκύπτω στο λαϊκισμό. Εγώ καθορίζω τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Μηνύματα Καραμανλή με πολλούς αποδέκτες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τελεσίγραφο Καραμανλή. Η ΝΔ είναι η παράταξη που εξασφαλίζει την ενότητα και την ομοψυχία του λαού.

    Η ΑΥΓΗ: Ο Καραμανλής επιλέγει την αναμέτρηση στην Παιδεία. Η κυβέρνηση αρνείται κάθε διάλογο με τους εκπαιδευτικούς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Διαλύστε το κρατικό καρτέλ που στοιχίζει στους φορολογούμενους 3 δισ. ευρώ το χρόνο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η κρυφή ατζέντα του κ. Καραμανλή. Ετοιμάζει στροφή "τύπου Θάτσερ". Η έκθεση της "επιτροπής σοφών" αποκαλύπτει τα σχέδια του Πρωθυπουργού.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ράπισμα στον ανέξοδο λαϊκισμό. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε το τοπίο για τις μεταρρυθμίσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Μάθημα αδιαλλαξίας από Καραμανλή. Σε πλήρες αδιέξοδο οδηγεί ο πρωθυπουργός την εκπαίδευση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είπε "ΟΧΙ" στα αιτήματα των δασκάλων και γιόρτασε την επέτειο της ίδρυσης του κόμματος, κάνοντας... Γενέθλια με τούρτα... την αφραγκιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Έριξε βόμβα ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Ξεσκεπάζει το πολυκέφαλο καταστροφικό για τον τόπο "τέρας" της κρατικοδίαιτης οικονομίας μας. Αποκαλύπτει το κράτος - καρτέλ που απομυζά την οικονομία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μάθημα αποφασιστικότητας. Η στρατηγική Καραμανλή για τα μείζονα θέματα "μέχρι τις εκλογές του 2008".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μια γροθιά στη σιδηρογροθιά. Μαζί σήμερα στο συλλαλητήριο εκπαιδευτικοί, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ.

    ΕΣΤΙΑ: Το αδιέξοδο στην Παιδεία. Η Κυβέρνησις έχασε πολύτιμο χρόνο.

    ESPRESSO: Οι άγνωστες καταθέσεις για τον Αλεξ. Πως "μπλέκει"στο θρίλερ της Βέροιας γνωστή οικογένεια Τσιγγάνων της πόλης .

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τέλος στην ανεύθυνη παροχολογία. Ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ΟΧΙ Καραμανλή στα αιτήματα των δασκάλων. Αποφάσισε να μην ακολουθήσει "το δρόμο του λαϊκισμού".

    ΤΑ ΝΕΑ: Ούτε ευρώ! (για το ...καλό σας). Πρόκληση Καραμανλή στους δασκάλους.

    Η ΝΙΚΗ: Θερίζει θύελλες. Συλλαλητήριο απάντηση στη δεξιά αδιαλλαξία.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Βασανίζαμε, βιάζαμε, ακρωτηριάζαμε και βράζαμε (!) τους υπόπτους και τα παιδιά τους. Ανατριχιαστική κατάθεση Άγγλου πρέσβη στο Ουζμπεκιστάν για όσα είδαν τα μάτια του στον "αντιτρομοκρατικό πόλεμο".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Προτάσεις για Παιδεία στην υπηρεσία του λαού. Σημαντική παρέμβαση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

    TRAFFIC NEWS: Ο Έλληνας που "γιατρεύει" το σπέρμα. Ελπίδα για χιλιάδες άτεκνα ζευγάρια.

    City Press: Μετράνε δυνάμεις κυβέρνηση και εκπαιδευτικοί.

    Metro: Στους δρόμους για την Παιδεία. Μεγάλο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

    Metropolis: Στους δρόμους...η Ελλάδα αναστενάζει.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Γκρίζες ζώνες στην παιδεία. Όμηροι γονείς και εκπαιδευτικοί.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Διαδοχικοί κεραυνοί έκαψαν τη Χαλκιδική. Έρευνα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανατρέπει τα σενάρια περί εμπρησμού.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 584 ευρώ κάθε μήνα το "καπέλο" στα νοικοκυριά. Κατακόρυφη η αύξηση του κόστους διαβίωσης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αδιαλλαξία Καραμανλή κατά λαϊκισμού. Στην επέτειο των 32 χρόνων της Νέας Δημοκρατίας.

    [02] Ομιλία Καραμανλή

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "σημαντικό μήνυμα για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, και ειδικότερα στην Ανώτατη Εκπαίδευση, έστειλε χθες από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και κάλεσε όσους τη μάχονται να ξεχάσουν το ενδεχόμενο υπαναχώρησης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "ο πρωθυπουργός απέδειξε, για μία ακόμη φορά, ότι δεν σκοπεύει ούτε να χαϊδέψει αυτιά ούτε να κάνει λαϊκίστικα χατίρια, υποθηκεύοντας το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Γι' αυτό και οι πολίτες τον εμπιστεύονται. Γιατί έχει διαλέξει το δύσκολο δρόμο. Λέει πάντα την αλήθεια, έστω κι αν αυτή είναι δυσάρεστη. Και χθες ξεκαθάρισε -απευθυνόμενος προς τους δασκάλους- ότι δεν δίδονται παροχές που δεν αντέχει η οικονομία, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν κάποιοι κλάδοι, έστω και αν αυτοί είναι οι εκπαιδευτικοί που συνδέονται με το μέλλον των παιδιών μας".

    Η City Press υπογραμμίζει ότι "μετά τη διαφθορά, η παιδεία παίρνει πλέον την πρώτη θέση στην οξεία -προεκλογική- αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Το κλίμα στις σχέσεις της ΝΔ τόσο με τους εκπαιδευτικούς όσο και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης πυροδότησε η χθεσινή οριστική άρνηση του πρωθυπουργού να ικανοποιήσει τα οικονομικά αιτήματα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι διαδηλώνουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "καταπέλτης ο πρωθυπουργός, κατά όσων επιχειρούν να παρασύρουν τους πολίτες στα διχαστικά χαρακώματα του παρελθόντος και παράλληλα απόλυτος ρυθμιστής των εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου. Η χθεσινή του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ήταν ηχηρή".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "την αποφασιστικότητά του να μην ακολουθήσει "το δρόμο του λαϊκισμού" στο θέμα των οικονομικών αιτημάτων των δασκάλων εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, στη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ, κατά την επέτειο της ίδρυσης της ΝΔ, την οποία χαρακτήρισε κόμμα που ενώνει τους πολίτες. Ο Κ. Καραμανλής έκανε εκτεταμένη αναφορά στα θέματα της Παιδείας, επισημαίνοντας ότι όλες οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν το χώρο θα προχωρήσουν απαρέγκλιτα".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "αποφασισμένη να προχωρήσει σε σύγκρουση στον χώρο της εκπαίδευσης εμφανίζεται η κυβέρνηση. Χθες, ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, έστειλε μήνυμα αδιαλλαξίας, ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά για τρίτη εβδομάδα".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "με προσωπική του παρέμβαση, η οποία εκδηλώνεται εν μέσω συνθηκών κοινωνικής έντασης και πιέσεων για χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να διακυβεύσει τη σταθερότητα της οικονομίας με αλόγιστες παροχές στην πορεία προς τις προσεχείς εκλογές".

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "γροθιά στο μαχαίρι" δίνει ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, ο οποίος εμφανίζεται αμετακίνητος στο θέμα που έχει ανακύψει στην παιδεία, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μετωπική σύγκρουσή του με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας θα συνεχιστεί. Το μήνυμα που εξέπεμψε ο κ. Καραμανλής, με την τοποθέτησή του στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ήταν απόλυτο: "Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω", είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, ενώ παράλληλα επανέλαβε τους μεγαλόπνοους στόχους που ο ίδιος έχει για την παιδεία, η οποία -ωστόσο- αυτήν την ώρα βρίσκεται σε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις που είχε ποτέ, εξαιτίας των χειρισμών που έχουν γίνει από την κυβέρνηση".

    Τα ΝΕΑ εκτιμούν ότι "επίδειξη αδιαλλαξίας απέναντι στους δασκάλους έκανε χθες ο Κώστας Καραμανλής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ προσπαθώντας μάλιστα να πείσει ότι η κατηγορηματική άρνηση να ικανοποιήσει τα οικονομικά αιτήματα των απεργών είναι για το καλό της χώρας".

    [03] Δηλώσεις Δασκαλόπουλου

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "δικαιολογημένο το ξέσπασμα του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, Δημήτρη Δασκαλόπουλου, ο οποίος για πρώτη φορά τόλμησε και έθεσε το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση η οικονομία, αυτό των κρατικών καρτέλ που αρμέγουν καθημερινά το χρήμα των φορολογούμενων, ενώ παράλληλα, ακυρώνουν κάθε δυνατότητα ανάπτυξης της χώρας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "στην αντεπίθεση ο επιχειρηματικός κόσμος. Πενήντα δημόσιες επιχειρήσεις γονατίζουν τον Προϋπολογισμό, διοικούνται από διορισμένα στελέχη και ακολουθούν αυθαίρετη τιμολογιακή πολιτική. Μόνο για το 2006 κληροδοτούν "φέσι" δυόμισι δισεκατομμυρίων ευρώ. Βολές εναντίον εκατοντάδων επιτρόπων και δεκάδες ΝΠΔΔ που ξοδεύουν με ανεξέλεγκτο τρόπο τα χρήματα των προϋπολογισμών τους. Γραφειοκρατία, δαιδαλώδεις νόμοι, κρατικές επιχειρήσεις εκκολάπτουν τη διαφθορά και ευθύνονται για το "γρηγορόσημο".

    [04] Παιδεία

    Η metro επισημαίνει ότι "στα άκρα είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι εκπαιδευτικοί, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, παρά το κατηγορηματικό "όχι" που έλαβαν χθες από τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ενωμένοι σε μια γροθιά, εκπαιδευτικοί, τραπεζικοί, η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, αντιτάσσουν την αντίδραση και αποδοκιμασία τους στη σιδηρογροθιά της κυβέρνησης, που εμφανίζεται ανάλγητη απέναντι στα αιτήματα των δασκάλων, οι οποίο ετοιμάζονται να απεργήσουν για τέταρτη εβδομάδα. Σε όλα αυτά προστέθηκε και η προτροπή του Β. Πολύδωρα στους "ακίνητους" πραιτωριανούς να κάνουν χρήση των χημικών "για να μη συμπλέκονται" με τους διαδηλωτές".

    Η ΕΣΤΙΑ διερωτάται: "άραγε μετά από 2,5 χρόνια διακυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας είναι τα πράγματα καλύτερα ή χειρότερα στον χώρο της Παιδείας;" και η εφημερίδα συνεχίζει: "σε κάποια θέματα όπως πχ την ανανέωση των σχολικών βιβλίων και ζητήματα οργανωτικής φύσεως, ίσως τα πράγματα να είναι κάπως καλύτερα από το παρελθόν. Σε γενικές γραμμές όμως, δύσκολα μπορεί κανείς να υποστηρίξη ότι στον χώρο της Παιδείας (σε όλες τις βαθμίδες της) επετέλεσε μέχρι στιγμής η Κυβέρνησις κάποιο αξιοσημείωτο έργο".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "το ΚΚΕ, με την Επίκαιρη Επερώτηση, αναδεικνύει τα βαθύτερα προβλήματα της Παιδείας, που έφεραν στην επιφάνεια οι αγώνες των εκπαιδευτικών, μαζί με τα δίκαια αιτήματα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στηρίζει τους αγώνες για: Δημιουργία Ενιαίου Δωδεκάχρονου Υποχρεωτικού Σχολείου για τη διεύρυνση της βασικής - γενικής εκπαίδευσης, χωρίς τον ξεπερασμένο διαχωρισμό σε Δημοτικό- Γυμνάσιο - Λύκειο και την ταξική και αντιπαιδαγωγική διάκριση σε Γενικό και Επαγγελματικό δίκτυο σχολικής εκπαίδευσης".

    [05] Κυβέρνηση - Στρατηγική

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει: "στρατηγική 18 μηνών. Σχέδιο κυβερνητικής δράσης μέχρι το τέλος της τετραετίας παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, βάζοντας τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και ορίζοντας τα μέτωπα στα οποία θα δώσει τη μάχη η κυβέρνηση. Παράλληλα, διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι προγραμματικές δεσμεύσεις, είτε αφορούν παρεμβάσεις είτε αφορούν ήθος και ύφος εξουσίας, είναι οδηγός κυβερνητικής πρακτικής και ακολουθούνται απαρέγκλιτα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "η "επιτροπή σοφών" και ο πρόεδρός της κ. Ι. Μαρίνος επιβεβαίωσαν το σχέδιο για τις "μεταρρυθμίσεις" και τις ανατροπές στο Σύνταγμα που αποκάλυψε χθες "Το Βήμα". Επιβεβαιώνονται , έτσι, οι πληροφορίες για κρυφή (προεκλογική;) ατζέντα του κ. Κ. Καραμανλή, όπως καταγγέλλει ο κ. Γ. Παπανδρέου, και για υιοθέτηση μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής "τύπου Θάτσερ".

    [06] Επίδομα σε πολύτεκνους

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "εισπράττουν το εφάπαξ επίδομα των 2.000 ευρώ από τον ΟΓΑ οι πρώτοι 5.000 δικαιούχοι (τρίτεκνοι- πολύτεκνοι), που απέκτησαν τρίτο και άνω παιδί μετά την 1-1-2006. Οι πληρωμές ξεκινούν από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται πριν τις Δημοτικές εκλογές. Οι δικαιούχοι πρόκειται να πάρουν το επίδομα με ταχυδρομική επιταγή μέσω των ΕΛΤΑ".

    Καταγγελίες για βασανισμούς από πράκτορες της CIA

    Σύμφωνα με ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ "από τα επίσημα πρακτικά της επιτροπής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, που διερευνά τις παράνομες δραστηριότητες των πρακτόρων της CIA στην Ευρώπη, προκύπτουν συγκλονιστικά στοιχεία όχι μόνο για τη βαρβαρότητα των βασανιστηρίων που ακολουθούσαν τις απαγωγές από τους αμερικάνους πράκτορες, αλλά και τον κυνισμό των αμερικανοβρετανών, κυρίως, αξιωματούχων που έγιναν μάρτυρες της κτηνωδίας και του εξευτελισμού της ανθρώπινης ύπαρξης και αξιοπρέπειας. Αποκαλυπτική και συνάμα φρικιαστική, για τον τρόπο με τον οποίο αποσπούσαν "ομολογίες" οι πράκτορες της CIA και οι συνεργάτες τους, από τους παράνομα συλληφθέντες ευρωπαίους πολίτες, είναι η κατάθεση, ενώπιον της Επιτροπής, του πρώην πρέσβη της Αγγλίας στο Ουζμπεκιστάν Craig Murray".

    [07] Άτεκνα ζευγάρια

    H Traffic News υποστηρίζει ότι "ο χειρουργός - ουρολόγος Γιώργος Παρανυχιανάκης, από το Λαράνι Ηρακλείου μέσα από τις έρευνες κατέληξε στην αποτελεσματικότητα της μεθόδου που επέτρεψε την επιτυχημένη τεκνοποίηση σε ποσοστό 59 με 61% ζευγαριών που αντιμετώπιζαν πρόβλημα, την ώρα που η παγκόσμια βιβλιογραφία κινείται στο 33 με 33,5%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η μέθοδος αυτή αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματική και όσον αφορά στην εξωσωματική γονιμοποίηση, καθώς αυξάνει τα ποσοστά επιτυχίας χάρη στην παροχή επιπλέον οξυγόνου στο σπέρμα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 5 October 2006 - 21:43:17 UTC