Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-09-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/9/2006
  • [02] Καρτέλ
  • [03] ΜΕΒΓΑΛ
  • [04] Διαφθορά - Κυβέρνηση
  • [05] Οικογένεια
  • [06] Δήμος Αθηναίων
  • [07] Ντ. Μπακογιάννη
  • [08] Άνεργοι
  • [09] ΚΚΕ
  • [10] Δημογραφικό
  • [11] Απόστρατοι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/9/2006

    Η οσμή καρτέλ στο γάλα, που αναδίδεται από απόρρητο έγγραφο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η υπόθεση εκβιασμού της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ και το χθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού για τη διαφθορά είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Απόστρατοι. Αυξήσεις στις συντάξεις τους. Στις 22 Σεπτεμβρίου η προκαταβολή 420 ευρώ. Τι ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Η κυβέρνηση δεν κλείνει τα μάτια στα σκάνδαλα. Όποιος εμπλέκεται θα παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη. Μηδενική ανοχή στα κρούσματα παρανομιών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Με χθεσινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας Πέτρου Δούκα αυξάνονται οι συντάξεις των αποστράτων. Οι δικαιούχοι θα εισπράξουν αύξηση και αναδρομικά 14 μηνών, ύψους 431,52 ευρώ από τις 22 Σεπτεμβρίου.

    Η ΑΥΓΗ: Ψίχουλα για τους ανέργους. Το επίδομα ανεργίας περιορίζεται στο 50% του κατώτατου μισθού, ενώ ο νόμος προβλέπει το 66%. Αύξηση λιγότερο από 2 ευρώ την ημέρα!

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έτσι στήθηκε το κόλπο για τη μίζα των 2.500.000 ευρώ. Τι κατέθεσε το καρτέλ των... κουμπάρων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Νάτοι, νάτοι οι Σικελοί! Οι καταθέσεις που καίνε τους κουμπάρους και αποκαλύπτουν το καρτέλ του γάλακτος. Δικογραφίες-φωτιά.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αποκάλυψη. Έτσι δρα το καρτέλ του γάλακτος. Τα έγγραφα- φωτιά που βρέθηκαν στην τσάντα του Κωνσταντινίδη.

    ΕΘΝΟΣ: Η μαρτυρία που καίει τον Αδαμόπουλο. Ολόκληρο το κείμενο των 3 καταθέσεων του κουμπάρου-εισπράκτορα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η υπουργός Εξωτερικών αφού συζήτησε με τον Πρωθυπουργό χθες θέματα της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας... πήρε φόρα και πετάει η Ντόρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αυξήσεις στους απόστρατους. Αναδρομικά και επιδόματα σε στρατιωτικούς συνταξιούχους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συμμαχία κατά της διαφθοράς. Καραμανλής: Οι πολίτες θα βοηθήσουν στην αποκάλυψη των φαινομένων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι καταθέσεις των εμπλεκομένων αποκαλύπτουν το καρτέλ των κουμπάρων και το καρτέλ των εταιρειών.

    ΕΣΤΙΑ: Ο γεννήτωρ της διαφθοράς. Οι ανεξέλεγκτες υπερεξουσίες του κράτους.

    ESPRESSO: Μυστήριο με σεξ και διαμάντια στον "Αστέρα". Κλοπή 2.000.000 ευρώ στο απόλυτο σκοτάδι.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οσμή καρτέλ και εκβιασμών στο γάλα. Αναδίδεται από απόρρητο έγγραφο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Δημογραφικό ΣΟΚ στην Ελλάδα. Ραγδαία μείωση των γεννήσεων και των γάμων, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Απολογία-σοκ καίει τους κουμπάρους. Όλη η κατάθεση στην Ασφάλεια.

    Η ΝΙΚΗ: Όταν...τρώνε δεν μιλάνε. Ένοχη σιωπή στη "γαλάζια φαμίλια". Γαλακτοκομικά, ροδάκινα, δημητριακά και άλλα προϊόντα στο "καλάθι της διαφθοράς".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Νονοί, κουμπάροι και βαποράκια ανακατεύουν την τράπουλα του Καραμανλή. Η κυβέρνηση πνίγεται από παντού στο λάδι - ο πρωθυπουργός κρατάει ανασχηματισμό και πρόωρες κρυφά χαρτιά.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη ΔΕΘ. Ελπίδα οι συνδυασμοί συνεργασίας και αντεπίθεσης.

    TRAFFIC NEWS: Πώς η Ντόρα Μπακογιάννη έκοψε το κάπνισμα. Η μεγάλη απόφαση της υπουργού Εξωτερικών. Νίκησε το τσιγάρο και άρχισε το κομπολόι.

    City Press: Ανοίγουν οι φάκελοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

    Metro: Έλεγχοι και πολιτικές κόντρες. Στον ανακριτή οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση εκβιασμού της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ.

    Metropolis: Νόμος-προστάτης για τη βία στην οικογένεια.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Βιομηχανία με στημένα φακελάκια" στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με καταγγελίες στην "Ε" επιτήδειοι κατηγορούν ψευδώς γιατρούς για χρηματισμό διεκδικώντας παχυλές αποζημιώσεις.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Γκρίζες ζώνες γύρω από το ΜΕΒΓΑΛ-γκέιτ. Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο χρόνος ενημέρωσης του πρωθυπουργού.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αριστερή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Η 71η ΔΕΘ βήμα για όλους.

    [02] Καρτέλ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "στοιχεία - φωτιά για τη δράση ισχυρού "καρτέλ" στο χώρο της βιομηχανίας γάλακτος έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με αφορμή την αποκάλυψη του εκβιασμού γνωστής επιχείρησης του κλάδου από ανθρώπους που φέρονται ότι υποκινούνταν από στέλεχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Τα εν λόγω έγγραφα, τα οποία αποτελούσαν μέρος των στοιχείων που συγκέντρωνε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τον σε εξέλιξη έλεγχο της αγοράς γαλακτοκομικών, ουσιαστικά χρησιμοποιήθηκαν για να "στοιχειοθετήσουν" τον εκβιασμό προς την εταιρία ΜΕΒΓΑΛ. Βάσει αυτών κατέστη "προφανές" στην εταιρία από τους εκβιαστές ότι επίκειται αυστηρό πρόστιμο προς αυτήν. Πέραν αυτών, όμως , αναδεικνύεται και το εύρος της χειραγώγησης της αγοράς γάλακτος από ορισμένες γαλακτοβιομηχανίες (με υψηλά μερίδια στην ελληνική αγορά) σε βάρος της λειτουργίας του ανταγωνισμού και συνακόλουθα των τιμών και των καταναλωτών αλλά και των παραγωγών γάλακτος καθώς και μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "ενδείξεις ότι οι γαλακτοβιομηχανικές εταιρείες καθόριζαν από κοινού και κατόπιν συνεννοήσεων τις τιμές αγοράς του γάλακτος από τους παραγωγούς, αλλά και τις τιμές χονδρικής και λιανικής πώλησης την περίοδο 2001 έως Ιούνιο 2006 καταγράφονται στο απόρρητο εσωτερικό έγγραφο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που περιέχεται στη δικογραφία της υπόθεσης ΜΕΒΓΑΛ".

    [03] ΜΕΒΓΑΛ

    Η metro υποστηρίζει ότι "αναστάτωση στην αγορά, εξαιτίας των νέων ελέγχων που θα γίνουν στις 40 υποθέσεις που έχει χειριστεί ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Π. Αδαμόπουλος, αλλά και έντονη κόντρα στο πολιτικό σκηνικό, έχουν φέρει οι εξελίξεις με την υπόθεση της "μίζας" των 2,5 εκατ. ευρώ".

    H City Press γράφει: "η κυβέρνηση δεσμεύεται υπέρ της πλήρους διαφάνειας. Οι επίμαχοι φάκελοι καλύπτουν υποθέσεις από τα απορρυπαντικά και τα γάλατα μέχρι τα καύσιμα και τις κομπόστες. Ανυπεράσπιστοι οι καταναλωτές, οι ελεγκτικές Αρχές παίζουν τα δικά τους παιχνίδια. Στο Μαξίμου προσπαθούν να μετρήσουν τις πολιτικές επιπτώσεις από το μεγάλο σκάνδαλο".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "καίει τον γαλάζιο κουμπάρο Παναγιώτη Αδαμόπουλο η κατάθεση του Παναγιώτη Κωνσταντινίδη που πιάστηκε στα πράσα για τις μίζες της ΜΕΒΓΑΛ. Σοκ, όμως, προκαλούν και οι αποκαλύψεις για τις μεθόδους του καρτέλ του γάλακτος, το οποίο όχι μόνο χειραγωγούσε τις τιμές αλλά στραγγάλιζε και τους μικρούς παραγωγούς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "αλληλοκατηγορίες, ομολογίες, αποκαλύψεις, αλλά και αρνήσεις ενοχής αναδύονται από τις καταθέσεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ. Οι κουμπάροι στο επίκεντρο και στον ρόλο...κουμπαρά. Συγχρόνως, από έγγραφα έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού που κατατέθηκαν κατά την ανάκριση, προκύπτει εμμέσως η πρόθεση μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών για εναρμονισμένη πρακτική (καρτέλ)".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "οι ...υπόγειες διαδρομές που θέλησαν να χρησιμοποιήσουν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο με την ΜΕΒΓΑΛ, αποκαλύπτονται μέσα από την μαρτυρική κατάθεση του Προέδρου της γαλακτοβιομηχανίας, Πέτρου Παπαδάκη και την προανακριτική κατάθεση στην Ασφάλεια Αττικής του σιτεμπόρου από την Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη. Η κατάθεση του Κωνσταντινίδη είναι "χείμαρρος" και ...πνίγει τον διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού Παναγιώτη Αδαμόπουλο".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "ένοχη σιωπή για την ...ταμπακέρα επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, παρά το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις για τη δράση κρατικών παραγόντων, αλλά και κομματικών στελεχών συνεχίζονται, γεμίζοντας ακόμη περισσότερο το "καλάθι της διαφθοράς" που τρέφει τη "γαλάζια φαμίλια".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "φταίει ολόκληρο το σύστημα, το οποίο είναι περίπου φτιαγμένο για να δημιουργή διαφθορά. Και από πολιτικής πλευράς, ασφαλώς ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ που επί 20 χρόνια ενίσχυσε τις εξουσίες και τις δικαιοδοσίες του κράτους και των λειτουργών του , μέχρι σημείου παραλογισμού. Αν λοιπόν η Κυβέρνησις Καραμανλή θέλη να περιορίσει πραγματικά την διαφθορά, ένας είναι ο δρόμος: Μείωσις του κράτους!".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ υποστηρίζει ότι "πέντε εκατομμύρια ευρούδια ζήτησε από τον διευθυντή της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ Π. Παπαδάκη ο επιχειρηματίας Κ. Κωνσταντινίδης προκειμένου να "μεσολαβήσει" και να την απαλλάξει από έλεγχο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η ταρίφα μπορεί να θεωρηθεί και ...συμφέρουσα, αν συνεκτιμηθεί ότι κατόπιν του επαπειλούμενου ελέγχου και πορίσματος για πρακτική "καρτέλ" των γαλακτοβιομηχανιών , η εταιρεία θα καλούνταν να καταβάλει πρόστιμα ύψους 28 εκατ. ευρώ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι "το κύκλωμα των κουμπάρων και οι μυστικές συμφωνίες του καρτέλ του γάλακτος αποκαλύπτονται από τη δικογραφία που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης . Στο παρασκήνιο ασκούνται έντονες πιέσεις "άνωθεν" για να αλλάξει την κατάθεσή του ο εις εκ των κουμπάρων Κ. Κωνσταντινίδης, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει να φοβούνται ότι η υπόθεση μπορεί να αλλάξει άρδην το πολιτικό κλίμα".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "κόλαφο για τον Π. Αδαμόπουλο και ντοκουμέντο - ντροπής για τον τρόπο που έδρασε η "γαλάζια συμμορία" αποτελεί η κατάθεση του κουμπάρου Κ. Κωνσταντινίδη. Την ίδια στιγμή, "συναγερμός" έχει χτυπήσει στην κυβέρνηση για τις αποκαλύψεις, ενώ προστίθεται ακόμη μία: Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην αντιπολίτευση, ο Π. Αδαμόπουλος τοποθετήθηκε στην Επ. Ανταγωνισμού με "φωτογραφική" προκήρυξη του υπ. Ανάπτυξης".

    [04] Διαφθορά - Κυβέρνηση

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "η κυβέρνηση δεν κλείνει τα μάτια ούτε καλύπτει ή συγκαλύπτει τα σκάνδαλα. Άλλωστε η μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής είναι η σημαία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Οποιοδήποτε σκάνδαλο, απ΄όπου και αν προέρχεται και όποιον και να αφορά θα παραπέμπεται απευθείας στη Δικαιοσύνη και τις διωκτικές αρχές. Αυτή είναι η ξεκάθαρη και σαφής θέση της κυβέρνησης προς πάσα κατεύθυνση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί το κουκούλωμα τέτοιων υποθέσεων, τα οποία όταν δεν μπορούν να συγκαλυφθούν να αποκαλύπτονται όπως άλλωστε γινόταν επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "πρόσκληση στους πολίτες να μη διστάζουν να αποκαλύπτουν κρούσματα διαφθοράς, αλλά και αυστηρό μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ, "που είναι υπόλογο για δωράκια και μίζες, να μην παριστάνει τον καταγγέλλοντα", απηύθυνε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε σε 31 βουλευτές της ΝΔ".

    [05] Οικογένεια

    Η METROPOLIS επισημαίνει ότι Β«αυστηρές ποινές περιμένουν όσους "σηκώνουν χέρι" ή ασκούν λεκτική βία εντός της οικογενείας με τον νέο νόμο που αναμένεται να τεθεί υπό ψήφιση. Μία στις τρεις ελληνικές οικογένειες εμφανίζει συμπτώματα κακοποίησης εις βάρος των αδύναμων μελών τηςΒ».

    [06] Δήμος Αθηναίων

    Η ESPRESSO τονίζει ότι Β«ο αιφνιδιασμός του Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος παραιτήθηκε από τη βουλευτική έδρα, αλλά και από τα κομματικά του αξιώματα, ήρθε ως πρώτο "χτύπημα" μιας τακτικής, με στόχο να οδηγηθεί η μάχη της Αθήνας στο δεύτερο γύρο. Ο χρόνος που επιλέχτηκε δεν ήταν τυχαίος, καθώς στο επιτελείο του υποψήφιου δημάρχου σήμανε συναγερμός μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και ειδικά της VPRC, σύμφωνα με την οποία το προβάδισμα του Νικήτα Κακλαμάνη έφτασε τις 25,5 μονάδες διαφορά: 46% έναντι 20,5%Β».

    [07] Ντ. Μπακογιάννη

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ Β«αισιοδοξία ότι το δύσκολο στοίχημα της ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή μπορεί να κερδισθεί εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τις εξελίξεις στο Λίβανο και τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕΒ».

    [08] Άνεργοι

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι Β«με τυμπανοκρουσίες η κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση ψίχουλα λιγότερο από 2 ευρώ την ημέρα στο επίδομα ανεργίας, το οποίο σήμερα είναι 311,25 ευρώ! Μάλιστα, το επίδομα θα είναι το 2007 το 50% του κατώτατου μισθού και το 2008 το 55% (404 ευρώ), όταν η ισχύουσα σήμερα νομοθετική ρύθμιση μιλά για το 66% της κατώτατης αμοιβής. Τα ισχνά αυτά επιδόματα χορηγούνται μόνο για 6 μήνες έως ένα χρόνο και βεβαίως δεν αποτελούν εισόδημα που να επιτρέπει την επιβίωση του ανέργουΒ».

    [09] ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι Β«να φανεί η ελπίδα μέσα από την αλλαγή της κοινωνικής και πολιτικής συμπεριφοράς των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου που υποφέρουν, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη χτεσινή Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘΒ».

    [10] Δημογραφικό

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι Β«δυσοίωνες προδιαγράφονται οι δημογραφικές εξελίξεις στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δημογραφικών μεγεθών που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 2004 οι γεννήσεις ανά μητέρα ήσαν 1,31 ενώ το όριο αντικατάστασης των γενεών είναι 2,1 γεννήσεις ανά μητέρα. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας και μέχρι το τέλος του 2003 ο συντελεστής ολικής γονιμότητας εμφανίζει σταθερή μείωσηΒ».

    [11] Απόστρατοι

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι Β«αυξημένες συντάξεις και αναδρομικά 14 μηνών θα λάβουν στις 22 Σεπτεμβρίου οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι, καθώς ενσωματώνεται το επίδομα ειδικών συνθηκών. Οι αυξήσεις και τα αναδρομικά θα καταβληθούν με τη σύνταξη του Οκτωβρίου, όπως προβλέπει η απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρου Δούκα, ενώ το επιπλέον ποσό που θα λάβουν φτάνει σε 431,52 ευρώΒ».

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ και ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφουν ότι Β«με τη σύνταξη του μηνός Οκτωβρίου η οποία θα καταβληθεί στις 22 Σεπτεμβρίου θα λάβουν οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι τόσο την προκαταβολή έναντι των μισθολογικών τους προαγωγών όσο και την αύξηση που δικαιούνται λόγω της ενσωμάτωσης στον συντάξιμο μισθό τους του επιδόματος ειδικών συνθηκών, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού κ. Πέτρου ΔούκαΒ».

    Η TRAFFIC προσθέτει ότι Β«με τη σύνταξη του μηνός Οκτωβρίου, που θα καταβληθεί σεις 22 Σεπτεμβρίου, θα λάβουν οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι τόσο την προκαταβολή έναντι των μισθολογικών τους προαγωγών όσο και την αύξηση που δικαιούνται λόγω της ενσωμάτωσης στον συντάξιμο μισθό τους του επιδόματος ειδικών συνθηκών. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρος Δούκας, η προκαταβολή ανέρχεται σε 30 ευρώ μηνιαίως για τους εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχους (απόστρατους) και σε 20 ευρώ μηνιαίως για τους εκ μεταβιβάσεως συνταξιούχους (οικογένειες όσων έχουν αποβιώσει)Β».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 14 September 2006 - 15:45:51 UTC