Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-06-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Παιδεία
  • [04] Υποκλοπές
  • [05] Δημοσκοπήσεις
  • [06] Αδελφοί Παλαιοκώστα
  • [07] ΥΠΕΧΩΔΕ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι το θέμα που κυριαρχεί στα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διάλογος χωρίς ημερομηνία λήξης. Στη δημοσιότητα έδωσε το προσχέδιο για την Παιδεία η Μαρ. Γιαννάκου.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Διαφορά 2,5% η Ν. Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ. Εμπιστεύονται οι πολίτες τον Κ. Καραμανλή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μεταρρυθμίσεις χωρίς προκαταλήψεις. Η υπουργός Παιδείας με 13 μέτρα "αφόπλισε" τους φοιτητοπατέρες.

    Η ΑΥΓΗ: Προσχέδιο-υποκινητής. Σήμερα συλλαλητήρια-απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό και τον "διάλογο-κοροϊδία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ο κόσμος βρίζει την κυβέρνηση αλλά εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν τραβάει ο Γιώργος. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μεταρρύθμιση- "φούσκα". Τι (δεν) αλλάζει στα πανεπιστήμια. Η υπουργός Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα το προσχέδιο νόμου.

    Η ΒΡΑΔΙΝΗ: Νέα Δυναμική για την κυβέρνηση. MRB: Καταποντίζεται το ΠΑΣΟΚ που υπολείπεται 2,5 μονάδες της ΝΔ.

    ΕΘΝΟΣ: Μπουρλότο στα Πανεπιστήμια. Το λίφτινγκ απέτυχε: φοιτητές -καθηγητές επιστρέφουν το προσχέδιο στη Μαριέττα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αλλαγές-κόντρα στο σύστημα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Η Γιαννάκου αψήφησε τις αντιδράσεις του κομματικού στρατού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρεαλιστικές προτάσεις για την Παιδεία. Οι αλλαγές που μπαίνουν στο τραπέζι του διαλόγου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νέες φωτιές για άσυλο. Στο στόχαστρο οι καταλήψεις. Εξεταστικές: συρρικνώνονται. Γενική αντίδραση στις "στρογγυλές" προτάσεις Γιαννάκου.

    ΕΣΤΙΑ: Προσχέδιο και κινητοποιήσεις. Η Κυβέρνησις υπεχώρησε έναντι των αρχικών θέσεων.

    ESPRESSO: Στο Δημόσιο τα δίδυμα Καραμανλή. Η Νατάσσα έγραψε Αλέκο και Αλίκη στον παιδικό σταθμό Ραφήνας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σχέδιο αλλαγών για τα πανεπιστήμια. Διάλογο ζητεί η κυβέρνηση - Αντιδρούν συνδικαλιστές των ΑΕΙ και καταληψίες φοιτητές.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Οι προτάσεις για τα Πανεπιστήμια. Τι αλλάζει για "αιώνιους φοιτητές", άσυλο, συγγράμματα, εκλογή πρυτάνεων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χωρίς άσυλο και οι καταλήψεις. Διάταξη-παγίδα στον νόμο Γιαννάκου.

    Η ΝΙΚΗ: Δυναμική απάντηση στην εμπορευματοποίηση των ΑΕΙ. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με στήριξη από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Η Erricsson "ξέχασε" δύο κοριούς, ο Τσαλικίδης αυτοκτόνησε γιατί ήξερε. Εκπληκτική αποκάλυψη στη Βουλή - Κατηγορηματικό το πόρισμα του Διώτη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απορρίπτεται το προσχέδιο νόμου. Δεν υπάρχει έδαφος διαλόγου για το αντιδραστικό κατασκεύασμα.

    TRAFFIC NEWS: Το μυστικό που κρύβουν τα 30 χρόνια ευτυχίας. Όλη η Αθήνα στην επέτειο γάμου Λυκουρέζου - Λάσκαρη.

    City Press: Όλοι "νικητές", με χαμένη την ανώτατη Παιδεία. Η κυβέρνηση απέφυγε το όποιο πολιτικό κόστος "ψαλιδίζοντας" τις προτάσεις της για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

    METRO: Διάλογος και συλλαλητήριο. Στη δημοσιότητα η πρόταση για τα ΑΕΙ, ενώ οι φοιτητές διοργανώνουν σήμερα συγκέντρωση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 10 μέτρα και μία "βόμβα". Όλο το προσχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Σπουδές με "έπαθλο" μία θέση στο Δημόσιο. Σχολές που θα τους εξασφαλίσουν επαγγελματική αποκατάσταση επιλέγουν οι φοιτητές.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ξεφούσκωσε" η μεταρρύθμιση της Μαριέττας. Τι προτείνει το υπουργείο, πώς αντιδρούν οι φοιτητές.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Γιαννάκου προτίμησε την ανοιχτή σύγκρουση. Ενώ έδωσε "τελετουργικά" το σχέδιο νόμου.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Παιδεία

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "μια μεταρρύθμιση- "φούσκα" εξήγγειλε χθες η υπουργός Παιδείας κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, δίνοντας στη δημοσιότητα το προσχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ. Μεγάλα προβλήματα των πανεπιστημίων μένουν εκτός των προτάσεων, γεγονός που επεσήμαναν και οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης. Η κυρία Γιαννάκου είπε ότι ο διάλογος δεν έχει χρονικά όρια, ενώ από την πλευρά τους πανεπιστημιακοί και φοιτητές , που συμμετείχαν στις καταλήψεις, προχωρούν σήμερα σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "το προσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση παρουσίασε χθες η υπουργός Παιδείας, κηρύσσοντας ουσιαστικά την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο. Όπως επεσήμανε η κ. Γιαννάκου "οι προτάσεις είναι υπέρ των νέων που έχουν δικαίωμα στο καλό δημόσιο πανεπιστήμιο", ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πρώτη φορά που επιχειρείται αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την Ανώτατη Εκπαίδευση από το 1983. Το προσχέδιο νόμου που παρουσίασε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει σημαντικές καινοτομίες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "στην αναβάθμιση των δημοσίων ελληνικών πανεπιστημίων, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά τους , οδηγεί το προσχέδιο νόμου της υπουργού Παιδείας Μ. Γιαννάκου, που τίθεται στο τραπέζι της διαβούλευσης για την αλλαγή του βασικού νόμου -πλαισίου για τα ΑΕΙ. Οι φοιτητές θα πρέπει να οργανώσουν σε πιο σφιχτούς ρυθμούς τις σπουδές τους, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για μείωση του ελάχιστου χρόνου λήψης πτυχίου στα 3,5 χρόνια".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "σε δεκατρείς μεταρρυθμίσεις χωρίς προκαταλήψεις προχωρεί η υπουργός Παιδείας, "αφοπλίζοντας" τους φοιτητές από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν ώστε να αποδιοργανώσουν, στο πλαίσιο μιας γενικότερης αντιπολιτευτικής εκστρατείας, τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "μία μέρα πριν από το σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, η υπουργός Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα το προσχέδιο για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια. Σύμφωνα με τις διατάξεις του, προβλέπονται αλλαγές στο χρόνο σπουδών των φοιτητών, στο άσυλο των ιδρυμάτων, στα συγγράμματα και στην εκλογή των πρυτάνεων".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "θερμό φθινόπωρο συνολικά στην εκπαίδευση προοιωνίζονται οι χθεσινές εξαγγελίες. Το "πακέτο Γιαννάκου": Διαγραφή φοιτητών, δωρεάν τα μισά συγγράμματα, συρρίκνωση του πανεπιστημιακού ασύλου, κουβέντα για την αναγκαία χρηματοδότησης, επιχείρηση επικοινωνιακής αποσύνδεσης των μέτρων από την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Επιβεβαιώνεται ότι οι καταλήψεις, οι διαδηλώσεις και η απεργία δεν οφείλονται σε...παραπληροφόρηση! Γ. Μπαμπινιώτης, πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών: Όχι και δικαστικός επίτροπος στα ΑΕΙ! Αντιδρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια το συλλαλητήριο με τη συμμετοχή συνδικάτων. Απεργία της ΑΔΕΔΥ- Τρίωρη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ. Σήμερα ανακοινώνονται οι βαθμολογίες για ΑΕΙ- ΤΕΙ. Κόβονται χιλιάδες μαθητές από τη "βάση του 10".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "το νομοσχέδιο αυτό δεν παίρνει καμία αλλαγή, διότι η βάση του και η φιλοσοφία του βρίσκονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων για μια δημόσια λαϊκή σύγχρονη Παιδεία. Οι εξελίξεις στην Παιδεία δεν είναι κάτι ξέχωρο από το σύνολο της πολιτικής που εφαρμόζεται. Η αντιεκπαιδευτική αντιλαϊκή πολιτική συμπληρώνεται και με τους νόμους που έχουν ψηφιστεί για τις εργασιακές σχέσεις, τις αντεργατικές συμβάσεις εργασίας, τις επιλογές της ΚΑΠ, τα διάφορα ενεργειακά δίκτυα, γενικά με τους κανόνες του ανταγωνισμού".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "ένα σχέδιο- πλαίσιο θεσμικών και διαρθρωτικών αλλαγών, που φιλοδοξεί να αλλάξει άρδην την πανεπιστημιακή ζωή και να κάνει τα ελληνικά ΑΕΙ ευπρόσωπα και ανταγωνιστικά στο διεθνές περιβάλλον, εμφάνισε χθες στο τραπέζι του διαλόγου η κυβέρνηση. Ωστόσο, οι άμεσες αντιδράσεις όσων πρωταγωνιστούν στις κινητοποιήσεις έδειξαν ότι η ένταση στον χώρο της Παιδείας δύσκολα θα υποχωρήσει. Δίνοντας στη δημοσιότητα το "προσχέδιο πρότασης" η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου τόνισε ότι τούτο αποσκοπεί στην αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου, που στηρίζει πρωτίστως νέους των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων, αφού οι "έχοντες" μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σε όποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού επιθυμούν".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "η εκπαιδευτική κοινότητα δίνει δυναμική απάντηση στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησς, που έχουν σαν απώτερο στόχο την εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Παιδείας. Φοιτητές και πανεπιστημιακοί καθηγητές πραγματοποιούν σήμερα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, έχοντας τη συμπαράσταση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Την ώρα που σε περισσότερες από 400 σχολές συνεχίζονται οι καταλήψεις, η υπουργός Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα το προσχέδιο των κυβερνητικών προτάσεων, οι οποίες εμφανίστηκαν σε αρκετά σημεία "στρογγυλεμένες" σε μία προσπάθεια αν αμβλυνθεί η αγωνιστική διάθεση των φοιτητών για τους οποίους πάντως η κυβέρνηση εξακολουθεί να αφήνει υπονοούμενα ότι είναι "υποκινούμενοι".

    Κατά την ΕΣΤΙΑ "με τις συνεχιζόμενες και σήμερα κινητοποιήσεις των φοιτητών, η Κυβέρνησις δεν είχε πολλά περιθώρια επιλογών. Έτσι, το προσχέδιο του "νόμου-πλαισίου" που έδωσε χθες στην δημοσιότητα η υπουργός Παιδείας είναι σαφώς αποδυναμωμένο έναντι των αρχικών θέσεων της Κυβερνήσεως. Αλλά ακόμη και αυτό, εγείρει αντιδράσεις. Οι φοιτητές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να το αποδεχθούν".

    H Traffic News γράφει ότι "οι στόχοι του νέου νομοσχεδίου είναι η ενίσχυση της αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ, η διεύρυνση της αποστολής τους, η συνεργασία με άλλους φορείς για τη διάδοση νέας γνώσης και η εμπέδωση της ισότητας των φύλων. Επίσης αποσκοπεί στη διασφάλιση της οικονομικής αυτοτέλειας των πανεπιστημίων, ενώ παρέχει φορολογικές ελαφρύνσεις. Η κ. Γιαννάκου διευκρίνισε ότι δεν κόβονται τα δωρεάν συγγράμματα. Αντιθέτως, όπως είπε, παρέχεται δυνατότητα δωρεάν προμήθεια συγγραμμάτων από βιβλιογραφία που προτείνουν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "φωτιές ανάβουν οι ρυθμίσεις του σχεδίου για την Ανώτατη Παιδεία που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την υπoυργό Παιδείας για να αρχίσει ο διάλογος. Το άσυλο εναποτίθεται πλέον στο πρυτανικό συμβούλιο αντί της συγκλήτου, ποινικοποιούνται ουσιαστικά οι καταλήψεις, συρρικνώνονται οι εξεταστικές περίοδοι. Το σχέδιο προκάλεσε αντιδράσεις κομμάτων και σύσσωμης της πανεπιστημιακής κοινότητας. "Στρογγυλεμένες" ρυθμίσεις για αιώνιους φοιτητές και συγγράμματα.”

    H metro αναφέρει ότι ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε κατεύθυνση για διάλογο χωρίς όρια απηύθυνε χθες η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, παραδίδοντας στη δημοσιότητα την πρόταση της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, εναντίον της οποία σήμερα η πανεκπαιδευτική κοινότητα, σε συνεργασία με συνδικαλιστικούς φορείς, διοργανώνει μεγάλο συλλαλητήριο. Ειδικότερα, η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) και η ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει 24ωρη απεργία".

    Η City Press εκτιμά ότι "η κυβέρνηση απέφυγε το όποιο πολιτικό κόστος "ψαλιδίζοντας" τις προτάσεις της για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του, παρά τη συνεχή πτώση του στις δημοσκοπήσεις. Επιβεβαιώθηκε η κυριαρχία των φοιτητών-συνδικαλιστών στη διοίκηση των ΑΕΙ. Οι απεργοί πανεπιστημιακοί πληρώνονται κανονικά και ετοιμάζονται τώρα για τα μπάνια του λαού. Νέος θρίαμβος του ελληνικού μικρόκοσμου σε βάρος του αναγκαίου εκσυγχρονισμού των ΑΕΙ και της επαγγελματικής προοπτικής των φοιτητών".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "με διάταξη-παγίδα επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας να περιορίσει το πανεπιστημιακό άσυλο, ώστε να μένουν ακάλυπτες και οι φοιτητικές καταλήψεις, όπως καταγγέλλουν πανεπιστημιακοί. Κατά τα άλλα, η πολυδιαφημισμένη μεταρρύθμιση έμεινε μακριά από τα προβλήματα της παιδείας".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "δημόσια πανεπιστήμια υποταγμένα και σε διαρκή επιτήρηση, που θα απευθύνονται καταρχήν σε οικονομικά "ασθενείς" φοιτητές, αφού οι πλούσιοι θα μπορούν να πηγαίνουν στα ιδιωτικά και όπου αλλού θέλουν -όπως είπε η υπουργός- προγραμματίζει για το μέλλον του τόπου η κυβέρνηση, βάσει των χτεσινών ανακοινώσεων της Μαριέττα Γιαννάκου για τον νέο νόμο-πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "στους άξονες της διαφάνειας των πανεπιστημίων της χώρας, τη διασφάλιση του πανεπιστημιακού ασύλου, τη δωρεάν διανομή συγγραμμάτων, την οικονομική στήριξη των φοιτητών και την ενίσχυση και αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου κινείται η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων".

    [04] Υποκλοπές

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ σημειώνει ότι "την ώρα που ο εισαγγελέας Διώτης έδινε στη δημοσιότητα το πόρισμά του για την αυτοκτονία Τσαλικίδη, στη Βουλή πέφτανε μπόμπες! Η ακρόαση του τεχνικού διευθυντή της Vodafone Νίκου Μαστοράκη στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής για δεύτερη συνεχόμενη μέρα κυλούσε απολύτως προβλέψιμα έως πληκτικά, όταν ο Β. Βενιζέλος αποκάλυψε κάτι φοβερό! Δέκα ολόκληρους μήνες από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε το τρομακτικό σκάνδαλο των υποκλοπών εξακολουθούσαν να υπάρχουν τηλέφωνα υπό παρακολούθηση".

    [05] Δημοσκοπήσεις

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "εδραιώνεται και ανανεώνεται η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στην κυβέρνηση της ΝΔ, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης της εταιρίας MRB που έγινε για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού "ΑΘΗΝΑ 9,84". Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες. Η Κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες και τη δυστοκία σε καίριους τομείς, όπως στην Οικονομία, στην ανεργία, στην Παιδεία και στην εξωτερική πολιτική, εντούτοις διατηρεί ισχυρά λαϊκά ερείσματα. Και αν γίνουν τώρα εθνικές εκλογές, η ΝΔ θα τις κερδίσει, καθώς οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κώστα Καραμανλή. Πρόβλημα έχει το ΠΑΣΟΚ, που μάλλον δεν μπορεί να ανακάμψει και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων ψηφοφόρων".

    [06] Αδελφοί Παλαιοκώστα

    Η Espresso αναφέρει ότι "μέσα στις συνεχείς καταλήψεις και τις αντιδράσεις τους για το νομοσχέδιο για την παιδεία, οι φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου βρήκαν το χρόνο να ασχοληθούν και με τους πρωταγωνιστές της θεαματικής απόδρασης! Την περασμένη Τρίτη, στη γενική συνέλευση των φοιτητών του Παντείου εμφανίστηκαν κάποιοι που έφεραν σε ψηφοφορία ένα ψήφισμα αλληλεγγύης στους αδελφούς Παλαιοκώστα! Το περίεργο είναι ότι το ψήφισμα αυτό πέρασε με αρκετές ψήφους, χωρίς μάλιστα να υπάρξει ούτε μία αρνητική".

    [07] ΥΠΕΧΩΔΕ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "με ταχείς ρυθμούς προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ τις Ειδικές Χωροταξικές Μελέτες και τη θεσμοθέτηση των αντίστοιχων Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου, με σκοπό να καθορισθούν όροι δόμησης και χρήσης γης σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές της χώρας, κίνηση που θ' απεγκλωβίσει δεκάδες οικοδομικές άδειες και θα ανοίξει το δρόμο για νομιμοποίηση αυθαιρέτων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 22 June 2006 - 21:28:21 UTC