Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-06-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Τιτλοι εφημερίδων
  • [03] Βάσεις
  • [04] "Μητέρα"
  • [05] Παιδεία
  • [06] Αλογοσκούφης
  • [07] Ολυμπιακή
  • [08] Ερντογάν
  • [09] Πληροφορική
  • [10] ΠΑΣΟΚ
  • [11] Ν.Παλαιοκώστας
  • [12] Τίτλοι Ιδιοκτησίας
  • [13] Ericsson
  • [14] Πακιστανοί
  • [15] Καιρικά φαινόμενα
  • [16] Προσλήψεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Ο νέος κύκλος για το διάλογο στην Παιδεία, που ανοίγει σήμερα με τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου νόμου με τις αλλαγές στα ΤΕΙ, η προσφυγή της Aegean στην Ε.Ε. κατά της Ολυμπιακής, η προειδοποίηση Αλογοσκούφη για "κερδοσκοπικά παιχνίδια" στη Σοφοκλέους και το τραπεζικό πόκερ με έπαθλο την Εμπορική, οι τάσεις των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και τα 100 μωρά του "Μητέρα" που είναι αιχμάλωτα της γραφειοκρατίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τιτλοι εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παιδεία: Πρωτοβουλίες ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ για την άρση του αδιεξόδου.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Υστερικές κραυγές Ερντογάν. Θα πάρει μέρος στις γιορτές για τον Αττίλα στην Κύπρο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 7.617 προσλήψεις μονίμων και εποχικών. Η κατανομή των θέσεων σε υπουργεία, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ.

    Η ΑΥΓΗ: Μία μέρα μετά το "όχι" της ΝΔ για εξεταστική. Πακιστανοί: Εδώ κουκούλωμα, στην Ευρωβουλή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τελείωσαν τα ψέματα για τους "κοριούς" του Μπιλ Ζήκου. Θύελλα αντιδράσεων μετά την εισβολή δικηγόρων του σουηδικού κολοσσού στην αίθουσα που συνεδρίαζε η Επιτροπή.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τραπεζικό πόκερ με έπαθλο την Εμπορική. Οι μετοχές, οι μνηστήρες, οι κερδοσκόποι. Προειδοποίηση Αλογοσκούφη μετά τα παιχνίδια στη Σοφοκλέους.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Καταπατημένα. Πώς θα δοθούν 90.000 τίτλοι. Τον Ιούλιο στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπ. Οικονομίας και Οικονομικών.

    ΕΘΝΟΣ: Οι τάσεις των βάσεων εισαγωγής. Στοιχεία για όλα τα τμήματα ΑΕΙ - ΤΕΙ .

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στη δημοσιότητα σήμερα το Προσχέδιο Νόμου για την Παιδεία από την Υπ. Παιδείας και... Οι σοφοί δίνουν τη σκυτάλη... στους πάνσοφους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εκλιπαρεί για βοήθεια τον Σημίτη. Μετά την άσχημη τροπή που πήραν τα πράγματαστοΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αερομαχία Ολυμπιακής - Aegean. Η προσφυγή της ιδιωτικής εταιρίας στην Ε.Ε. πυροδότησε το κλίμα!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Και γαλάζια σφήνα στη Γιαννάκου. Η ΔΑΠ αντίθετη στα σχέδια για τα ΑΕΙ, στο παρά πέντε.

    ΕΣΤΙΑ: 39 πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα για την Ανωτάτη Παιδεία. Αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο.

    ESPRESSO: Η βόμβα για τον Αλεξ. Τα δύο ανατριχιαστικά σενάρια που θα ζήλευε και ο Χίτσκοκ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανοίγει νέος κύκλος για τον διάλογο στην Παιδεία. Σήμερα το προσχέδιο νόμου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Έρχεται το "τέλος" της Άνοιξης και του Φθινοπώρου. Ακραία καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια!

    ΤΑ ΝΕΑ: Αιχμάλωτα της αδιαφορίας 100 μωρά. Ασφυκτιά το "Μητέρα" λόγω έλλειψης προσωπικού. Παιδιά 5 ετών που δεν έχουν δει θάλασσα, αυτοκίνητα, ζώα.

    Η ΝΙΚΗ: Η κυβέρνηση μεθοδεύει προσχηματικό διάλογο και... θερινό αιφνιδιασμό. Ανοιχτή η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να "περάσει" Αύγουστο το νομοσχέδιο για την Παιδεία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση. Ο καλύτερος διάλογος είναι οι αγώνες. Όλοι αύριο στα συλλαλητήρια.

    TRAFFIC NEWS: Το γιατρό που έκανε πλαστική στον Παλαιοκώστα ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. Όλες τις πληροφορίες για το "Φαντομά" ελέγχουν οι αρχές.

    City Press: Αλογοσκούφης: Προσοχή στους κερδοσκόπους της Σοφοκλέους. Δυναμική παρέμβαση του υπουργού Οικονομίας.

    Μetro: Έχουμε ψηφιακά... μεσάνυχτα. Τη μικρότερη σχέση με την Πληροφορική από όλους τους Ευρωπαίους έχουν οι Έλληνες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 36 αντάρτες στη Β. Ελλάδα. Σε Δήμους και Νομαρχίες.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Στα... χαρακώματα Κυβέρνηση και φοιτητές Α.Ε.Ι. - Τ.Ε.Ι. Τις τελευταίες "πινελιές" στο νομοσχέδιο που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της εκπαίδευσης βάζει το υπουργείο Παιδείας.

    ΤΥΠΟΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Παπαγεωργόπουλος από τον πρώτο γύρο δυνατός και σίγουρος. Πρωτιά στο δήμαρχό τους δίνουν οι Θεσσαλονικείς.

    [03] Βάσεις

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "πριν κοπάσει ο (αναμενόμενος...) θόρυβος από τη σημερινή δημοσιοποίηση του προσχεδίου για τα Πανεπιστήμια, το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να ανακοινώσει (αύριο) τα βαθμολογικά στοιχεία των Πανελλαδικών. Όπως όλα δείχνουν, η θέσπιση του "πλαφόν" αφήνει εκτός ΑΕΙ- ΤΕΙ δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους. Επιπλέον, η μείωση θέσεων κρατάει ψηλά τις βάσεις σε περιζήτητες Σχολές".

    [04] "Μητέρα"

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "δεν έχει δει θάλασσες, ζώα, πολυκατοικίες. Τα 100 μωρά του "Μητέρα" είναι αιχμάλωτα της γραφειοκρατίας. Το υπουργείο Υγείας δεν εγκρίνει προσλήψεις βρεφοκόμων και κοινωνικών λειτουργών, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η διαδικασία υιοθεσιών και τα παιδιά ναιδρυματοποιούνται".

    [05] Παιδεία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι " τη στιγμή που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες η υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα το προσχέδιο νόμου για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια, η ώρα ευθύνης για τους φοιτητές έφτασε. Οι καταγγελίες φοιτητικών παρατάξεων ότι το συντονιστικό όργανο των φοιτητών δεν εκπροσωπεί κανένα πληθαίνουν. Έτσι μετά τη φοιτητική παράταξη της ΠΚΣ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, και η ΔΑΠ ΝΔΦΚ δια του προέδρου της κ. Γιώργου Παπανικολάου έθεσε χθες ανοικτά το θέμα της ανυπόστατης εκπροσώπησης των φοιτητών".

    Σύμφωνα με την Espresso ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα ΑΕΙ Δημήτρης τόνισε ότι "Όλοι έχουν ευθύνες για την κατάσταση στην Παιδεία" , καταλογίζοντας ουσιαστικά ευθύνες για την αναταραχή στα πανεπιστήμια και στην υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου. Οι επικεφαλής της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ σε χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου, χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα για τους καταληψίες κάνοντας λόγο για μετακινούμενους ψηφοφόρους, για ψευδεπίγραφα συντονιστικά και για κλίμα φόβου που επιβάλλεται στους φοιτητές".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις ότι θα διεξαχθεί διάλογος για όσο χρόνο χρειαστεί, η κυβέρνηση μεθοδεύει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θερινό αιφνιδιασμό, με κατάθεση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ εντός του καλοκαιριού. Οι σχεδιασμοί για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου βασίζονται στη χαλάρωση της αγωνιστικής επαγρύπνησης των φοιτητών που ευελπιστεί η ΝΔ ότι θα επέλθει μετά την έναρξη του διαλόγου που για προσχηματικούς και μόνο λόγους πρόκειται να δρομολογήσει η κυβέρνηση αμέσως μετά την επικείμενη δημοσιοποίηση του προσχεδίου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "τις τελευταίες λεπτομέρειες στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, βάζει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και είναι έτοιμη να το παρουσιάσει σήμερα ή αύριο, ενώ η εκπαιδευτική κοινότητα συνεχίζει τις κινητοποιήσεις, με ορισμένες αναταράξεις. Το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση έχει υποστεί ορισμένες τροποποιήσεις , μετά την ...επιτροπή των "σοφών" κυρίως όσον αφορά στα θέματα για τους αιώνιους φοιτητές, την ελεύθερη μεταφορά μαθημάτων, την αποτυχία στις εξετάσεις, το πανεπιστημιακό άσυλο, τα δωρεάν συγγράμματα και τη συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές των πρυτανικών αρχών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "και ξαφνικά εμφανίστηκε ως σφήνα η κυβερνητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ απορρίπτοντας τα κεντρικά ζητήματα (αιώνιοι φοιτητές, πρυτανικές αρχές, άσυλο) που προκάλεσαν τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις. Ο γραμματέας της ΔΑΠ Δ. Βολουδάκης και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γ. Παπανικολάου κράτησαν αποστάσεις από την υπ. Παιδείας, δηλώνοντας ότι "το υπουργείο, γνώριζε τις προτάσεις τους και χειρίσθηκε το θέμα με τον τρόπο που το χειρίσθηκε".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "η "Εστία" είναι η μόνη ίσως εφημερίς που κατά την τελευταία διετία προέβαλε το θέμα της Ανωτάτης Παιδείας με 39 πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα. Μέσα από αυτά αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες για το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να οδηγούνται τα πράγματα σήμερα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "η ώρα της κρίσης για την ανώτατη εκπαίδευση, που τελεί σε αναβρασμό, έφθασε. Σήμερα η υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου δημοσιοποιεί το προσχέδιο νόμου με τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των ΑΕΙ, προσκαλώντας παράλληλα όσους επιθυμούν, να τοποθετηθούν υπεύθυνα καταθέτοντας προτάσεις και επιχειρήματα. Χθες αναζωπυρώθηκε η πολιτική αντιπαράθεση, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου να καταλογίζει "αυταρχισμό και πελατειακή αντίληψη" στο υπουργείο Παιδείας, και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον προκαλεί ευθέως να καταθέσει εναλλακτικό σχέδιο, αν και εφόσον έχει...".

    Κατά τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "με εμφανή την πρόθεση να καταστείλει δια του "διαλόγου", το αγωνιστικό κλίμα που επικρατεί στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα το προσχέδιο για το νέο νόμο - πλαίσιο. Πρόκειται για έναν ελιγμό, καθώς διατηρείται η βασική κατεύθυνση και η οποία είναι να προωθηθούν άμεσα οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις".

    [06] Αλογοσκούφης

    H City Press γράφει: "η κυβέρνηση φοβάται επανάληψη , σε μικρότερη κλίμακα, της "φούσκας" του 1999-2000. Τα σενάρια για εξαγορές τραπεζών δημιουργούν κλίμα κερδοσκοπίας. Διευρύνεται ο κύκλος των ενδιαφερομένων για την Emporiki Bank".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "την παρέμβαση του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος κατήγγειλε "κερδοσκοπικά παιχνίδια" στο Χρηματιστήριο, προκάλεσε το "σκληρό πόκερ" στον τραπεζικό χώρο με έπαθλο την Εμπορική. Η μετοχή της τράπεζας σε μία εβδομάδα ανέβηκε κατά 15,5% στα 27,30 ευρώ, αφήνοντας πίσω την προσφορά της Credite Agricole που ήταν 23,50 ευρώ. Όσο συνεχίζεται η άνοδος, τα δεδομένα για την πώληση αλλάζουν. Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι οι εξελίξεις προκλήθηκαν από φήμες για την υποβολή νέων συγκεκριμένων προσφορών. Χθες όμως διαψεύστηκαν από την πορτογαλική BCP και την Τράπεζα Πειραιώς. Στο τραπέζι ενδεχομένως να βρίσκεται από σήμερα μια νέα προσφορά, της Τράπεζας Κύπρου, η διοίκηση της οποία συναντάται με τον υπουργό".

    [07] Ολυμπιακή

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "πολεμικό κλίμα μεταξύ Ολυμπιακής και Aegean διαμορφώνεται εν όψει των δικαστικών εξελίξεων στις 2 Ιουλίου στις Βρυξέλλες. Η κρατική εταιρία και το Ελληνικό Δημόσιο δίνουν μάχη απαλλαγής από τα βαριά πρόστιμα που έχει επιβάλει η Ε.Ε., ενώ η ιδιωτική ελληνική αεροπορική εταιρία προσφεύγει ως ενάγουσα κατά της Ολυμπιακής, ζητώντας την καταδίκη της για λόγος ανταγωνισμού".

    [08] Ερντογάν

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ τονίζει ότι Β«με συνέδριο των "Γκρίζων Λύκων" έμοιαζε η χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, για μία ακόμη φορά, αγνόησε προκλητικά τις εντολές της Ε.Ε. και ξεκαθάρισε με κορώνες, ότι "ποτέ η Τουρκία δεν θα ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια στην Κύπρο". Απόφαση, που βέβαια είναι αντίθετη με το πρωτόκολλο τελωνειακής σύνδεσης που ο ίδιος έχει υπογράψει στις ΒρυξέλλεςΒ».

    [09] Πληροφορική

    Η METRO γράφει ότι Β«την αδυναμία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις επιβεβαιώνει ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις Βρυξέλλες, που αφορά τις σχέσεις των Ευρωπαίων πολιτών με την Πληροφορική το 2005Β».

    [10] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι Β«στήριξη από τον Κώστα Σημίτη ζήτησε αναγκαστικά, χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, με τον οποίο συναντήθηκε στο γραφείο του τέως πρωθυπουργού στη Βουλή. Μετά την άσχημη τροπή που έχουν πάρει τον τελευταίο καιρό τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του Κινήματος προσπαθεί να βρει τρόπους, προκειμένου να βγει το κόμμα από τη δύσκολη κατάσταση. Και φυσικά η εμφάνιση των Γ. Παπανδρέου - Κ. Σημίτη, χθες, να συνομιλούν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, σε μια ασυνήθιστη -για τα τελευταία χρόνια- αγαστή συμπόρευση. Με τις δημοσκοπήσεις να πιέζουν ασφυκτικά, τα διάφορα καπετανάτα στο ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως αποφάσισαν να συνενωθούν σε μια προσπάθεια ανόρθωσης του κόμματοςΒ».

    [11] Ν.Παλαιοκώστας

    Η TRAFFIC σημειώνει ότι Β«άκαρπες παραμένουν -λίγες εβδομάδες μετά την κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές του Κορυδαλλού- οι έρευνες των διωκτικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αδερφών Παλαιοκώστα και του Αλβανού Αλκέτ Ριτζάι. Τα ίχνη τους δεν έχουν βρεθεί ακόμη και έτσι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Την ίδια ώρα πληροφορίες ότι ο επί 16 χρόνια καταζητούμενος, Νίκος Παλαιοκώστας, έχει κάνει πλαστική επέμβαση στο πρόσωπό του, με αποτέλεσμα να μην είναι σήμερα καθόλου αναγνωρίσιμος, έχει σημάνει "συναγερμό" στην Αστυνομία η οποία ψάχνει απεγνωσμένα για το γιατρό που φέρεται να πραγματοποίησε την επέμβασή αυτήΒ».

    [12] Τίτλοι Ιδιοκτησίας

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι Β«μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να έρθει στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας - Οικονομικών, το οποίο θα δίνει χαρτιά... νομιμότητας και ισχυρούς τίτλους ιδιοκτησίας σε περίπου 90.000 καταπατημένα κτήματα τα οποία ανήκουν στην κυριότητα του Δημοσίου, ωστόσο εδώ και πολλά χρόνια τα έχουν καταπατήσει και τα εκμεταλλεύονται ιδιώτεςΒ».

    [13] Ericsson

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ Β«κατέρρευσε ολοκληρωτικά, χθες, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η επιχείρηση πανικού της ERICSSON να οχυρωθεί πίσω από προβοκατόρικες και συγχυτικές τακτικές μετάθεσης των ευθυνών της για τις υποκλοπέςΒ».

    [14] Πακιστανοί

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι Β«διεθνείς διαστάσεις προσλαμβάνει η έρευνα για τις απαγωγές των Πακιστανών μεταναστών στη χώρα μας, πέρυσι το καλοκαίρι. Η Ευρωβουλή αποδέχθηκε πρόταση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλη και συσχετίζει τις απαγωγές με τις παράνομες επιχειρήσεις της CIA, τις απαγωγές με τη μεταφορά πολιτών, τις παράνομες φυλακές τύπου Γκουαντάναμο. Η απόφαση της Επιτροπής της Ευρωβουλής που διεξάγει έρευνα για τις δραστηριότητες της CIA έρχεται μόλις μια μέρα μετά την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην ελληνική Βουλή να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή, όπως ζητούσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσηςΒ».

    [15] Καιρικά φαινόμενα

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι Β«"μαύρες" προβλέψεις από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστο Ζερεφό. Ακραία καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν τη χώρα τα επόμενα χρόνια και ιδιαίτερα τη Θεσσαλία που θα δοκιμαστεί από έντονη λειψυδρία και ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ σύμφωνα με τον καθηγητή, το "τέλος" της άνοιξης και του φθινοπώρου, πλησιάζει. Όλα τα παραπάνω, αναφέρθηκαν, σε ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε η Νομαρχία Λάρισας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος όπου συμμετείχαν και δύο επιστήμονες από τις ΗΠΑ και το ΟσλοΒ».

    [16] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι Β«"πακέτο" 3.370 νέων προσλήψεων μόνιμου και εποχικού προσωπικού, διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων, σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενέκρινε με αποφάσεις της η αρμόδια επί των προσλήψεων διυπουργική επιτροπήΒ».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 21 June 2006 - 20:36:34 UTC