Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-06-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Τιτλοι εφημερίδων
  • [03] Παιδεία
  • [04] Γ. Παπανδρέου
  • [05] Ελληνική οικονομία
  • [06] Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
  • [07] Ακίνητα
  • [08] Υπερδανεισμός
  • [09] CIA
  • [10] Γ. Βουλγαράκης
  • [11] Παλαιοκώστας
  • [12] Αλεξ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Η πρόταση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για επέκταση των χωρικών υδάτων πριν από την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, καθώς και οι κινητοποιήσεις πανεπιστημιακών και φοιτητών, που ζητούν να μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο αλλάζει ο νόμος-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τιτλοι εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Έκρηξη υπερδανεισμού. 147,8 δισ. ευρώ τα χρέη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών!

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Επικίνδυνα παιχνίδια Παπανδρέου. Ζήτησε από τον πρωθυπουργό την επέκταση των χωρικών υδάτων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Παίζει με τα εθνικά θέματα. Ο Γιώργος προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα κομματικά του προβλήματα.

    Η ΑΥΓΗ: Υπόλογη και η Ελλάδα για τις απαγωγές της CIA. Έκθεση καταπέλτης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Θηλιά τα δάνεια πνίγουν τα νοικοκυριά. Η νέα αύξηση των επιτοκίων βάζει φωτιά στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η Παιδεία στους δρόμους. Φουντώνει η αντίδραση στις αλλαγές. Μπαίνουν στο παιχνίδι και οι κομματικές νεολαίες. Νεκρωμένα τα πανεπιστήμια, στον αέρα οι εξετάσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ευκαιρίες στέγης σε 23 περιοχές. "Χρυσός" οδηγός για υποψήφιους αγοραστές.

    ΕΘΝΟΣ: Ταράζει τα νερά ο Γιώργος. Πρόταση-έκπληξη για επέκταση χωρικών υδάτων πριν από τη Χάγη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο επίτιμος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης συνέστησε "όχι αλλαγή" της εξωτερικής πολιτικής για την αποστρατιωτικοποίηση των νήσων του Αιγαίου. "Κόκκινη κάρτα" στον Κωστή Στεφανόπουλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Θεαματική στροφή Παπανδρέου. Αναθεωρεί όλες τις θέσεις του για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τρικυμία Παπανδρέου στα... 12 μίλια. Ελληνοτουρκικά: Σε πλήρη σύγχυση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ξάφνιασμα Γιώργου για Αιγαίο. Συνάντηση με Καραμανλή και πρόταση για νέα εθνική στρατηγική.

    ΕΣΤΙΑ: Τεράστιες προοπτικές διαθέτει η οικονομία. Σαφής διαφοροποίησις από την ολέθρια πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

    ESPRESSO: Γκρεμίζει τη βίλα η Δήμητρα. Μισό βήμα πριν από τη συμφωνία με τεχνική εταιρεία. Θα πάρει με αντιπαροχή δύο πολυτελείς μεζονέτες στο νέο συγκρότημα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σταθερή γραμμή Καραμανλή στα ελληνοτουρκικά. Μονομερή επέκταση χωρικών υδάτων ζητεί ο Γ. Παπανδρέου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στροφή των ερευνών. Επανεξετάζονται όλα τα στοιχεία. Νέος γύρος καταθέσεων και ερευνών μετά το αρνητικό τεστ DNA για τον Αλεξ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στους δρόμους η Παιδεία αναστενάζει. Στα άκρα οδηγεί την κόντρα η κυβέρνηση.

    Η ΝΙΚΗ: Στη Χάγη για υφαλοκρηπίδα μετά την επέκταση των χωρικών υδάτων. Ρηξικέλευθη κίνηση από Παπανδρέου.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Αστοχήσαμε με τον Βουλγαράκη αλλά θα επανέλθουμε με νέο στόχο. Ολόκληρη η προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα για το χτύπημα στον Λυκαβηττό.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Διαδηλώνουμε ενάντια στο νόμο-πλαίσιο. Όλοι μαζί φοιτητές - σπουδαστές - καθηγητές - εργάτες - υπάλληλοι.

    TRAFFIC NEWS: Ο Μίνως θέλει όμηρο την Έλλη. "Δεν θα πας πουθενά μέχρι το 2008".

    Η ΧΩΡΑ: Προκήρυξη αλά... "17Ν"! Ποιους απειλεί ο "Επαναστατικός Αγώνας".

    City Press: Κόμματα και συντεχνίες διαλύουν την ανώτατη Παιδεία. Μεγάλη πορεία σήμερα στην Αθήνα από απεργούς πανεπιστημιακούς και καταληψίες φοιτητές.

    Μetro: Επέκταση πριν από τη Χάγη. Πρόταση Παπανδρέου για επέκταση των χωρικών υδάτων πριν την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι. Η πρώτη ακτινογραφία των πανελλήνιων εξετάσεων.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Διακοπές-εξπρές λόγω έλλειψης ευρώ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παίρνει διαστάσεις η εξέγερση των φοιτητών. Σήμερα η κοινή πορεία τους με τα εργατικά σωματεία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Άνω κάτω πάλι το υγειονομικό σύστημα. Με νέες πρωτοβουλίες Αβραμόπουλου.

    [03] Παιδεία

    H City Press γράφει: "ανεξέλεγκτες καταλήψεις σε εκατοντάδες σχολές και μεγάλης έκτασης φθοράς. Οι πανεπιστημιακοί που απεργούν πληρώνονται κανονικά. Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε στάση και δηλώνει (ουσιαστικά) αντίθετο στη δημιουργία ιδιωτικών ΑΕΙ. Οι ήπιες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση αντιμετωπίζονται σαν απαράδεκτη "εντατικοποίηση των σπουδών".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "στους δρόμους οδηγεί σήμερα φοιτητές και εκπαιδευτικούς η κυβερνητική αδιαλλαξία για τις αλλαγές στην εκπαίδευση. Χιλιάδες νέοι από όλη τη χώρα διαδηλώνουν εναντίον των κυβερνητικών επιλογών, ενώ τις κινητοποιήσεις φοιτητών και πανεπιστημιακών στηρίζουν καθηγητές, δάσκαλοι και κοινωνικές οργανώσεις".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "σήμερα διαδηλώνουμε όλοι! Φοιτητές , σπουδαστές, καθηγητές, γονείς, εργαζόμενοι, όλοι με απαίτηση να μην κατατεθεί ο νόμος - πλαίσιο, να μην περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές στα πανεπιστήμια. Είναι αγώνας που αφορά τους πάντες. Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Ομοσπονδίες και σωματεία έχουν κηρύξει απεργία και στάσεις εργασίας καλώντας στο συλλαλητήριο".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων θα βρεθεί σήμερα η εκπαιδευτική κοινότητα. Καθηγητές και φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ , δάσκαλοι και καθηγητές των δημοσίων σχολείων θα διαδηλώσουν ζητώντας να μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο αλλάζει ο νόμος - πλαίσιο για τα πανεπιστήμια. Ζητούν ακόμη να μην επιτραπεί η ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ".

    [04] Γ. Παπανδρέου

    Η metro γράφει ότι "άναψαν χθες οι συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά, μετά τη συνάντηση Καραμανλή - Παπανδρέου, αλλά κυρίως την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για επέκταση των χωρικών υδάτων πριν από την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, ανέπτυξε την πρότασή του για τα ζητήματα στο Αιγαίο, με έμφαση στα χωρικά ύδατα και στη Χάγη, στο πλαίσιο της υφαλοκρηπίδας, η οποία είναι η μόνη διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "η επέκταση των εθνικών χωρικών υδάτων μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια πριν από την υπογραφή συνυποσχετικού με την Τουρκία για προσφυγή στη Χάγη βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας εθνικής στρατηγικής που εισηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου μέσα από την πρωτοβουλία διαλόγου με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Η ρηξικέλευθη πρόταση Παπανδρέου γνωστοποιήθηκε από βήματος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είχε ωστόσο αναπτυχθεί νωρίτερα και στον Κώστα Καραμανλή, στη διάρκεια συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου".

    Η Espresso υποστηρίζει ότι "προϋποθέσεις για casus ...μπελάδες δημιουργεί η πρόταση - έκπληξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, την οποία ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, λίγη ώρα μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Συγκεκριμένα, πρότεινε την άσκηση του δικαιώματος της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών της υδάτων, μέσα στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών, προτού προχωρήσουμε σε οποιοδήποτε συνυποσχετικό με την Τουρκία. Σημειώνεται ότι η Άγκυρα θεωρεί αιτία πολέμου οποιαδήποτε επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο πέραν των έξι ναυτικών μιλίων. Θέση που η χώρα μας τονίζει ότι αποτελεί πρόσκληση και δεν συμβάλλει στην καλή γειτονία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "θεαματική στροφή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, προκύπτει από τη χθεσινή ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, που έγινε στη Βουλή. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, μετέβη στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής και μίλησε στην ΚΟ του κόμματός του, για θέματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής, αλλά και για τις προτάσεις του Κινήματος στο πλαίσιο της Αναθεώρησης του Συντάγματος. Ειδικότερα, ο Γ. Παπανδρέου "άδειασε" τον τ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο, που πρότεινε να πάμε με την Τουρκία στη Χάγη για όλο το πακέτο των διαφορών μας και μίλησε για αύξηση των χωρικών μας υδάτων πριν υπογράψουμε συνυποσχετικό με τη γείτονα για την παραπομπή της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "η επιδιωκόμενη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων πάνω στα κρίσιμα εθνικά θέματα είναι στα λόγια υπαρκτή και συνεχώς επικαλούμενη από τους πολιτικούς αρχηγούς μας. Στην πράξη ο Γ. Παπανδρέου με τη χθεσινή πρότασή του για άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και επέκταση του εύρους των εθνικών χωρικών υδάτων, αιφνιδίασε οπαδούς και αντιπάλους του".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "ερωτηματικά για το πώς και γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλάζει θέσεις με ευκολία ακόμη και σε σημαντικά εθνικά θέματα εγείρει η χθεσινή πρόταση του Γ. Παπανδρέου για επέκταση των χωρικών υδάτων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "να επεκτείνει η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα πριν από το συνυποσχετικό με την Τουρκία για προσφυγή στη Χάγη, πρότεινε ο Γ. Παπανδρέου στον πρωθυπουργό κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στο Μάξιμου. Την επανέλαβε και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και ξάφνιασε. Το ΠΑΣΟΚ είπε, είχε δρομολογήσει την πολιτική αυτή, την οποία η σημερινή κυβέρνηση εγκατέλειψε. Κυβέρνηση: Δεν είναι νέα στρατηγική γιατί δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ όσα λέει σήμερα; Η Τουρκία επιμένει στη θέση της για χωρικά ύδατα έξι μιλιών".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "αρνητική εμφανίζεται η κυβέρνηση στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ περί "νέας στρατηγικής" στα ελληνοτουρκικά, όπως προκύπτει από τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου. Στη συνάντηση δεν προέκυψε καμιά συμφωνία και ο κ. Καραμανλής κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της και δεν αντιλαμβάνεται την ανάγκη αναπροσαρμογής της, ποσό μάλλον που ο κ. Παπανδρέου δεν αναφέρεται σε καμία συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Αθήνας. Ταυτοχρόνως σύγχυση στο ΠΑΣΟΚ αλλά και ευρύτερα στην πολιτική σκηνή, προκάλεσε η αιφνίδια πρόταση του κ. Παπανδρέου να προηγηθεί του συνυποσχετικού της Χάγης, η άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματα της Ελλάδος να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει: "τόσα χρόνια όπου ήταν υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις Σημίτη δεν έκανε την παραμικρή κίνηση, ενώ τώρα προτείνει στον Καραμανλή την επέκταση των χωρικών υδάτων. Σε μία κρίσιμη περίοδο για τα ελληνοτουρκικά θέματα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εσωκομματικούς λόγους προτείνει να επεκταθούν τα χωρικά ύδατα και μετά να πάμε στη Χάγη. Άκρως επικίνδυνη η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ καθώς οι Τούρκοι ψάχνουν αφορμή για να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο. "Στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα κι όχι για την αποστρατικοποίηση των νησιών" δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, αδειάζοντας τον Κωστή Στεφανόπουλο".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "συνολικό πακέτο προτάσεων, με αιχμή την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο και στη συνέχεια παραπομπή στο Δικαστήριο της Χάγης για την υφαλοκρηπίδα, κατέθεσε ο Γ. Παπανδρέου με στόχο την άρση του αδιεξόδου στα ελληνοτουρκικά".

    [05] Ελληνική οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "η ελληνική οικονομία διαθέτει τεράστιες προοπτικές. Το κυριώτερο πλεονέκτημά της είναι το μικρό μέγεθος και η ευελιξία που της προσδίδει αυτό. Το μεγαλύτερο μειονέκτημά της είναι ο τεράστιος αναλογικώς δημόσιος τομέας, σε συνδυασμό με την γραφειοκρατία που θέτει τροχοπέδη στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Με την κατάλληλη πολιτική που θα επιδιώκη την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων και τον περιορισμό των μειονεκτημάτων, η ελληνική οικονομία έχει όλες τις δυνατότητες να απογειωθή. Και από αυτής της πλευράς, η πολιτική την οποία ακολουθεί σήμερα η Κυβέρνησις είναι προς την ορθή κατεύθυνση. Σε κάποιους τομείς θα μπορούσε να είναι πιο τολμηρή, αλλά σε γενικές γραμμές αποβλέπει ακριβώς σε αυτό: Την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων και τον περιορισμό των μειονεκτημάτων".

    [06] Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "στην παραπομπή των ελληνοτουρκικών διαφορών στη Χάγη αναφέρθηκε χθες ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια. Απάντησε μάλιστα και στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, λέγοντας πως "δεν μπορεί να παραπεμφθεί στη Χάγη το θέμα της οχύρωσης των νησιών μας, αυτή την πολιτική ακολούθησα εγώ, την ίδια και ο Κώστας Σημίτης", υπογραμμίζοντας ότι την Κύπρο δεν την χάσαμε όταν έγινε η εισβολή, αλλά όταν αποσύρθηκε η μεραρχία".

    [07] Ακίνητα

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "σπίτι ή ενοίκιο; Ένα δίλημμα που απασχολεί το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλά νοικοκυριά καθώς βλέπουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχωράει σε συνεχείς αυξήσεις στα επιτόκια του ευρώ. Προς το παρόν συμφέρει η αγορά στα φθηνά ακίνητα, αλλά όσοι ονειρεύονται ακριβό σπίτι το πιο πιθανό είναι να στρέψουν την προσοχή τους στην ενοικίαση. Όπως τονίζει ο πρόεδρος των κτηματομεσιτών Γ. Ρεβύθης, στο επίπεδο που βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα επιτόκια δεν επηρεάζουν αρνητικά την αγορά. "Για να γίνει αυτό θα πρέπει να φτάσουν τουλάχιστον σε διψήφιο νούμερο".

    [08] Υπερδανεισμός

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "επικίνδυνο μείγμα για τα οικονομικά των νοικοκυριών που έχουν "φορτωθεί" με στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, αποτελεί η αύξηση του δανεισμού σε συνδυασμό με τον ανοδικό κύκλο των επιτοκίων του ευρώ, ο οποίος αναμένεται να τροφοδοτηθεί εκ νέου σήμερα με την επικείμενη αύξηση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει ο δανεισμός επιχειρήσεων και νοικοκυριών, 147,89 δισ. ευρώ (76,5% του ΑΕΠ), καταγράφοντας αύξηση 19,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το χρέος των νοικοκυριών στο τέλος Απριλίου έφθασε τα 73,65 δισ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση κατά 30,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005".

    [09] CIA

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "στον πλανητικό ιστό της αράχνης -απαγωγών-πτήσεων-φυλακών- που έστησε και δούλεψε η CIA ήταν μπλεγμένες οι κυβερνήσεις 14 χωρών, ανάμεσά τους και η ελληνική, όπως αποτυπώνεται στην έκθεση-καταπέλτη που παρουσίασε χθες στο Παρίσι ο Ντικ Μάρτι, εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι Ευρωπαίοι γνώριζαν, έδειξαν "ανοχή" και σε πολλές περιπτώσεις συνεργάστηκαν με τη CIA του Μπους. Η ελληνική κυβέρνηση είναι υπόλογη για εμπλοκή ως "ενδιάμεσο σημείο", το αεροδρόμιο Αθηνών (η "Α" είχε αποκαλύψει το θέμα στο φύλλο της 15ης Ιανουαρίου 2006), γεγονός που δεν επιτρέπει υπεκφυγές του τύπου "δεν διεπράχθησαν παρανομίες". Κύπρος και Τουρκία αναφέρονται ως "κομβικά σημεία" όπου ξεκινούσαν επιχειρήσεις γίνονταν μεταβιβάσεις και συναντήσεις πληρωμάτων".

    [10] Γ. Βουλγαράκης

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ γράφει ότι "σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι η επίθεση κατά Βουλγαράκη σηματοδοτεί την "αναβάθμιση" των χτυπημάτων της οργάνωσης, που στο μέλλον θα έχουν στόχο κι άλλα πολιτικά πρόσωπα. Οι βόμβες πλέον θα έχουν (και) ονοματεπώνυμο. Οι λόγοι της συγκεκριμένης επίθεσης προσδιορίζονται από την οργάνωση στον ρόλο του Γ. Βουλγαράκη στις υποκλοπές, τις απαγωγές των πακιστανών (αυτή η υπόθεση, λέει χαρακτηριστικά, την έκανε να αποφασίσει το χτύπημα) και την αναβάθμιση της Ελλάδας "στον τομέα της καθεστωτικής ασφάλειας" κατά τη θητεία του".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "νέο κύκλο δολοφονικών ενεργειών ανοίγει η τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας". Στο κείμενο της προκήρυξης "στοχοποιούνται" πολιτικά πρόσωπα, κρατικοί αξιωματούχοι και επιχειρηματίες, ενώ χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα εθνικά, στην υπόθεση των Πακιστανών και των υποκλοπών".

    [11] Παλαιοκώστας

    Η Traffic News αναφέρει ότι "με αμείωτους ρυθμούς και προς κάθε κατεύθυνση συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλβανού, Αλκέτ Ριζάι, καθώς και των συνεργών του. Την ίδια ώρα, και σύμφωνα με έγγραφα του υπουργείου Δικαιοσύνης, που δημοσιεύονται στον Τύπο, τρία αιτήματα της διεύθυνσης των φυλακών Κορυδαλλού για τη μεταγωγή του Β. Παλαιοκώστα σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα απορρίφθηκαν έπειτα από συνεννόηση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και με σχετικές αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών".

    [12] Αλεξ

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "νέος κύκλος καταθέσεων στην ασφάλεια της Βέροιας βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των εξετάσεων DNA, που έδειξαν ότι τα ίχνη αίματος που είχαν εντοπιστεί στο ακατοίκητο κτίριο δεν είναι του Αλεξ. Η νέα τροπή της υπόθεσης υποχρεώνει την αστυνομία να επανεξετάσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της και όλα τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην εξαφάνιση του Αλεξ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 8 June 2006 - 21:05:38 UTC