Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-06-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/6/2006
  • [02] Στρατιωτικοί
  • [03] Σοφοκλέους
  • [04] Αρχιεπίσκοπος
  • [05] Νέα Δημοκρατία
  • [06] Παιδεία
  • [07] Ελληνοτουρκικά
  • [08] Σεξουαλική παρενόχληση
  • [09] Τράπεζες
  • [10] Βύρων Πολύδωρας
  • [11] Αντιδράσεις
  • [12] Αλεξ
  • [13] Φυλακές
  • [14] Προσλήψεις
  • [15] Διαφθορά

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/6/2006

    Η υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Αλεξ, οι έντονες αντιδράσεις για τα ακραία τηλεοπτικά φαινόμενα, η έκκληση του υπουργού Δημόσιας Τάξης στους αδελφούς Παλαιοκώστα να παραδοθούν, η θλιβερή κατάσταση του σωφρονιστικού μας συστήματος και ο τραπεζικός ανταγωνισμός στο χώρο της στεγαστικής πίστης, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νόμος-φραγμός για τη σεξουαλική παρενόχληση. Το νομοσχέδιο παρουσίασαν χθες Τσιτουρίδης - Γιακουμάτος.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Με συγκεκριμένες προτάσεις η Ντόρα. Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη Καραμανλή - Μπακογιάννη -Μεϊμαράκη στου Μαξίμου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 15.498 νέες προσλήψεις. Η κατανομή των θέσεων ανά φορέα και ειδικότητα.

    Η ΑΥΓΗ: Κυβερνητικό ναυάγιο στα πανεπιστήμια. 267 σχολές πανελλαδικά σε κατάληψη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τα πήραν όλα και έφυγαν από την Σοφοκλέους οι ξένοι κερδοσκόποι. Ποιοι και γιατί ισοπεδώνουν το Χρηματιστήριο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Φυλακές εν διαλύσει... Διάτρητοι μηχανισμοί και ρουσφέτια. Επιβεβαιώνεται εγγράφως η θλιβερή κατάσταση του σωφρονιστικού συστήματος.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στεγαστικά από τον Ιούλιο για ένστολους. Με επιδοτούμενο επιτόκιο και από το 2008 άτοκα.

    ΕΘΝΟΣ: Πουτ δε κοτ ντάουν κύριε Παλαιοκώστα. Απολαυστική έκκληση προς τον καταζητούμενο φαντομά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χθες στην παρουσίαση του βιβλίου κατά του Μακαριωτάτου αφηνίασαν οι ομιλητές και εξαπέλυσαν 666 ύβρεις με πτωμαΐνη για το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βασιλεία της διαφθοράς: πολεοδομίες, νοσηλευτικά ιδρύματα, δασικές υπηρεσίες. Άρση του απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών σε τέσσερις περιπτώσεις στο Δημόσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στεγαστικά: Ράλι προσφορών και... επιτοκίων. Με δώρο ΙΧ απαντάει η Αγροτική στον τραπεζικό ανταγωνισμό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ακραία τηλεοπτικά φαινόμενα. Καταδικάζουν Συνήγορος του Πολίτη - ΕΣΗΕΑ - ΕΣΡ.

    ΕΣΤΙΑ: Απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας. Υπερέχει σε επίπεδο ηγεσίας, πολιτικής και ιδεολογίας.

    ESPRESSO: Η εφιαλτική πρόγνωση για καύσωνα 45 βαθμών. Εμπιστευτική μετεωρολογική έκθεση προς τη ΔΕΗ. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, πάντως, θα έχει ψύχρα και βροχές.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Έγκλημα χωρίς πτώμα και δράμα χωρίς κατάληξη η υπόθεση Αλεξ. Άκαρπη η έρευνα της αστυνομίας. Διχασμένη η κοινωνία της Βέροιας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Έσκαβα 4 μήνες με τα χέρια μου. Αδιαφορία καταγγέλλει η μητέρα του Αλεξ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανώτατη εκπαίδευση: Ανάγκη ο παλλαϊκός αγώνας ενάντια στο νόμο-πλαίσιο.

    TRAFFIC NEWS: Αυστριακός υπνωτιστής ψάχνει για τον Αλεξ. Η τραγική μάνα επιμένει ότι ζει το παιδί της.

    Η ΧΩΡΑ: Από το μηδέν η έρευνα για τον Αλεξ. Κοντά στην εξιχνίαση δηλώνει ο Βύρων Πολύδωρας.

    City Press: Επιδείνωση της κατάστασης στην Τουρκία. Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ: Τον τελευταίο χρόνο επιβραδύνθηκε ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων.

    METRO: Παρενόχληση... στοπ, με νόμο. Νομοσχέδιο δίνει τον ορισμό της σεξουαλικής παρενόχλησης και προβλέπει αυστηρές ποινές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η νέα γενιά της σχολικής βίας.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Κλείνουν οι πόρτες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για χιλιάδες υποψήφιους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υπευθύνων της ΟΛΜΕ περίπου 20.000 μαθητές δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πόντιοι Πιλάτοι στις έρευνες για τον Αλεξ, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των εξετάσεων DNA.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με νόμο θα τιμωρούνται οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών στον τόπο εργασίας.

    [02] Στρατιωτικοί

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "χαράς Ευαγγέλια" για χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιμετωπίζουν στεγαστικό πρόβλημα, καθώς σε περίπου ένα μήνα από τώρα μπαίνει σε εφαρμογή ένα πολύ σημαντικό μέτρο, αυτό της χορήγησης, αρχικά επιδοτούμενων και τελικά άτοκων στεγαστικών δανείων. Οι προβλέψεις των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι επιβεβαιώθηκαν, αφού οι συζητήσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Πέτρο Δούκα βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Σε πρώτη φάση, η επιδότηση θα είναι της τάξης του 2% στο υφιστάμενο επιτόκιο. Για παράδειγμα, αν το σημερινό επιτόκιο είναι 5% με την επιδότηση περιορίζεται στο 3%".

    [03] Σοφοκλέους

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος...Ο λόγος για την Σοφοκλέους η οποία χθες βίωσε μία από τις χειρότερες ημέρες τον τελευταίο μήνα, καθώς δέχθηκε το ανελέητο σφυροκόπημα κυρίως των ξένων κερδοσκόπων. Με το πρόσχημα της επικείμενης αύξησης των επιτοκίων, τόσο του ευρώ , όσο και του δολαρίου, τα "μάζεψαν" και έφυγαν όπως ξέρουν πολύ καλά να κάνουν αφήνοντας τους μικροεπενδυτές στα "κρύα του λουτρού".

    [04] Αρχιεπίσκοπος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "κατά μέτωπο επίθεση εξαπέλυσαν χθες κατά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστόδουλου, οι δεδηλωμένοι "εχθροί" του και εν πολλοίς διακείμενοι όχι και τόσο φιλικά προς την Εκκλησία. "Αντίχριστο" τον ονόμασε ο Λεωνίδας Κύρκος. Ήταν ένα "έγκλημα" προαναγγελθέν από ημέρες και λίγο - πολύ οι περισσότεροι γνώριζαν τι θα ειπωθεί κατά του Αρχιεπισκόπου. Όλα είχαν σχεδιαστεί από καιρό και ακόμα η ημερομηνία η χθεσινή είχε σκόπιμα επιλεγεί αφού ήταν 6-6-06 (σσ το 666) για να παρουσιαστεί σε αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων (ΕΣΗΕΑ) το βιβλίο του δημοσιογράφου Μανώλη Βασιλάκη με τίτλο "666 σελίδες με τον λόγο και τα έργα του Αρχιεπισκόπου - Η μάστιγα του Θεού". Το βιβλίο παρουσιάζει με τα μελανότερα χρώματα τον Αρχιεπίσκοπο όπως και την Ορθοδοξία και την Εκκλησία".

    [05] Νέα Δημοκρατία

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι "οι προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές θα καταδείξουν κατά πάσαν πιθανότητα την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στην πολιτική σκηνή. Δεν είναι τυχαίο ότι παρά την συμπλήρωση 2 ετών και 3 μηνών στην εξουσία, όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερό προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος και αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να αποτελέση το αντίπαλο δέος".

    [06] Παιδεία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "με οδηγό τις σύγχρονες ανάγκες τους, φοιτητές και σπουδαστές μαζικοποιούν, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νόμο- πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, απαιτούν να μην κατατεθεί! Σήμερα, το απόγευμα, φοιτητές , σπουδαστές και δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποκλείουν τα γραφεία του ΣΕΒ. Έχει προηγηθεί η παρουσία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ σε 13 από τις 17 συνελεύσεις που έγιναν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Αύριο, στις 12 το μεσημέρι, το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "κι άλλες σχολές, με πρωτοφανή συμμετοχή φοιτητών, μπαίνουν στις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις. Οι νέοι αντιστέκονται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική για ιδιωτικά ΑΕΙ και σκληρές ρυθμίσεις (διαγραφές φοιτητών, περιορισμό του πανεπιστημιακού ασύλου κ.α.) . Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στα ΑΕΙ είναι το αποτέλεσμα στη Γ.Σ. των φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου 1.508 ψήφισαν υπέρ των καταλήψεων, 590 κατά και 80 την πρόταση της Πανσπουδαστικής".

    [07] Ελληνοτουρκικά

    H City Press γράφει: "Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε.: Τον τελευταίο χρόνο επιβραδύνθηκε ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων. Οι "25" διαπιστώνουν έλλειψη θρησκευτικών ελευθεριών, καταπίεση μειονοτήτων και πολιτικό ρόλο του στρατού. Σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αποφασίζει άνοδο των επιτοκίων, μετά από μία 5ετία μείωσής τους. Η διεθνής χρηματιστηριακή αστάθεια, η ενίσχυση του πληθωρισμού και οι κόντρες ισλαμιστών - κεμαλιστών αποσταθεροποιούν την τουρκική οικονομία. Διπλωματική μάχη της Λευκωσίας για εφαρμογή της συμφωνίας της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία πριν από το τέλος του χρόνου".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "η υπουργός Εξωτερικών κατά την επίσκεψή της στην Κωνσταντινούπολη θα μεταφέρει χρονοδιάγραμμα για την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας. Κίνηση καλής θέλησης από την Τουρκία, που μετέφερε τις δραστηριότητες της αεροναυτικής άσκησης για την επόμενη εβδομάδα. Συνάντηση Καραμανλή- Παπανδρέου το πρωί, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα".

    [08] Σεξουαλική παρενόχληση

    Η metro γράφει ότι "δεύτερες σκέψεις θα πρέπει να κάνουν οι ..επιρρεπείς στα γυναικεία κάλλη εργαζόμενοι, οι οποίοι παρενοχλούν σεξουαλικά τις συναδέλφους ή υφιστάμενες τους. Σε πιο...προχωρημένη μορφή, θα πρέπει να επιδείξουν προσοχή και οι γυναίκες που έχουν ανάλογες τάσεις! Ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, έδωσε χθες στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου για την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών, στο οποίο η σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας θα αποτελεί πλέον ποινικά κολάσιμη πράξη και οι ποινές θα είναι αυστηρές".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "νόμο - φραγμό στη σεξουαλική παρενόχληση με ποινές και κυρώσεις που φτάνουν μέχρι και 3 χρόνια φυλάκισης, προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στο πλαίσιο εφαρμογής κοινοτικής οδηγίας για την κατάργηση των διακρίσεων ανάμεσα στα δύο φύλα, στο χώρο εργασίας. Τομή του σχετικού νομοσχεδίου - που παρουσίασε χθες η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας-είναι ότι για πρώτη φορά ενσωματώνονται στο εθνικό δίκαιο της χώρας μας έννοιες και διατάξεις που προβλέπουν ότι άντρες και γυναίκες έχουν ίσες ευκαιρίες στην εργασία, ίδια δικαιώματα και κυρίως ισότητα στις αμοιβές και στις πρόσθετες αποδοχές - επιδόματα".

    [09] Τράπεζες

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "εντείνεται ο ανταγωνισμός των τραπεζών στο χώρο της στεγαστικής πίστης με προσφορές και δώρα για τους πελάτες τους, οι οποίοι όμως βρίσκονται ενώπιον διλήμματος, καθώς αναμένεται αύξηση των επιτοκίων".

    [10] Βύρων Πολύδωρας

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, αν δεν το ξεστόμιζε υπουργός της κυβέρνησης και μάλιστα σε επίσημη συνέντευξη Τύπου. Μόνο... "πουτ δε κοτ ντάουν, Παλαιοκώστα" (άσε την κότα κάτω σε... ελληνοαγγλική διάλεκτο) δεν είπε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, κατά το παράδειγμα της τηλεοπτικής διαφήμισης, όπου ένας αστυνομικός καταδιώκει έναν κλεφτοκοτά σε ορεινό χωριό της Ελλάδας. Κάλεσε, όμως, τους ληστές, τους οποίους δεν κατάφερε καμία φυλακή να κρατήσει μέχρι σήμερα, να... ξαναμπούν μόνοι τους μέσα".

    [11] Αντιδράσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "έντονες αντιδράσεις στη Βέροια και αυστηρή παρέμβαση της Ένωσης Συντακτών, του ΕΣΡ και του Συνηγόρου του Πολίτη προκάλεσαν οι "τηλεοπτικές ανακρίσεις" των παιδιών που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση του μικρού Αλεξ. Το ΕΣΡ καλεί τους υπευθύνους των σταθμών ΑΝΤ1, Alter και Star, που μετέδωσαν συνεντεύξεις με ανηλίκους. Αρνητικός ο έλεγχος του DNA για τον Αλεξ, ενώ εργαστηριακές έρευνες γίνονται και σε άλλα ευρήματα (ρούχα, μια κουβέρτα, ένα τσουβάλι)".

    [12] Αλεξ

    Τα ΝΕΑ εκτιμούν ότι "αδιαφορία και δραματικές καθυστερήσεις στις έρευνες, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες μετά την εξαφάνιση του Αλεξ, καταγγέλλει σε μια συνέντευξη εκ βαθέων η μητέρα του, Νατέλα Ιτσουάιντσε, που συνεχίζει να ελπίζει ότι θα ξαναδεί το παιδί της".

    Σύμφωνα με την Espresso "τι γίνεται τώρα που οι εξετάσεις DNA δεν έδειξαν τα αποτελέσματα που θα ήθελε η αστυνομία; Το σημείο, το οποίο είχαν υποδείξει ως τον "τάφο" οι πέντε ανήλικοι μαθητές, δεν είναι εκείνο στο οποίο θα μπορούσε να βρεθεί ο Αλεξ. Ενισχύονται οι ελπίδες των γονέων και των φίλων του 11χρονου μαθητή, οι οποίοι πιστεύουν ότι θα γυρίσει ζωντανός. Οι διωκτικές αρχές βρίσκονται και πάλι στην αρχή, ερευνώντας νέα δεδομένα και πληροφορίες, που θα τους δείξουν κάποιο σημάδι ότι το παιδί είναι νεκρό ή ζωντανό. επίσης ενισχύονται τα σενάρια εμπλοκής κάποιου ενήλικου από το περιβάλλον των ανηλίκων, όπως και το σενάριο ότι μπορεί τα παιδιά να σκότωσαν τον Αλεξ, αλλά κάποιος ή κάποιοι μετέφεραν το πτώμα του σε κάποιο άλλο σημείο, πιθανόν σε οικόπεδο ή άλλο εγκαταλειμμένο σπίτι ή ακόμη και εκτός της πόλης της Βέροιας, σε δύσβατη περιοχή".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις DNA ήταν αρνητικά και δεν ταυτοποιήθηκαν οι κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν στο ερειπωμένο σπίτι της Βέροιας, με το γενετικό υλικό του μικρού Αλεξ, αναμένεται μέχρι αύριο να ασκηθούν ποινικές διώξεις, σε όσους ανηλίκους επιτρέπει ο νόμος, χωρίς να αποκλείονται και ενήλικοι, καθώς φαίνεται ότι νέα, σημαντικά, στοιχεία έρχονται να συμπληρωθούν στην δικογραφία που σχηματίζεται από τις επιμέρους καταθέσεις και μαρτυρίες".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "διαστάσεις θρίλερ με απρόβλεπτες εξελίξεις λαμβάνει η υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Αλεξ μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των εξετάσεων DNA στις κηλίδες αίματος. Ώρα με την ώρα οι Αρχές οδηγούνται σε άλλα συμπεράσματα σχετικά με τους δράστες και φέρονται πεπεισμένες για τη συμμετοχή ενός τουλάχιστον ενήλικα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "σε αμηχανία και σύγχυση βρίσκονται οι διωκτικές αρχές μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των αναλύσεων DNA από τα δείγματα βιολογικού υλικού, που βρέθηκαν στον χώρο της οικοδομής στη Βέροια και εικαζόταν ότι ανήκαν στον 11χρονο Αλεξ. Έτσι, η δραματική εξαφάνιση του παιδιού επανεξετάζεται, η αγωνία στο πανελλήνιο επιτείνεται, και νέος κύκλος ερευνών ανοίγει τόσο για τους πέντε ανήλικους, που αρχικώς δήλωσαν "ένοχοι", όσο και για όλους τους συγγενείς και γνωστούς τους".

    [13] Φυλακές

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "η κινηματογραφική απόδραση των βαρυποινιτών Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι έφερε στην επιφάνεια τη θλιβερή κατάσταση του σωφρονιστικού μας συστήματος. Οι φυλακές βρίσκονται εν διαλύσει. Οι μηχανισμοί ελέγχου είναι διάτρητοι και τα ρουσφέτια αποτελούν καθημερινή πρακτική. Νέα έγγραφα που δημοσιεύει σήμερα "Το Βήμα" αποδεικνύουν ότι στον επικίνδυνο κακοποιό Παλαιοκώστα επιφυλάχθηκε ευνοϊκή μεταχείριση παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις αρμοδίων στελεχών".

    [14] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "νέο "πακέτο" 12.108 συνολικά προσλήψεων μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων, διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων, σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου, δημόσιου τομέα, ενέκρινε με αποφάσεις της η αρμόδια επί των προσλήψεων διυπουργική επιτροπή".

    [15] Διαφθορά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "πρωταθλήτριες στη διαφθορά οι Πολεοδομίες και ο ελλιπής έλεγχος των αυθαιρέτων σε δασικές περιοχές, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του 2005 του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 7 June 2006 - 21:31:30 UTC