Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-05-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/5/2006
  • [02] Eurovision
  • [03] Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Καραχασάν - Μειονότητα
  • [06] Εταιρίες - Περιορισμός γραφειοκρατίας
  • [07] Δικαιοσύνη
  • [08] Δημοσκόπηση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/5/2006

    Ο τελικός της Eurovision, οι πανελλαδικές εξετάσεις και η υποψηφιότητα της Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν για την υπερνομαρχία Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Τέρατα και σημεία στο ΟΑΚΑ. Ενώ από πλευράς διοργάνωσης ήταν η καλύτερη Γιουροβίζιον όλων των εποχών...

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ο οδηγός επιτυχίας στις Πανελλαδικές. Αρχίζει αύριο ο μαραθώνιος για 98.000 υποψήφιους φοιτητές.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Φαντάσματα και υπονομευτές βλέπει ο Γιώργος. Συνεργάτες του έφτασαν σε σημείο να εκτοξεύουν απειλές για διαγραφές κορυφαίων στελεχών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Θέματα SOS για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών. Στο μάθημα της ελληνικής γλώσσας διαγωνίζονται αύριο 98.000 νέοι.

    ΕΘΝΟΣ: Άφαντος ο στρατηγός...της Eurovision. Απέφυγε ο Ρουσόπουλος την απονομή, υπό τον φόβο των "τεράτων".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η παγκοσμιοποίηση πέρασε στην Ευρώπη και οι σατανικοί στίχοι των τεράτων ψηφίστηκαν πανηγυρικά στην Eurovision αποδεικνύοντας ότι ....Ο κόσμος πάει κατά ...διαόλου!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Η ανασφάλεια των δικαστών εξοντώνει τους κατηγορουμένους. Κλειστά σήμερα τα δικαστήρια ολόκληρης της χώρας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πανελλαδικές. Τεστ αντοχής για τη βάση. Στη μάχη αύριο 98.140 υποψήφιοι για 67.684 θέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μηνύματα για τα κόμματα. Γκάλοπ: Ανατομία των ψηφοφόρων.

    ΕΣΤΙΑ: Η Eurovision πιστοποιεί την παρακμή της Ευρώπης. Οι νέοι βαρέθηκαν το καθιερωμένο και εψήφισαν κάτι ακραίο.

    ESPRESSO: Ροκ πάρτι "βρικολάκων". Eurovision με σημεία και ...τέρατα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τηλε- υστερία για την Καραχασάν ...και τερατο-υστερία. Οργή στο ΠΑΣΟΚ και αμηχανία στο ΥΠΕΞ.

    TRAFFIC NEWS: Οι πιτσιρικάδες ψήφισαν τα είδωλά τους. Όλο το παρασκήνιο της πιο μεγάλης μουσικής διοργάνωσης.

    Η ΧΩΡΑ: Επιχείρηση με τρία χαρτιά. Καταργείται η γραφειοκρατία για Α.Ε. και ΕΠΕ.

    City Press: Γκάλοπ της Metron Analysis. Διαφωνούν με την κυβέρνηση, αλλά την προτιμούν. Ανοίγει πάλι η εκλογική ψαλίδα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

    Μetro: Η ...δικαίωση των "τεράτων".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέα αύξηση των αντικειμενικών. Από τις αρχές του 2007 στα ακίνητα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πάρτε πίσω την υποθαλάσσια. Νέες αντιδράσεις και αιτήματα αναστολής του έργου.

    [02] Eurovision

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "ο κόσμος πάει κατά διαόλου. Το απέδειξε με την επιλογή του τραγουδιού των Φιλανδών. Οι βόρειοι ροκάδες, μεταμορφωμένοι σε τέρατα της κολάσεως, έπεισαν το ευρωπαϊκό κοινό ότι ο δρόμος προς την παγκοσμιοποίηση είναι ο σατανισμός. Και οι Έλληνες, θέλοντας, φαίνεται, να μη δείξουν καθυστερημένοι, αναχρονιστικοί και συντηρητικοί, έδωσαν (12) δώδεκα βαθμούς στα τέρατα".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "όσον αφορά την Ελλάδα, η εκπροσώπησίς μας αν και κατωτέρα του αναμενομένου ήταν αξιοπρεπής. Όπως και η όλη οργάνωσις του διαγωνισμού, που κατά κοινήν ομολογίας όλων των ξένων παρουσιαστών ήταν αρτιωτάτα. Απλώς είχαμε την ατυχία να διοργανώσουμε τον διαγωνισμό σε μία περίοδο μεγάλης ευρωπαϊκής παρακμής".

    Η METRO γράφει ότι "την καλύτερη Eurovision που έχει διοργανώσει ποτέ χώρα στην Ευρώπη παρουσίασε το Σάββατο η Ελλάδα. Η τηλεθέαση του τελικού της Eurovision έφτασε στο 88%, ποσοστό πολύ υψηλό. Ωστόσο, φαίνεται πως η Έλενα Παπαρίζου είχε καταφέρει πέρυσι να συγκεντρώσει περισσότερους τηλεθεατές, καθώς η τηλεθέαση του τελικού είχε σκαρφαλώσει στο 94,2%".

    Η Traffic News σημειώνει ότι "οι πιτσιρικάδες της Ευρώπης ψήφισαν την εποχή τους. Παρ' ότι οι Lordi είναι αρκετά τρομακτικοί, τα παιδιά δεν τους φοβούνται. Τα παιδιά τους αγαπάνε γιατί μοιάζουν με τα παιχνίδια τους και με τους ήρωες που βλέπουν στα κινούμενα σχέδια. Μετά το Internet, λοιπόν, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα cartoon, οι τερατόμορφοι εισέβαλαν και στη Eurovision. Μ' αυτό τον τρόπο το rock επέστρεψε και εισέβαλε δυναμικά στη Eurovision. Το ρεύμα της Ευρώπης, λοιπόν, από δω και στο εξής θα κινείται σε αυτό το hard rock στιλ. Οι μικροί fan της Eurovision απλά ψήφισαν τα είδωλά τους".

    Η Espresso εκτιμά ότι "τα κέρατα στο κεφάλι και οι κοφτεροί κυνόδοντες των Lordι τους έχρισαν τροπαιούχους της 51ης Eurovision. τα σημεία, πακέτο με τα τέρατα, πήραν το στέμμα του 51ου μουσικού διαγωνισμού. "We are the winners", φώναζαν οι Lordi, επικροτώντας το νέο σλόγκαν της Eurovision by Λιθουανία. Το θέμα είναι πως για πρώτη φορά μετά τη νίκη τους, ο αρχηγός τους έκανε το σύνθημα του διαβόλου, σχηματίζοντας με τα δύο του δάκτυλα (το δείκτη και το μικρό του δάκτυλο) τα γνώριμα στους "γνώστες", κέρατα του διαβόλου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "γιατί η Eurovision πάνω απ' όλα είναι τηλεοπτικό σόου, δηλαδή εικόνα και όχι διαγωνισμός τραγουδιού, και οι LORDI έκλεψαν τις εντυπώσεις με τα κοστούμια τους -τα τσεκούρια έβγαζαν φωτιά και τα πανωφόρια φτερά- αλλά και το μέικ-απ τους. Για την κάθε τους εμφάνιση σπαταλούσαν στον καθρέφτη 3 ώρες. Γιατί τα παιδιά τους λατρεύουν αφού όλα τα κινούμενα σχέδια είναι τερατόμορφα ενώ οι ίδιοι σ' όλες τις συνεντεύξεις Τύπου ήταν πολύ ευγενικοί και καλοί. Γιατί οι αμφισβητίες της Eurovision έδωσαν ένα χαστούκι στην ποπ μουσική δίνοντας την ψήφο τους σε ένα χαρντ ροκ τραγούδι. Το τραγούδι των LORDI κατάφερε και εξουδετέρωσε όλα τα μπλοκ (βαλκανικά και της πρώην ΕΣΣΔ) αποδεικνύοντας ότι όταν ένα τραγούδι αρέσει στο κοινό θα το ψηφίσουν πέρα από γεωπολιτικές συμμαχίες και συμπάθειες".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "οι πιτσιρικάδες (και οι χαβαλέδες) της Ευρώπης έδωσαν με την ψήφο τους τις πραγματικές διαστάσεις στο (εν πολλοίς κιτς) πανηγυράκι της Γιουροβίζιον. Η επιλογή τους να βγάλουν θριαμβευτές στον τελικό της Αθήνας τους (αν και ψευτο-χαρντ ροκ) "αιρετικούς" Φινλανδούς Lordi φανερώνει την πρόθεσή τους να περιπαίξουν την επικρατούσα σοβαροφάνεια και παγκοσμιοποιημένη ομοιομορφία. Έτσι, έπεσε στο κενό το "όραμα" του κυβερνητικού εκπροσώπου να στήσει το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ μια ρωμαϊκή φιέστα".

    [03] Πανελλαδικές εξετάσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "άσκηση με αληθινά πυρά, από την οποία θα εξαρτηθεί η βιωσιμότητα του νέου εξεταστικού συστήματος, θα είναι οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στα εσπερινά λύκεια. Αύριο εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο η μαζική κατηγορία των ημερήσιων λυκείων, η οποία αριθμεί 98.140 υποψηφίους. Τόσοι έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στις φετινές εξετάσεις. Τους αναλογούν 67.684 θέσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "αντίστροφα μετράνε οι ώρες για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Στις 8 αύριο το πρωί 98.000 υποψήφιοι θα βρίσκονται στις αίθουσες κατά προτίμηση χωρίς αγωνία, με ξεκάθαρο μυαλό και διαυγή σκέψη. Η ψυχραιμία είναι ο πρώτιστος κανόνας της επιτυχίας και το βασικό "όπλο" που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι στη "μάχη" των Εξετάσεων".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι "η αρχή θα γίνει αύριο με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας, ενώ οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 6 Ιουνίου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Πανέτοιμο δηλώνει και το υπουργείο Παιδείας, όπως θα επισημάνει σήμερα και ο γενικός γραμματέας του Ανδρέας Καραμάνος. Για άλλη μία φορά θα εξηγήσει και τις φετινές ιδιαιτερότητες του συστήματος, μετά και την κατάργηση των εξετάσεων της Β' Λυκείου. Θα επαναλάβει, επίσης, ότι οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν για πρώτη φορά σε έξι μαθήματα από εννέα που ήταν έως τώρα, ενώ από φέτος ισχύει και η καθιέρωση βαθμολογικού πλαφόν για την εισαγωγή στις σχολές και τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης".

    [04] ΠΑΣΟΚ

    H City Press γράφει ότι "μεγάλο είναι το τίμημα που πληρώνει το ΠΑΣΟΚ για την εσωστρέφεια που έχει επιστρέψει εδώ και μερικές εβδομάδες στο εσωτερικό του. Αν και η κυβέρνηση περνά μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της - με τις υποθέσεις των Πακιστανών, των υποκλοπών αλλά και την αρνητική για τη ΝΔ επαναφορά της υπόθεσης του Χρηματιστηρίου μέσω των δηλώσεων του αποπεμφθέντα Δ. Κωστόπουλου - αυξάνει το προβάδισμά της στην πρόθεση ψήφου αλλά και στους ποιοτικούς δείκτες. Αυτό προκύπτει από τηλεφωνική δημοσκόπηση της Metron Analysis (διεξήχθη από 12 έως 17/5 σε δείγμα 1.400 ατόμων) που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην "Ημερησία".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "φαντάσματα, υπονομευτές και ύποπτες διαπλοκές βλέπει ο Γιώργος Παπανδρέου και οι συνεργάτες του, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βυθίζεται σε επικίνδυνη κρίση εσωστρέφειας και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν διεύρυνση της διαφοράς με τη Νέα Δημοκρατία. Οι ατυχέστατες επιλογές σε μία σειρά από Δήμους και ο εγκλωβισμός την υποψηφιότητα Καραχασάν προκαλούν επικίνδυνους κραδασμούς στο ΠΑΣΟΚ που μπορεί να πάρουν χαρακτήρα γενικευμένης αμφισβήτησης".

    [05] Καραχασάν - Μειονότητα

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "ανηλεή υπόγειο πόλεμο δέχεται η Γκιούλ Καραχασάν - και μάλιστα το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για "τηλεϋστερία που δεν έχει προηγούμενο". Την ίδια στιγμή από διάφορες πλευρές επιχειρείται να αποδειχθεί ότι η υποψήφια υπερνομάρχης έχει δράση υπέρ της "τουρκικής μειονότητας της Θράκης" και πως η παραμονή της στο πολιτικό προσκήνιο συνιστά κίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα. Το κλίμα της εθνικιστικής υστερίας με στόχο πολιτικά πρόσωπα της μειονότητας στη Θράκη, όπως η κ. Καραχασάν ή ο κ. Ιλχάν έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στο υπουργεί Εξωτερικών και το επιτελεί της Ντόρας Μπακογιάννη".

    [06] Εταιρίες - Περιορισμός γραφειοκρατίας

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "μετά τις παρεμβάσεις στα καυτά μέτωπα των ΔΕΚΟ, των τραπεζών και των εργασιακών σχέσεων, η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στην απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων, αφού εκτιμάται ότι μόνον έτσι θα κερδηθεί το στοίχημα της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στη χώρα μας".

    [07] Δικαιοσύνη

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι " κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα δικαστήρια όλης της χώρας, μετά την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος να απέχουν οι δικηγόροι από την άσκηση των καθηκόντων τους. Οι δικηγόροι αντιδρούν στην επί μήνες- όπως υποστηρίζουν - "αποπειρώμενη κάθαρση στον χώρο της Δικαιοσύνης που εξαντλείται, μέχρι τώρα, περί του Γιοσάκη, ενώ ένα κλίμα φόβου και ανασφάλειας κυριαρχεί μεταξύ των δικαστών, το οποίο εισπράττεται καθημερινά από τους πολίτες, σχεδόν σε όλα τα δικαστήρια της χώρας με τις επιβαλλόμενες σε αρκετές περιπτώσεις εξοντωτικές, μεσαιωνικές ποινές, χωρίς να υφίστανται ουδένα απολύτως πειθαρχικό έλεγχο".

    [08] Δημοσκόπηση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "μια διαφορετική δημοσκόπηση, με άλλου είδους μηνύματα που στέλνουν οι ψηφοφόροι στα κόμματα, δημοσιεύει από σήμερα η "Ε". Πέρα από την πρόθεση ψήφου (έχει και τέτοια) και τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, προσπαθεί να αποτυπώσει τη σχέση των ψηφοφόρων με την πολιτική και τα κόμματα και να ανιχνεύσει τις αιτίες για την υποχώρηση του ενδιαφέροντός τους. Πόσο διαφέρουν και πόσο μοιάζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Ποιος ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαμόρφωση της σημερινής εικόνας;".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 22 May 2006 - 16:57:25 UTC