Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-05-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/5/2006
  • [02] Μανώλης Κεφαλογιάννης
  • [03] Μείωση φόρων
  • [04] Ακτοπλόοι
  • [05] Οικονομία
  • [06] Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [07] Διαβαλκανική Σύνοδος
  • [08] Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/5/2006

    Ο απόηχος όσων φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, η μείωση των φορολογικών συντελεστών που μελετά το υπουργείο Οικονομικών και η απόφαση των ακτοπλόων να "δέσουν" τα πλοία τους στις 16 Μαΐου με αίτημα την απελευθέρωση των ναύλων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Περιορίστε τους "νταβατζήδες" κύριε Πρωθυπουργέ!... Με αφορμή το ξέσπασμα Μ. Κεφαλογιάννη.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Δύναμη ασφάλειας η Ελλάδα. Πρωταγωνιστής ο Κώστας Καραμανλής στην ενότητα των βαλκανικών χωρών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 9,4 η βάση για εισαγωγή στα ΑΕΙ. Τα μυστικά του νέου συστήματος των Πανελλαδικών.

    Η ΑΥΓΗ: 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ: Αρχίζει σήμερα η πανευρωπαϊκή συνάντηση των Κινημάτων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πέστους και άλλα Μανώλη. Ο κόσμος συμφωνεί πλήρως με τον Κεφαλογιάννη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο Καραγκιόζης... σε νέες περιπέτειες. Σε θέατρο σκιών μετέβαλαν τον δημόσιο βίο της χώρας. Δηλητηριώδης αντίδραση από τον κ. Σουφλιά. Την απόλυση Κεφαλογιάννη ζητεί ο κ. Έβερτ. Στημένους υπουργούς βλέπει ο κ. Ψωμιάδης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιδοτήσεις και πρόωρες συντάξεις κατά της ανεργίας. Δίχτυ προστασίας από την κυβέρνηση στις προβληματικές περιοχές.

    ΕΘΝΟΣ: Τρικυμία στο... σεράι. Κίνημα υπουργών κατά Κεφαλογιάννη με θεατή τον πρωθυπουργό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ ο κόσμος καίγεται και τρέχει και δεν φτάνει...Τα "τσογλάνια" βλέπουν Καραγκιόζη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πρόωρες συντάξεις για όλους τους ανέργους περιοχών με υψηλή ανεργία και αποβιομηχάνιση. Ολόκληρο το σχέδιο όπως προκύπτει από δηλώσεις των υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πιο γρήγορα η μείωση φόρων. Εφάπαξ ή σε δύο δόσεις οι ελαφρύνσεις για μισθωτούς - συνταξιούχους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πυρκαγιά στο Μαξίμ-σεράι. Καραγκιόζηδες και νταβατζήδες σε σενάριο Ευγένιου Σπαθάρη.

    ΕΣΤΙΑ: Οριακή η πρόοδος της οικονομίας. Τα συγκριτικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

    ESPRESSO: Στα καλλιστεία η κόρη του "δράκου" της Λάρισας. Το άγνωστο δράμα της Πηνελόπης Τρικαλιάρη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Απελευθέρωση ναύλων ζητούν οι ακτοπλόοι. Αντιπαράθεση με κυβέρνηση "δένουν" τα πλοία, 16 Μαΐου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Παρατράγουδα στην κυβέρνηση. Τριγμούς προκάλεσαν οι δηλώσεις Κεφαλογιάννη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Παραιτήσου αν νιώθεις Καραγκιόζης. Σουφλιάς και Έβερτ κατά Κεφαλογιάννη.

    Η ΝΙΚΗ: Στον ιστό της διαπλοκής. Αμήχανο το Μαξίμου για τα περί "καραγκιόζηδων".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Οι ΗΠΑ "σπέρνουν" βάσεις κι αγωγούς, στην Αθήνα "ξεφαντώνουν" ψώνια και Καραγκιόζηδες. Το δόγμα για "ενεργειακή ασφάλεια" αλλάζει το στάτους στα Βαλκάνια ερήμην της χώρας μας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ξεσάλωσαν οι εφοπλιστές. Αποθρασυμένοι από την ΕΕ και τις εγχώριες κυβερνήσεις.

    TRAFFIC NEWS: Τα βρήκαν Φραγκούλης - Καρβέλας για την Άννα. Συμβιβασμός έπειτα από έξι χρόνια. Ποιος ο ρόλος της γνωστής τραγουδίστριας.

    Η ΧΩΡΑ: Οι νταβατζήδες σπόνσορες... υπουργών - βουλευτών. Οι κεραυνοί του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

    City Press: Επιστροφή στην κυβερνητική διαπλοκολογία. Κίνδυνος για νέο πλήγμα στην επιχειρηματικότητα και στην οικονομική αποτελεσματικότητα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι πάγοι δεν θα λιώσουν. Συνάντηση Καραμανλή - Ερντογάν στη Θεσσαλονίκη.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Φουντώνει" ο προεκλογικός πυρετός στο Α.Π.Θ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πολύπλοκη διακήρυξη για ΝΑ Ευρώπη στη Διαβαλκανική Σύνοδο των ΥΠΕΞ

    [02] Μανώλης Κεφαλογιάννης

    Η Traffic News υποστηρίζει ότι "επίθεση προς όλα τα μέτωπα εξαπέλυσε με τις δηλώσεις του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, καυτηριάζοντας την πολιτική πραγματικότητα και τον τρόπο που υπηρετείται αυτή στη χώρα μας, προκαλώντας αμηχανία στην κυβέρνηση".

    Η Espresso αναφέρει ότι "μετά τη θύελλα έρχεται η κάλμα και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, που εν μια νυκτί βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα, "δένει στο λιμάνι" -κατά σύσταση υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών- μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να ξεχαστούν οι δηλώσεις του που προκάλεσαν την έντονη δυσαρέσκεια του Μαξίμου αλλά και του Γ. Σουφλιά".

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση έδειξαν χθες στον Μ. Κεφαλογιάννη ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σουφλιάς -ο οποίος τον κατηγόρησε για σκοπιμότητες- αλλά και ο Μιλτιάδης Έβερτ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "με μια δήλωση διά χειρός Ρουσόπουλου και υποστολή της σημαίας της πικρής αλήθειας που είπε για τη διαπλοκή, ότι δηλαδή έμεινε ανέγγιχτη και επί των ημερών της κυβέρνησης Καραμανλή, ο υπουργός Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης κράτησε τη θέση του στην "κυβέρνηση των Καραγκιόζηδων".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "εγώ πίσω δεν κάνω. Ο,τι σκέφτεται η κούτρα μου, θα το λέω". Αυτά έλεγε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μ. Κεφαλογιάννης, κατά την επιστροφή από το Μπαχρέιν, ενώ την ίδια ώρα στην Αθήνα είχε εκδοθεί γραπτή δήλωσή του, με την οποία επιχειρούσε να εμφανίσει παραποιημένα τα όσα είπε και γράφτηκαν".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "σοβαρές αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό προκαλούν οι χαρακτηρισμοί που εξαπολύονται από στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης στηρίζοντας τον Μ. Κεφαλογιάννη είπε πικρές αλήθειες για "σαλονάτους πολιτικούς που υποστηρίζονται από νταβατζήδες της διαπλοκής". Σάλος στο ΠΑΣΟΚ από την κόντρα διαρκείας Πάγκαλου-Βενιζέλου".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρέθηκε η κυβέρνηση ύστερα από τις δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, περί "υπουργών και δημοσιογράφων που είναι καραγκιόζηδες" σχετικά με το ζήτημα της διαπλοκής".

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "αμήχανο στέκεται το Μέγαρο Μαξίμου μπροστά στην ενδοκυβερνητική κρίση που πυροδοτούν οι δηλώσεις του Μανόλη Κεφαλογιάννη περί "καραγκιόζηδων" και συμβιβασμού της κυβέρνησης με τη διαπλοκή".

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι "θέατρο σκιών θυμίζει η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις του κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη για "κυβέρνηση καραγκιόζηδων". Ο κ. Μιλτ. Έβερτ ζήτησε ευθέως την αποπομπή του, ενώ ο κ. Γ. Σουφλιάς το έκανε εμμέσως, μιλώντας μάλιστα για εσκεμμένη πράξη. Αντιθέτως, ο κ. Π. Ψωμιάδης τάχθηκε αλληλέγγυος με τον υπουργό Ναυτιλίας, καταγγέλλοντας μάλιστα "στημένους υπουργούς" από επιχειρηματικά συμφέροντα".

    Η City Press προσθέτει ότι "Μανώλης Κεφαλογιάννης: Παραποιήθηκαν όσα είπα στο Κατάρ περί διαπλοκής και διαφθοράς. Γ. Σουφλιάς: Αγνοεί τα σχετικά θέματα ο υπουργός Ναυτιλίας. Εάν ίσχυαν όσα είπε, θα έπρεπε να είχε φύγει ήδη από την κυβέρνηση. Γιώργος Παπανδρέου: Παραπέμπει σε θέατρο σκιών η κυβέρνηση".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "έντονους τριγμούς προκάλεσαν στην κυβέρνηση οι δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη περί "κυβέρνησης καραγκιόζηδων" που φοβάται να αντιμετωπίσει τη διαπλοκή. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς ζήτησε εμμέσως την παραίτηση Κεφαλογιάννη, ενώ ο πρωθυπουργός φέρεται ενοχλημένος και σύμφωνα με πληροφορίες διεμήνυσε στον κ. Κεφαλογιάννη να μην δώσει συνέχεια στο θέμα".

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ αναφέρει ότι "...Αλλά εμείς... σιγά τα ωά, πασχαλινά ή μεταπασχαλινά. Προσβεβλημένα ή όχι από τη νόσο των πουλερικών (αλήθεια, μ' αυτήν τι απέγινε;). Εμείς είχαμε (για να θυμηθούμε μόνο τα πρόσφατα) τις περιπέτειες του Βουλγαράκη, τη δόξα του οποίου ζηλόφθονα διεκδίκησαν οι Φλωρίδης-Παπαδόπουλος, και στα μεθεόρτια του Πάσχα τις εκρήξεις Πάγκαλου-Βενιζέλου και το... ξέσπασμα αυτοκριτικής του Κεφαλογιάννη. Πρέπει να ομολογήσουμε όλοι ότι ο νεαρός κρητικός, κάνοντας χρήση της παραδοσιακής στον τόπο του "κουζουλάδας" πήρε όλα τα λεφτά με τους "Καραγκιόζηδες".

    [03] Μείωση φόρων

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "το υπ. Οικονομικών μελετά τη μείωση των φορολογικών συντελεστών κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες και την αύξηση του εισοδηματικού ορίου πάνω από το οποίο θα επιβάλλεται ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής. Ανοικτό το ενδεχόμενο επίσπευσης των αλλαγών στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος άφησε ο Γ. Αλογοσκούφης".

    [04] Ακτοπλόοι

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "σε "ναυμαχία" υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και ακτοπλοϊκών εταιρειών, με απρόβλεπτες συνέπειες για την εξυπηρέτηση της νησιωτικής χώρας εν όψει της τουριστικής περιόδου, οδηγεί η απόφαση των ακτοπλόων να "δέσουν" τα σκάφη τους στις 16 Μαΐου. Οι ακτοπλόοι κατηγορούν τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας για αναντιστοιχία λόγων και έργων σχετικά με την εφαρμογή της πλήρους απελευθέρωσης".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "την ολοκληρωτική μετατροπή των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών σε κερδοφόρο τσιφλίκι τους αξιώνουν οι εφοπλιστές, προχωρώντας από σήμερα στην κατά βούληση διαμόρφωση των τιμών στα εισιτήρια και τα ναύλα προϊόντων και οχημάτων, σύμφωνα με τον κανονισμό 3577/92 της ΕΕ, που συνδιαμόρφωσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και στήριξε ο ΣΥΝ".

    [05] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι " η Κυβέρνησις της Νέας Δημοκρατίας ακολουθεί διαφορετική οικονομική πολιτική και κινείται προς την ορθή κατεύθυνση. Όμως το ερώτημα είναι κατά πόσον αρκεί η πολιτική αυτή για να ανατρέψη τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Αν κρίνουμε από την οριακή πρόοδο, φοβούμεθα πώς η απάντησις είναι "όχι".

    [06] Πανελλαδικές εξετάσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "η βάση 10 που απαιτείται στις πανελλαδικές εξετάσεις βάσει του νέου συστήματος το οποίο ισχύει από φέτος είναι, στην πραγματικότητα, μέσος όρος 9,4 στα γραπτά. Με το πριμ της προφορικής βαθμολογίας ο υποψήφιος εξασφαλίζει, έτσι, το όριο που τίθεται ως προαπαιτούμενο για να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής για ΑΕΙ - ΤΕΙ".

    [07] Διαβαλκανική Σύνοδος

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι " σημαντικός ο ρόλος της χώρας μας , καθώς οι Βαλκάνιοι τη θεωρούν ως "γέφυρα" για την ευρωπαϊκή προοπτική τους. Κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν Ελλάδα και Τουρκία. Η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε την αναγκαιότητα σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών εκ μέρους της Τουρκίας, με αφορμή τις αντιδράσεις κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στο επίκεντρο της διαβαλκανικής συνόδου στη Θεσσαλονίκη το νέο καθεστώς του Κοσόβου, που προωθούν οι ΗΠΑ".

    [08] Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "σε μια πολύχρωμη μουσική γιορτή χθες Έλληνες και μετανάστες συναντήθηκαν στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στη γιορτή ενάντια στον ρατσισμό που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 4 May 2006 - 20:18:59 UTC