Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-05-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/5/2006
  • [02] Ταμείο Αλληλεγγύης
  • [03] Θ. Πάγκαλος-Ευαγγ. Βενιζέλος
  • [04] Πετρέλαιο - Κυβέρνηση
  • [05] Εκλογές
  • [06] Παιδεία
  • [07] Ασφαλιστικό
  • [08] Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ
  • [09] Προσλήψεις
  • [10] Αεροσκάφη
  • [11] Μ. Κεφαλογιάννης
  • [12] ΥΕΘΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/5/2006

    Η σύγκρουση που ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ Θεόδωρου Πάγκαλου και Ευάγγελου Βενιζέλου, οι δηλώσεις που φέρεται ότι έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης για κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση, μεγαλοεκδότες και μεγαλοδημοσιογράφους, οι καταγγελίες πιλότων των Ο.Α. για ενοικίαση χαλασμένων αεροσκαφών, καθώς και η ίδρυση ταμείου αλληλεγγύης για ανέργους είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εξαγριωμένα ψώνια" εναντίον "αριβιστών"! Βγήκαν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Σε νευρική κρίση το ΠΑΣΟΚ. Έβγαλαν τα μαχαίρια ο Θόδωρος Πάγκαλος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 23.061 θέσεις εποχικών. Οι προθεσμίες, τα δικαιολογητικά, οι ειδικότητες.

    Η ΑΥΓΗ: Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός. Λος Άντζελες - Βολιβία - Αθήνα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ύποπτο βαλιτσάκι υποκλοπών και στο ΥΕΘΑ. Είναι τελευταίας τεχνολογίας -πιο σύγχρονο από το αντίστοιχο της ΕΥΠ- και υποκλέπτει τηλεφωνικές συνομιλίες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Δελφινομαχία στο ΠΑΣΟΚ. Πάγκαλος - Βενιζέλος αλληλοκατηγορούνται. Συνεχίζεται ο κύκλος εσωστρέφειας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα "καρφιά" για "ψώνια" και "ηλικιωμένους".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ανατροπές στις εξεταστικές σε ΑΕΙ - ΤΕΙ. Σφίγγουν τα λουριά για τους φοιτητές με τις τελικές προτάσεις της "Επιτροπής Σοφών".

    ΕΘΝΟΣ: Πτήσεις με νοικιασμένα "φέρετρα". Δραματικό SOS από την Ένωση Χειριστών της Ολυμπιακής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας όλα θα πάνε καλά αν ξεπεράσουμε τα ναρκοπέδια πετρέλαιο - επιτόκια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ. "Μπουλντόζας" ο Πάγκαλος σαρώνει τα... αγριεμένα ψώνια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σύγκρουση σε κενό ηγεσίας. Πάγκαλος εναντίον Βενιζέλου - Χάος στο ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Είμαστε καραγκιόζηδες, δέσμιοι της διαπλοκής. Πρωτοφανής αυτοκριτική, αλλά και επίθεση υπουργού.

    ΕΣΤΙΑ: Η Μεσολυμπιάδα του 1906. Σήμερα: Η άφιξις στην Αθήνα των ξένων εστεμμένων.

    ESPRESSO: "Εγώ γέννησα το εξώγαμο του Πασχάλη". Η μητέρα-μυστήριο αποκαλύπτει την ταυτότητά της. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου η γυναίκα που ισχυρίζεται ότι έφερε στον κόσμο το παιδί του τραγουδιστή.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ιδρύεται Ταμείο Αλληλεγγύης για ανέργους σε πληττόμενους τομείς της βιομηχανίας. Διάλογος για ασφαλιστικό από 11 Μαΐου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ασφαλιστικό: ο κύβος ερρίφθη. Την Πέμπτη 11 Μαΐου ξεκινά ο διάλογος.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ο Μ. Κεφαλογιάννης για την κυβέρνηση: Είμαστε Καραγκιόζηδες!

    Η ΝΙΚΗ: Σε αναμμένα κάρβουνα. Πετρέλαιο και επιτόκια "εφιάλτης" για Αλογοσκούφη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μας αφορούν όλους οι αλλαγές που προωθούνται. Πόρισμα για το νέο νόμο-πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση.

    TRAFFIC NEWS: Βγάλτε την κόρη μου από το Fame Story. Έξαλλος ο Τούρκος στρατιωτικός πατέρας της Φιντε.

    Η ΧΩΡΑ: Αρένα. "Τσογλάνια, αριβίστες και ψώνια γέμισε το ΠΑΣΟΚ". Ο Πάγκαλος κατεδαφίζει το νέο ΠΑΣΟΚ.

    City Press: Το Ασφαλιστικό μεταξύ φάρσας και τραγωδίας. Οι συζητήσεις και τα ευχάριστα αυτή την τετραετία, τα αναγκαία και δυσάρεστα μετά τις εκλογές.

    METRO: Αλλάζουν όλα στα ΑΕΙ. Οι προτάσεις της Επιτροπής των 8 "σοφών" για την ανώτατη εκπαίδευση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Θερίζει" ο καρκίνος θυρεοειδή. Βόρεια Ελλάδα: 700 νέα κρούσματα κάθε χρόνο.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Πάνω από 80.000 μαθητές μένουν εκτός ΑΕΙ - ΤΕΙ". Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Γονέων Ν. Θεσσαλονίκης οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις θα αφήσουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έναν στους δύο υποψήφιους.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη για τη Διαβαλκανική Σύνοδο.

    [02] Ταμείο Αλληλεγγύης

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "δραστική αντιμετώπιση της ανεργίας, που πλήττει τομείς της βιομηχανίας, σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τελούσα και υπό την πίεση κριτικής για την πρόωρη συνταξιοδότηση ανέργων της Νάουσας, η κυβέρνηση αποφάσισε να ιδρύσει, κατά το γερμανικό πρότυπο, ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης".

    [03] Θ. Πάγκαλος-Ευαγγ. Βενιζέλος

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "βαρύτατες κατηγορίες του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ κατά στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη και εντονότατες αντιδράσεις από τον Β. Βενιζέλο. Κορυφώνονται οι εσωκομματικές διαμάχες με διαφαινόμενο στόχο την κατεδάφιση του νέου ΠΑΣΟΚ που επιχείρησε να δημιουργήσει ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος για μία ακόμη φορά προτίμησε τη... σιωπή".

    Η Traffic News γράφει ότι "εικόνα διάλυσης στο ΠΑΣΟΚ με κορυφαία στελέχη του κόμματος να ξιφουλκούν μέσω δηλώσεων σε ένα δυνατό παιχνίδι εντυπώσεων, δυναμιτίζοντας το πολιτικό παρασκήνιο. Για "αριβίστες, ψώνια και τσογλαναρία" στο στελεχιακό δυναμικό του κινήματος μίλησε χθες ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή τις δημοτικές εκλογές τα πρωτοκλασάτα στελέχη που αρνούνται να κατέβουν υποψήφια στις τρεις μεγάλες πόλης της Ελλάδας και δη στη Θεσσαλονίκη φωτογραφίζοντας με αυτό τον τρόπο τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Χάρη Καστανίδη".

    Η Espresso σημειώνει ότι "Πάγκαλος κατά Βενιζέλου και Βενιζέλος εναντίον Πάγκαλου είναι η νέα γερή κόντρα που συνταράσσει τα εσωκομματικά δρώμενα της Χ. Τρικούπη, καθώς στο βάθος αυτής της "ιδιότυπης" αναμέτρησης, που κρατά χρόνια, κρύβεται η διάδοχη κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση ήττας του Γ. Παπανδρέου στις εθνικές εκλογές".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "Πάγκαλος "καρφώνει" Βενιζέλο, καθώς και τους διάφορους "αριβίστες και τα ψώνια", ενώ μαίνεται -κυριολεκτικά- ο "εμφύλιος" στο ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "σύγκρουση κορυφής μεταξύ των Θ. Πάγκαλου και Ευάγ. Βενιζέλου εκδηλώθηκε αιφνιδιαστικά χθες στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή μεν τις υποψηφιότητες για τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας, αλλά βαθύτερη αιτία το έλλειμμα ηγεσίας που εμφανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και φαίνεται να ωθεί στελέχη του σε έναν ιδιότυπο κλεφτοπόλεμο".

    Το ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "την ώρα που οι πολίτες αναζητούν τις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του ερίζουν εκδηλώνοντας τις διαθέσεις τους ως δελφίνων. Αυτή τη φορά οι κκ Θ. Πάγκαλος και Ευ. Βενιζέλος συγκρούστηκαν δημοσίως αποκαλώντας ο ένας τον άλλον "ψώνιο" και "ηλικιωμένο".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ ισχυρίζεται ότι "ο Πάγκαλος φωτογράφισε το Θεσσαλονικιό πολιτικό, δηλώνοντας ότι "οι προσωπικές φιλοδοξίες θέλουν χειραγώγηση και συγκράτηση, διότι μπορεί από ελαφρύ "ψώνιο" -που είμαστε όλοι- να μετατραπείς σε εξαγριωμένο "ψώνιο", το οποίο είναι και επικίνδυνο", και αυτό γιατί ο Βενιζέλος αρνήθηκε να είναι υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης. Άμεση η απάντηση του Βενιζέλου, ο οποίος υποστήριξε ότι "ο κ. Πάγκαλος καλό είναι να ασχολείται με την περιφέρειά του", ενώ τόνισε πως αν ήταν υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη θα κέρδιζε και δεν θα προσπαθούσε να διαχειριστεί μία ήττα. Προβληματισμός στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου όλοι περιμένουν την αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου είτε στη σημερινή συνεδρίαση των Συντονιστών, είτε αύριο στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "βίον αναγκαστικής συνύπαρξης διάγουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία με κάθε ευκαιρία ανταλλάσσουν βαρείς χαρακτηρισμούς βγάζοντας προς τα έξω εικόνα διάλυσης για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    [04] Πετρέλαιο - Κυβέρνηση

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "έντονα προβληματισμένη για την πορεία της οικονομίας είναι η κυβέρνηση, η οποία κάθεται κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα παρά το γεγονός ότι προσπαθεί να εμφανίζεται δημοσίως αισιόδοξη σε ό,τι αφορά την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό, αλλά και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι " αισιόδοξος παραμένει ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης παρά τα σύννεφα που μαζεύονται και γύρω από την ελληνική οικονομία. Μοναδικό πρόβλημα οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και η προοπτική περαιτέρω αύξησης των ευρωπαϊκών επιτοκίων. Τα δύο αυτά φλέγοντα θέματα απασχόλησαν, χθες , τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή".

    [05] Εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι "φαίνεται ότι η Κυβέρνησις αντιμετωπίζει σοβαρά την επέκταση της κυβερνητικής θητείας από 4 σε 5 χρόνια. Οι σχετικές πληροφορίες φέρουν τον πρωθυπουργό να περιλαμβάνη το θέμα στην εισήγηση της Νέας Δημοκρατίας για την Αναθεώρηση του Συντάγματος".

    [06] Παιδεία

    Η metro αναφέρει ότι "βελτιώσεις -τομές στον νέο νομοπλαίσιο παρουσίασε χθες η Επιτροπή για την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ). Μεταξύ των προτάσεων της Επιτροπής των 8 "σοφών" ξεχωρίζει αυτή για διαφάνεια - δημοσιότητα όσον αφορά τη διαχείριση των οικονομικών πόρων, των εξετάσεων, τη βαθμολογία κλπ, η οποία όμως, όπως τονίστηκε, διαφέρει από την αξιολόγηση - που έχει ήδη ψηφίσει το υπουργείο Παιδείας- στο γεγονός ότι η τελευταία θα γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια από ειδικούς αξιολογητές, ενώ η διαφάνεια θα επικρατεί συνεχώς και θα μπορεί να γίνεται από τον οποιονδήποτε".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "προτάσεις που αλλάζουν ριζικά το χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης κατέθεσε, με το τελικό πόρισμά της, στο τραπέζι του διαλόγου για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση η επιτροπή των "οκτώ σοφών" του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας. Κύριο γνώρισμά τους είναι ότι οι σπουδές στην Ανώτατη Εκπαίδευση συστηματοποιούνται και γίνονται αυστηρών προδιαγραφών".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "την απόφαση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, εντατικοποίηση των σπουδών, ένταση των ταξικών φραγμών και απευθείας έλεγχο των ιδρυμάτων από το κεφάλαιο, ήρθε να ενισχύσει το τελικό πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας για το νέο νόμο - πλαίσιο, που κατατέθηκε χτες".

    [07] Ασφαλιστικό

    H CITY PRESS γράφει: "η κυβέρνηση μοιράζει πρόωρες συντάξεις στους ανέργους των εργοστασίων Λαναρά της Νάουσας. Παρά τις διαψεύσεις, σκέπτεται την επέκταση του μέτρου ανάλογα με τις προεκλογικές της ανάγκες. Την Πέμπτη 11 Μαΐου αρχίζει επίσημα ο διάλογος για το Ασφαλιστικό, χωρίς όμως να υπάρξουν μέτρα αυτή την τετραετία. Χωρίς αξιόπιστες προτάσεις και τα κόμματα της αντιπολίτευσης".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι "αντίστροφη μέτρηση" για την έναρξη του διαλόγου για το Ασφαλιστικό, καθώς την Πέμπτη 11 Μαΐου αναμένεται να συγκλιθεί η αρμόδια Επιτροπής Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής".

    [08] Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "στον απόηχο των διεθνών κινητοποιήσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά, ξεκινούν αύριο οι εργασίες του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ (ΕΚΦ) στην Αθήνα, με δεκάδες εκδηλώσεις και σεμινάρια όπου θα συμμετάσχουν 10.000 πολίτες από όλο τον άλλο κόσμο και χιλιάδες Έλληνες. Κορύφωση , το Σάββατο στις 3 μμ η διεθνής διαδήλωση στο Πεδίον του Άρεως. Οι εργασίες του ΕΚΦ θα γίνουν στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού".

    [09] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "πακέτο " 23.693 νέων προσλήψεων μόνιμου και εποχικού προσωπικού, διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων, σε φορείς του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενέκρινε με αποφάσεις η αρμόδια επί των προσλήψεων διυπουργική επιτροπή".

    [10] Αεροσκάφη

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "ιπτάμενο φέρετρο" χαρακτηρίζουν οι πιλότοι των "Ολυμπιακών Αερογραμμών" αεροσκάφος που μισθώθηκε από ισπανική εταιρεία και, όπως διαπιστώθηκε εν πτήσει, είχε σπασμένα συρματόσχοινα πηδαλίων. Η διοίκηση της Ένωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας σε επιστολή ενημέρωσης των μελών της, σημειώνει ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα ασφάλειας από τις ενοικιάσεις αεροσκαφών της τελευταίας στιγμής".

    [11] Μ. Κεφαλογιάννης

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "για κυβέρνηση...Καραγκιόζηδων μίλησε ο κ. Μαν. Κεφαλογιάννης. Σε μία κρίση κριτικής και αυτοκριτικής ο υπουργός Ναυτιλίας, με πρωτοφανείς εκφράσεις, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τη διαπλοκή, έκανε λόγο για σχέσεις με συμφέροντα και άλλη μία φορά κατηγόρησε δημοσιογράφους, εκδότες και πολιτικούς για διαφθορά".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "αιφνιδίασε στη διάρκεια δείπνου στο Κατάρ, όπου συνοδεύει το Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο υπουργός Ναυτιλίας. Καραγκιόζηδεν κατά τον Μ. Κεφαλογιάννη είναι όλοι: Η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση, μεγαλοεκδότες και μεγαλοδημοσιογράφοι".

    [12] ΥΕΘΑ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό κοριό με δυνατότητα υποκλοπών χωρίς να απαιτείται η μεσολάβηση παροχέα καθώς επίσης και μεταφοράς από μεγάλη απόσταση αρχείων και υπολογιστές διαθέτει και το υπουργείο Εθνικής Αμύνης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 3 May 2006 - 16:36:14 UTC