Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-04-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/4/2006
  • [02] Μπους
  • [03] Ολυμπιακή Αεροπορία
  • [04] Πετρέλαιο
  • [05] Διαφωνίες-ΠΑΣΟΚ
  • [06] Υπερνομαρχία
  • [07] Πρωτομαγιά
  • [08] Δασοπυροσβέστες
  • [09] Επιδοτήσεις
  • [10] Δημόσιοι Υπάλληλοι
  • [11] Πενταετής θητεία
  • [12] ΗΠΑ
  • [13] Ντόρα Μπακογιάννη
  • [14] Κυβέρνηση
  • [15] Κοντολίζα Ράις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/4/2006

    Οι επιπτώσεις από το ακριβό πετρέλαιο, το χρονοδιάγραμμα για το τέλος εποχής της ΟΑ, η έκκληση έξι πρώην υπουργών Εξωτερικών προς τον Μπους να αποφύγει τη βία με την Τεχεράνη και η υπερνομαρχία Αττικής, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μας δικάζουν για την Ολυμπιακή. Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Σύγκρουση κορυφής στο ΠΑΣΟΚ. Στα χαρακώματα Βενιζέλος - Παπαδόπουλος για το ασφαλιστικό (και δημοτικά).

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κυβέρνηση πενταετούς θητείας. Πρόταση κορυφαίων υπουργών εν όψει της αναθεώρησης του Συντάγματος.

    Η ΑΥΓΗ: "Ναι" της κυβέρνησης για τη βάση της Σούδας. Εξυπηρέτηση των νέων πολεμικών σχεδίων του Μπους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ομαδική κοπάνα 15 ημερών στο Δημόσιο. Παρέλυσε η λειτουργία υπουργείων, δημοσίων υπηρεσιών, ΔΕΚΟ, Δήμων και νοσοκομείων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Βαγγέλη, χάσαμε!... Ηττοπάθεια στη χθεσινή συνάντηση Καραμανλή - Μεϊμαράκη. "Λευκή πετσέτα" της ΝΔ για την υπερνομαρχία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιδοτήσεις για μικρές και ατομικές επιχειρήσεις. Αναλυτικά τα προγράμματα για κάθε επιχειρηματικό κλάδο.

    ΕΘΝΟΣ: Νέα φωτιά στα επιτόκια. Το πετρέλαιο πυροδοτεί κλιμακωτές αυξήσεις έως το τέλος του έτους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα γεράκια πετούν ανήσυχα. Παγκόσμια αγωνία από την κλιμάκωση της κρίσης ΗΠΑ -ΙΡΑΝ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Πόλεμος" οπλαρχηγών μαίνεται στο ΠΑΣΟΚ. Παρά τη νηνεμία στο θέμα της αμφισβητήσεως του Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ασφαλιστικό το νέο... μοντέλο σύγκρουσης. ΠΑΣΟΚ: Θύελλα με τις δηλώσεις Παπαδόπουλου για τις συντάξεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Καταστροφή ο πόλεμος κ. Μπους". Έκκληση 6 πρώην υπουργών Εξωτερικών στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

    ΕΣΤΙΑ: Ο Πρόεδρος Κλίντον είχε δώσει περισσότερα. Εμφανής η διαφορά σε σύγκριση με τις θέσεις της κ. Ράις.

    ESPRESSO: Ο Γολγοθάς της Μπουρμπούλια. Δραματικές στιγμές για την πρώην ανακρίτρια στο νοσοκομείο των φυλακών. Σοβαρό πρόβλημα υγείας απειλεί άμεσα τη ζωή της.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το τελευταίο καλοκαίρι της Ολυμπιακής. Θα λειτουργεί ως τον Οκτώβριο, δηλώνουν Αλογοσκούφης, Δούκας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ράλι τιμών στο πετρέλαιο. Εντείνεται η ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Καταιγίδα αυξήσεων στις τιμές. Στους καταναλωτές τα βάρη του πετρελαίου.

    ΝΙΚΗ: Ενεργειακός "πόλεμος". "Συμμαχία" Γερμανίας - Ρωσίας για το φυσικό αέριο.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Παρηγοριά στους Τούρκους" ζήτησε η γερακίνα από την Αθήνα. Βαριά και ασήκωτη η "παραγγελια" της Κοντολίζα για τα εθνικά μας θέματα.

    PRESS TIME: Έλληνας επιστήμονας σώζει ζωές. Βρήκε το θαυματουργό φάρμακο για το εγκεφαλικό.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ταξική Πρωτομαγιά 2006: Κορυφώνονται οι προετοιμασίες.

    TRAFFIC NEWS: Εκπαίδευση στη NASA για 16χρονο από την Αλβανία. Βγήκε πρώτος σε διαγωνισμό αστρονομίας.

    Η ΧΩΡΑ: Προσλήψεις 10.000 δασοπυροσβεστών. Για πρώτη φορά από τους δήμους.

    City Press: Νέες δυσκολίες φέρνει το ακριβό πετρέλαιο. Αρνητική η προοπτική και για το βιοτικό μας επίπεδο.

    METRO: Στο εδώλιο για την ΟΑ. Ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει τις επαφές με υποψήφιους επενδυτές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αυξήσεις 20% στις λαϊκές αγορές. Άρχισε το ράλι των τιμών λόγω πετρελαίου.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Τι αλλάζει στις συντάξεις ασφαλισμένων στο ΤΕΒΕ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ψυχρός πόλεμος πετρελαίου. Ενεργειακή αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ρωσίας.

    [02] Μπους

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "διαπραγματεύσεις με το Ιράν και όχι βία ζητούν από τον πρόεδρο Μπους έξι πρώην υπουργοί Εξωτερικών δυτικών χωρών, ανάμεσα στους οποίους και η Αμερικανίδα Μαντλίν Ολμπράιτ, εκφράζοντας τη γενικότερη ανησυχία που προκαλείται δύο μέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας του ΟΗΕ προς την Τεχεράνη".

    [03] Ολυμπιακή Αεροπορία

    Η METRO υποστηρίζει ότι "στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπως αναμενόταν, παρέπεμψε η Κομισιόν την Ελλάδα για τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν στην Ολυμπιακή Αεροπορία την περίοδο 2002-2004, έπειτα από εισήγηση του αρμόδιου αντιπροέδρου, Ζακ Μπαρό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "απόφαση-κόλαφο που οδηγεί την Ολυμπιακή Αεροπορία σε καταδίκη από την κακοδιαχείριση και την πολιτική των κρατικών ενισχύσεων έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ζητώντας από την εταιρεία να επιστρέψει περίπου 540 εκ. ευρώ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "χρονοδιάγραμμα για το αναμενόμενο τέλος εποχής της Ολυμπιακής Αεροπορίας έδωσε χθες για πρώτη φορά η κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, εγγυήθηκε ότι "η Ολυμπιακή θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο" προσθέτοντας ότι "η ελληνική κυβέρνηση θα υποστηρίξει στην Κοινότητα ελληνικά συμφέροντα". Πρόσθεσε, δε, ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται "το διάδοχο σχήμα για τη σημερινή κατάσταση η οποία δεν φαίνεται βιώσιμη".

    [04] Πετρέλαιο

    Η City Press επισημαίνει ότι "ο υπουργός Οικονομίας ανησυχεί για τις πληθωριστικές επιπτώσεις και ενδεχόμενη επιβράδυνση της ανάπτυξης. Εκτιμά ότι ο προϋπολογισμός του 2006 δεν εμφανίζει αποκλίσεις και πως δεν χρειάζονται νέα μέτρα. Προσπάθεια για μερική απεξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από το πετρέλαιο".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "καταιγίδα ανατιμήσεων προκαλεί η εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου, ενώ λάδι στη φωτιά της ακρίβειας ρίχνει η κυβέρνηση προαναγγέλλοντας αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και στον φόρο καυσίμων".

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "οι τιμές πετρελαίου πετούν σε ύψη-ρεκόρ εν όψει κρίσης στο Ιράν. Ανατιμώνται προϊόντα και υπηρεσίες, ανεβαίνει ο πληθωρισμός. Ακριβαίνουν τα δάνεια και οι κάρτες, για να περιοριστεί η κατανάλωση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "τις αρνητικές συνέπειες της ανόδου του πετρελαίου στο βιοτικό επίπεδο, αλλά και στα οικονομικά μεγέθη όπως πληθωρισμό και ανάπτυξη, επεσήμανε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης".

    Η Press Time τονίζει ότι "ντόμινο ανατιμήσεων φέρνει στην ελληνική αγορά η αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου. Τα σύννεφα που σκεπάζουν το Ιράν προμηνύουν ένα "τσουνάμι" αυξήσεων σε όλους τους παραγωγικούς κύκλους".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "ανησυχητικό χαρακτήρισε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης το ράλι των τιμών του πετρελαίου, υπογραμμίζοντας ότι έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη, στον πληθωρισμό και το βιοτικό επίπεδο. Ωστόσο, ο κ. Αλογοσκούφης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι "όπως αντιμετωπίστηκε το 2005 το πρόβλημα με τις αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου και τις παρενέργειές τους", έτσι θα αντιμετωπισθεί και τώρα".

    [05] Διαφωνίες-ΠΑΣΟΚ

    Η Traffic News αναφέρει ότι "νέο μέτωπο μεταξύ Βενιζέλου και Αλέκου Παπαδόπουλου προβλέπουν κάποιοι μετά το πολιτικό άδειασμα του πρώτου. Οι χαρακτηρισμοί των δηλώσεων του κ. Παπαδόπουλου, ως πρόχειρες και αποσπασματικές έχουν προκαλέσει νέο κύμα αντιδράσεων, αφού δεν ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκαν, ενώ μέσα στα όργανα είχαν επανειλημμένα συζητηθεί. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο κ. Παπαδόπουλος έχει μεγάλη αποδοχή μέσα στο κόμμα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να επικρατεί σχετική "νηνεμία" σε ό,τι αφορά την αμφισβήτηση του προέδρου του Κινήματος, Γιώργου Παπανδρέου, ωστόσο, διαμορφώνονται το τελευταίο διάστημα υπόγειες διεργασίες, αλλά και μια σειρά... διαιρέσεις κορυφαίων στελεχών, πάνω σε σημαντικά θέματα".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ σημειώνει ότι "αιχμηρή αποδοκιμασία από τον αρμόδιο τομεάρχη στις δηλώσεις Παπαδόπουλου για τη συνταξιοδότηση μετά τα 60 έτη. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για πρόχειρες και αποσπασματικές προσεγγίσεις, ενώ επιμένει στις απόψεις του ο επικεφαλής της επιτροπής εκλογικών διαδικασιών για τις δημοτικές στο ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "η άποψη Παπαδόπουλου για το ασφαλιστικό προκάλεσε πανικό στο ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει θέσεις στα μεγάλα προβλήματα".

    [06] Υπερνομαρχία

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "λευκή πετσέτα" στη μάχη για την υπερνομαρχία Αττικής αποφάσισε να ρίξει η Νέα Δημοκρατία. Στη συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής με τον υπουργό Άμυνας και πρώην Γραμματέα του κόμματος κ. Ευ. Μεϊμαράκη διαπιστώθηκε ότι η ήττα είναι αναπόφευκτη και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν στελέχη πρώτης γραμμής πρόθυμα να τη χρεωθούν".

    [07] Πρωτομαγιά

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι «χωρίς να λείπει κανείς από τη μάχη, οι ταξικές δυνάμεις από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη κορυφώνουν τις προετοιμασίες τους για τον ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη και την επιτυχία των συγκεντρώσεων που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ σε 62 συνολικά πόλεις της χώρας».

    [08] Δασοπυροσβέστες

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι «εντός του Μαΐου οι προκηρύξεις από τους δήμους για προσλήψεις εποχικών δασοπυροσβεστών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Πρόσθετα μέτρα αντιπυρικής προστασίας από το υπουργείο Εσωτερικών».

    [09] Επιδοτήσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι «σε κατ΄εξοχήν εργαλείο ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας αλλά και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, με έμφαση στις μικρομεσαίες, και πρόνοια για τις μικρές και πολύ μικρές έχει αναδειχθεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα" (ΕΠΑΝ), στο πλαίσιο του οποίου προκηρύσσονται δράσεις-προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΚΠΣ).

    [10] Δημόσιοι Υπάλληλοι

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ «"άδεια από τη σημαία" πήρε η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι συνεχίζουν τις διακοπές τους και θα επιστρέψουν καλώς εχόντων των πραγμάτων μετά την Πρωτομαγιά».

    [11] Πενταετής θητεία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι «εφόσον η θητεία της κυβέρνησης προσδιορισθεί ως πενταετής, τότε η θητεία του Προέδρου θα επιμηκυνθεί κατά ένα έτος και θα γίνει εξαετής, για να μη συμπίπτουν οι εκλογικές χρονιές».

    [12] ΗΠΑ

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι «σαφή χαρακτηριστικά ενός ενεργειακού "πολέμου" έχουν αρχίσει να διαφαίνονται πίσω από την κρίση στις σχέσεις των ΗΠΑ με το Ιράν και το πολεμικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί παραμονές της κρίσιμης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου η επιμονή των Αμερικάνων για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, προσκρούει στη στάση της Κίνας και της Ρωσίας».

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι «η διαφορά μεταξύ του 1999 και του 2006 είναι πολύ αισθητή. Και στον βαθμό που αυτή οφείλεται στην αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, λίγα μπορούν να γίνουν. Όμως στον βαθμό που ευθύνεται η ελληνική πλευρά, τα λάθη πρέπει να διορθωθούν. Το επιβάλλει το εθνικό συμφέρον της Ελλάδος».

    [13] Ντόρα Μπακογιάννη

    Η ESPRESSO σχολιάζει ότι «άρχισαν τα δύσκολα σε πολιτικό επίπεδο για την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς μετά τη συνάντηση με την επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υπέστη το πρώτο της "σκωτσέζικο ντους" από ηχηρά ονόματα του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, "ανώδυνα" βίωσε την "επέλαση" της Κοντολίζα Ράις στην Αθήνα ο Κώστας Καραμανλής».

    [14] Κυβέρνηση

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή απάντησε θετικά και δημόσια στις απαιτήσεις της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών κ. Ράις για τη στήριξη της πολιτικής Μπους έναντι του Ιράν».

    [15] Κοντολίζα Ράις

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ ισχυρίζεται ότι «η Ράις όχι απλώς επανέλαβε την πάγια θέση της Ουάσιγκτον για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., αλλά επιπροσθέτως υπογράμμισε πως η Λευκωσία θα πρέπει να δείξει υπομονή και... μεγαλοθυμία και να μην εμποδίσει την πορεία της Άγκυρας προς την Ε.Ε. Μάλιστα από τη Λευκωσία οι Αμερικάνοι ζητούν να ελαφρύνει την απομόνωση της Βόρειας Κύπρου».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 28 April 2006 - 9:12:10 UTC