Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-04-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/4/2006
  • [02] Υποκλοπές
  • [03] Κινητοποιήσεις
  • [04] Ιρλανδικό μοντέλο
  • [05] Διατροφή
  • [06] Ακρίβεια
  • [07] Υπουργείο Απασχόλησης
  • [08] Προσλήψεις-Υγεία
  • [09] Ιταλία
  • [10] Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
  • [11] Συνταξιούχοι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/4/2006

    Το κύμα απεργιών που αναμένεται το Μάιο, οι τηλεφωνικές υποκλοπές, τα εκλογικά αποτελέσματα της Ιταλίας και το ιρλανδικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης για το οποίο μίλησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αναδρομικά σε 450.000 συνταξιούχους. Μέχρι τον Ιούνιο θα καταβληθεί ο ΛΑΦΚΑ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Αχυράνθρωπος ο Κορωνιάς. Ποιοι κρύβονται πίσω από τον επιτυχημένο μάνατζερ της Vodafone;

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 11.955 νέες θέσεις εργασίας. Εντός των ημερών η προκήρυξη 683 μόνιμων υπαλλήλων σε νοσοκομεία - ΙΚΑ- ΟΕΚ- ΑΤΕ.

    Η ΑΥΓΗ: Δημοκρατική νίκη για Ιταλία και Ευρώπη. Ρήγμα στην εξουσία των καναλιών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μπλόκο στα σύνορα για το γάλα με αντιβιοτικά! Συναγερμός στις υπηρεσίες του υπ. Γεωργίας. Χθες κατασχέθηκαν 80 τόνοι που προορίζονταν για βιομηχανία της Θεσσαλίας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ιρλανδικό σκιάχτρο επισείει τώρα η κυβέρνηση. Ο κ. Αλογοσκούφης εξαγγέλλει μοντέλο... αντισουηδικής πολιτικής.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Περισσότεροι οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ. Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια που θα ισχύσουν αναδρομικά.

    ΕΘΝΟΣ: Πετούν οι τιμές, πέφτει ο... τιμάριθμος. Ένα στα δύο προϊόντα ανατιμήθηκαν άνω του πληθωρισμού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Εκκλησία τι έκανε για να προλάβει το σερβίρισμα του ξαναζεσταμένου φαγητού κατά τα άλλα... Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα και ο ΔΟΛ κονομάει αγέρωχα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πρωταθλητές στην ακρίβεια. Γονάτισαν τα νοικοκυριά στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της "Γιούροστατ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αποκλειστική συνέντευξη: Ο διοικητής ΕΥΠ Ι. Κοραντής ανοίγει τα χαρτιά του. Θα ξέραμε τους "κοριούς" αν...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κλωτσάει ο αρχι... καβαλιέρε. Αρνείται την (οριακή) νίκη της Κεντρο-Αριστεράς.

    ΕΣΤΙΑ: Προβληματισμός για την Ιταλία. Η επάνοδος στο προσκήνιο της Κεντροαριστεράς.

    ESPRESSO: Ο Βαρόνος του χασίς που φωτογραφιζόταν με πολιτικούς. Από τα πολιτικά γραφεία, ισοβίτης στις φυλακές της Πάτρας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κύμα απεργιών τον Μάιο με αιχμή τις ΔΕΚΟ. Σε αναταραχή τα εργατικά συνδικάτα. Ανυποχώρητη δηλώνει η κυβέρνηση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Χωματερή η "ωραία " Αθήνα. Νέα απεργία αποφάσισε η ΠΟΕ - ΟΤΑ. Έκκληση Παυλόπουλου για τερματισμό της απεργίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ξεσκονίζουν πέντε στελέχη της Vodafone. Καλούνται στην Επιτροπή Απορρήτου.

    Η ΝΙΚΗ: Νεοφιλελεύθερο μοντέλο. Την "ιρλανδική συνταγή" ακολουθεί ο Αλογοσκούφης.

    PRESS time: Βιβλίο-πρόκληση συκοφαντεί τον Ιησού. Διεθνής κατακραυγή. Γιγαντώνεται η αθλιότητα κατά του Χριστιανισμού.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ: Να εκφραστεί μαζική αντίθεση με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

    TRAFFIC NEWS: Ο Ντέμης τρέμει για τη ζωή της κόρης του. Έκτακτα μέτρα προστασίας για τη Βανδή. Διεκδικεί αύριο στα δικαστήρια την ησυχία της οικογένειας του.

    Η ΧΩΡΑ: Συντάξεις, όλες οι τελευταίες αποφάσεις. Οι αλλαγές σε όλα τα Ταμεία.

    City Press: Μπαράζ διεκδικήσεων σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ. Εντός οικονομικής πραγματικότητας τα περισσότερα αιτήματα.

    Μetro: "Σαφάρι" στην αγορά. Εντείνονται οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια και επικίνδυνα προϊόντα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αισχροκέρδεια μέχρι... 200% στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Καλπάζει" η ακρίβεια στην αγορά. Την... ανηφόρα τραβούν καθημερινά οι τιμές αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης εξανεμίζοντας μισθούς και συντάξεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Στυγνή" εκμετάλλευση στην αγορά με "θύματα" τους καταναλωτές.

    [02] Υποκλοπές

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "διευκρινίσεις στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών καλούνται να δώσουν υψηλόβαθμα στελέχη της Vodafone που έχουν πρόσβαση στα Κέντρα της εταιρείας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ δημοσιεύει συνέντευξη του Ιωάννη Κοραντή , διοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι "η υπηρεσία μας δεν διαθέτει σύστημα συνακροάσεως συνομιλιών κινητής τηλεφωνίας. Δεν υπήρξαν παρακολουθήσεις δημοσιογράφων. Με άκρα μυστικότητα πραγματοποιήθηκε η έρευνα για τις υποκλοπές. Αν δεν είχε κλείσει το λογισμικό είναι πολύ πιθανό να είχαμε προσδιορίσει την ταυτότητα των δραστών".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει: "το λόγο έχει η δικαιοσύνη μετά το πόρισμα - καταπέλτη της ΑΔΑΕ, στο οποίο επισημαίνεται ότι οι υποκλοπές γίνονταν από στελέχη της εταιρίας στην Παιανία . Γιατί δεν είπε την αλήθεια ο Γ. Κορωνιάς στην κυβέρνηση, στη δικαιοσύνη και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Γιατί προσπάθησε να αποσυνδέσει τις υποκλοπές με το θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη, ο οποίος γνώριζε για το λογισμικό των νόμιμων συνακροάσεων".

    [03] Κινητοποιήσεις

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι " στρατηγική έντασης και εργασιακής αναταραχής στον δημόσιο τομέα καλλιεργεί η αντιπολίτευση με εμπροσθοφυλακή τους συνδικαλιστές και με την κυβέρνηση να μην είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει στις πιέσεις. Ήδη λαμβάνονται αποφάσεις με στόχο την "κορύφωση" της έντασης τον Μάιο".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με νέα εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισε χθες η ΠΟΕ- ΟΤΑ. Έκκληση απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος να σταματήσει η απεργία, ενώ ένταση επικράτησε στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων Θεσσαλονίκης μεταξύ απεργών και απεργοσπαστών".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "νέα 24ωρη απεργία για σήμερα αποφάσισε η ΠΟΕ ΟΤΑ και προειδοποιεί με επαναλαμβανόμενες απεργίες αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 12 το μεσημέρι πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών".

    H CITY PRESS γράφει:"ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη με περισσότερα σκουπίδια, με αίτημα πρόσθετες και αυξήσεις και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. ΔΕΚΟ- Τράπεζες: 24ωρη στις 4 Μαΐου για να μην αλλάξει τίποτα. ΟΣΕΠ-ΤΕΙ: 24ωρη στις 10 Μαΐου. ΑΔΕΔΥ: Απεργία στις 11 Μαΐου για βασικό μισθό 1.200 ευρώ, διορθωτικές αυξήσεις, βαρέα και ανθυγιεινά και 35ωρο. ΟΛΜΕ: Πρόταση για 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Μαΐου για αυξήσεις και κονδύλια. ΠΟΣΔΕΠ: Πρόταση για απεργία διαρκείας από την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Στο Δημόσιο αγνοούν προκλητικά το καλό παράδειγμα που έδωσαν ΓΣΕΕ και εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα".

    H TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "αφόρητη είναι πια η κατάσταση σε πολλούς δήμους της χώρας, καθώς και χθες συνεχίστηκε για έβδομη ημέρα η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα, με βασικό αίτημα την υπαγωγή του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα".

    [04] Ιρλανδικό μοντέλο

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να δαιμονοποιήσει το σκανδιναβικό αναπτυξιακό μοντέλο, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης εκθειάζει την κατεξοχήν νεοφιλελεύθερη συνταγή της Ιρλανδίας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "το ιρλανδικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης αντί του σκανδιναβικού προκρίνει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, τονίζοντας ότι είναι το πιο κατάλληλο μοντέλο για την Ελλάδα".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "το ιρλανδικό μοντέλο, το οποίο παρήγαγε αποτέλεσμα ύστερα από χρόνια λιτότητας με δραστικές περικοπές στις πραγματικές αποδοχές των εργαζομένων, επιχείρησε να αξιοποιήσει πολιτικά ο υπ. Οικονομίας για να αντιπαρατεθεί στο σουηδικό μοντέλο του εγγυημένου κράτους πρόνοιας".

    [05] Διατροφή

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "μπλόκο" στα σύνορα, μετά την κατάσχεση τεσσάρων παρτίδων γάλακτος, συνολικής ποσότητας 80 τόνων με αντιβίωση βάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων".

    Η METRO αναφέρει ότι "όλο και μεγαλύτερη έκταση προσλαμβάνει ο διατροφικός εφιάλτης που προκαλούν στους πολίτες τα συνεχόμενα κρούσματα ακατάλληλων τροφίμων τα οποία εντοπίζουν οι Αρχές ενώ έχουν διοχετευθεί στην αγορά".

    [06] Ακρίβεια

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "έως και οκτώ φορές πάνω από τον τιμάριθμο οι αυξήσεις τιμών στα μισά προϊόντα τον Μάρτιο. Η κυβέρνηση όμως εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα πέσει στο τέλος του έτους στο 3,2% από 3,5% το 2005".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "γονατίζουν τα νοικοκυριά, καθώς η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια της ακρίβειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

    [07] Υπουργείο Απασχόλησης

    Η Espresso σημειώνει ότι "ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας των "γαλάζιων" παιδιών δίνει το υπουργείο Απασχόλησης".

    [08] Προσλήψεις-Υγεία

    Η Press Time επισημαίνει ότι "περίοδο προσλήψεων με στόχο τη στελέχωση του συστήματος υγείας "εγκαινιάζει" με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ αύριο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Περίπου 7.500 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του χρόνου σε δύο φάσεις".

    [09] Ιταλία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "στις διαδικασίες επικύρωσης των αποτελεσμάτων βασίζεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να μην αναγνωρίσει την ήττα του από τους "κολιόνι". Όλα δείχνουν ότι τελικά θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, που χώρισε την Ιταλία στα δύο, αλλά δίνει τη δυνατότητα στον Πρόντι να σχηματίσει κυβέρνηση, που θα στηρίζεται σε μία έδρα στη Γερουσία, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται για τη σταθερότητά της και τη δυνατότητά της να εφαρμόσει το πρόγραμμά της".

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι "έντονο προβληματισμό προκαλεί η προχθεσινή νίκη του Πρόντι και η επάνοδος της Κεντροαριστεράς στην Ιταλία, που τελικώς επεκράτησε με οριακή διαφορά και στα δύο νομοθετικά σώματα. Βέβαια ο Μπερλουσκόνι αμφισβήτησε το αποτέλεσμα και εζήτησε επανακαταμέτρηση των ψήφων. Όμως ανεξαρτήτως αν θα μπορέση ο Πρόντι να σχηματίση βιώσιμη Κυβέρνηση, γεγονός είναι ότι η Ιταλία κάνει στροφή προς τα πίσω. Επανέρχεται στον σοσιαλισμό".

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει ότι "η Ιταλία επιστρέφει στην Ευρώπη μετά την ήττα του φιλοαμερικανού και φιλοπόλεμου Μπερλουσκόνι. Τα τελικά αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών δίνουν οριακή πλειοψηφία στην "Ένωση" της κεντροαριστεράς με το Ρ. Πρόντι: πήρε 49,805% (340 έδρες) στη Βουλή έναντι 49,739% του Μπερλουσκόνι (277 έδρες) ενώ στη Γερουσία η διαφορά είναι μόνον 3 έδρες υπέρ της "Ένωσης".

    [10] Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "με τον αέρα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που σήμερα υπογράφει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες συν-εταίρους της, καταδικάζοντας τους εργαζόμενους σε διετή λιτότητα, η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντεργατική της επίθεση".

    [11] Συνταξιούχοι

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "τα νέα εισοδηματικά κριτήρια του ΕΚΑΣ, προβλέπει κοινή απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σ. Τσιτουρίδης. Από τις αρχές του έτους αυξάνονται αναδρομικά τα εισοδηματικά κριτήρια των συνταξιούχων-δικαιούχων".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "ανακοινώθηκαν τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για το ΕΚΑΣ. Παράλληλα το ΙΚΑ καθορίζει τον τρόπο με τον οποίον οι δικαιούχοι θα παραλάβουν τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ. Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκαν και τα κατώτατα όρια συντάξεων για το ΤΕΒΕ, το ΤΑΕ και το ΤΣΑ, καθώς επίσης και η αναπροσαρμογή των επιδομάτων και των βοηθημάτων που καταβάλλονται από το ΙΚΑ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "εφάπαξ, σε μια δόση, θα λάβουν μέχρι τέλος Ιουνίου τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ περίπου 450.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ και άλλων ταμείων εφόσον τα ποσά που δικαιούνται είναι μέχρι τα 200 ευρώ".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 12 April 2006 - 15:42:47 UTC