Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-04-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/4/2006
  • [02] ΑΔΑΕ
  • [03] ΟΕΚ
  • [04] ΔΕΚΟ-Τράπεζες
  • [05] "Βασικός μέτοχος"
  • [06] Προσλήψεις
  • [07] Ευρωπαϊκή Οικονομία
  • [08] ΚΚΕ
  • [09] Σκουπίδια
  • [10] ΠΑΣΟΚ
  • [11] Γαλλία - Ιταλία
  • [12] Σουηδοί

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/4/2006

    Το πόρισμα της ΑΔΑΕ, οι πολιτικές εξελίξεις σε Γαλλία και Ιταλία και τα μηνύματα που αποστέλλουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς και το θέμα του "βασικού μετόχου" είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ύποπτοι πέντε υπάλληλοι της Vodafone. Ολόκληρο το πόρισμα της ΑΔΑΕ.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Σύγκρουση θέσεων στο ΠΑΣΟΚ. Σε αντιπαράθεση για το κρυφό πρόγραμμα σε οικονομία και απασχόληση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στο σκαμνί Vodafone - Κορωνιάς. Την άσκηση δίωξης από τον εισαγγελέα ζητεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

    Η ΑΥΓΗ: Νίκη για τους νέους και τα συνδικάτα στη Γαλλία. Υποχώρησε η κυβέρνηση για τις απολύσεις των νέων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ξετίναξε τη συμμορία Κορωνιά το πόρισμα της ΑΔΑΕ. Ο Τσαλικίδης, μαζί με τα κορυφαία στελέχη της VODAFONE, Πλεύρη, Παπαγεωργίου και Αθανασιάδη, είχαν παραλάβει το λογισμικό για τις υποκλοπές.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τελεσίγραφο 15 ημερών από τις Βρυξέλλες (πάλι) για τον βασικό μέτοχο. "Το Βήμα" αποκαλύπτει το πλήρες κείμενο του νέου εγγράφου Σάουμπ. Η Αθήνα κατηγορείται ότι παραποιεί τον νόμο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 3.616 κληρώσεις κατοικιών από τον ΟΕΚ. Οι 32 νέοι οικισμοί που θα διατεθούν σε δικαιούχους του Οργανισμού.

    ΕΘΝΟΣ: Φάντασμα ο αρχικοριός! Μπήκε την κρίσιμη ώρα στην Παιανία ως... "VISITOR".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το ενδιάμεσο πόρισμα της ΑΔΑΕ καταδεικνύει εμπλοκή της εταιρείας και βοά... VODAFONE... και πάσης υποκλοπής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αναβρασμός σε ΔΕΚΟ - Τράπεζες για τις Συλλογικές Συμβάσεις. Ενώ μαίνεται πόλεμος ΓΣΕΕ -ΠΑΜΕ για την Εθνική Σύμβαση Εργασίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Καταπέλτης για Vodafone. Άκρως αποκαλυπτικά στοιχεία στο πόρισμα της ΑΔΑΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κοριο-fone και φως για Τσαλικίδη. Πόρισμα-φωτιά της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές.

    ΕΣΤΙΑ: Σε δεινή κρίση η ευρωπαϊκή οικονομία. Οι Ευρωπαίοι καταναλίσκουν περισσότερα από όσα παράγουν.

    ESPRESSO: Στο «σφυρί» τα μυστικά της ΕΥΠ. Συνθήκες διάλυσης στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δίωξη κατά της Vodafone δείχνουν Βουλή και ΑΔΑΕ. Όλα τα στοιχεία των ερευνών ενοχοποιούν την εταιρεία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κίνδυνος από τα σκουπίδια. Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Διπλό μήνυμα από Γαλλία, Ιταλία. Μάχη για το αύριο της Ευρώπης.

    Η ΝΙΚΗ: Υποχώρηση της Δεξιάς. Ήττα Μπερλουσκόνι - "Τσαλάκωμα" Βιλπέν.

    PRESS TIME: Απολογία του συζυγοκτόνου κτηνοτρόφου: Τη βρήκα γυμνή και τη σκότωσα. Ο εραστής της έφυγε σαν λαγός.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Γιατί αγωνιζόμαστε. Κοινή δήλωση-ανακοίνωση των 3 υποψηφίων της Υπερνομαρχίας Αθήνας - Πειραιά και 49 υποψηφίων δημάρχων Α' και Β' Αθήνας, Α' και Β' Πειραιά.

    TRAFFIC NEWS: Ησυχαστήριο στον Πόρο ετοιμάζει η Γιάννα. Διαλέγει ανάμεσα σε τρεις περιοχές που της έχουν υποδείξει.

    Η ΧΩΡΑ: 5.000 προσλήψεις σε Εκπαίδευση -Υπουργεία - Πυροσβεστική. Οι νέες προκηρύξεις-διαγωνισμοί από το υπ. Εσωτερικών.

    City Press: Πολιτική αστάθεια σε Ιταλία και Γαλλία. Ο εκλογικός νόμος φαίνεται να αποτρέπει την καθαρή ήττα Μπερλουσκόνι, ιδιαίτερα στη Γερουσία.

    METRO: Η ΑΔΑΕ δείχνει τους "ενόχους". Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις υποκλοπές στο δεύτερο πόρισμα της Αρχής, που κατατέθηκε στη Βουλή.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σήμα κινδύνου για 1 στα 5 παιδιά. Θεσσαλονίκη: καμπάνια στα σχολεία για την παιδική παχυσαρκία.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Δεκάδες αγωγές γονέων κατά της Νομαρχίας. Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες να καταβάλλουν τα χρήματα που ξοδεύουν καθημερινά σε σχολικά λεωφορεία για τη μετακίνηση των παιδιών τους από και προς τα σχολεία τους.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο "πόλεμος" των σκουπιδιών. Νέα απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

    [02] ΑΔΑΕ

    Η Traffic News υποστηρίζει ότι "μόνο δύο από τις 27 σελίδες του δεύτερου απόρρητου πορίσματος της ΑΔΑΕ για την υπόθεση των υποκλοπών έδωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "τους ισχυρισμούς της Vodafone ότι ο φερόμενος ως αυτόχειρας Κώστας Τσαλικίδης δεν είχε άμεση σχέση με το λογισμικό της εταιρείας, αλλά και ότι η ηγεσία της εταιρείας αγνοούσε την ύπαρξη του υποσυστήματος νομίμων συνακροάσεων στο λογισμικό της, έρχεται να καταρρίψει το δεύτερο υπόμνημα της ΑΔΑΕ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "διαψεύδει τον Γ. Κορωνιά η ΑΔΑΕ, με το εύρημα ότι ο Κ. Τσαλικίδης και προϊστάμενοί του γνώριζαν για το σύστημα νομίμων υποκλοπών από το 2002. Καταστράφηκαν τα βιβλία εισόδου-εξόδου από το κέντρο Παιανίας που στεγάζεται στην Ιντρακόμ. Βόλτες... πολυτελείας των ωτακουστών στον Λυκαβηττό και το Κολωνάκι".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "πέντε υπαλλήλους της Vodafone που δεν κατονομάζονται, θεωρεί ύποπτους για την αναβάθμιση του παρείσακτου λογισμικού το δεύτερο πόρισμα της ΑΔΑΕ (θα ακολουθήσει και το τελικό) που παραδόθηκε χθες στην επιτροπή της Βουλής".

    Η Press Time εκτιμά ότι "κόλαφος για τη Vodafone και τον Γιώργο Κορωνιά είναι το ενδιάμεσο πόρισμα της ΑΔΑΕ για το σκάνδαλο των υποκλοπών, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αναστάσιο Καραμάριο να ζητεί την παρέμβαση του εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων της εταιρείας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "πόρισμα-φωτιά που καιει την Vodafone και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Γιώργο Κορωνιά, ο οποίος αναμένεται να καθίσει στο σκαμνί της Δικαιοσύνης, παρέλαβε χθες από την ΑΔΑΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "καταπέλτης για τη Vodafone είναι το πόρισμα της ενδιάμεσης έρευνας της ΑΔΑΕ, το οποίο κατετέθη χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "νέα τροπή πήρε χθες το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών μετά το ενδιάμεσο πόρισμα της Αρχής Διαφύλαξης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που κατατέθηκε στη Βουλή. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου κ. Αν. Καραμάριος δήλωσε ότι "με τα στοιχεία της εκθέσεως της ΑΔΑΕ και τα όσα έχουν προκύψει από την έρευνα της Επιτροπής, αύριο κιόλας ο εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει δίωξη κατά της Vodafone".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "έκθεση-καταπέλτη για τις ευθύνες της Vodafone στο σκάνδαλο των υποκλοπών κατέθεσε χθες η ΑΔΑΕ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "μπορούσαν να παρακολουθούν σχεδόν όλη την Ελλάδα. Ο Τσαλικίδης και 3 στελέχη απόλυτοι γνώστες του "νόμιμου" λογισμικού υποκλοπών. 11 κεραίες στην υπηρεσία των κοριών-Βάση και η πλατεία Μαβίλη. Η εταιρία κατέστρεψε πολύτιμα στοιχεία που θα φώτιζαν το σκάνδαλο".

    Σύμφωνα με την METRO "αποκαλυπτικά στοιχεία για τις υποκλοπές στο δεύτερο πόρισμα της Αρχής, που κατατέθηκε στη Βουλή".

    [03] ΟΕΚ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "χιλιάδες νέες κατοικίες πολυτελών προδιαγραφών θα κληρωθούν και θα παραδοθούν σε δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)".

    [04] ΔΕΚΟ-Τράπεζες

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "με ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων συνεδριάζουν σήμερα το προεδρείο της ΓΣΕΕ και οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, ενώ την Παρασκευή θα συγκληθεί το γενικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις".

    [05] "Βασικός μέτοχος"

    Το ΒΗΜΑ σημειώνει ότι "νέο τελεσίγραφο των Βρυξελλών στην κυβέρνηση. Εντός 15 ημερών καλείται να συμμορφωθεί με τις... υποδείξεις, αλλιώς θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες: διακοπή κονδυλίων και παραπομπή στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Στην επιστολή του γνωστού μας "χαμηλόβαθμου υπαλλήλου" κ. Αλεξάντερ Σάουμπ προς την Αθήνα την οποία αποκαλύπτει σήμερα "Το Βήμα", κατηγορείται η κυβέρνηση ότι επιχειρεί να επαναφέρει τον "βασικό μέτοχο": με μια υπουργική απόφαση επιβάλλει περιορισμούς σε επιχειρήσεις οι οποίες διεκδικούν δημόσιες συμβάσεις".

    [06] Προσλήψεις

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "δίκαια ο μήνας Απρίλιος χαρακτηρίστηκε μήνας προσλήψεων καθώς οι ανοικτές θέσεις που υπάρχουν ή αυτές που πρόκειται άμεσα να ανακοινωθούν ξεπερνούν τις 5.000 στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα".

    [07] Ευρωπαϊκή Οικονομία

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "η ευρωπαϊκή οικονομία παρουσιάζει σήμερα τα ίδια περίπου συμπτώματα που ταλανίζουν επί χρόνια την ελληνική οικονομία. Οι Ευρωπαίοι καταναλίσκουν περισσότερα από όσα παράγουν. Και αν δεν ληφθούν αμέσως μέτρα, το μέλλον για την Γηραιά Ήπειρο διαγράφεται ζοφερό".

    [08] ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "οι δυνάμεις που συγκροτούν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συσπείρωσης και συνεργασίας ρίχνονται καθημερινά όλο και πιο αποφασιστικά στο πεδίο της πολιτικής μάχης των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του Οκτώβρη".

    [09] Σκουπίδια

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "βουνά σχηματίζουν πλέον τα σκουπίδια τους δρόμους λόγω της απεργίας των εργαζομένων στους δήμους, οι οποίοι αποφάσισαν χθες τη συνέχιση της απεργίας των εργαζομένων στον τομεά της καθαριότητας των δήμων".

    [10] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "οι ριζοσπαστικές αλλαγές του Παπανδρέου για την ανεργία θα ξεβολέψουν κάποιους από τους λεβέντες της Χαριλάου Τρικούπη", δήλωσε ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, που φωτογράφισε Βενιζέλο και Κακλαμάνη. "Κίνηση ελιγμού αποτελεί η αποπομπή του Φλωρίδη", υποστήριξε ο βουλευτής Επικρατείας, ο οποίος τάσσεται υπέρ των ελεύθερων απολύσεων".

    [11] Γαλλία - Ιταλία

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "όχι στα νεοφιλελεύθερα οικονομικά μοντέλα των εύκολων απολύσεων: αυτό ήταν το μήνυμα που έλαβε χθες η Ευρώπη από τη νίκη των νέων της Γαλλίας. Η Ιταλία όμως έδειξε ότι για να κυβερνήσει η Κεντροαριστερά, χρειάζεται πρόγραμμα και όραμα".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "πανωλεθρία για την ευρωπαϊκή Δεξιά, η οποία υπέστη χθες δύο μεγάλες ήττες, που επιβεβαίωσαν την πορεία υποχώρησης στην οποία βρίσκονται οι ομοϊδεάτες της ΝΔ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "ξεκάθαρη νίκη του κινήματος των φοιτητών και εργαζομένων κατά του Συμβολαίου Πρώτης Πρόσληψης συνιστά η απόφαση του προέδρου της Γαλλίας να "αντικαταστήσει" το επίμαχο άρθρο 8 του νομοσχεδίου "περί ισότητας ευκαιριών" , που εγκαθίδρυε το ΣΠΠ τις ελεύθερες απολύσεις των νέων εργαζομένων".

    H CITY PRESS γράφει: "ο εκλογικός νόμος φαίνεται να αποτρέπει την καθαρή ήττα Μπερλουσκόνι, ιδιαίτερα στη Γερουσία. Η επικράτηση της Κεντροαριστεράς στη Βουλή δεν οδηγεί απαραίτητα στο σχηματισμό κυβέρνησης, και ιδιαίτερα στην αποτελεσματική διακυβέρνηση. Μετά από μία πενταετία κυβερνητικής σταθερότητας η Ιταλία επανέρχεται σε περίοδο αστάθειας. Παρελθόν ο νόμος Ντε Βιλπέν για το πρώτο συμβόλαιο απασχόλησης. Ο Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ "άδειασε" τον πρωθυπουργό του για να εκτονώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια".

    [12] Σουηδοί

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "μετά τους "λοχαγούς", τα δύο μεγάλα κόμματα απέκτησαν και ομάδα...Σουηδών, θέτοντας σε δοκιμασία τα νεύρα τόσο του Γ. Παπανδρέου όσο και του Κώστα Καραμανλή, οι οποίοι είδαν τις συστάσεις τους για ενιαίο πολιτικό λόγο να πέφτουν στο κενό".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 11 April 2006 - 19:55:47 UTC