Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-04-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/4/2006
  • [02] Κ. Καραμανλής
  • [03] Δημοσιογράφοι
  • [04] ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
  • [05] Εθνική Τράπεζα
  • [06] Φοιτητικές εκλογές
  • [07] ΔΕΚΟ
  • [08] ΓΣΕΕ
  • [09] Επιστήμη
  • [10] Αγρότες
  • [11] Ντόρα Μπακογιάννη
  • [12] Ευρώπη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/4/2006

    Η σημερινή σύσκεψη της διυπουργικής επιτροπής, που αποφασίζει για τις ΔΕΚΟ, η ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο του Economist, οι υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων δημοσιογράφων και η επίθεση που εξαπέλυσαν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η δημιουργία των πρώτων τεχνητών οργάνων από βλαστοκύτταρα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δωρεάν διακοπές για 142.000 αγρότες.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Μεγάλο κόλπο ή μεγάλο λάθος; Αγορά με ερωτηματικά από την Εθνική Τράπεζα ως προς την επένδυση και ως προς το τίμημα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 4.337 νέες θέσεις στο Δημόσιο. Η κατανομή ανά φορέα και ειδικότητα - Όλες οι προθεσμίες.

    Η ΑΥΓΗ: Ψήφος υπεράσπισης του δημόσιου πανεπιστημίου. Σήμερα οι εκλογές σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εισβολή στην ΚΥΠ από την ΑΔΑΕ μετά την περίεργη λίστα με τηλέφωνα δημοσιογράφων που δήθεν υποκλέπτονταν.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Επέκταση λιτότητας από το Δημόσιο στις ΔΕΚΟ. Σήμερα η απόφαση της Διυπουργικής για τους μισθούς. Αυστηρά στο 3% οι αυξήσεις του 2006.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η λίστα σας... προωθείται. Περίεργα παιχνίδια άγνωστων κύκλων με κοριούς, ΕΥΠ, δημοσιογράφους.

    ΕΘΝΟΣ: Επιστροφή στις... ρίζες. Κρεσέντο χυδαιότητας από ΔΑΠίτες, με μαέστρο τον υπουργό... Πολιτισμού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ξεχάστε τον πατέρα μου και την Μακεδονία. Χθες από την Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη το ξεκαθάρισε στα Σκόπια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αρπάχτηκαν οι εργατοπατέρες. Άγρια κόντρα των συνδικαλιστών για τη νέα Εθνική Σύμβαση Εργασίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αγωνία για τις ΔΕΚΟ. Κρίσιμες αποφάσεις στη σημερινή διυπουργική σύσκεψη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Υπουργός πολιτισμού και ύβρεων. Γ. Βουλγαράκης: Άκουγε χαμογελαστός τις χυδαιότητες.

    ΕΣΤΙΑ: Κοινωνική αστάθεια πλήττει την Ευρώπη. Το οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο βρίσκεται στα όριά του.

    ESPRESSO: Έρχεται ο Πάσσαρης. Εκδίδεται στην Ελλάδα ο μακελάρης. Οι Ρουμάνοι τον "διώχνουν", εμείς δεν τον θέλουμε.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κ. Καραμανλής: Ανάπτυξη χωρίς κοινωνική πίεση. "Επανάσταση ποιότητας προς όφελος του συνόλου", ζητεί ο πρωθυπουργός.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στα "χαρακώματα" τα μέλη της ΓΣΕΕ. Η "επόμενη μέρα" της συμφωνίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Το θαύμα της επιστήμης και το εμπόριο των "θαυμάτων". Τα πρώτα τεχνητά ανθρώπινα όργανα.

    Η ΝΙΚΗ: Άγος Βουλγαράκη. Πυροδότησε χυδαία συνθήματα κατά Παπανδρέου.

    PRESS TIME: Είδα τον θάνατο στα 180 μέτρα. Η συγκλονιστική περιγραφή του κυβερνήτη του BOEING 737-300.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Επισφράγισε την επαίσχυντη σύμβαση η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Ούτε ένα ευρώ "αύξηση" τη μέρα.

    TRAFFIC NEWS: Το παρακράτος παρακολουθούσε και δεκάδες δημοσιογράφους. Στο φως η λίστα της ντροπής.

    Η ΧΩΡΑ: Διακοπές για 142.000 αγρότες. Από 17 Ιουνίου έως και 24 Σεπτεμβρίου.

    City Press: Φοιτητικές εκλογές σε σκηνικό διάλυσης. Απορρύθμιση στα κρατικά πανεπιστήμια και διαμάχη για την ενδεχόμενη δημιουργία ιδιωτικών.

    METRO: Εμφύλιος συνδικαλιστών. Αιτία ρήξης στο εσωτερικό της ΓΣΕΕ η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αγορά Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας: "Μαφία" στη διακίνηση κρεάτων.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Σε κίνδυνο η υγεία των Θεσσαλονικέων. Κερδοσκόποι διοχέτευσαν στην αγορά της πόλης μεγάλες ποσότητες ακατάλληλων αμνοεριφίων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πολιτική "εκμετάλλευση" των φοιτητικών εκλογών χθες στη Θεσσαλονίκη.

    [02] Κ. Καραμανλής

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "επανάσταση ποιότητας", που λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, συνιστούν οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, μιλώντας χθες στο συνέδριο του Economist".

    [03] Δημοσιογράφοι

    Η Traffic News αναφέρει ότι "καθοριστικό ρόλο στη γιγάντωση του μείζονος αυτού σκανδάλου φαίνεται να διαδραμάτισαν και ορισμένοι νυν και πρώην υπουργοί, αφού σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της υπηρεσίας φαίνεται ότι έχουν καταγράψει κινήσεις λογαριασμών, οικονομικά στοιχεία, αλλά και έχουν βιντεοσκοπήσει προσωπικές στιγμές των παρακολουθούμενων".

    Η Espresso υποστηρίζει ότι "πυκνό μυστήριο καλύπτει τη νέα λίστα παρακολούθησης τηλεφώνων δημοσιογράφων, που έφερε στο φως η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου και την οποία απέστειλε, συνοδευόμενη από επιστολή της, στην ΑΔΑΕ. Η πλειονότητα των δημοσιογράφων αντιμετωπίζει με δυσπιστία τη λίστα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "τα όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας για υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων επώνυμων δημοσιογράφων μπερδεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Αν και η περιβόητη λίστα των υπό παρακολούθηση δημοσιογράφων δεν είναι δυνατόν για την ώρα να διασταυρωθεί ή να επιβεβαιωθεί επίσημα, ωστόσο και μόνο η "διαρροή" του όλου θέματος προκαλεί πρόσθετα ερωτήματα για το πώς και το γιατί ρίχνονται στη δημοσιότητα τέτοιες πληροφορίες και μάλιστα σ' αυτή τη συγκυρία".

    Η Press Time προσθέτει ότι "κοριοί" και στα τηλέφωνα δημοσιογράφων, ακόμα και του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Πάνου Σόμπολου. Το γενονός αυτό κατήγγειλε με επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην υπόθεση των υποκλοπών".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "την έντονη αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα προκάλεσε επιστολή δημοσιογράφου προς την ΑΔΑΕ, σύμφωνα με την οποία, κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, παρακολουθούντο τα κινητά τηλέφωνα, συγκεκριμένων δημοσιογράφων".

    [04] ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "σύγκρουση πολιτικών πολιτισμών με φόντο τις φοιτητικές εκλογές. Την ώρα που ο υπουργός Πολιτισμού άκουγε γελαστός τα χυδαία συνθήματα της ΔΑΠ σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου χαιρέτησε τα μέλη της ΔΑΠ και κάλεσε τα μέλη της ΠΑΣΠ να μη φωνάζουν "ου".

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "άθλια συνθήματα κατά του Γ. Παπανδρέου στο αμφιθέατρο της Νομικής του Αριστοτελείου. Αποχώρησε ο πρύτανης, αλλά ο Βουλγαράκης ενθουσιάστηκε από το... φρόνημα των νεολαίων".

    Η ΝΙΚΗ υπογραμμίζει ότι "αλγεινές εντυπώσεις και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η χυδαία επίθεση που εξαπέλυσαν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου στο Αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, σε εκδήλωση εν όψει των σημερινών φοιτητικών εκλογών παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη, που όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά αντιθέτως με αποστροφές της ομιλίας του, που ήταν γεμάτη από ακραίους χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έδωσε το έναυσμα για τα υβριστικά συνθήματα, θυμίζοντας τους περίφημους "Κενταύρους" της ΟΝΝΕΔ της δεκαετίας του ΄80".

    [05] Εθνική Τράπεζα

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υπογραμμίζει ότι "ξένοι οίκοι έχουν μείνει έκπληκτοι από το υψηλότατο premium (τιμή πάνω από τη χρηματιστηριακή αξία) που άγγιξε το 24%, ενώ συνήθως δεν ξεπερνά το 5%. Εκφράζονται φόβοι μήπως αλλάξουν ριζικά οι συσχετισμοί στη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής, λόγω της τεράστιας αύξησης του κεφαλαίου της".

    [06] Φοιτητικές εκλογές

    Η City Press τονίζει ότι "απορρύθμιση στα κρατικά πανεπιστήμια και διαμάχη για την ενδεχόμενη δημιουργία ιδιωτικών. Γ. Παπανδρέου: Δημοκρατική επανάσταση των νέων για να αλλάξουν τον κόσμο. Η κυβέρνηση κόβει χρήματα από τη δημόσια παιδεία υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Πανεπιστημιακοί και υπουργείο Παιδείας εξακολουθούν να κινούνται σε πορεία σύγκρουσης. Πολιτικά έκθετος ο Βουλγαράκης. Ενθάρρυνε με τη στάση του τις ύβρεις των "γαλάζιων" φοιτητών κατά του κ. Παπανδρέου".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "με κεντρικό διακύβευμα την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου, σε μια περίοδο που κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ δρομολογούν με τη συνταγματική αναθεώρηση την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ στη χώρα μας, ψηφίζουν σήμερα οι φοιτητές-τριες και οι σπουδαστές-τριες σε όλη τη χώρα".

    [07] ΔΕΚΟ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι " η υπαγωγή της Ολυμπιακής στο νόμο για τις ΔΕΚΟ, ώστε να προχωρήσει η εξυγίανσή της, αναμένεται να αποφασιστεί μεταξύ άλλων κατά τη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής στην οποία έχουν κληθεί να παρευρεθούν και οι διοικητές των τεσσάρων ΔΕΚΟ που παρουσιάζουν τα υψηλότερα ελλείμματα (ΟΣΕ, ΟΑΣΑ, ΕΑΣ και ΕΑΒ)".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "η κυβέρνηση επεκτείνει την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει στον δημόσιο τομέα με αυξήσεις μισθών μόλις 3% στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (ΔΕΚΟ) και στην παραπαίουσα Ολυμπιακή. Σήμερα συνεδριάζει η Διυπουργική Επιτροπή στην οποία έχουν προσκληθεί τα συνδικάτα των ελλειμματικών επιχειρήσεων του Δημοσίου (ΟΣΕ, αστικές συγκοινωνίες, αμυντική βιομηχανία)".

    [08] ΓΣΕΕ

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "με τα χειροκροτήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επισφραγίστηκε η επαίσχυντη συμφωνία για τη διετή συλλογική σύμβαση που κατέληξαν οι "κοινωνικοί εταίροι". Να κρύψει το πραγματικό περιεχόμενο της αντεργατικής σύμβασης και μάλιστα με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα του ΣΕΒ επιχείρησε χτες η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας".

    H METRO εκτιμά ότι "τους ασκούς του Αιόλου στις σχέσεις μεταξύ των συνδικαλιστών "άνοιξε" η συμφωνία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας".

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται ότι " ικανοποιημένη δηλώνει η κυβέρνηση από τη συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων για τις αυξήσεις. Επεισοδιακή ήταν , ωστόσο , η χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "το "πράσινο φως" με "κόκκινες" κόντρες από τους συνδικαλιστές της Αριστεράς έδωσε η διοίκηση της ΓΣΕΕ στη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίασή τους για την επικύρωση της νέας Εθνικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία αναμένεται να υπογραφεί την επόμενη Τετάρτη".

    [09] Επιστήμη

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "την ώρα που επιστήμονες ανακοινώνουν τη δημιουργία των πρώτων τεχνητών οργάνων από βλαστοκύτταρα, η Ιερά Σύνοδος εξετάζει την αγιοποίηση του μοναχού Βησσαρίωνα, θεωρεί τη μουμιοποίηση του σκηνώματός του "σημείο του ουρανού" και επιτρέπει τη συνέχιση του "λαϊκού προσκυνήματος " στη Μονή Αγάθωνος".

    [10] Αγρότες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "δωρεάν διακοπές αλλά και επταήμερες εκδρομές για ένα σύνολο περίπου 180.000 δικαιούχων, αγροτών, εργαζομένων και συνταξιούχων, προβλέπουν δύο προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που υλοποιούν ο ΟΓΑ (Αγροτική Εστία) και η Εργατική Εστία με σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "δωρεάν διακοπές θα κάνουν φέτος 142.000 αγρότες μέσα από τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "από τον ΟΓΑ έχουν ήδη αποσταλεί επιστολές σε δικαιούχους για να υποβάλουν αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού, το οποίο προβλέπει οκταήμερες διακοπές για 100.000 δικαιούχους, τετραήμερες εκδρομές για 40.000 και 2.000 νέους για την Κύπρο".

    [11] Ντόρα Μπακογιάννη

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "δεν μάσησε τα λόγια της χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη και εμμέσως πλην σαφώς "άδειασε" τον πατέρα της στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, που έλεγε ότι όταν ήταν πρωθυπουργός "ποιός θα θυμάται το όνομα Μακεδονία " σε δέκα χρόνια. Είπε, συγκεκριμένα η Υπουργός Εξωτερικών ότι τηρεί απαράλλακτα την γραμμή που χάραξε ο πρωθυπουργός και να ξεχάσουν τα Σκόπια ότι θα πορευθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το Συνταγματικό τους όνομα γιατί καμμία Ελληνική Κυβέρνηση και κανένα Κοινοβούλιο Ελληνικό δεν θα το ψηφίσει".

    [12] Ευρώπη

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "η πραγματική αιτία της μεγάλης αναταραχής στην Γαλλία δεν είναι ο επίμαχος νόμος για το Συμβόλαιο Πρώτης Απασχολήσεως. Αυτός απετέλεσε μόνο την αφορμή. Ήταν ένα ξέσπασμα που υποδηλώνει την γενικώτερη κοινωνική αστάθεια που πλήττει σήμερα όχι μόνο την Γαλλία αλλά και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 5 April 2006 - 16:54:22 UTC