Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-04-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/4/2006
  • [02] ΣΕΒ-ΓΣΕΕ
  • [03] Εθνική Τράπεζα
  • [04] Συνεργασία
  • [05] Πιστοποιητικά
  • [06] Κτηματολόγιο
  • [07] Ντόρα Μπακογιάννη
  • [08] Ευρωκοινοβούλιο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/4/2006

    Η συμφωνία μεταξύ ΓΣΕΕ και ΣΕΒ για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, η εξαγορά του 49% των μετοχών της τουρκικής "Finansbank" από την Εθνική Τράπεζα και οι προσλήψεις 1.890 ατόμων σε δημόσιο και ΕΛ.ΑΣ. είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Όλοι οι νέοι μισθοί για τη διετία 2006-2007. Σε τρεις δόσεις οι αυξήσεις.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Η Eurobank αρπάζει εκατομμύρια ευρώ από τα πανωτόκια, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος της επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οι νέοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Συμφώνησαν ΣΕΒ και ΓΣΕΕ για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

    Η ΑΥΓΗ: Χειρότερη η σύμβαση με προσυμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Συμφώνησαν χθες οι εργοδότες και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ιστορική συμφωνία ΓΣΕΕ - ΣΕΒ για αυξήσεις 11,3% μέσα στην διετία. Οι υψηλότερες αυξήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιουργούν κλίμα συναίνεσης ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζόμενους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αυξήσεις 2,9% + 2,9% + 5,1% ως το τέλος του προσεχούς έτους. Αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου η πρώτη δόση. Για "έντιμο συμβιβασμό" μιλάει η ΓΣΕΕ μετά τη συμφωνία με τον ΣΕΒ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα κριτήρια για προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ σε δήμους και Νομαρχίες.

    ΕΘΝΟΣ: Οι μισθοί της διετίας. Συμφωνία ΓΣΕΕ - ΣΕΒ για τις αυξήσεις του 2006 και του 2007.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αγόρασε το 46% μεσαίας Τράπεζας και μπήκε δυναμικά στα οικονομικά της γείτονος γιατί... Η Εθνική βρήκε φαϊ - νανς στην Τουρκία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σολομώντεια λύση για την Εθνική Σύμβαση Εργασίας. Για έντιμο συμβιβασμό κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι ΓΣΕΕ - ΣΕΒ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: Πρόγραμμα για 1.993 νέες προσλήψεις τον Απρίλιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εθνικά α λα Τούρκα. Εξαγορά-μαμούθ τουρκικής τράπεζας, με σκεπτικισμό.

    ΕΣΤΙΑ: Κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη. Στο Ευρωκοινοβούλιο τα θέματα της οικονομίας.

    ESPRESSO: Η Τατιάνα Στεφανίδου αποκαλύπτει: "Απείλησαν τη ζωή μου!". "Θα κάνω τα πάντα για να προστατεύσω την οικογένειά μου".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Λήξη πολέμου ΣΕΒ - ΓΣΕΕ. Κατέληξαν χθες σε λύση για αύξηση 10,9% στη διετία 2006-2007.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Τα βρήκαν ΓΣΕΕ - εργοδότες. Μεσοσταθμικές αυξήσεις 3,8% το 2006 και 3,4% το 2007.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αυξήσεις 11,3% αλλά... με τρικ στις δόσεις. Φοβήθηκε την κατακραυγή ο ΣΕΒ.

    Η ΝΙΚΗ: Οργή για τις τράπεζες. Μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια αποτυπώνει έρευνα της VPRC.

    PRESS time: Χτύπησε στην Ελλάδα η "νόσος των κινητών". 14 κρούσματα στο "μικροσκόπιο" σε "Ευαγγελισμό" και "Μεταξά".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αντεργατική συμφωνία με "αυξήσεις" ντροπής! Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ πρωτεργάτης στη συμπαιγνία κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τους βιομήχανους.

    TRAFFIC NEWS: Τι κρύβει το ραντεβού Αλιάγα με Μαντόνα. Guest Star σε σόου που θα παρουσιάσει; Διακοπές τετ α τετ το καλοκαίρι στο Ιόνιο.

    Η ΧΩΡΑ: Τελική λύση για τα εκτός σχεδίου. Ρύθμιση εξπρές με το Κτηματολόγιο.

    City Press: Διετής λιτότητα με αναπτυξιακή προοπτική. Ιδιαίτερα αυστηρή για τους εργαζόμενους η συμφωνία ΓΣΕΕ και εργοδοτικών οργανώσεων.

    Μetro: Αναγκαίος συμβιβασμός. Τα χέρια έδωσαν ΓΣΕΕ και ΣΕΒ για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 10.500 στρέμματα στο σχέδιο πόλης. Θεσσαλονίκη: "πράσινο φως" για να χτιστούν 1.800 οικόπεδα!

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Καταναλωτές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης... Σημαντικές αυξήσεις αναμένονται στα είδη του πασχαλινού τραπεζιού την ώρα που οι μισθοί παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συμβιβασμός εμπαιγμού για τους εργαζομένους. "Τα βρήκαν" για τη σύμβαση.

    [02] ΣΕΒ-ΓΣΕΕ

    Η METRO υποστηρίζει ότι "με αίσθημα ευθύνης για την αναγκαιότητα διατήρησης της εργασιακής ειρήνης, εργοδότες και εργαζόμενοι κατέληξαν χθες σε συμφωνία για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα".

    Η City Press αναφέρει ότι "η μεσοσταθμική μισθολογική αύξηση είναι 3,8% για το 2006 και 3,4% για το 2007. Για "έντιμο" συμβιβασμό κάνουν λόγο οι δύο πλευρές. Η συμφωνία βελτιώνει την προοπτική της οικονομίας. Εξασφαλίζεται διετής εργασιακή ειρήνη και περιορίζονται οι διεκδικήσεις στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ. Η ΓΣΕΕ περιόρισε τα αιτήματά της για να διευκολύνει την αύξηση της απασχόλησης και εξαιτίας της περιορισμένης επιρροής της στον καθαρά ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από τη διαπραγμάτευση καταγγέλλοντας συμπαιγνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ".

    Το ΒΗΜΑ γράφει ότι "διετή σύμβαση με σωρευτική αύξηση 11,3% (αθροιστική 10,9%) μετά την ολοκλήρωσή της τον Μάιο του 2007 υπέγραψαν χθες οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων ύστερα από τις "δυσκολότερες διαπραγματεύσεις" των τελευταίων ετών".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "στην επαίσχυντη συμφωνία για "αυξήσεις" 0,77 ευρώ στο κατώτερο μεροκάματο και 17 ευρώ στον κατώτερο μισθό μεικτά, κατέληξαν χτες βιομήχανοι και ΓΣΕΕ, υπογράφοντας διετή Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "σε διετή συμφωνία κατέληξαν χθες οι εργοδοτικές οργανώσεις και κατά πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) η ΓΣΕΕ".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "έδωσαν τελικά τα χέρια συνδικάτα και εργοδότες, υπογράφοντας την νέα γενική συλλογική σύμβαση εργασίας, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "το δρόμο του έντιμου και ιστορικού συμβιβασμού προκειμένου να επικρατήσει εργασιακή ειρήνη και να μην επέλθει ρήξη φαίνεται ότι επέλεξαν οι κοινωνικοί εταίροι, προκειμένου να φτάσουν σε συμφωνία και να υπογράψουν τη νέα γενική συλλογική σύμβαση εργασίας".

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "σε έναν "έντιμο συμβιβασμό" κατέληξαν χθες οι εργοδοτικές οργανώσεις και η ΓΣΕΕ, που συμφώνησαν για διετή συλλογική σύμβαση εργασίας. Με βάση τη συμφωνία -που ήταν το αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων- θα δοθεί μεσοσταθμική αύξηση 3,9% φέτος και 3,4% τον επόμενο χρόνο".

    Τα ΝΕΑ υπογραμμίζουν ότι "συνολική αύξηση 11,3% σε 16 μήνες αλλά με... τρικ στις δόσεις θα πάρουν όσοι αμείβονται με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η χθεσινή συμφωνία ΓΣΕΕ-εργοδοτών αποτελεί χαστούκι στη φετινή αύξηση του 3% που επέβαλε η κυβέρνηση σε Δημόσιο-ΔΕΚΟ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "ιστορική συμφωνία για διετή εργασιακή ειρήνη με συμβιβασμούς και αμοιβαίες υποχωρήσεις πέτυχαν χθες η ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, καταλήγοντας στις αυξήσεις για τους μισθούς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα δοθούν στη διετία 2006 και 2007".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "με συμφωνία διατήρησης των ισορροπιών και κατ' επέκταση της εργασιακής ειρήνης, ολοκληρώθηκαν οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) για τη νέα Εθνική Σύμβαση Εργασίας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "οι υπογραφές έπεσαν, τα χέρια δόθηκαν και το πολυήμερο σίριαλ των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΣΕΒ και ΓΣΕΕ κατέληξε σε ιστορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για αυξήσεις 11,3% για τα επόμενα δύο χρόνια, ποσοστό που αποτελεί σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις που έχουν γίνει στην Ευρώπη των "15".

    [03] Εθνική Τράπεζα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι " συμφώνησαν χθες ΓΣΕΕ και ΣΕΒ για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Συνεχίζοντας την παράδοση διετούς εργασιακής ειρήνης, κατέληξαν στη χορήγηση αυξήσεων στα κατώτατα ημερομίσθια και στους μισθούς που έχουν διαμορφωθεί στις 31.12.2005 ως εξής: αθροιστικά η αύξηση στη διετία θα είναι 10,9% , ενώ οι μέσες πραγματικές αυξήσεις για μεν το 2006 ανέρχονται στο 3,9% για δε το 2007 φτάνουν το 3,4%".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "τη μεγαλύτερη επένδυση της χώρας εκτός συνόρων πραγματοποίησε η Εθνική Τράπεζα. Εξαγόρασε το 50,1% της τουρκικής Finansbank έναντι 2,5 δισ. ευρώ. Στόχος είναι η δημιουργία ενός "ηγετικού τραπεζικού ομίλου στη ΝΑ Ευρώπη". Τη συμφωνία, μετά από τελικές διαπραγματεύσεις τεσσάρων και πλέον ωρών, υπέγραψαν χθες στην Αθήνα από την Εθνική ο πρόεδρός της Τ .Αράπογλου και ο ιδιοκτήτης της τουρκικής τράπεζας Χ. Οζγεγίν".

    H ESPRESSO προσθέτει ότι "στην τουρκική αγορά "εισβάλλει" η Εθνική Τράπεζα με την εξαγορά της Finansbank, η οποία ανακοινώθηκε χθες. Πρόκειται για μεσαίου μεγέθους τράπεζα με 5,2% μερίδιο αγοράς στο σύνολο των δανείων και 208 καταστήματα. Η Εθνική θα δαπανήσει 2,3 δισ. ευρώ για την απόκτηση του 46% των κοινών μετοχών της και του συνόλου των προνομιούχων από τον Τούρκο μεγαλοεπιχειρηματία Χουσνού Οζεγκίν".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε χθες την εξαγορά του 46% των κοινών μετοχών και του 100% των προνομιούχων μετοχών της τουρκικής τράπεζας Finansbank από την Fiba Holbing και τις συνδεδεμένες εταιρίες της έναντι συνολικού τιμήματος 2,774 εκατ. δολαρίων , εκ των οποίων τα 451 εκατ. δολάρια αφορούν τις προνομιούχες (ιδρυτικές ) μετοχές και τα 2,323 δισ. δολάρια αφορούν τις κοινές μετοχές".

    [04] Συνεργασία

    H TRAFFIC NEWS σημειώνει ότι "η πρώτη συνεργασία ΚΚΕ - ΝΔ είχε ήδη κλείσει και θα είναι στην Καρδίτσα, όπου το κυβερνών κόμμα θα στηρίξει τον εκλεκτό του Περισσού Χρήστο Τέγο. Όπως αντιλαμβάνεστε έχει κλείσει και το θέμα της νομαρχίας! Ήταν φυσικό αφού ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσαν συνεργασία στο πρόσωπο του Δημήτρη Αρχοντή".

    [05] Πιστοποιητικά

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "έως τα τέλη του 2007 θα ισχύουν τα πιστοποιητικά γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή που έχουν εκδοθεί πριν από τις 28 Φεβρουαρίου του 2006, ενώ οι φορείς πιστοποιούν από εδώ και στο εξής τη γνώση Η/Υ θα δίνουν πιστοποιητικά με τριετή ισχύ".

    [06] Κτηματολόγιο

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "έως το τέλος της εβδομάδας το νέο νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο και τη ρύθμιση των εκτός σχεδίου ακινήτων".

    [07] Ντόρα Μπακογιάννη

    H PRESS time αναφέρει : "Γερακίνα" κατά τον τουρκικό Τύπο η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά απτόητη από την προσπάθεια αντιπερισπασμού της Άγκυρας, αρχίζει σήμερα σημαντικές επαφές στη Λευκωσία εν όψει εξελίξεων στο Κυπριακό".

    [08] Ευρωκοινοβούλιο

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "σημαντικές εξελίξεις για τα ευρωπαϊκά θέματα αναμένεται να δρομολογηθούν αυτήν την εβδομάδα. Μετά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την σκυτάλη παίρνει τώρα το Ευρωκοινοβούλιο. Από την έκβαση των συνεδριάσεων θα κριθούν πολλά για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας, πού ως γνωστόν διέρχεται σοβαρώτατη κρίση".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 4 April 2006 - 21:02:50 UTC