Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-02-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/2/2006
  • [02] Υποκλοπές
  • [03] ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [04] ΟΕΚ
  • [05] Στρατός Ξηράς
  • [06] ΚΚΕ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/2/2006

    Η υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών και η αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone είναι το θέμα που κυριαρχεί στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επίθεση του ΠΑΣΟΚ κατά της Δικαιοσύνης για τις υποκλοπές. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται στη Χαρ. Τρικούπη.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Θέλουν να ξαναδιαλύσουν τη δικαιοσύνη. Πρωτοφανής επίθεση από Πάγκαλο - Βενιζέλο στον Παπαγγελόπουλο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κοριοί σε βουλευτές της ΝΔ για τα εξοπλιστικά. Παρακολουθούσαν τους συγγραφείς των πορισμάτων για TOR και TPQ.

    Η ΑΥΓΗ: Οδηγούν την έρευνα σε... αυτοκτονία! Δύσπιστη η κοινή γνώμη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τραπεζίτες και κορυφαίοι επιχειρηματίες ανάμεσα στα θύματα της συμμορίας των "κοριών". Γνωρίζει ο Κορωνιάς αυτούς που έστησαν το δίκτυο και όσους έκαναν χρήση των απόρρητων πληροφοριών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ζητούνται παραιτήσεις των εμπλεκομένων υπουργών. Αποκαλύπτονται τώρα οι πολιτικές διαστάσεις του Μαβίλη-γκέιτ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τι αλλάζει σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Ποιες προτάσεις έχει στο γραφείο της η Μαριέττα.

    ΕΘΝΟΣ: Ζητούνται τα κεφάλια 4 υπουργών. ΠΑΣΟΚ: Να παραιτηθούν Παπαληγούρας, Βουλγαράκης, Σπηλιωτόπουλος, Λιάπης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Την παραίτηση των αρμοδίων Υπουργών ζήτησε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γιατί είναι... Κυβέρνηση-VODAFONΕ σε πτήση με "κενά αέρος".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φθηνή στέγη για χιλιάδες δικαιούχους του ΟΕΚ. Οι αποφάσεις του υπουργού Απασχόλησης Παν. Παναγιωτόπουλου αφορούν 100.000 άτομα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παρεμβολή του ΠΑΣΟΚ στη Δικαιοσύνη. Μέχρι αλλαγή εισαγγελέα για το vodafon gate ζήτησε ο Πάγκαλος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αυτοκτόνησαν και την αυτοκτονία. Ήξεις αφήξεις μεταξύ κυβέρνησης, εισαγγελέων και Κορωνιά.

    ΕΣΤΙΑ: Μυστήριο η καθυστέρησις. Το κρίσιμο ερώτημα για το θέμα των υποκλοπών.

    ESPRESSO: Οι κοριοί τρομοκρατούν Γιάννα - Θόδωρο. Αιφνιδιαστική επίσκεψη Αγγελόπουλου στον εισαγγελέα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δικαστικός πυρετός μετά 11 μήνες. Η έρευνα μόλις τώρα εστιάζεται στην αυτοκτονία του στελέχους της Vodafon. Το ΠΑΣΟΚ ζητεί παραιτήσεις υπουργών. Σκέψεις για ανάθεση σε εφέτη - ανακριτή.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Οι "παρενέργειες" των υποκλοπών. Θ. Ρουσόπουλος: "Ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ είναι ασυνήθιστοι από τις διαδικασίες διαφάνειας".

    ΤΑ ΝΕΑ: Στα αζήτητα για 11 μήνες η αυτοκτονία. Κόντρα εισαγγελέων για τις ευθύνες.

    Η ΝΙΚΗ: Έπεσαν στο λάκκο. Εκτεθειμένη η κυβέρνηση στο θέμα των υποκλοπών.

    PRESS TIME: Αποκαλύπτουμε το στρατηγείο των ξένων πρακτόρων στο "τρίγωνο των υποκλοπών". 200 μέτρα από την αμερικανική πρεσβεία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να δυναμώσει το κίνημα κατά του "μνημονίου". Κανένας εφησυχασμός!

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: 3.000 προσλήψεις στον Στρατό Ξηράς. Αδήριτη η ανάγκη για την πλήρωση των κενών του στρατεύματος σε "έμψυχο υλικό" μέσα στο 2006.

    TRAFFIC NEWS: Τι κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της Vodafon. Ποιοι έμπαιναν στην καρδιά του συστήματος της εταιρείας.

    Η ΧΩΡΑ: 3 πρόσωπα στην τελευταία σύσκεψη. Αποκλειστικό ρεπορτάζ για όσα γνωρίζουν οι Αρχές Ασφαλείας.

    City Press: Πολιτική ρήξη για τις υποκλοπές. Γ. Παπανδρέου: Να παραιτηθούν οι συναρμόδιοι υπουργοί Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Εθνικής Άμυνας.

    METRO: Ανεξέλεγκτη σύγκρουση. Παραιτήσεις υπουργών για τις υποκλοπές ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κράτος οπερέτα. Λευκό μπλακ άουτ (ξανά) σε Τέμπη -Εγνατία οδό.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Ελληνίδα της Βιέννης κρίνει την Αυστριακή Προεδρία.

    [02] Υποκλοπές

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι " πλήρως εκτεθειμένη η κυβέρνηση από τους χειρισμούς στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, βρίσκεται υπόλογη απέναντι στην ελληνική κοινωνία, η οποία αμφισβητεί ευθέως όχι μόνο την ορθότητα των χειρισμών, αλλά και την ειλικρίνεια των κυβερνητικών ανακοινώσεων".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "το μεγαλύτερο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο για την υπόθεση των υποκλοπών είναι γιατί δημοσιοποιήθηκε κατόπιν εορτής".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "κενά αέρος" έχουν σ' αυτή την μοιραία πτήση, του σκανδάλου των υποκλοπών κυβέρνηση και VODAFONE τα οποία προκάλεσαν την μήνι του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως ο οποίος ζήτησε την παραίτηση των αρμοδίων Υπουργών".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "οι κάμερες της Vodafone μαζί με το σύστημα των μαγνητικών πυλών έχουν καταγράψει ότι στις 8 Μαρτίου 2005 στο γραφείο του κ. Κορωνιά παραβρέθηκαν μόνον 3 άνθρωποι: ο ίδιος ο κ. Κορωνιάς, ο διευθυντής του τμήματος τεχνολογίας Νίκος Μαστοράκης και η επικεφαλής του νομικού τμήματος Δήμητρα Κατσαφάδου".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "κορυφαίοι επιχειρηματίες παράγοντες της χώρας και τραπεζίτες περιλαμβάνονται ανάμεσα στα θύματα της συμμορίας των κοριών την οποία φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά ο διευθύνων σύμβουλος της VODAFONE Γ. Κορωνιάς αφού θεωρείται πλέον δεδομένο ότι στελέχη της εταιρίας του, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο μεγάλο κόλπο".

    H METRO ισχυρίζεται ότι "σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση πυροδοτεί η υπόθεση των υποκλοπών, που παίρνει πλέον καθαρά πολιτικές διαστάσεις".

    H CITY PRESS γράφει: "Γ. Παπανδρέου: Να παραιτηθούν οι συναρμόδιοι υπουργοί Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Εθνικής Άμυνας. Θ. Πάγκαλος, Ε. Βενιζέλος: Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, ο αρμόδιος για τη δικαστική έρευνα κ. Παπαγγελόπουλος δεν απέδωσε. Η Vodafone διαψεύδει τη σύσκεψη στελεχών της εταιρείας που προηγήθηκε του θανάτου του Τσαλικίδη. Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Κορωνιά για την "αυτοκτονία" του στελέχους".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι " τα "κεφάλια " τεσσάρων υπουργών ζητεί το ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο των υποκλοπών και επιρρίπτει ευθύνες προσωπικά στον Πρωθυπουργό".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "ύστερα από ένα 11μηνο ολιγωρίας, οι έρευνες των δικαστικών αρχών στρέφονται πλέον με ιδιαίτερη ένταση στην αυτοκτονία του προϊσταμένου ανάπτυξης δικτύων της εταιρείας Vodafone Κώστα Τσαλικίδη στις 9 Μαρτίου 2005, ενώ την ίδια ώρα μελετάται η ανάθεση της διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών σε εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας του θέματος".

    Κατά την ΑΥΓΗ "μετά την ελλειπή ενημέρωση, η σύγχυση γύρω από την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Κάθε ουσιαστική έρευνα σταματά, αφού η κυβέρνηση στέλνει την υπόθεση στον ανακριτή και "παγώνει" τη διερεύνηση των πολιτικών παραμέτρων".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι "σοβαρές πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση των υποκλοπών με το ΠΑΣΟΚ να ζητά την παραίτηση των συναρμόδιων υπουργών και τον Γιώργο Παπανδρέου να καταλογίζει στην κυβέρνηση ερασιτεχνισμό και αλαζονεία στους χειρισμούς της, επιρρίπτοντας ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργό".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "επίθεση από το ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες του κ. Παπανδρέου, δέχθηκε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς του στην υπόθεση των υποκλοπών. Και όμως! Ο κ. Παπανδρέου κάλυψε τα στελέχη του όταν προ ολίγων εβδομάδων, υποκριτικά, σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ...εξανέστη για το θέμα του κ. Μαρκογιαννάκη".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "με ανοίκειες επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης και με τη διατύπωση αιτημάτων για παραιτήσεις υπουργών με...δόσεις αντιμετώπισε χθες η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ την υπόθεση των υποκλοπών, καθιστώντας ταυτόχρονα εμφανή την πρόθεσή της να πυροδοτήσει συνθήκες πολιτικής έντασης εν ονόματι της εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων".

    H PRESS time αναφέρει: "κατασκοπία hi-teck στην καρδιά της Αθήνας . Στο τρίγωνο των παρακολουθήσεων. Λίγα μέτρα πιο πέρα από την κεντρική λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Στην οδό Λαμψάκου. Περίπου διακόσια μέτρα από την κεντρική πύλη της αμερικανικής πρεσβείας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "πρόκληση προς το θεσμό της Δικαιοσύνης αποτελεί η χθεσινή παρέμβαση των κκ Πάγκαλου, Βενιζέλου -με την κάλυψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- για τους δικαστικούς χειρισμούς του σκάνδαλου των τηλεφωνικών υποκλοπών".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "σκιές ευθύνης στον Δ. Παπαγγελόπουλο γιατί δεν συσχέτισε με τους κοριούς την αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone, ερεύνησε χωρίς να ζητήσει τη βοήθεια τεχνικών συμβούλων, συζήτησε υποθετικά σενάρια με την Αρχή Απορρήτου χωρίς να την ενημερώσει, ολοκλήρωσε σε ...έντεκα μήνες την "κατεπείγουσα" προκαταρκτική εξέταση".

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "εισαγγελικές κόντρες προκαλεί η διαπίστωση ότι επί 11 μήνες δεν έγινε έρευνα για την αυτοκτονία Τσαλικίδη -ούτε και ο παραμικρός συσχετισμός της με την πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "σε πολιτικο-δικαστική μεταβάλλεται η υπόθεση των υποκλοπών. Αντικρουόμενες θέσεις του εισαγγελέα του ΑΠΔ Λινού και του Δ. Παπαγγελόπουλου για το πότε και ποιος ενημέρωσε ποιον για την αυτοκτονία Τσαλικίδη".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "επίθεση κατά της Δικαιοσύνης εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ που ταυτόχρονα διά του προέδρου του έθεσε θέμα παραίτησης τεσσάρων υπουργών, σε μια προσπάθεια να καπηλευθεί για μικροκομματικούς λόγους την υπόθεση των υποκλοπών".

    Η Traffic News τονίζει ότι "οι κάμερες της Vodafon μαζί με το σύστημα των μαγνητικών πυλών έχουν πλήρως καταγράψει ποιοι μπήκαν στις 8 Μαρτίου του 2005 στο γραφείο του κ. Κορωνιά και συσκέφθηκαν μαζί του".

    Σύμφωνα με την Espesso "μπρα ντε φερ" μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ξεκίνησε από χθες καθώς η υπόθεση των υποκλοπών αρχίζει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με απρόβλεπτες συνέπειες".

    [03] ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "εισηγήσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου των "αιώνιων" φοιτητών και την καθιέρωση συγκεκριμένου ορίου διάρκειας σπουδών, την κατάργηση των μετεγγραφών εσωτερικού, την αλλαγή στον τρόπο εξέλιξης των μελών ΔΕΠ και τον περιορισμό του ακαδημαϊκού ασύλου δέχεται το υπουργείο Παιδείας".

    [04] ΟΕΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "την... πόρτα για φθηνή κατοικία ανοίγουν σε τουλάχιστον 100.000 δικαιούχους, αποφάσεις του υπουργού Απασχόλησης, Πάνου Παναγιωτόπουλου και του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας".

    [05] Στρατός Ξηράς

    Η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ γράφει ότι "άμεση εκτιμάται ότι είναι η ανάγκη της πρόσληψης 3.000 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) στον Στρατό Ξηράς, καθώς τα κενά που υπάρχουν είναι μεγάλα".

    [06] ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να αντιταχτούν σε κάθε επιχείρηση σπίλωσης του σοσιαλισμού. Το σοσιαλισμό έχουν κάθε δικαίωμα να τον κρίνουν οι λαοί, όχι οι ιμπεριαλιστές που τον πολέμησαν με όλα τα μέσα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 7 February 2006 - 23:00:45 UTC