Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-02-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/2/2006
  • [02] Υποκλοπές
  • [03] Επικοινωνίες
  • [04] Διεθνείς Σχέσεις
  • [05] Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών
  • [06] Απόστολος Βαβύλης
  • [07] "Ιερός Πόλεμος"

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/2/2006

    Οι παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών είναι το θέμα που κυριαρχεί στα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Υπόνοιες ότι δολοφονήθηκε! Συνέντευξη του δικηγόρου της οικογένειας του Τσαλικίδη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ιδού η συνωμοσία των "κοριών". Αύριο ενημερώνει τη Βουλή ο Γ. Βουλγαράκης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εμπόριο απόρρητων πληροφοριών έκανε ο εγκέφαλος του δικτύου που έστησε τις υποκλοπές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αναγνώριση υπό όρους για τα πτυχία των ΚΕΣ. Αλλάζει το τοπίο στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.

    ΕΘΝΟΣ: Τι ήξερε το παιδί μας. Η οικογένεια Τσαλικίδη αμφισβητεί την αυτοκτονία και καταθέτει μήνυση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εάν συνεχίσει η Κυβέρνηση, στις επόμενες εκλογές θα καλεί τους πολίτες, αλλά θ' ακούει ότι.... Η κλήση προωθείται παρακαλώ περιμένετε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μηνύματα θανάτου για να κλείσουν στόματα. Απειλούν τον φίλο του Τσαλικίδη και τον καθηγητή Γιαννακουδάκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ντούμπλεξ έρευνα για το σκάνδαλο. Vodafone gate: Σύσταση Εξεταστικής αποφάσισε η κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το τρίγωνο που ξέρει πολλά. Απόκρυψη για τους δράστες της πρωτοφανούς υποκλοπής.

    ΕΣΤΙΑ: Το απόρρητο των επικοινωνιών. Οι υποκλοπές διευκολύνονται από το νομοθετικό πλαίσιο.

    ESPRESSO: Έτσι προστατεύουν τον Καραμανλή. Τα μυστικά συστήματα ασφαλείας του πρωθυπουργού.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σύσκεψη κλειδί με Τσαλικίδη - Κορωνιά. Μία ημέρα πριν από την αυτοκτονία.

    PRESS time: Σπάει τη σιωπή της η γυναίκα-κλειδί. Ο Τσαλικίδης μιλούσε μαζί της επί 2 ώρες πριν "αυτοκτονήσει".

    TRAFFIC NEWS: Τα μυστικά Νιάρχου - Κασιδόκωστα στο ημερολόγιο της Paris Hilton. Ποιοι και γιατί έκλεψαν την ατζέντα της.

    Η ΧΩΡΑ: SMS Μπους στο Μαξίμου. Οι υπερβολές και η καπηλεία βλάπτουν τις εξωτερικές σχέσεις με Ουάσιγκτον και Λονδίνο.

    City Press: Θεριεύει ο "ΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ".

    Μetro: Αλλαγή πλεύσης για το σκάνδαλο. Ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης ποινικών διώξεων κατά της Vodafone.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Περίθαλψη από την τσέπη μας. Με χρήματα των πολιτών και των ασφαλιστικών ταμείων.

    [02] Υποκλοπές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "μήνυμα-θανάτου έλαβε ο Σωκράτης Λόλιος, φίλος του αυτόχειρα Κώστα Τσαλικίδη, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του, στις οποίες μιλούσε για τον "κλειστό" χαρακτήρα του ανώτερου στελέχους της εταιρείας "Vodafon".

    Σύμφωνα με την Espresso αναφέρει ότι "πώς προστατεύεται λοιπόν σήμερα ο Κώστας Καραμανλής από οποιαδήποτε "ηλεκτρονική απειλή" και από την κάθε "Κερκόπορτα", μέσω της οποίας να μπορούν να περάσουν προς τα έξω απόρρητες πληροφορίες και εθνικά μυστικά".

    Η Press Time αναφέρει ότι "τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών προτίθεται να ζητήσει η κυβέρνηση αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "σε ένα κλειστό κύκλωμα Ελλήνων που λειτουργούσαν για λογαριασμό επιχειρηματικών συμφερόντων κατέληξαν οι έρευνες του κλιμακίου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που ανέλαβε την συγκλονιστική υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "η κατασκοπεία δεν είναι φαινόμενο της εποχής. Γεννήθηκε μαζί με τον άνθρωπο και εξελίχθηκε στις ημέρες μας, παίρνοντας ηλεκτρονικές πολυσύνθετες διαστάσεις. Οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων του Πρωθυπουργού, Υπουργών, ως και του Αρχηγού της Αστυνομίας, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και του Αρχηγού της ΕΥΠ, είναι μείζον πολιτικό και εθνικό γεγονός".

    Τα ΝΕΑ εκτιμούν ότι "κλειδί για την υπόθεση των υποκλοπών είναι η σύσκεψη στα γραφεία της Vodafon, την 8η Μαρτίου 2005, με τη συμμετοχή Κορωνιά, Τσαλικίδη και άλλων ηγετικών στελεχών της εταιρείας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "τέσσερις μέρες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών πυκνώνουν τα αναπάντητα ερωτήματα και κοινή είναι η πεποίθηση ότι οι βασικοί "παίκτες" δεν δίνουν απαντήσεις".

    Η METRO επισημαίνει ότι "σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση των υποκλοπών, ο τρόπος αποκάλυψης της οποίας έχει ήδη προκαλέσει εσωτερικούς κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "για την αποκάλυψη της αλήθειας στο σκάνδαλο των υποκλοπών η κυβέρνηση γνωστοποίησε χθες ότι θα προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής μόλις ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "πρωτοβουλία για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών αναλαμβάνει η κυβέρνηση".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "να διερευνηθεί αν ο Κώστας Τσαλικίδης πράγματι αυτοκτόνησε και εν συνεχεία να βρεθεί "ποιοι συμμετείχαν σ΄αυτήν την αυτοκτονία" ζητεί η οικογένεια του φερόμενου ως αυτόχειρα, στελέχους της Vodafone".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "δολοφονήθηκε, πιέσθηκε να αυτοκτονήσει ή αυτοκτόνησε με δική του απόφαση και για άγνωστους λόγους ο Κώστας Τσαλικίδης; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί την οικογένεια του 39χρονου στελέχους της Vodafone που βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο διαμέρισμά του το πρωί της 9ης Μαρτίου, δύο μέρες μετά τον εντοπισμό του λογισμικού - κοριού και μία μέρα πριν από την επίσημη ενημέρωση του πρωθυπουργού για την υπόθεση των υποκλοπών".

    [03] Επικοινωνίες

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "φοβούμεθα ότι η αιτία που γίνονται τηλεφωνικές υποκλοπές στην χώρα μας είναι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Ενώ κατοχυρώνεται πλήρως το απόρρητο των επικοινωνιών, προβλέπονται εξαιρέσεις για ειδικές περιπτώσεις. Και στην Ελλάδα, η παραβίασης των νόμων συνήθως αρχίζει από τις εξαιρέσεις. Οι νόμοι δεν τηρούνται , ακριβώς επειδή προβλέπονται εξαιρέσεις. Ενώ αν δεν υπήρχαν αυτές, η παραβίασις των νόμων θα ήταν πολύ πιο δύσκολη".

    [04] Διεθνείς Σχέσεις

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "οι υπερβολές και η καπηλεία δεν συγχωρούνται σε θέματα που συνδέονται με τα εθνικά συμφέροντα και με τις τυχόν επιπτώσεις στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Και μάλιστα σε μία περίοδο κρίσιμη, με πολλά αγκάθια στα εθνικά θέματα".

    [05] Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών

    "Το φάκελο "Σπουδές μετά το Λύκειο - Αγορά εργασίας" ανοίγει από σήμερα η ΒΡΑΔΥΝΗ, "αρχής γενομένης από τις προϋποθέσεις για την αναγνώριση των πτυχίων των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, σύμφωνα με το άρθρο 50 της κοινοτικής νομοθεσίας".

    [06] Απόστολος Βαβύλης

    H TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "σύμφωνα με το συνήγορο του Απόστολου Βαβύλη Γιάννη Βλάχο, ο ίδιος ο Βαβύλης, με 4σέλιδη επιστολή του ζητούσε να μεταφερθεί από την Ιταλία στην Ελλάδα για να εκτίσει στις φυλακές Κορυδαλλού το υπόλοιπο της ποινής του".

    [07] "Ιερός Πόλεμος"

    H CITY PRESS γράφει: "Δαμασκός: Διαδηλωτές έκαψαν τις πρεσβείες της Δανίας και της Νορβηγίας, διαμαρτυρόμενοι για "ασεβή σκίτσα" κατά του προφήτη Μωάμεθ. Βηρυτός: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους. Πυρπόλησαν το προξενείο της Δανίας. Τεχεράνη: Το Ιράν συνεχίζει το πρόγραμμα παραγωγής εμπλουτισμένου ουρανίου, παρά την παραπομπή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μόσχα: Η κυβέρνηση Πούτιν περιμένει έξαρση της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Τσετσενία και ζητά ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 6 February 2006 - 22:25:25 UTC