Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-01-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ18/1/2006
  • [02] Αναθεώρηση Συντάγματος
  • [03] Ιάκωβος Γιοσάκης
  • [04] Αστυνόμευση
  • [05] "Τειρεσίας"
  • [06] Πτωχεύσεις
  • [07] Φορολογία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ18/1/2006

    Η ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος κυριαρχεί στα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: 6 τομές στο Σύνταγμα. Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό ο Κ. Καραμανλής.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Στον αέρα το κέρδος και ο τζίρος των μικρομεσαίων. Το 47% του τζίρου και το 85% των κερδών καταλήγουν στους τοκογλύφους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ανατροπές με νέο Σύνταγμα. Ο Κώστας Καραμανλής εκσυγχρονίζει την Ελλάδα.

    Η ΑΥΓΗ: Συνταγματική αντι-μεταρρύθμιση. Συρρικνώνουν το Σύνταγμα Καραμανλή του '75.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τέρμα η μονιμότητα στο Δημόσιο για όλους τους νεοδιοριζόμενους. Για να δουλέψουν επιτέλους οι κηφήνες του ξεχαρβαλωμένου Δημοσίου που ταλαιπωρούν τον κόσμο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αναθεώρηση-φούσκα με 17 προτάσεις Καραμανλή. Αντιδράσεις στην ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 25 τομές στο Σύνταγμα. Ο Καραμανλής άνοιξε το δρόμο για τη σύγχρονη Ελλάδα.

    ΕΘΝΟΣ: Ρουκέτα για τη μονιμότητα δημοσίων υπαλλήλων. Καραμανλής: Σπέρνει θύελλες με πρόταση-παγίδα για το Σύνταγμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αναθεώρηση με μετωπική στη διαπλοκή. Αποφασισμένος ο Κώστας Καραμανλής να προχωρήσει σε βαθιές τομές στο Σύνταγμα με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Προχωρά σε ρήξεις ο Καραμανλής με τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Τόλμησε τομές και μεταρρυθμίσεις αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η κοινωνία δείχνει το δρόμο. Κ. Καραμανλής: Τολμηρές προτάσεις για αναθεώρηση του Συντάγματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σύνταγμα χωρίς ομόνοια. 15 προτάσεις για αναθεώρηση και σφοδρά πυρά από αντιπολίτευση.

    ΕΣΤΙΑ: Υπαναχώρησις για την φορολογία. Σταδιακά μέχρι το 2009 η μείωσις των συντελεστών.

    ESPRESSO: Ο εγκέφαλος των ληστών σε δράση! Φωτογραφίες-ντοκουμέντο με τις κινήσεις του μέσα στην τράπεζα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αναθεωρείται η μονιμότητα στο Δημόσιο. Με την αλλαγή στο Σύνταγμα δημιουργούνται δύο κατηγορίες υπαλλήλων. Πρόταση Καραμανλή για το καθεστώς των προσλήψεων από το 2009.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Παράθυρο" για άρση της μονιμότητας. Πρόταση-βόμβα Καραμανλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

    ΤΑ ΝΕΑ: Δούρειος Ίππος για γαλάζιο κράτος. Με πρόσχημα την άρση της μονιμότητας.

    Η ΝΙΚΗ: Συντηρητικές επιλογές. Άνοιξε πόρτα για άρση της μονιμότητας ο Καραμανλής.

    PRESS TIME: Νέες απειλές Γιοσάκη από το κελί του.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΚΚΕ: Αντιδραστική και η νέα αναθεώρηση του Συντάγματος.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Έρευνα ICAP: "Καταιγίδα" λουκέτων λόγω Τειρεσία!

    TRAFFIC NEWS: Ροζ φυλακή για μοντέλο στο Αιγαίο. Κρατούσαν 30χρονο σε κότερο για να ικανοποιεί τις ορέξεις τους.

    Η ΧΩΡΑ: Τελειώνει η μονιμότητα στο Δημόσιο. Έξι βασικές τομές στο Σύνταγμα.

    City Press: Μεγάλες ελλείψεις στην αστυνόμευση. Η αιματηρή ληστεία ανέδειξε τη χρησιμότητα των ειδικών φρουρών και την έλλειψη επαγγελματικής κατοχύρωσής τους.

    METRO: Αλλαγές σε όλα. Οι προτάσεις Καραμανλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Βουλιάζει η αγορά. 350% αυξήθηκαν οι πτωχεύσεις στα εμπορικά το 2005.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Χάνουν τα σπίτια τους στο Κορδελιό. Ακυρώνεται η ανέγερση 6 οικοδομών στη Δ. Θεσσαλονίκη ύστερα από δικαστική απόφαση που δικαιώνει τα ΕΛΠΕ, τα οποία ζητούσαν την απομάκρυνσή τους για λόγους ασφαλείας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων ζητούν: "Να παρέμβει εισαγγελέας".

    [02] Αναθεώρηση Συντάγματος

    ΤΟ ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ για το τίποτα, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των προτάσεων του πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του Συντάγματος".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι " την αξιοποίηση της εν εξελίξει διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος ως μοχλού για την ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης στην οικονομία και τη δημόσια διοίκηση επιχειρεί ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "το Σύνταγμα χρειάζεται ριζική αναθεώρηση, μα στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που επιδιώκουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να κατοχυρώνει τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας και όχι τη μεγαλύτερη κυριαρχία του κεφαλαίου". Αυτά υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τη χτεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού και καλεί το λαό να απορρίψει την προτεινόμενη από την κυβέρνηση αναθεώρηση του Συντάγματος, γιατί κινείται σε αντιδραστική κατεύθυνση, να καταδικάσει τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "τις κατακτήσεις των πολιτών με το κράτος δικαίου και το κράτος πρόνοιας, όπως κατοχυρώθηκαν το 1975 στο Σύνταγμα, ροκανίζει ή και ανατρέπει με τις χθεσινές εξαγγελίες του για τη συνταγματική αναθεώρηση ο Κ. Καραμανλής, δημιουργώντας το έδαφος για μια συνταγματική αντιμεταρρύθμιση, που υπακούει στα συμφέροντα του "κράτους των ιδιωτών" κι όχι του πολίτη".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "περιορισμό της μονιμότητας στο δημόσιο με τη δυνατότητα προσλήψεων και με συμβάσεις αορίστου χρόνου, προβλέπουν οι κυβερνητικές προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρύθμισης του Συντάγματος, ώστε να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και για τη βελτίωση της λειτουργίας των θεσμών, παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "ώριμα αιτήματα της κοινωνίας " χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τους κύριους άξονες της συνταγματικής αναθεώρησης , τους οποίους ο κ. Καραμανλής προσδιόρισε μιλώντας χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "συνταγματική "κερκόπορτα" για συρρίκνωση του θεσμού της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα και αύξηση του αριθμού των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου άνοιξε χθες ο πρωθυπουργός, με την κατάθεση των προτάσεών του για την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "σε αρχές και κατευθύνσεις που αφορούν άμεσα τους πολίτες, τις ανάγκες και τα νόμιμα συμφέροντα τους κινείται η Αναθεώρηση του Συντάγματος , η οποία δρομολογείται πάνω σε ώριμα αιτήματα της κοινωνίας".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "ο Κώστας Καραμανλής με μια κίνηση ματ, σε επίπεδο ουσίας και εντυπώσεων, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ καθόρισε την ατζέντα της συζήτησης για την αναθεώρηση, αγγίζοντας ακόμη και θετικά ταμπού για την ελληνική κοινωνία τα οποία πια θα γίνουν αντικείμενο προβληματισμού απ΄όλη την κοινωνία".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "τομές στο Σύνταγμα και στο κράτος εξήγγειλε ο πρωθυπουργός χθες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "ένα θέμα - ταμπού για την ελληνική κοινωνία, από την περίοδο της μεταπολίτευσης, άγγιξε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής: Πρότεινε να μπει τάξη στις προσλήψεις στο Δημόσιο και στην πράξη να δοθεί ένα τέλος στο καθεστώς της μονιμότητας, πρόταση με την οποία ανοίγει τον δρόμο για τον εξορθολογισμό και τον πραγματικό εκσυγχρονισμό του Κράτους".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "κοινωνικό συντηρητισμό και οικονομικό νεοφιλελευθερισμό προδίδουν οι πρώτες -καθώς εκτιμάται πως θα ακολουθήσουν και άλλες- προτάσεις που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "αποφασισμένος ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε βαθιές τομές στο Σύνταγμα με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος".

    Η Espresso επισημαίνει ότι "ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1975 έβαλε τη σφραγίδα του στο πιο δημοκρατικό και προοδευτικό Σύνταγμα της νεότερης Ελλάδας, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με το πακέτο των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που παρουσίασε χθες έκανε ένα τολμηρό βήμα προς τα εμπρός, βάζοντας τη δική του υπογραφή στον εκσυγχρονισμό του".

    Η METRO προσθέτει ότι "προτάσεις-κλειδιά για θεαματικές αλλαγές στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οργάνωση του κράτους, τη Δημόσια Διοίκηση, την Εκπαίδευση και τις εργασιακές σχέσεις, κατέθεσε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "άνοιξε χθες τα χαρτιά του για την αναθεώρηση ο πρωθυπουργός και οι προτάσεις του συγκέντρωσαν τα πυρά της αντιπολίτευσης. Επίμαχα σημεία, η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και η αφαίρεση από τα δικαστήρια της αρμοδιότητας να επιδικάζουν αναδρομικά χρηματικά ποσά".

    Τα ΝΕΑ υπογραμμίζουν ότι "στην άλωση του κράτους από τον γαλάζιο κομματικό μηχανισμό στοχεύει η κυβέρνηση με την πρόταση - Δούρειο Ίππο περί άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Στόχος της -λένε στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης- να ανοίξει παράθυρο από το οποίο θα περνούν μόνο τα "δικά μας παιδιά".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι " ριζικές τομές στο Σύνταγμα, που ξεκινούν από τη μονιμότητα στον στενό δημόσιο τομέα και φθάνουν μέχρι τη λήψη μέτρων για την πλήρη ανεξαρτησία στη Δικαιοσύνη, προωθεί ο πρωθυπουργός στα πλαίσια της συνταγματικής αναθεώρησης".

    Σύμφωνα με την Traffic News "σκέψεις κατόπιν εορτής χαρακτήρισε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Την ίδια ώρα, ο Θόδωρος Πάγκαλος έκανε λόγο για άρση της μονιμότητας, αφού όπως εξήγησε, εφόσον έρθει το συγκεκριμένο θέμα προς συζήτηση, θα συζητηθεί".

    [03] Ιάκωβος Γιοσάκης

    Η Press Time υποστηρίζει ότι "λάδι στη φωτιά" έριξε ένα μόλις 24ωρο μετά τη μαραθώνια απολογία του ο προφυλακισμένος Ιάκωβος Γιοσάκης, ο οποίος απείλησε με νέες αποκαλύψεις για δικηγόρους οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο παραδικαστικό κύκλωμα, ενώ δεν δίστασε να αποκαλέσει τον Αλέξη Κούγια "περιφερόμενο τηλεοπτικό μαϊντανό".

    [04] Αστυνόμευση

    Η City Press αναφέρει ότι "η αιματηρή ληστεία ανέδειξε τη χρησιμότητα των ειδικών φρουρών και την έλλειψη επαγγελματικής κατοχύρωσής τους. Γ. Μακρής, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής: Έχουμε χιλιάδες αστυνομικούς για τα γήπεδα και ελάχιστους για τις γειτονιές. Ανησυχητική η αύξηση της εγκληματικότητας στη διάρκεια του 2005. Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του ληστή που συνελήφθη. Εξετάζεται μεθοδικά η σχέση "αναρχοαυτόνομων" και τρομοκρατίας".

    [05] "Τειρεσίας"

    Η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ γράφει ότι "ο "Τειρεσίας" αφυδατώνει την πιστοληπτική ικανότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καθιστά την πρόσβασή τους στον τραπεζικό δανεισμό "τραχύ μονοπάτι", σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ICAP και τα οποία περιγράφουν τη δυσμενή κατάσταση που έχει περιέλθει ο επαγγελματοβιοτεχνικός κόσμος της χώρας, την τελευταία διετία".

    [06] Πτωχεύσεις

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ σημειώνει ότι "σε αδιέξοδο οι μικροί επιχειρηματίες, που αναγκάζονται να "φορέσουν φέσια" στην αγορά. Μελέτη αποδεικνύει, ότι οι πτωχεύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αυξάνονται, καθώς "πέφτουν στα νύχια" των τοκογλύφων".

    [07] Φορολογία

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "επί τέλους, είναι δυνατόν η Κυβέρνησις της Νέας Δημοκρατίας να χρειάζεται 6 ολόκληρα χρόνια για να μειώση την φορολογία εισοδήματος κατά μόλις 5 ποσοστιαίες μονάδες; Είναι αυτό φιλελεύθερη πολιτική ή συνέχισις της σοσιαλιστικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ;"
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 18 January 2006 - 22:29:30 UTC