Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-01-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/1/2006
  • [02] Ληστεία
  • [03] Γρίπη των πτηνών
  • [04] Μονιμότητα
  • [05] Ιθαγένεια
  • [06] Αναθεώρηση του Συντάγματος
  • [07] Αγορά
  • [08] Τειρεσίας
  • [09] ΟΤΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/1/2006

    Η αναθεώρηση του Συντάγματος, η γρίπη των πτηνών και η αιματηρή ληστεία στο κέντρο της Αθήνας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τρομοκράτης του "Επαναστατικού Αγώνα" ο συλληφθείς ληστής. Αιματηρή ληστεία στην Εθνική της Ιπποκράτους.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Χρυσές δουλειές οι τοκογλύφοι ελέω "Τειρεσία". 5.800.000 Έλληνες είναι στις "μαύρες" λίστες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στα ίχνη και άλλων τρομοκρατών. Η πρωτοφανής επίθεση στο κέντρο της Αθήνας πυροδοτεί σενάρια τρόμου.

    Η ΑΥΓΗ: Τεστ "εθνικοφροσύνης" σε ομογενείς: Σε άλλους δίνουν ιθαγένεια, σωρηδόν, για άλλους ανακαλύπτουν... έλλειψη "ελληνικής εθνικής συνείδησης"!

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Επικίνδυνη ασφυξία στην αγορά. Αυξήθηκαν κατά 42,8% οι ακάλυπτες επιταγές, ενώ τα φέσια για το 2005 ξεπέρασαν το 1,64 δισ. ευρώ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ανθρωποκυνηγητό. Άρχισαν έρευνες για το DNA των ληστών. Σικάγο έγινε το κέντρο της Αθήνας χθες μέρα μεσημέρι.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η μονιμότητα υπό αναθεώρηση. Ανοίγει η συζήτηση για ριζικές αλλαγές στο Σύνταγμα.

    ΕΘΝΟΣ: Ληστεία μετά τρόμου. Διασύνδεση ποινικών με την τρομοκρατία διερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μίλησαν αλλά... δεν άκουγε ο ένας τον άλλο. Συναντήθηκαν Καραμανλής - Παπανδρέου και συζήτησαν για την αναθεώρηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ο υπουργός Τουρισμού, Δημ. Αβραμόπουλος, κατά τη συνταγματική αναθεώρηση προτείνει: Βαθιά τομή στο πολιτικό σύστημα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 3 σημάδια τρομοκρατίας. Αθήνα: Ενδείξεις ότι αρχίζει να ξετυλίγεται πάλι το κουβάρι του αντάρτικου πόλεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ληστεία μετά τρόμου. Μάχη στην καρδιά της Αθήνας, ευτυχώς χωρίς νεκρούς.

    ΕΣΤΙΑ: Τα δύο πρόσωπα του κ. Παπανδρέου. Απεκαλύφθησαν στην χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

    ESPRESSO: Καρέ - καρέ οι τρομοκράτες ληστές. Βίντεο-ντοκουμέντο από την εισβολή τους σε τράπεζα. Ποια στοιχεία τους δένουν με τρομοκρατική οργάνωση.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κλειστά σύνορα με Τουρκία για τον φόβο του ιού. Κυβερνητική οδηγία προς ταξιδιώτες. Και τέταρτος νεκρός στη γείτονα χώρα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ληστεία αλλά... τρομοκρατικά. Σκηνές "Φαρ Ουέστ" στο κέντρο της Αθήνας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τρομο-σκιές πίσω από τη ληστεία. Στον αντιεξουσιαστικό χώρο ο ληστής λέει η ΕΛ.ΑΣ.

    Η ΝΙΚΗ: Άρση μονιμότητας. Συνταγματική απορρύθμιση στο Δημόσιο σχεδιάζει η ΝΔ.

    PRESS time: Χρηματιστής κατηγορείται ότι "λάδωσε" την Μπουρμπούλια με 120 εκατ. δρχ. Δικάζεται στο Τριμελές Κακουργιοδικείο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Γρίπη των πτηνών": Ουσιαστικά μέτρα προστασίας εργαζομένων και πτηνοτρόφων.

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Νέος Κώδικας: Ανώνυμες εταιρίες στους ΟΤΑ.

    TRAFFIC NEWS: Η συμμορία με τα μαύρα χτύπησε στο ψαχνό. Η Αστυνομία ψάχνει για γιάφκα τρομοκρατών.

    Η ΧΩΡΑ: Ληστεία για το ταμείο του Τρόμου; Μακελειό στο κέντρο της Αθήνας.

    City Press: Αιματηρή ληστεία στο κέντρο της Αθήνας.

    Μetro: Απαγορευτικό για Τουρκία. Μήνυμα Κακλαμάνη προς τους Έλληνες ταξιδιώτες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τώρα τρέχουμε και... δε φτάνουμε για τον ιό της γρίπης των πτηνών.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Επιχειρηματίες κυκλοφορούν και "οπλοφορούν" ύστερα από ένοπλη ληστεία στη Θεσσαλονίκη σε βάρος ιδιοκτήτη αλυσίδας σούπερ - μάρκετ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θρίλερ με το νερό; Σκανδαλώδες "λουκέτο" στη μονάδα λιπασμάτων.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΗ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [02] Ληστεία

    H PRESS time γράφει ότι "πεπεισμένοι είναι οι αστυνομικοί πως στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων οι δράστες έχουν γιάφκα όπου κρύβουν τον βαρύ οπλισμό τους, αλλά και στα χρήματα τα οποία αρπάζουν από τις τράπεζες".

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "άγριο πιστολίδι στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ αστυνομικών και πέντε δραστών ξέσπασε χθες το μεσημέρι μετά την αιματηρή ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Σόλωνος 76".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "οι "ληστές με τα μαύρα" οι επονομαζόμενοι και "τρομοκράτες των τραπεζών", ήταν ίσως ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος της Ελληνικής Αστυνομίας τους τελευταίους 38 μήνες. Με οκτώ στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις είχαν απαλλοτριώσει από κεντρικά υποκαταστήματα της Αθήνας περισσότερα από 700.000 ευρώ".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει: "αυτόματα, χειροβομβίδες και μάχη με τρελές σφαίρες στην καρδιά της Αθήνας. Γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ. από τα Εξάρχεια ο τραυματίας ληστείες. Εξετάζεται και η σχέση με τη δολοφονία του ειδικού φρουρού στην Κηφισιά" .

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "με τη χθεσινή σύλληψη του σοβαρά τραυματισμένου ενόπλου, μέλους της "ομάδας με τα μαύρα " που "απαλλοτριώνει" τράπεζες στη μετά 17Ν εποχή, η Αστυνομία ελπίζει ότι βρίσκεται στα ίχνη των τρομοκρατών νέας γενιάς".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "το έβδομο κτύπημα ήταν μοιραίο για την πενταμελή "συμμορία των 40 δευτερολέπτων". Οι κουκουλοφόροι, αφού καταδιώχθηκαν από το φρουρό της τράπεζας, τον οποίο τραυμάτισαν σοβαρά άφησαν πίσω τους 49.000 ευρώ , δύο υποπολυβόλα ούζι, οκτώ γεμιστήρες, τρεις χειροβομβίδες και συνεργό τους να χαροπαλεύει".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "αιματηρή ληστεία με τρεις τραυματίες έγινε χθες στις 12.50 το μεσημέρι, κάτω από περίεργες συνθήκες στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος 76, στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις έρευνες έχει ήδη εμπλακεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσίας, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του περιστατικού. Ληστεία τράπεζας από ομάδα τεσσάρων ατόμων δεν είναι συνηθισμένη υπόθεση".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "εκατοντάδες άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αποδυθεί σε ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβουν τους τέσσερις ληστές που διέφυγαν μετά τη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος και τη "μάχη " που δόθηκε στο κέντρο της Αθήνας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "καταιγισμός πυρών στη Στοά Θεάτρου στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ πέντε πάνοπλων ληστών τραπέζης και αστυνομικών, χωρίς νεκρούς! Τρεις τραυματίες (ο φύλακας της τράπεζας Γιάννης Βουτυράκης) και αβάσιμα, μέχρι στιγμής, σενάρια για σχέση των δραστών με υποθέσεις τρομοκρατίας της μετά 17Ν εποχής".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "τη σύνδεση των 5 ληστών που αιματοκύλισαν χθες το κέντρο της Αθήνας με τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται μετά την εξάρθρωση της 17Ν επιχειρεί η ΕΛΑΣ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "μπροστά στα μέλη του "Επαναστατικού Αγώνα", της τρομοκρατικής ομάδας που "διαδέχθηκε" στον στίβο του τρόμου την "17Ν" πιστεύουν ότι βρίσκονται οι αστυνομικοί".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "ολονύχτιες έρευνες σε διαμερίσματα του κέντρου της Αθήνας και αθρόες προσαγωγές υπόπτων στη ΓΑΔΑ. Η Αντιτρομοκρατική στο τιμόνι των ερευνών, αφού εκφράζεται η βεβαιότητα ότι η ληστεία στο κατάστημα της Εθνικής έγινε για την ενίσχυση του ταμείου του Τρόμου".

    Η City Press σημειώνει ότι "οι δράστες φαίνεται να έχουν πλούσια δράση και μάλλον συνδέονται με τρομοκρατική οργάνωση. Τους "φωτογραφίζουν" δακτυλικά αποτυπώματα σε εμπρησμούς αυτοκινήτων στην οδό Στουρνάρη το Νοέμβριο του 2004. Ηρωική και αποτελεσματική αντίδραση του φρουρού του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας. Τραυματίστηκαν ο φρουρός, ένας λαχειοπώλης και ένας ληστής, ο οποίος συνελήφθη. Εφιαλτικές στιγμές στο κέντρο της πρωτεύουσας, με ανταλλαγές πυρών και τρομοκρατημένους ανυπεράσπιστους πολίτες".

    [03] Γρίπη των πτηνών

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "το ΚΚΕ θεωρεί ότι υπάρχουν σοβαρές δυνατότητες να αποτραπούν οι αρνητικές προεκτάσεις του μεγάλου προβλήματος, που έχει προκύψει με τη "γρίπη των πτηνών" στη γειτονική Τουρκία, τόνισε χτες από τα Γιάννενα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας τα άμεσα και αναγκαία μέτρα, τα οποία πρέπει να πάρει η κυβέρνηση τόσο στον τομέα προστασίας της δημόσιας υγείας, όσο και σ΄αυτόν της ήδη πληττόμενης εγχώριας πτηνοτροφίας".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, "η Ελλάδα "κλείνει" τα σύνορά της προς την Τουρκία και με διακριτική "οδηγία" της συνιστά στους Έλληνες πολίτες να αποφύγουν ταξίδια προς τη γείτονα χώρα".

    Η METRO προσθέτει ότι "νέα μέτρα έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση, με στόχο την καλύτερη θωράκιση της χώρας απέναντι στη γρίπη των πτηνών. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε σύσταση, με την οποία συνιστά στους Έλληνες πολίτες "να αποφεύγουν τα χωρίς σοβαρό λόγο ταξίδια στην Τουρκία".

    [04] Μονιμότητα

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "συνθήκες πλήρους επαγγελματικής ανασφάλειας ακόμη και στο στενό δημόσιο τομέα προτίθεται να διαμορφώσει η κυβέρνηση Καραμανλή, όπως προκύπτει από την πρόταση για άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων που διατυπώνουν πλέον, χωρίς δισταγμό, όλο και περισσότερα στελέχη της ΝΔ".

    [05] Ιθαγένεια

    "Στα εμφυλιοπολεμικά σχήματα καταφεύγει το υπουργείο Εσωτερικών,όπως προκύπτει από ένα προκλητικό έγγραφο που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Αθανάσιου Νάκου και αποκαλύπτει σήμερα η "ΑΥΓΗ". Για να απορρίψει την αίτηση απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας ομογενούς από τη Ρωσία, που μένει στη χώρα 7 χρόνια παντρεμένη με Έλληνα πολίτη, καταφεύγει στο επιχείρημα ότι δεν αρκεί η ελληνική καταγωγή της , αλλά της λείπει "η ελληνική εθνική συνείδηση".

    [06] Αναθεώρηση του Συντάγματος

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "χθες ήταν μία σπάνια ευκαιρία να καταδειχθή ότι στον τόπο μας μπορεί να υπάρξη πολιτική συναίνεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως επεσκέφθη τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερωθή επί των κυβερνητικών προθέσεων στο θέμα της αναθεωρήσεως του Συντάγματος. Και η πρώτη εικόνα της συναντήσεως ήταν όντως πολύ θετική".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "ο Πρωθυπουργός είχε χθες συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιώργο Παπανδρέου, βασικά για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά και για το ταξίδι του πρώτου στην Κίνα. Οι δύο άνδρες, αν και μίλησαν, γεγονός είναι ότι δεν άκουγε ο ένας τον άλλον, γιατί οι θέσεις τους είναι αντίθετες".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν διαφωνίες σε κάποια θέματα, αλλά στα μείζονα και οι δυο άνδρες συμφώνησαν ότι οι θέσεις τους δεν είναι θέσφατα και αποτελούν αντικείμενο διαλόγου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "βαθιά τομή στο πολιτικό σύστημα της χώρας αποτελεί η πρόταση, ενόψει της Αναθεώρησης του Συντάγματος, του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημ. Αβραμόπουλου, για καθιέρωση δύο θητειών στους βουλευτές, περιφερειάρχες, νομάρχες, δημάρχους και κάθε πρόσωπο που κατέχει δημόσια θέση πλην του πρωθυπουργού, ο οποίος εκλέγεται απευθείας από τον λαό".

    [07] Αγορά

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "δύσκολες μέρες περνάει η αγορά λόγω του περιορισμού της κατανάλωσης και της έλλειψης ρευστότητας που συνεπάγεται".

    [08] Τειρεσίας

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ επισημαίνει ότι "άνθρωποι που εγγυήθηκαν για 300 ευρώ δεν μπορούν να συνεργαστούν με τράπεζες και καταφεύγουν στους τοκογλύφους. Οι λίστες του "Τειρεσία" είναι η βασική αιτία που "ανθεί" η τοκογλυφία και οι παρατράπεζες, ενώ το "σπάσιμο" των επιταγών έφτασε το 6-10% το μήνα".

    [09] ΟΤΑ

    Η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ισχυρίζεται ότι "οι Δήμοι και οι Κοινότητες δύναται σε συνεργασία με άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συγκροτούν ανώνυμες εταιρίες. Οι εταιρίες αυτές θα λειτουργούν με βάση τις διατάξεις που διέπουν τη φορολογική και εμπορική νομοθεσία έως και τα ιδιωτικά εμπορικά σχήματα. Η διοίκηση θα γίνεται από αιρετά μέλη τα οποία θα εκπροσωπούν τον Δήμο ή την Κοινότητα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 17 January 2006 - 22:21:41 UTC