Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-01-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/1/2006
  • [02] Προσλήψεις
  • [03] Κ. Καραμανλής
  • [04] Αγροτικές επιδοτήσεις
  • [05] ΚΑΠ
  • [06] Οικονομία
  • [07] Γιώργος Βουλγαράκης
  • [08] Εισαγγελέας Αρείου Πάγου
  • [09] Σοφοκλέους
  • [10] ΟΕΚ
  • [11] Υγεία
  • [12] ΠΑΣΟΚ
  • [13] Τρομοκρατία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/1/2006

    Οι υποθέσεις του Ρώσου φονιά και της απαγωγής των Πακιστανών , καθώς και η δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Καλπάζει η Σοφοκλέους. Με άνοδο 1,30% χθες.

    ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Διαρκής επίθεση από Καραμανλή. Τολμηρές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: "Παιχνίδια" σε βάρος του Βουλγαράκη. Ο Τζακ Στρο... επιβεβαιώνει το θέμα των Πακιστανών μέσω του... Παπανδρέου!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 3.664 θέσεις εργασίας για ανέργους. Προκηρύσσονται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

    Η ΑΥΓΗ: Ποδαρικό με τριετία λιτότητας αλλά και κλείσιμο ματιού για παροχές εν όψει δημοτικών εκλογών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κατέρρευσε η σκευωρία με τις δήθεν απαγωγές των Πακιστανών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο Εισαγγελεύς πάει παντού. Και νέα παρέμβαση χθες από τον κ. Λινό για την απόδραση και τον θάνατο του Ρώσου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Προσωπικός γιατρός για όλους τους ασφαλισμένους. Επαναστατικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

    ΕΘΝΟΣ: Σφάζονται υπουργοί για το φιάσκο μετά την εισαγγελική έρευνα για το μακελειό στην Πίνδο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με αλλεπάλληλες εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας καταστρέφοντας πολλά ΙΧ και... Αντικρατική δικαιοσύνη: Στα γκαζάκια λέμε ναι!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σπίτια με λιγότερα ένσημα από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επιχειρήσεις... αυτοκτονίας. ΠΑΣΟΚ, Δικαιοσύνη και ΜΜΕ στήνουν παιχνίδια για Ρώσο, Πακιστανούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σε κλοιό ρωσο-πακιστανικό. Παραίτηση Βουλγαράκη ζητάει εμμέσως το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΣΤΙΑ: Η παράτασις για το έλλειμμα. Η Κυβέρνησις την χαρακτηρίζει "ευπρόσδεκτη".

    ESPRESSO: Νικολούλη και Πύρρος στο Βιβλίο Γκίνες! Μεγάλη ελληνική διάκριση το 2005.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι μαρτυρίες διαψεύδουν Βουλγαράκη. Βρετανοί και Πακιστανοί επιβεβαιώνουν τις απαγωγές.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Παράταση έως το 2007... για τη μείωση του ελλείμματος θα ζητήσει η κυβέρνηση. Θα διατυπωθεί αίτημα προς την Κομισιόν.

    ΤΑ ΝΕΑ: Έξτρα λιτότητα με σενάρια εκλογών. Ομολογεί αδιέξοδο η κυβέρνηση.

    Η ΝΙΚΗ: "Χαστούκι" στην ΕΛ.ΑΣ. Η Δικαιοσύνη παίρνει στα χέρια της την υπόθεση Ζιλίν.

    PRESS time: Πατριάρχης με τιμή 200 δολαρίων. Τόσο κοστίζει για να φιλήσουν το χέρι του. Αδίστακτοι διοργανωτές εκθέτουν τον Βαρθολομαίο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ένταση προβλημάτων για τη μικρομεσαία αγροτιά.

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: "Ψαλίδι" στις αγροτικές επιδοτήσεις.

    TRAFFIC NEWS: Πέντε κυρίες βίασαν μανεκέν σε ινστιτούτο αισθητικής. Πήγε για χαλάρωση και βρέθηκε με χειροπέδες.

    Η ΧΩΡΑ: Δεύτερο άδειασμα Βουλγαράκη από το Μαξίμου. Δεν μπορεί ο υπουργός να ασχολείται με τη μεταφορά πτώματος.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στενάζουν νοικοκυριά - επιχειρήσεις σε Μακεδονία και Θράκη.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Κανόνια φέσια και επιταγές. "Ακάλυπτα" και... "ορφανά" εκατομμύρια ευρώ στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Βαρυσήμαντη συνέντευξη Γ. Σαλαγκούδη: "Τα αποθέματα αρκούν μόνο για αναπλήρωση".

    [02] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "με καλούς οιωνούς για τον τομέα των προσλήψεων κάνει "ποδαρικό' το 2006, καθώς φέρνει 3.664 συνολικά νέες θέσεις μονίμων και εποχικών υπαλλήλων σε διάφορους τομείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

    [03] Κ. Καραμανλής

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ υποστηρίζει ότι "σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα με στόχο την αλλαγή του πολιτικού κλίματος και την καθιέρωση νέων πρακτικών στην λειτουργία του δημόσιου βίου και της καθημερινότητας".

    [04] Αγροτικές επιδοτήσεις

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αναφέρει ότι "μειώσεις στις επιδοτήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων προβλέπει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), η οποία μπήκε σ΄εφαρμογή με την έλευση του 2006. Από φέτος και για τα επόμενα χρόνια, οι κοινοτικές επιδοτήσεις αποσυνδέονται πλήρως - εκτός των σπόρων σποράς- από τον όγκο και το είδος της παραγωγής".

    [05] ΚΑΠ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "η εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκίνησε με την έναρξη του νέου έτους οδηγεί στην ένταση των προβλημάτων της μικρομεσαίας αγροτιάς, που απειλείται με ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα".

    [06] Οικονομία

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "είναι προφανές ότι η Κυβέρνησις θέλει να καλύψη τα νώτα της. Και ως προς αυτό, καλώς πράττει. Πολλώ μάλλον αφού κατά την διάρκεια κάθε έτους ανακύπτουν αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να ρίξουν έξω τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού. Όμως η πρόωρη συζήτησις για τυχόν παράταση έχει και αρνητικές συνέπειες. Δημιουργεί την εντύπωση ότι η Κυβέρνησις δεν αισθάνεται σίγουρη ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι της ως προς την εκτέλεση του Προϋπολογισμού".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "η κυβέρνηση συζητεί το ενδεχόμενο να ζητήσει παράταση άλλο ένα έτος για το 2007, προκειμένου να τιθασεύσει τα ελλείμματα και να τα ρίξει κάτω από το 3%. Ο κ. Αλογοσκούφης επικαλείται το γεγονός ότι τα ελλείμματα του 2005 αποδείχθηκαν μεγαλύτερη από τα προβλεπόμενα".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "παράταση ενός χρόνου έως το τέλος του 2007, για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ θα ζητήσει η κυβέρνηση, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμα΄ότι δεν θα επιτευχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή, που προβλέπει ο φετινός προϋπολογισμός".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι " παράταση της λιτότητας ως το τέλος του 2007 επιδιώκει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τα πρόσθετα μέτρα εντός του έτους. Η εξέλιξη αυτή επανέφερε στο προσκήνιο σενάρια πρόωρων εκλογών ακόμη και μέσα στο 2006".

    H ESPRESSO αναφέρει ότι "με πρώτο στόχο να αποφύγει την επιβολή από τις Βρυξέλλες πρόσθετων επώδυνων εισπρακτικών μέτρων όπως η αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης ή και του ΦΠΑ πηγαίνει στις Βρυξέλλες στις 24 Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης για να μετάσχει στο κρίσιμο συμβούλιο Ecofin, όπου θα περάσει από νέες εξετάσεις η ελληνική οικονομία".

    [07] Γιώργος Βουλγαράκης

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "οι σχέσεις των δικαστικών αρχών και της Αστυνομίας έχουν περιέλθει πλέον σε ανοιχτή διάσταση. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δ. Λινός παρενέβη και στην υπόθεση της δολοφονίας των δύο αστυνομικών στην Κατάρα. Ο κ. Λινός ζήτησε να διερευνηθεί εάν ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα κατά τη μεταγωγή του Ρώσου Μαξίμ Ζιλίν αλλά και να εξετασθούν οι συνθήκες θανάτου του. Η εισαγγελική παρέμβαση έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκη".

    Κατά την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "σε δυσχερή θέση βρίσκεται η κυβέρνηση και προσωπικώς ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης μετά τις νέες εξελίξεις στο θέμα της απαγωγής και ανάκρισης Πακιστανών στην Αθήνα τον Ιούλιο. Τους ισχυρισμούς του κ. Βουλγαράκη περί "φάρσας ή προβοκάτσιας" διαψεύδουν αφ΄ενός η βρετανική πλευρά, που επιβεβαιώνει τα περί της απαγωγής , αν και αρνείται ότι στις ανακρίσεις παρέστησαν πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της. Αφ΄ετέρου, οι μαρτυρίες τις οποίες κατέθεσαν χθες τρεις από τους 28 Πακιστανούς, που έχουν καταγγείλει ότι απήχθησαν".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "προσπαθούν να "φορτώσουν" στον υπουργό Δημόσιας Τάξης ακόμη και πράγματα για τα οποία δεν έχει την παραμικρή ευθύνη. Μακροπρόθεσμος στόχος των "υπόγειων διαδρομών" είναι να πλήξουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει : "σύρραξη" υπουργών και εσωκυβερνητική κρίση προκαλεί το μακελειό της Πίνδου. Η παραγγελία δικαστικής έρευνας για τις συνθήκες μεταγωγής και θανάτου του Ρώσου κακοποιού θέτει εν αμφιβόλω τις κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ. προκαλώντας την οργή του Γ. Βουλγαράκη".

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι " την κατάλληλη ευκαιρία φαίνεται πως έδωσε σε πολλούς το θέμα του λανθασμένου, όπως εκτιμάται, χειρισμού για τις περιπτώσεις του Ρώσου εγκληματία και της ανάκρισης των Πακιστανών, να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του Γιώργου Βουλγαράκη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι " την παραίτηση του υπ. Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης ζητεί εμμέσως το ΠΑΣΟΚ τόσο για το θέμα της απαγωγής των Πακιστανών όσο και για την υπόθεση με τον Ρώσο κακοποιό. Παράλληλα, ο Κ. Καραμανλής συνατάνται αύριο με τον Αλ. Αλαβάνο για τους Πακιστανούς, αποδεχόμενος ουσιαστικά ότι υπάρχει σοβαρό θέμα. Ο εισαγγελέας του Α. Πάγου διέταξε έρευνα για την υπόθεση του Ρώσου. Για συντονισμένο πόλεμο εναντίον του από Δικαιοσύνη, συνδικαλιστές της Αστυνομία και την αντιπολίτευση μιλάει ο κ. Βουλγαράκης".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "σοβαρές πολιτικές παρενέργειες με στόχο τον υπουργό Δημόσιας Τάξης λαμβάνει η υπόθεση της αυτοκτονίας του Ρώσου κακοποιού. Παρέμβαση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου για τις συνθήκες θανάτου και μεταγωγής του Ζιλίν".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "στο κενό έπεσε το οργανωμένο σχέδιο που είχε ως μοναδικό στόχο να πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη. Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της απαγωγής των Πακιστανών στην Αθήνα, δικαιώνουν απόλυτα τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ένα τόσο σοβαρό θέμα, η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου".

    [08] Εισαγγελέας Αρείου Πάγου

    H PRESS time υποστηρίζει ότι "έμπρακτη και ευθεία αμφισβήτηση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινό της...ορθότητας και της νομιμότητας των χειρισμών στην υπόθεση του Ρώσου κακοποιού από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της λήψης των προβλεπόμενων μέτρων για τη μεταγωγή κρατουμένων".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου του Ρώσου κακοποιού και για τις συνθήκες μεταγωγής των κρατουμένων από τα Ιωάννινα διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός".

    [09] Σοφοκλέους

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών εκτοξεύθηκε χθες η Σοφοκλέους, με τον Γενικό Δείκτη να διασπά ανοδικά και τα επίπεδα των 8.700 μονάδων, καθώς εκδηλώθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για όλες τις κεφαλαιοποιήσεις".

    [10] ΟΕΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "το "πράσινο φως" για τον περιορισμό των ενσήμων που απαιτούνται για τη συμμετοχή στα στεγαστικά προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αναμένεται να δώσει την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Απασχόλησης με την έκδοση σχετικής απόφασης".

    [11] Υγεία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "το σχέδιο νόμου προβλέπει ένα νέο σύστημα του οποίου βασική αρχή είναι η δυνατότητα επιλογής γιατρού από τον ασθενή. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος προβλέπεται η καθιέρωση εθνικής συλλογικής σύμβασης βάσει της οποίας οι ιδιώτες γιατροί μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ".

    [12] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "σκηνικό παραλόγου στήνεται για μια ακόμη φορά στο δημόσιο βίο με αφορμή τις υποθέσεις του Ρώσου φονιά και των Πακιστανών που δηλώνουν ότι απήχθησαν. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δημοσιοποιεί, 4 ημέρες μετά, συνομιλία Γ. Παπανδρέου - Στρο και διαστρεβλώνει δήλωση του αγγλικού υπουργείου Εξωτερικών και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εγκλωβίζεται στα "παράθυρα" της τηλεόρασης".

    [13] Τρομοκρατία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "αποδεικνύεται δαιδαλώδης ο δρόμος των τρομοκρατικών οργανώσεων και Λερναία Ύδρα η Τρομοκρατία. Όπως δείχνουν τα αλλεπάλληλα και διάσπαρτα χτυπήματα στην Αθήνα , τις πρωινές ώρες, χθες σε γραφεία της ΝΔ σε διπλωματικά αυτοκίνητα αλλά και σε ΙΧ ανύποπτων και ανυποψίαστων πολιτών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 5 January 2006 - 0:05:59 UTC