Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-01-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/1/2006
  • [02] Φυσικό αέριο
  • [03] Ρώσος κακοποιός
  • [04] Ανεργία
  • [05] Παρουσιάζεται ως "Μεσσίας"
  • [06] Κυβέρνηση
  • [07] Νέφος
  • [08] Αμερικανοί Βουλευτές - ΠΓΔΜ
  • [09] Προσλήψεις
  • [10] Νέα διαβατήρια
  • [11] Κρίσεις σε ΕΛ.ΑΣ. - ΕΥΠ
  • [12] Συνταγματική αναθεώρηση
  • [13] Επένδυση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/1/2006

    Η ανεύρεση του πτώματος του Ρώσου δολοφόνου των δύο αστυνομικών και η διακοπή της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου δεσπόζουν στα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τίναξε τα μυαλά του στον αέρα ο δολοφόνος, σε απελπιστική κατάσταση, το απόγευμα της Κυριακής.

    ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Την Παρασκευή ο ανασχηματισμός. Σχήμα μάχης ετοιμάζει ο Καραμανλής. Ποιοι υπουργοί αλλάζουν.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Η Ρωσία διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία και προκάλεσε..."Ασφυξία" στην Ευρώπη με το αέριο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στο Κογκρέσο το όνομα Μακεδονία. Πρόταση 40 Αμερικανών βουλευτών για λύση υπέρ της Ελλάδος.

    Η ΑΥΓΗ: "Πόλεμος" για το φυσικό αέριο μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Όλες οι αλλαγές στην κυβέρνηση . Ο πρωθυπουργός πήρε τις αποφάσεις του, ζήτημα ημερών ο ανασχηματισμός.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η Αρκούδα βρυχάται, η Ευρώπη παγώνει...Οξύνεται η κρίση Ρωσίας - Ουκρανίας για το φυσικό αέριο. Μόνο για 14 ημέρες τα ελληνικά αποθέματα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Γενναίες επιδοτήσεις για τουριστικά καταλύματα. Ποιοτικός εκσυγχρονισμός ξενοδοχείων, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενων δωματίων.

    ΕΘΝΟΣ: Διαβατήρια σε...σκηνοθεσία Μεγάλου Αδελφού. Εγκύκλιος: Η ΕΛ.ΑΣ. επιβάλλει αμερικανικές προδιαγραφές φωτογράφησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αυτοκτόνησε" και η αξιοπιστία στα Μ.Μ.Ε.! Μαζί με τον Ρώσο δολοφόνο που αναστάτωσε την Κοινή Γνώμη και βύθισε στο πένθος αλλά και στην αβεβαιότητα την Αστυνομία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ριζικές αλλαγές σε ΕΛ.ΑΣ.- ΕΥΠ. Μεγάλες εκκαθαρίσεις στην ιεραρχία σχεδιάζει η κυβέρνηση στις επικείμενες κρίσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το πρόγραμμα των προσλήψεων για το 2006.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νέο SOS. Νέφος διαρκείας. Αιτία: Τα αιωρούμενα σωματίδια απειλούν την υγεία μας.

    ΕΣΤΙΑ: Συνταγματική αναθεώρησις και εκλογικός νόμος. Η απαράδεκτη μεθόδευσις της Κυβερνήσεως Σημίτη.

    ESPRESSO: "Στις φυλακές τον είχαμε στη σφαλιάρα". Η μεγάλη ανατροπή για το χαρακτήρα του Ρώσου φονιά. "Τον κοροϊδεύαμε και τον στέλναμε για καφέδες". Κρατούμενοι καταρρίπτουν το μύθο του σκληρού κακοποιού.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η Ευρώπη όμηρος των ουκρανικών αγωγών αερίου. Απρόβλεπτες συνέπειες από την αύξηση τιμής ρωσικού αερίου προς Ουκρανία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αυξάνονται οι εισαγωγές φυσικού αερίου...από την Αλγερία λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης. Σε εγρήγορση η ΔΕΠΑ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βαφτίζουν το φιάσκο επιτυχία! Ανακούφιση στην ΕΛ. ΑΣ. για την αυτοκτονία.

    Η ΝΙΚΗ: Μεταγωγή ευθυνών. Άφαντοι οι πολιτικοί υπεύθυνοι του δράματος.

    PRESS time: Προκαλεί η Βασούλα που...μιλάει με τον Χριστό. Την ακολουθεί στρατός χιλιάδων πιστών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απολύσεις - ανεργία- φτώχεια για το λαό. Να δοθεί εργατική απάντηση με μαζικό πολιτικό αγώνα.

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Μεγάλη επένδυση Βωβού στο Σούνιο.

    TRAFFIC NEWS: Η ρωσική μαφία τον παρέδωσε νεκρό για να εκτονωθεί η οργή της ΕΛ.ΑΣ. Τον ..."αυτοκτόνησαν".

    Η ΧΩΡΑ: Δώρο στην ΕΛ.ΑΣ. το πτώμα του εκτελεστή. Καρέ - καρέ η επιχείρηση στην Κατάρα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η γύμνια της Αστυνομίας. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ανασφάλεια από τα κενά στην αστυνόμευση.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Μεταγωγές κρατουμένων με ...ΙΧ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Παιχνίδια" με την ενέργεια. Το φυσικό αέριο "καίει" τις διεθνείς σχέσεις.

    [02] Φυσικό αέριο

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έκλεισε τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου που περνά μέσα από το έδαφος της Ουκρανίας, επιχειρώντας έτσι να "τιμωρήσει" την άλλοτε σύμμαχο χώρα η οποία τόλμησε να θέσει εαυτήν στη σφαίρα επιρροής της Δύσης. Πολλές χώρες της Ευρώπης αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα με την ομαλή παροχή του πολύτιμου καυσίμου".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι " την έντονη ανησυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει προκαλέσει η απόφαση της Ρωσίας να "κόψει" την παροχή φυσικού αερίου προς την Ουκρανία, δεδομένου ότι οι χώρες της ΕΕ καλύπτουν το 25% των αναγκών τους από τη Ρωσία. Φυσικά, οι ΗΠΑ ήταν οι πρώτες που αντέδρασαν στην απόφαση αυτή. Στην Ουάσιγκτον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί το θέμα για να ασκήσει πολιτικές πιέσεις σε μια χώρα που προσπαθεί να προσεγγίσει τις ευρωατλαντικές δομές".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "σε "πόλεμο" για την τιμή του φυσικού αερίου εξελίχθηκε η πολύμηνη αδιέξοδη διαπραγμάτευση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με "παράπλευρη" συνέπεια της κρίσης να μειωθεί η παροχή αερίου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Χθες, στην Αθήνα, ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας συναντήθηκε με τους πρεσβευτές Ρωσίας και Ουκρανίας και ζήτησε να συνεχιστεί κανονικά η ροή του φυσικού αερίου στη χώρα μας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "σε πανευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση είναι πιθανόν να οδηγήσει η ρωσο-ουκρανική διένεξη για το φυσικό αέριο. Η Μόσχα φέρεται ενοχλημένη με την απροθυμία του Κιέβου για την εξεύρεση, έστω την ύστατη στιγμή, μιας συμβιβαστικής λύσης. Κατηγορεί μάλιστα την Ουκρανία ότι αποπειράται να εκβιάσει τις ευρωπαϊκές χώρες με την απειλή ότι θα παρακρατά για λογαριασμό της το φυσικό αέριο που διέρχεται από το έδαφός της αλλά προορίζεται για τους Ευρωπαίους καταναλωτές".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "την ίδια ώρα που η Ρωσία κατηγορεί την ουκρανική κυβέρνηση ότι "κλέβει" αέριο αξίας 25 εκατ. δολαρίων το οποίο κατευθύνεται προς την Ευρώπη, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η Gazprom διαβεβαίωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και τη ΔΕΠΑ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στον εφοδιασμό της Ελλάδας".

    [03] Ρώσος κακοποιός

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "με μια σφαίρα στον κρόταφο του Ρώσου μακελάρη, μέσα στη λάσπη και την υγρασία του ποταμού Πηνειού , οι Ερινύες έγραψαν το τέλος της φρικτής τραγωδίας με θύματα τους δύο αστυνομικούς".

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS "το σενάριο η ρωσική μαφία να παρέδωσε τον Μαξίμ Ζελίμ νεκρό στην Αστυνομία, προκειμένου να μην ξεσπάσει πόλεμος ΕΛ.ΑΣ. και μαφιόζων μετά την εκτέλεση των δύο αστυνομικών από τον 23χρονο Ρώσο, είναι ένα από αυτά που εξετάζονται. Οι πληροφορίες μιλούν για "βεντέτα" που τα υψηλά πρόσωπα της ρώσικής μαφίας φοβήθηκαν ή τουλάχιστον δεν ήθελαν να δημιουργήσουν με τις ελληνικές αστυνομικές αρχές".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "η ρωσική μαφία παρέδωσε τον Μαξίμ Ζελίμ νεκρό στην Αστυνομία, προκειμένου να μην ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και μαφιόζων, μετά την εκτέλεση των δύο αστυνομικών από τον 23χρονο Ρώσο. Αυτό είναι το βασικό σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές, έπειτα από την ανεύρεση του πτώματος του Μαξίμ Ζελίμ δίπλα στον ποταμό Μαλακασιώτη".

    Η ESPRESSO γράφει ότι "ήταν το παιδί της καρπαζιάς και τον έστελνα να μου παίρνει καφέδες...Αυτός δεν ήταν "ο λύκος της στέπας" αλλά ένα ...αρνί με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Του κάναμε πλάκα ακόμη και για τα εσώρουχα που φορούσε...". Η μαρτυρία που σοκάρει βγαίνει από τα χείλη κρατουμένου των φυλακών Κομοτηνής, ο οποίος έζησε για αρκετό καιρό δίπλα στον Μαξίμ Ζιλίν τον φονιά της Κατάρας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τη δολοφονία των δύο αστυνομικών και την κινηματογραφική απόδραση του 23χρονου κακοποιού είναι πολλά και μεγάλα, όπως μεγάλη είναι και η ανησυχία ότι παρόμοια περιστατικά αργά ή γρήγορα θα επαναληφθούν, όσο και αν σκληρύνει ο κανονισμός για τις μεταγωγές".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "επιτυχία βαφτίζει τώρα το φιάσκο με την απόδραση και τη δολοφονία των δύο αστυνομικών η κυβέρνηση, επειδή...αυτοκτόνησε ο Ρώσος δραπέτης. Στην ΕΛ.ΑΣ. αισθάνονται ανακούφιση, ενώ ικανοποίηση εκφράζει και το Μαξίμου".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "σε επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και καθημερινής λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας επιχειρεί να υποβαθμίσει η κυβέρνηση Καραμανλή τον ευρύτερο χειρισμό της υπόθεσης με τη μεταγωγή και αιματοβαμμένη απόδραση κρατουμένων στο Μαλακάσι Τρικάλων, προκειμένου να απεκδυθεί των σημαντικών πολιτικών ευθυνών της" .

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "από την στιγμή που εντοπίστηκε και βρέθηκε με μια σφαίρα στον κρόταφο το πτώμα του Ρώσου καταζητούμενου δολοφόνου των αστυνομικών χάθηκε η αξιοπιστία των δημοσιογράφων των ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης".

    [04] Ανεργία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "δίπλα στο μισό περίπου εκατομμύριο καταγεγραμμένους ανέργους - σύμφωνα μόνο με τα επίσημα στοιχεία- χιλιάδες ακόμα νοικοκυριά έκαναν Πρωτοχρονιά με τη θηλιά ή το φόβο της ανεργίας στα σπίτια τους. Τις μέρες των γιορτών οι καθημερινές απολύσεις στους χώρους δουλιάς συνεχίστηκαν αμείωτα".

    [05] Παρουσιάζεται ως "Μεσσίας"

    H PRESS time γράφει ότι "η Βασούλα, η οποία υποτίθεται ότι είναι διαρκώς σε "επικοινωνία" με τον Χριστό, ακολουθείται από έναν "στρατό" χιλιάδων πιστών σε όλο τον κόσμο. Περιοδεύει σε ολόκληρο τον πλανήτη, προπαγανδίζοντας το "θείο χαρισμά" της. Και επειδή η "αγιοσύνη" της πουλάει, ιερωμένοι, ακόμα και ανώτατοι ιεράρχες, στέκονται στο πλευρό της, ενισχύοντας τα όσα ισχυρίζεται".

    [06] Κυβέρνηση

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "σε σαρωτικό ανασχηματισμό προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Καραμανλής, σε μια προσπάθεια να δώσει νέα πνοή στην κυβέρνησή του και να αλλάξει το πολιτικό κλίμα. Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα στην πλειοψηφία τους έχουν "κλειδώσει" και απομένει η τυπική τους ανακοίνωση που θα γίνει είτε την Πέμπτη είτε το αργότερο την Κυριακή".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ προσθέτει ότι "αιφνιδιασμό ετοιμάζει ως το τέλος της εβδομάδας σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο Κώστας Καραμανλής. Δεν αποκλείεται να προχωρήσει στις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με πιθανότερη ημέρα ενεργοποίησης του αιφνιδιασμού αυτού την ερχόμενη Παρασκευή".

    [07] Νέφος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "ποδαρικό με νέφος στην πρωτεύουσα. Την Πρωτοχρονιά τα αιωρούμενα σωματίδια -ο ύπουλος ρύπος που ευθύνεται για την έξαρση των πνευμονικών παθήσεων και κατηγορείται για 240.000 θανάτους το χρόνο στην Ευρώπη- εκτοξεύτηκαν στα ύψη στον Πειραιά και το Μαρούσι. Είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για το νέφος της Αθήνας, και η χώρα μας ετοιμάζεται να δεχθεί νέα επίπληξη από την Κομισιόν. Προκαλείται από τις εξατμίσεις και τα ελαστικά, ενώ καταπολεμάται με δενδροφυτεύσεις".

    [08] Αμερικανοί Βουλευτές - ΠΓΔΜ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "σαφή θέση υπέρ των ελληνικών απόψεων στο ζήτημα του ονόματος της πΓΔΜ έλαβαν πρόσφατα 40 βουλευτές του Αμερικανικού Κογκρέσου (Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι), οι οποίοι με σχέδιο απόφασης, που κατέθεσαν την 20η Δεκεμβρίου 2005, καλούν την κυβέρνηση των Σκοπίων να σταματήσει κάθε "διάδοση αρνητικής και εθνικιστικής προπαγάνδας" που χρησιμοποιεί, προκειμένου να ισχυροποιήσει τις θέσεις της στο ζήτημα της ονομασίας".

    [09] Προσλήψεις

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "περίπου 42.000 θέσεις αναμένεται να προκηρυχθούν το 2006 σε υπουργεία, δήμους, ΔΕΚΟ, νοσοκομεία, Εκπαίδευση, Δημοτική Αστυνομία, Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις. Ο "Ε.Τ." παρουσιάζει το χάρτη των νέων προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού στο δημόσιο τομέα μαζί με τις 2.580 προσλήψεις που ήδη "τρέχουν" ".

    [10] Νέα διαβατήρια

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "σκηνοθεσία... Χόλιγουντ απαιτούν οι φωτογραφίες των νέων διαβατηρίων -που η διαδικασία έκδοσής τους άρχισε χθες από την Αστυνομία-, μια και είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στις αμερικάνικες επιταγές".

    [11] Κρίσεις σε ΕΛ.ΑΣ. - ΕΥΠ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "ριζικές αλλαγές στην ηγεσία και τη διάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και της ΕΥΠ σχεδιάζει η κυβέρνηση τους αμέσως προσεχείς μήνες. Η στυγνή δολοφονία των δύο άτυχων αστυνομικών στην περιοχή Τρυγώνας Τρικάλων, παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τον Ρώσο άκρως επικίνδυνο κακοποιό Μαξίμ Ζελίν έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει".

    [12] Συνταγματική αναθεώρηση

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "η συνταγματική αντίφασις είναι κραυγαλέα. Ο εκλογικός νόμος δεν νοείται να αλλάζη με σχετικές πλειοψηφίες. Η Ελλάς είναι η μόνη ίσως χώρα στον κόσμο όπου στις 26 τελευταίες εκλογές ο εκλογικός νόμος άλλαξε 17 φορές! Πρέπει λοιπόν να δοθή τέλος και σε αυτό. Το Σύνταγμα να γίνη αυστηρότερο ως προς την αλλαγή του εκλογικού νόμου".

    [13] Επένδυση

    Η ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ εκτιμά ότι "στρατηγικός στόχος του Ομίλου Βωβού, με την ανέγερση 3 ξενοδοχείων σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στο Σούνιο δεν είναι μόνο η δημιουργία υπεραξίας για τους μετόχους του, αλλά η αξιοποίηση της περιοχής".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 3 January 2006 - 21:47:17 UTC