Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-12-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/12/2005
  • [02] Εκπαίδευση
  • [03] Προγράμματα κατάρτισης
  • [04] Καρκίνος - Φάρμακα
  • [05] Έκθεση
  • [06] Κούκλες - Υλικά
  • [07] Γ. Παπανδρέου - Πουπάκης
  • [08] ΧΥΤΑ
  • [09] ΣΕΒ - ΔΕΚΟ
  • [10] ΗΠΑ- Πίντερ
  • [11] Πάντειος - Διαχειριστικός έλεγχος
  • [12] Οικονομία
  • [13] ΟΣΕ
  • [14] ΔΕΚΑ-Εξοπλισμοί
  • [15] Γαλακτοβιομηχανίες
  • [16] Αυτοδιοίκηση
  • [17] 17Ν

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/12/2005

    Οι αναφορές περί ασύλληπτων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης "17Νοέμβρη", οι επισημάνσεις του ΕΦΕΤ για τις γαλακτοβιομηχανίες, οι εξοπλισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων και η Δίκη της ΔΕΚΑ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδότηση για 41.000 άτομα. 4 νέα προγράμματα κατάρτισης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ελεύθεροι κυκλοφορούν ο "Πάρκινσον", ο "Ρωμύλος" , ο "Μπάμπης" και άλλοι σύντροφοι! Η μισή "17Ν " είναι ασύλληπτη.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: ΟΣΕ: Δρομολόγιο προς εισαγγελία. Παραλείψεις - κακοτεχνίες. Στα 600 δισεκατομμύρια η "τρύπα".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Έκλεβαν ΠΑΝΤΕΙΟτρόπως. Στοιχεία - σοκ από το τρίτο πόρισμα της Διαχειριστικής Έκθεσης.

    Η ΑΥΓΗ: Οι ΗΠΑ τρομοκρατούν την Αθήνα για τα F16. Διάβημα του Πρέσβη Ρις στον πρωθυπουργό.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ο κόσμος θέλει να ξέρει τι γάλα πίνει και τι γιαούρτια και τυριά τρώει. Καλά κάνει η κυβέρνηση και συνεχίζει τους ελέγχους σε όλα τα είδη τροφίμων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Γαλάζιο μυστικό ταμείο για τις δημοτικές εκλογές. Ειδικοί κωδικοί του υπ. Εσωτερικών για απευθείας έκτακτες επιχορηγήσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέα φάρμακα κατά του καρκίνου. Για πρώτη φορά και στην Ελλάδα.

    ΕΘΝΟΣ: Τρέμουν τον Ζορμπά και τους Αμερικανούς. Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τα F-16.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η...σκόνη της ΔΕΗ έκατσε στο ...γάλα! Όταν δεν μπορείς να αντικρούσεις κάποια επιχειρήματα, τότε...αλλάζεις θέμα!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αμνησία Γιώργου. Όταν ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ του μίλησε για τους νόμους του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η κοροϊδία για το έγκλημα στο ΧΑΑ συνεχίζεται. Δικαιοσύνη: Απαλλάχτηκαν οι κατηγορούμενοι της ΔΕΚΑ λόγω παραγραφής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νόμπελ πολέμου στις ΗΠΑ. Αφιερωμένο στη χθεσινή συνάντηση Καραμανλή - Ρις.

    ΕΣΤΙΑ: Το σκάνδαλο της Σοφοκλέους. Αθώοι οι κατηγορούμενοι λόγω παραγραφής!

    ESPRESSO: Σοκάρει η έκθεση της φρίκης. Πρόκληση τις ημέρες των εορτών. Ζωγράφος χρησιμοποίησε πτώματα από το νεκροτομείο ως μοντέλα για τους πίνακές του.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το γάλα δεν είναι "ελληνικό". Έκνομο θεωρεί ο ΕΦΕΤ τον εθνικό χαρακτηρισμό στο προϊόν.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Σφικτή" οικονομική πολιτική. Τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου "αποκάλυψε" ο Γ. Αλογοσκούφης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ο ΣΕΒ παίρνει το μέρος της ΓΣΕΕ: Αλλάξτε τώρα τον νόμο για τις ΔΕΚΟ!

    Η ΝΙΚΗ:Δεν βλέπει "άσπρη μέρα". Απέτυχε ο αντιπερισπασμός της κυβέρνησης με το γάλα.

    PRESS time: Γέμισαν την αγορά με κούκλες - θάνατο. Νίκος Ευαγγελάτος μετά τις νέες αποκαλύψεις: "Οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Φωτιές στο Πεντάγωνο άναψε μικρανιψιός του Μητσοτάκη! Η απίστευτη ιστορία του DETO STOP με έπαθλο 80 εκατ. ευρώ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μαθητές- σπουδαστές - φοιτητές. Διαδηλώνουν αύριο σε όλη τη χώρα.

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Στο Γραμματικό η χωματερή. Θετικά έκρινε τις προσφυγές των δήμων Φυλής και Κερατέας που ζητούσαν να εξαιρεθούν από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, για την κατασκευή ΧΥΤΑ.

    TRAFFIC NEWS: Ο αρχηγός της 17Ν κυκλοφορεί δίπλα μας. Οι Αμερικάνοι ψάχνουν για έναν καθηγητή. Τι κρύβει η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στον πρωθυπουργό.

    Η ΧΩΡΑ: 10.500 θέσεις για ανέργους. Τρία πρωτοποριακά προγράμματα απασχόλησης και παροχή εξειδίκευσης σε 30.000 εργαζομένους.

    City Press: Άδοξο τέλος για την "κάθαρση".

    Μetro: Ασύλληπτα μέλη της 17Ν. Νέα ένταση επικράτησε χθες στη δίκη στον Κορυδαλλό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΟΣΕ: σημάδια διάλυσης. Επιδημία τα ατυχήματα-ερωτήματα για την ασφάλεια.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ακριβός ο έλεγχος των λεωφορείων. Κινδύνεψαν μαθητές από βραχυκύκλωμα σε τουριστικό όχημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εκτιμήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ελεύθερος ο αρχηγός της 17Ν;

    [02] Εκπαίδευση

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα διαδηλώνουν αύριο μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα των Συντονιστικών τους, ενάντια στην εκπαιδευτική πολιτική που μετατρέπει τη μόρφωση σε κατάρτιση, που εμποδίζει την απόκτηση ολόπλευρης γνώσης, που καλεί τις οικογένειές τους να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών τους από την πρώτη στιγμή που αυτά θα καθίσουν στα θρανία".

    [03] Προγράμματα κατάρτισης

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "προγράμματα κατάρτισης για 41.000 συνολικά εργαζόμενους και ανέργους, εξήγγειλε το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Πρόκειται για τέσσερα προγράμματα: κατάρτισης 30.000 εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα Τεχνολογίας Πληροφορίας και Επικοινωνίας, κατάρτισης 3.500 ανέργων σε εξειδικευμένες δεξιότητες, επιδοτούμενο πρόγραμμα Ηλεκτρονικής Μάθησης σε 7.000 άνεργες γυναίκες και το ίδιο πρόγραμμα για 500 άτομα με ειδικές ανάγκες".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "νέα πρωτοποριακά προγράμματα από το υπουργείο Απασχόλησης για άνεργες γυναίκες, πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ και άτομα με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα, εκπονούνται δράσεις κατάρτισης 30.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, που αφορούν σε απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στη χρήση τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας".

    [04] Καρκίνος - Φάρμακα

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "ελπίδες για χιλιάδες ασθενείς με καρκίνο αποτελούν τα νέας γενιάς βιολογικά φάρμακα, που εφαρμόζονται διεθνώς και έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα ακόμη και για προχωρημένες μορφές μεταστατικού καρκίνου. Ειδικά στην Ελλάδα, τους τελευταίους μήνες εφαρμόζεται στο "Ερρίκος Ντυνάν" μια καινοτόμος μέθοδος, με την οποία τα νέα φάρμακα χορηγούνται στοχεύοντας απόλυτα τους καρκινικούς όγκους, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα ακόμη και την πλήρη νέκρωση κυττάρων και οστών που έχουν προσβληθεί από καρκίνο".

    [05] Έκθεση

    H ESPRESSO τονίζει ότι "σοκάρει η μακάβρια ιδέα ενός Έλληνα ζωγράφου, ο οποίος χρησιμοποίησε πτώματα του νεκροτομείου Αθηνών ως μοντέλα για τους πίνακές του, προκειμένου να παρουσιάσει κάτι το πρωτοφανές: το ανθρώπινο σώμα άψυχο και διαμελισμένο! Η ιδέα και μόνο προκαλεί ανατριχίλα στον κόσμο της Εκκλησίας, καθώς θεολόγοι και ιερείς λένε στην "Espresso" ότι δεν μπορεί κανείς στο όνομα της τέχνης να μη σέβεται και να μην τιμά το σώμα ενός νεκρού ανθρώπου".

    [06] Κούκλες - Υλικά

    H PRESS time αναφέρει ότι "τα όνειρα των Ελλήνων μετέτρεψαν σε εφιάλτη χθες το βράδυ ο Νίκος Ευαγγελάτος και η εκπομπή "Αποδείξεις" στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Οι αποκαλύψεις για το πού κοιμόμαστε , τι φοράμε, τι κρατάμε στα χέρια μας και με τι παίζουν τα παιδιά μας, έπεφταν σαν βροχή και έκαναν τους νυχτερινούς τηλεθεατές να ανατριχιάσουν. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το υλικό που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη σε στρώματα , καναπέδες, μαξιλάρια παντόφλες , παιδικά παιχνίδια ακόμα και για επένδυση στο εσωτερικό των αυτοκινήτων, πέραν της δεδομένης βρομιάς που περιέχει, θεωρείται ύποπτο από τους ειδικούς και για καρκινογόνο δράση".

    [07] Γ. Παπανδρέου - Πουπάκης

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ κ. Πουπάκης κυριολεκτικά έστησε στον τοίχο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στη ΓΣΕΕ. Ο κ. Πουπάκης υπενθύμισε στον Γ. Παπανδρέου ολόκληρη διάταξη του νόμου 2414/96 που έφερνε τα πάνω - κάτω στις εργασιακές σχέσεις των ΔΕΚΟ. Ρώτησε και δεν πήρε απάντηση, γιατί ο Γ. Παπανδρέου είχε ζητήσει ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τετραετή ανασφάλιστη εργασία για τους νέους".

    [08] ΧΥΤΑ

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αναφέρει ότι "το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε θετικά τις προσφυγές των Δήμων για ακύρωση του Περιφερειακού Σχεδιασμού στις δύο περιπτώσεις (Φυλή - Κερατέα) ενώ αντίθετα, φαίνεται ότι απορρίπτει την προσφυγή για την περιοχή του Γραμματικού".

    [09] ΣΕΒ - ΔΕΚΟ

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "νέο πλήγμα για την κυβέρνηση αποτελούν οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλου. Ζήτησε την απόσυρση του άρθρου του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ με το οποίο καταργούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις . Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζητούν τόσο η ΓΣΕΕ όσο και οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ".

    [10] ΗΠΑ- Πίντερ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "με ένα κείμενο - καταπέλτη, που μεταδόθηκε σε τελετή πριν από την απονομή, ο νομπελίστας Χάρολντ Πίντερ καυτηρίασε την πολιτική των ΗΠΑ στον κόσμο: "Δεν τους καίγεται καρφί, είπε, για τον ΟΗΕ, το διεθνές δίκαιο, τους διαφωνούντες". Ζήτησε να παραπεμφθεί στο Ποινικό Δικαστήριο ο Μπλερ, το "κλαψιάρικο μικρό αρνάκι". Την ίδια ώρα "συμπτωματικά ο Κ. Καραμανλής δεχόταν τον πρεσβευτή των ΗΠΑ".

    [11] Πάντειος - Διαχειριστικός έλεγχος

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αποκαλύπτει σήμερα την έκθεση του Διαχειριστικού Οικονομικού Ελέγχου για την περίοδο 1994-1998 , στην οποία τονίζεται ότι "έγιναν με απευθείας αναθέσεις εικονικές προμήθειες, συνολικού ύψους 622.000 ευρώ, οι οποίες φέρεται ότι κατέληξαν στα σπίτια υπαλλήλων του Πανεπιστημίου! Όπως έδειξε η έρευνα αγοράστηκαν: μοκέτες, χαλιά , στόρια, κουρτίνες, καζανάκια, πλακάκια μπάνιου διαφόρων ειδών και αξίας, λεκάνες τουαλέτας, μπαταρίες νιπτήρα, γούρνες με κολόνα, πάγκοι μπάνιου, καθρέφτες, τζάκια, καμινάδες και βοτσαλόπλακες".

    [12] Οικονομία

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "σφικτή" οικονομική πολιτική μέχρι το 2008 για τη μείωση των ελλειμμάτων προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, σε συνέντευξη Τύπου για την πρόσφατη συνεδρίαση του Ecofin. Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι δεν έγινε συζήτηση στο Ecofin για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά ότι ενημέρωσε τους εταίρους ότι το έλλειμμα στην Ελλάδα θα μειωθεί στο 2,6% και θα υπάρχει συνεχής μείωση και το 2007 και το 2008".

    [13] ΟΣΕ

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "έφθασε η ώρα του εισαγγελέα για τον ΟΣΕ και τη διοίκηση του, καθώς το νέο δυστύχημα στο σταθμό των Αφιδνών ήταν αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι. Από τη διοίκηση του ΟΣΕ ανακοινώθηκε ότι η ειδική επιτροπή μεγάλων συμβάντων διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος, αλλά φρόντισαν να ρίξουν την ευθύνη στο νεκρό μηχανοδηγό της επιβατικής αμαξοστοιχίας".

    [14] ΔΕΚΑ-Εξοπλισμοί

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "αγανάκτηση πολλαπλασιασμένη επί 1.300.000, όσοι και οι επενδυτές που έχασαν τις περιουσίες τους, η απόφαση παραγραφής των αδικημάτων της ΔΕΚΑ σ' εκείνη την "άνθηση" του Χρηματιστηρίου πριν από τις εκλογές του 2000. Αγανάκτηση και ερωτηματικά για ένα έγκλημα που αφήνεται να "σέρνεται" στους δαιδάλους της Δικαιοσύνης για να εκδοθεί τελικά η απόφαση ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Η Δικαιοσύνη δεν αθώωσε τους κατηγορουμένους, απεφάνθη απλώς ότι όσα τους βαρύνουν έχουν παραγραφεί".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "το ότι έγινε κυβερνητική παρέμβασις στην Σοφοκλέους, δεν αμφισβητείται. Εκ των υστέρων το έχουν ομολογήσει στελέχη της τότε Κυβερνήσεως. Το ότι η παρέμβασις ήταν τεραστίας εκτάσεως, είναι επίσης δεδομένο. Και το ότι η όλη μεθόδευσις ήταν παράνομη, επίσης δεν αμφισβητείται. Ωμή εξαπάτησις των επενδυτών και απιστία εις βάρος της ΔΕΚΑ και του Δημοσίου. Χθες εν τούτοις, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε τα επτά πρώην στελέχη της".

    Η City Press γράφει ότι "ομόφωνα αθώοι οι κατηγορούμενοι της ΔΕΚΑ για το "σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου". Η κυβέρνηση ξέχασε τα περί διαφάνειας και διενέργειας μειοδοτικών διαγωνισμών στις αμυντικές προμήθειες. Συνεννόηση Καραμανλή-πρεσβευτή των ΗΠΑ κ. Ρις για την αμφιλεγόμενη αγορά 40 μαχητικών αεροσκαφών με συνοπτική διαδικασία".

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "κλειστά χαρτιά κρατά η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη συνάντηση που έγινε χθες μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα κ. Τσαρλς Ρις. Επίσης, αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ενώ είχε ανακοινωθεί στους συντάκτες που "καλύπτουν" δημοσιογραφικά τις δραστηριότητες του υπουργείου Άμυνας ότι χθες θα πραγματοποιούνταν συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, εντούτοις αυτή δεν έγινε ποτέ".

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ υπογραμμίζει ότι "μέχρι χθες ήταν γνωστός ως ο "ανιψιός", όπως τον αποκαλούσαν υπαινικτικά όσοι ήθελαν να τον συνδέσουν έμμεσα -χωρίς όμως και να μπλέξουν οι ίδιοι...- με τον περιβόητο μπάρμπα του. Από το πρωί της περασμένης Τρίτης, οπότε απέκτησε ονοματεπώνυμο... βαρύ σαν ιστορία, κι εκείνοι ακόμη που τον αγνοούσαν πληροφορήθηκαν με ενδιαφέρον ότι σχετίζεται με μια φοβερή υπόθεση "εκρηκτικών" διαστάσεων που ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια το Πεντάγωνο. Ονομάζεται Γεώργιος Αλκιβιάδου Μητσοτάκης και, όπως φαίνεται, δεν είναι καθόλου τυχαίος".

    [15] Γαλακτοβιομηχανίες

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "καταρρέει το εύρημα που χρησιμοποιούν οι γαλακτοβιομηχανίες χαρακτηρίζοντας "ελληνικό" όλο το γάλα που διαθέτουν στην αγορά. Μεταξύ των κανόνων που επιβάλλονται είναι η απόσυρση του "εθνικού χαρακτηρισμού", αφού, όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Μ. Βλέμμας, "το γάλα είναι γάλα είτε είναι Γαλλίας είτε Ελλάδας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι "την μάχη που δίνει στην αγορά τροφίμων, καλείται να συνεχίσει η κυβέρνηση. Η ανάγκη να εξασφαλιστεί η δημόσια Υγεία και να υπάρχει πλήρης ενημέρωση των καταναλωτών για το τι τρώνε, αλλά και πόσο το πληρώνουν κρίνεται πλέον επιτακτική. Η αρχή έγινε με την αγορά οσπρίων πριν από λίγους μήνες, με το γάλα τώρα, ενώ θα πρέπει με εντατικούς ελέγχους να διευρύνει το πεδίο στα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς και σε άλλα είδη διατροφής".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "στο κενό έπεσε η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις καταγγελίες περί διαπλοκής και τις αντεργατικές επιλογές της".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "φαίνεται πως τα αντανακλαστικά της χαμένης τιμής της επικοινωνιακής πολιτικής της Κυβέρνησης, αυτή τη φορά ενεργοποιήθηκαν αμέσως, αφού, πριν καθίσει ο κουρνιαχτός από τις δηλώσεις του εξαναγκασθέντος σε παραίτηση πρώην -πια- Διοικητή της ΔΕΗ Γιάννη Παλαιοκρασσά, βρέθηκε μέγα... θέμα και ρίχτηκε στην "αγορά" της ενημέρωσης, προκειμένου να αποπροσανατολισθεί η κοινή Γνώμη από τις εντυπώσεις και τα όποια, δυσμενή για την κυβερνητική παράταξη σχόλια και προεκτάσεις, θα έφερναν οι δηλώσεις Παλαιοκρασσά".

    [16] Αυτοδιοίκηση

    Το ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "με 500 εκατ. ευρώ "προικοδοτεί" η κυβέρνηση τους "γαλάζιους" δημάρχους για να περιορίσει τις απώλειες στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2006. Όπως προκύπτει από τα κονδύλια που έχουν εγγραφεί σε δύο κωδικούς στον υπό ψήφιση προϋπολογισμό, τα χρήματα θα διοχετευθούν σε δημάρχους που πρόσκεινται στη ΝΔ με απευθείας έκτακτες επιχορηγήσεις ώστε να εμφανιστεί "έργο" παραμονές των εκλογών".

    [17] 17Ν

    Η Traffic News γράφει ότι "τα ηγετικά στελέχη, οι ιδρυτές, οι "θεωρητικοί της οργάνωσης" όπως τους κατονόμασε και ο Σάββας Ξηρός, φαίνεται ότι αποτελούν τη σκοτεινή πλευρά της 17Ν, την οποία αναζητούν ακόμη οι ελληνικές αστυνομικές Αρχές. Η δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ανταμ Ιρελάι, ότι οι ΗΠΑ αναζητούν αυτή την περίοδο στην Αθήνα τον αρχηγό της 17Ν, την ίδια στιγμή μάλιστα που στις φυλακές Κορυδαλλού δικάζονται ο φερόμενος ως αρχηγός και τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, προκάλεσε εύλογα αντιδράσεις, αλλά παράλληλα αποτελεί την περίτρανη επιβεβαίωση όσων υποστήριζαν ότι τα μέλη που αποτελούν τον πυρήνα της 17Ν παραμένουν ασύλληπτα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "ο "Πάρκισον", ο "Ρωμύλος", ο "Αντώνης", ο "Μπάμπης" και άλλοι είναι οι ασύλληπτοι... σύντροφοι της "17 Νοέμβρη". Τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από δολοφονίες, εκρήξεις και ληστείες της τρομοκρατικής οργάνωσης και ουδέποτε βρέθηκαν αντιμέτωπα με αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, "αλιεύθηκαν" χθες στο δικαστήριο μέσα από το έγγραφο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών".

    Η METRO επισημαίνει ότι "η κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρέδωσε στο δικαστήριο έκθεση 369 σελίδων των εγκληματολογικών ερευνών της Ασφάλειας, η οποία αφορά πρόσφατη εργαστηριακή εξέταση που έγινε στα κλειδιά τα οποία είχαν βρεθεί στη γιάφκα της οργάνωσης, στην οδό Πάτμου".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "θέμα "ασύλληπτου αρχηγού της 17Ν" εγείρουν οι ΗΠΑ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη σε β΄βαθμό για την πολύκροτη υπόθεση. Το ζήτημα προέκυψε από την Ουάσιγκτον, αλλά σχετίζεται και με την επίσκεψη χθες του Αμερικανού πρέσβη Τσαρλς Ρις στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ασκηθεί πίεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας των αμερικανικών μαχητικών F-16".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 8 December 2005 - 23:09:34 UTC