Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-12-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/12/2005
  • [02] Κυβέρνηση - γαλακτοβιομηχανίες
  • [03] Κυβέρνηση
  • [04] Παραεμπόριο οργάνων
  • [05] Έγγαμες σχέσεις
  • [06] Συντάξεις
  • [07] ΔΕΗ
  • [08] ΕΕ
  • [09] Ελληνοτουρκική Τράπεζα
  • [10] Ιατρική-Καταγγελίες
  • [11] Απασχόληση-Ελαστικό ωράριο
  • [12] Εξοπλισμοί

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/12/2005

    Τα αποτελέσματα των ερευνών του υπουργείου Ανάπτυξης για τις γαλακτοβιομηχανίες, το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων, η υπόθεση της ΔΕΗ και τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις οικογένειες με τρία παιδιά είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσλήψεις: 1.841 θέσεις χωρίς εξετάσεις. Αναλυτικά όλες οι νέες θέσεις στο Δημόσιο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Προσλήψεις με ελαστικό ωράριο. Από τους νομούς με μεγάλη ανεργία αρχίζει το πρόγραμμα.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: ΞενοΓΑΛΟ: Παραπλανούν τους καταναλωτές με ψεύτικα στοιχεία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια στην Ελλάδα. Κοινωνική αποκαλυπτική έρευνα των ΤΕΙ Κρήτης για τις σχέσεις των δύο φύλων.

    Η ΑΥΓΗ: 2,3 δισ. ευρώ για όπλα. Η κυβέρνηση αποφασίζει άρον-άρον με απευθείας αναθέσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Φρέσκο γάλα από σκόνη. Τέλος στην κοροϊδία έβαλε ο Παπαθανασίου για να δεχθεί αήθη επίθεση από τους γαλακτοβιομήχανους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Γιατί "τρώνε" τον κ. Ζορμπά. Καταργούν τη θέση, αγοράζουν τα F-16. Οι συγκρούσεις του για τις αμυντικές προμήθειες. Ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η τοποθέτησή του σε άλλη θέση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 16 μέτρα για οικογένειες με τρία παιδιά. Οικονομικές παροχές και θεσμική προστασία.

    ΕΘΝΟΣ: Ρουκέτα γεμάτη γάλα. Η κυβέρνηση "ανακάλυψε" ότι όλες οι εταιρείες μας παραπλανούν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στο τραπέζι των Τούρκων το Αιγαίο μέσω... Τραπέζης με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Παναγιώτη Κουτσίκου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αύξηση συντάξεων και εισφορών. Επηρεάζει όλα τα ταμεία του οργανισμού ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΜεΓΑΛΑ κόλπα στο τραπέζι μας. Παραλείψεις και παρατυπίες στις ετικέτες φρέσκου και συμπυκνωμένου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ζορμπάς: Το 2ο θύμα της "κάθαρσης". Εκτός Πενταγώνου η άλλη επιλογή του Καραμανλή.

    ΕΣΤΙΑ: Έντονος λαϊκισμός στην Ευρώπη. Παράλογες αντιδράσεις για τις περικοπές δαπανών.

    ESPRESSO: Τραγωδία: Αυτοκτόνησε καλλονή δικηγόρος. Δε πέρασε τις εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Για το νομοσχέδιο περί εξοπλισμών η αντιπολίτευση ζήτησε τη γνώμη του κ. Γ. Ζορμπά. Βουλευτές της ΝΔ απέτρεψαν κατάθεσή του στη Βουλή.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Παραπλάνηση στο φρέσκο γάλα σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης. Τρεις μήνες προθεσμία σε όλες τις επιχειρήσεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Γαλακτομαχίες στην πλάτη του καταναλωτή. Πολιτικό αντιπερισπασμό καταγγέλλουν οι βιομήχανοι.

    Η ΝΙΚΗ: Ρίχνουν γάλα στη "φωτιά". Αντιπερισπασμός για την υπόθεση Παλαιοκρασσά.

    PRESS TIME: Νέα... ανακάλυψη από τον θεραπευτή του καρκίνου. Τώρα θα μας γλιτώνει και από τη γήρανση. Εμπόριο ελπίδας από τον κομπογιαννίτη Μηλιόπουλο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εγκληματικές ευθύνες έχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σε αδιέξοδο η διαχείριση απορριμμάτων Αττικής.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Παραπλάνηση των καταναλωτών. Γάλα: Εάν σε 3 μήνες οι γαλακτοβιομηχανίες δεν προσαρμόσουν τις ετικέτες τους, σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία των προϊόντων που διακινούν, η γεν. γραμμ. Εμπορίου θα τους επιβάλει τα προβλεπόμενα, από το νόμο, πρόστιμα.

    TRAFFIC NEWS: Πωλούνται νεφρά για 10.000 ευρώ από επιτήδειους. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις σε ιατρικό συνέδριο.

    Η ΧΩΡΑ: Με φωτογραφία τα 90 εκατ. ευρώ στον Μυτιληναίο. Επιβεβαίωση της "Χ" από τη δημοσιοποίηση του διαγωνισμού.

    City Press: Τριπλό κόλπο στην Άμυνα. Παραγγέλλουν 40 μαχητικά αεροσκάφη με ταχύτατη και αδιαφανή διαδικασία.

    METRO: Σύγκρουση για το γάλα. Ανταλλαγή πυρών μεταξύ ΥΠΑΝ και βιομηχανιών τροφίμων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέα έκρηξη στα φρουτάκια. Θεσσαλονίκη: κατασχέθηκαν 3.500 υπολογιστές σε 10 μήνες.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Η μάχη των "φιλέτων" στη Βέροια. "Εμφύλιος πόλεμος" στην Ημαθία μετά την απόφαση του δημάρχου να παραχωρήσει δημοτικές εκτάσεις σε "καταπατητές".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Και οι τρίτεκνοι πολύτεκνοι. Πράξη η κυβερνητική δέσμευση.

    [02] Κυβέρνηση - γαλακτοβιομηχανίες

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "σωρεία παραβάσεων σε όλες τις εταιρίες παραγωγής και διακίνησης γάλακτος που ήλεγξε ο ΕΦΕΤ (περιλαμβάνονται όλες οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες και σούπερ μάρκετ ) για θέματα επισήμανσης και παραπλάνησης του καταναλωτή, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης. Σε ορισμένες περιπτώσεις αναφέρονταν ουσίες που βρίσκονταν σε μικρότερη περιεκτικότητα από αυτήν που ορίζει ο νόμος, σε άλλες δεν αναφέρονται ποσότητα και ποσοστά για τις βιταμίνες ή υπολογίζονται σε μεγαλύτερη ποσότητα (πχ στα δύο ποτήρια γάλα) και όχι στα 100 ml που προβλέπει η νομοθεσία".

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ γράφει ότι "βόμβα μεγατόνων αποτέλεσε η δημοσιοποίηση των ελέγχων, που πραγματοποίησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης στην αγορά γάλακτος σ΄ό,τι αφορά στη σήμανση των ετικετών. Οι έλεγχοι "διαπέρασαν" το σύνολο των προϊόντων γάλακτος, που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "τέλος στο ...παραμύθι των βιομηχανιών για φρέσκο γάλα, βάζει η αποκαλυπτική έρευνα του υπουργείου Ανάπτυξης. Η συντριπτική πλειοψηφία των γαλακτοβιομηχανιών λέει ψέματα στους καταναλωτές για την προέλευση του γάλακτος, ενώ πάνω από τις μισές παραπλανούν με επισημάνσεις στις ετικέτες των προϊόντων ως προς τη σύνθεση".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ τονίζει ότι "μεγάλες και μικρές γαλακτοβιομηχανίες παραπλανούν τους καταναλωτές και προμηθεύουν την αγορά με προϊόντα, που δεν αξίζουν την τιμή με την οποία πωλούνται. Σε ποσοστό 85% οι βιομηχανίες παραπλανούν τον κόσμο σχετικά με την καταγωγή του. Έτσι, ενώ στις συσκευασίες αναφέρεται ότι το γάλα που αγοράζουν οι καταναλωτές είναι από τη Μακεδονία, στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει από που προέρχεται".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "από τον έλεγχο στο συμπυκνωμένο γάλα το 74% των αποκλίσεων από τη νομοθεσία αφορά στη διαθρεπτική επισήμανση, το 63% στην παραπλάνηση ως προς τη σύνθεση, το 61% στην ονομασία πώλησης, το 46% στο είδος επεξεργασίας, το 41% στη διάκριση μεταξύ ομοειδών προϊόντων το 33% στα συστατικά, το 31% στις οδηγίες χρήσης και το 5% στο ποσοστό λίπους".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων, που έγιναν ακόμα και σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, οι Έλληνες ...δεν γνωρίζουν τι γάλα πίνουν: Παραπλανούνται από τις βιομηχανίες και τις λιανεμπορικές επιχειρήσεις σ' ό,τι αφορά τα συστατικά που περιέχουν τα προϊόντα παστεριωμένου και συμπυκνωμένου γάλακτος, την προέλευσή τους , τις ιδιότητές τους ακόμα και το βάρος τους".

    Η METRO σημειώνει ότι "στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ο υφυπουργός τόνισε ότι "η εποχή που ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε στην αγορά έχει παρέλθει", προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες του υφυπουργού και χαρακτήρισε ακραία και αυθαίρετη την ερμηνεία του ΕΦΕΤ".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "ως αντιπερισπασμό στην κρίση που δημιούργησαν οι αποκαλύψεις Παλαιοκρασσά ερμηνεύουν παράγοντες της αγοράς την όψιμη ανακάλυψη από το υπουργείο Ανάπτυξης παραπλανητικών ενδείξεων στο γάλα. Ο υφυπουργός Γ. Παπαθανασίου έδωσε...προθεσμία τριών μηνών για συμμόρφωση των γαλακτοβιομηχανιών, οι οποίες καταλογίζουν πολιτικές σκοπιμότητες".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "με τη δημοσιοποίηση στοιχείων έρευνας στον επιχειρηματικό κλάδο του γάλακτος, που κρατούσαν στα συρτάρια υπουργικού γραφείου για την "κατάλληλη στιγμή", επιχειρούν οι κυβερνώντες να αποσπάσουν τους προβολείς της δημοσιότητας από τις αιχμηρές καταγγελίες περί διαπλοκής στο χώρο της ΔΕΗ, που διατύπωσε ο αποπεμφθείς πρόεδρός της Γ. Παλαιοκρασσάς".

    [03] Κυβέρνηση

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι συνεργάτες του θεωρούν βέβαιο ότι το κυβερνητικό έργο και η υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτά που θα δώσουν απαντήσεις σε όλους και θα καταρρίψουν κάθε πολεμική που ασκείται κατά της κυβέρνησης, είτε εμμέσως, είτε αμέσως".

    H ESPRESSO εκτιμά ότι " να κλείσουν και να αφήσουν πίσω τους την υπόθεση Παλαιοκρασσά επιδιώκουν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, μέσα από τις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αύριο, και της Κεντρικής Επιτροπής, στο τέλος της εβδομάδας. Ο Κώστας Καραμανλής σχεδιάζει να δώσει το σύνθημα για νέο ξεκίνημα, εν όψει και της συζήτησης του νέου προϋπολογισμού".

    [04] Παραεμπόριο οργάνων

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "ιδιαίτερα αποκαλυπτικά τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το παράνομο εμπόριο οργάνων. Κυκλώματα που δρουν στη Μολδαβία και έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους και στη χώρα μας επιδίδονται σε ένα απάνθρωπο εμπόριο οργάνων δίνοντας από 5.000 έως 10.000 ευρώ στα θύματά τους για να τους αφαιρέσουν έναν νεφρό ή τμήμα του ήπατος. Το "μαύρο - εμπόριο" - όπως λέγεται το εμπόριο οργάνων - παρουσιάζει αυξητικές τάσεις στην Ευρώπη την τελευταία πενταετία, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια ανάλογα κρούσματα έχουμε και στην Ελλάδα".

    [05] Έγγαμες σχέσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "διακόπτουν τον ύπνο τους για να κάνουν σεξ, γκρινιάζουν για τα οικονομικά, αποδίδουν ευθύνες στους συντρόφους τους για λάθη και παραλείψεις και συχνά τους ασκούν έλεγχο για την εμφάνιση και τις δραστηριότητές τους. Το "χαστούκι" της σιωπής, το επιθετικό χιούμορ, οι γκρίνιες, τα παράπονα, η απόδοση ευθυνών, καθώς και η καταπίεση του συντρόφου, συγκαταλέγονται στις συχνότερες μορφές βίας, οι οποίες "μολύνουν" την καθημερινή συμβίωση των ζευγαριών".

    [06] Συντάξεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "στο ΤΕΒΕ αυξάνονται οι συντάξεις κατά 4% και κατά 6% οι ασφαλιστικές εισφορές. Η απόφαση επηρεάζει παράλληλα ΤΑΕ και ΤΣΑ. Στα 371 ευρώ θα φθάσει η κατώτατη σύνταξη στο ΤΕΒΕ. Στα 418,57 θα φθάσει η κατώτατη σύνταξη στο ΤΑΕ και 371 ευρώ η κατώτατη σύνταξη γήρατος και αναπηρίας στο ΤΣΑ".

    [07] ΔΕΗ

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "το μεσημέρι της Δευτέρας, την ίδια στιγμή που ο αποπεμφθείς πρόεδρος της ΔΕΗ Ι. Παλαιοκρασσάς αναφερόταν στους εθνικούς προμηθευτές και στο "στήσιμο" διαγωνισμών από ένα διαχρονικό σύστημα παραγόντων, ανακοινώνονταν τα αποτελέσματα ενός μεγάλου διαγωνισμού στον οποίο η εταιρεία ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου κατόρθωσε, για άλλη μια φορά να "εξουδετερώσει" τους ανταγωνιστές της. Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αποθείωσης καυσαερίων στο μονάδα 3 της Μεγαλόπολης, προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της ανάθεσης έργου από τη ΔΕΗ στον Όμιλο Μυτιληναίου, την ώρα που ο κ. Παλαιοκρασσάς αποχωρούσε από την Επιχείρηση. Σε πρώτη φάση η Επιτροπή Αξιολόγησης έκρινε ότι τους όρους προκήρυξης πληρούσε μόνον η ΜΕΤΚΑ, επειδή συμπεριλήφθηκε σε αυτήν παράγραφος για την ασφάλεια των ταινιοδρόμων, τους οποίους παλαιότερα είχε κατασκευάσει η εταιρεία του κ. Μυτιληναίου".

    [08] ΕΕ

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "ανεξαρτήτως του αν η Βρεταννία υπονομεύη ή όχι την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ως προς την ουσία των προτάσεών της για περικοπή των κονδυλίων του Κοινοτικού Προϋπολογισμού δύσκολα μπορεί να πη κανείς ότι έχει άδικο. Και δυστυχώς, το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα που δικαιώνει την βρεταννική άποψη είναι η Ελλάς".

    [09] Ελληνοτουρκική Τράπεζα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "γι' αυτό το Αιγαίο έχουμε εδώ και τριάντα χρόνια διενέξεις, τριβές και προστριβές με τους Τούρκους. Με πρωτοβουλία του Παναγιώτη Κουτσίκου Προέδρου του ΕλληνοΤουρκικού Επιμελητηρίου βάζουμε συνεταίρους στο Αιγαίο τους Τούρκους ή για να κυριολεκτήσουμε τους σερβίρουμε στο πιάτο το Αιγαίο".

    [10] Ιατρική-Καταγγελίες

    Η PRESS TIME επισημαίνει ότι "ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει διαγράψει από τα μητρώα του τον Ελευθέριο Μηλιόπουλο, ζητώντας παράλληλα και την παρέμβαση εισαγγελέα, στο γραφείο του οποίου βρίσκεται ακόμη ο φάκελος της υπόθεσης. Ο αμφιλεγόμενος γιατρός υποστηρίζει από την πλευρά του ότι τα σκευάσματα που χορηγεί στους ασθενείς του είναι φυτικά "για να μην έχει νομικά προβλήματα" και τα συνοδεύει με φάρμακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, συμπληρώματα διατροφής και... ενημερωτικά - συμβουλευτικά φυλλάδια".

    [11] Απασχόληση-Ελαστικό ωράριο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι "από νομούς "θύλακες ανεργίας" αρχίζει, με τις 6 πρώτες Επιτροπές Διευθέτησης χρόνου εργασίας, που συγκροτήθηκαν με απόφαση του υπουργού Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλου, η εφαρμογή του ελαστικού 8ώρου, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης, ιδίως όταν μία επιχείρηση παρουσιάζει αυξημένη παραγωγική δραστηριότητα. Οι 6 επιτροπές για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που έχουν υπογραφεί από τον υπουργό Απασχόλησης, είναι στους νομούς: Ημαθίας, Δράμας, Λάρισας, Έβρου, Βοιωτίας, Μαγνησίας".

    [12] Εξοπλισμοί

    Η CITY PRESS γράφει ότι "παραγγέλλουν 40 μαχητικά αεροσκάφη με ταχύτατη και αδιαφανή διαδικασία. "Προβιβάζουν" και απομακρύνουν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τους εξοπλισμούς τον πρώην ανώτατο δικαστικό κ. Ζορμπά. "Σεμνά και ταπεινά" η κυβέρνηση Καραμανλή κάνει σε μεγαλύτερη κλίμακα αυτά που συνήθιζε να καταγγέλλει η ΝΔ επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "με το νομοσχέδιο για τις στρατιωτικές προμήθειες να συζητείται στη Βουλή, η κυβέρνηση σπεύδει να τακτοποιήσει κολοσσιαίες αγορές όπλων με απευθείας αναθέσεις. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να επικυρωθεί από το ΚΥΣΕΑ η αγορά 30 συν 10 αεροσκαφών F16 έναντι 2,5 δισ. δολαρίων και 112.000 τυφεκίων G36 έναντι 250 εκατ. ευρώ, δηλαδή συνολικά άνω των 2,3 δισ. ευρώ! Τα πρώτα θα κατασκευασθούν στο Τέξας, πατρίδα του Αμερικανού προέδρου Μπους, ενώ τα δεύτερα στην ΕΒΟ Αιγίου, εκλογική περιφέρεια του υπουργού Άμυνας. Σήμερα ο πρωθυπουργός συναντάται με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τσαρλς Ρις".

    Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ "παραμονές της τελικής απόφασης για την αγορά των F-16, η κυβέρνηση απομακρύνει τον κ. Γ. Ζορμπά από τη θέση του γενικού γραμματέα Αμυντικών Επενδύσεων. Η απομάκρυνση του πρώην εισαγγελέα ήταν κάτι που επεδίωκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Θ. Ρουσόπουλου, θα πρέπει να αναμένεται και η κατάργηση της θέσης, κάτι που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα "απλοποιήσει" τις διαδικασίες προμηθειών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "με πρόσχημα ότι θα αναλάβει νέα ανεξάρτηση Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απομακρύνεται από τη Γραμματεία Προμηθειών του υπ. Άμυνας ο Γ. Ζορμπάς. Καθίσταται έτσι το 2ο, μετά τον Γ. Παλαιοκρασσά, θύμα της "κάθαρσης" που επαγγέλλεται ο πρωθυπουργός, επιλογή του οποίου ήταν αμφότεροι. Οι προμήθειες στις Ένοπλες Δυνάμεις θα αποφασίζονται από μικρή επιτροπή, δηλαδή από τον ίδιο τον υπουργό. Οξύτατη συζήτηση στη Βουλή για τις προμήθειες αμυντικού υλικού. Το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει σήμερα ή αύριο για τα F-16".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 7 December 2005 - 23:12:27 UTC