Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-08-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/8/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΦΜΑΠ
  • [04] Δημοτικές Εκλογές
  • [05] Κ. Καραμανλής - Πολιτικό Συμβούλιο
  • [06] Δημήτρης Κοντομηνάς
  • [07] Φοιτητική στέγη
  • [08] Προϋπολογισμός 2006
  • [09] Οίκοι Ευγηρίας
  • [10] Ρύθμιση χρεών προς τα Ταμεία
  • [11] Επικίνδυνα προϊόντα
  • [12] Ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων
  • [13] ΔΕΚΟ
  • [14] Δυστυχήματα
  • [15] Πετρέλαια
  • [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [17] Προϋπολογισμός

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/8/2005

    Η ομιλία του πρωθυπουργού στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, ο κρατικός προϋπολογισμός του 2006, η άνοδος των τιμών του πετρελαίου διεθνώς, η κατάσταση που επικρατεί στα γηροκομεία της χώρας και η αύξηση των ενοικίων ενόψει της ζήτησης από τους φοιτητές είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις σε μικρές επιχειρήσεις. Μέχρι 10.000 ευρώ για προμήθεια συστημάτων πληροφορικής.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ρυθμίζονται τα χρέη σε ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ κ.α. Μέχρι 18 Νοεμβρίου η προθεσμία για τις αιτήσεις.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Μπαράζ δυστυχημάτων. 342 νεκροί από τις συντριβές αεροσκαφών τον Αύγουστο σε όλη την υφήλιο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προϊόντα θανάτου στα σπίτια μας. "Μαύρη λίστα" από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

    Η ΑΥΓΗ: Τρύπιο το πακέτο για μισθούς και συντάξεις. Ενώ ξεφεύγει η ακρίβεια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Το γερμανικό εφετείο καταδίκασε για απάτη την "INTERAMERICAN". Απόφαση-πιλότος για να πάρουν πίσω τα κλεμμένα λεφτά τους οι ομογενείς.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το πετρέλαιο ανάβει φωτιά. Εντείνεται η κρίση από την άνοδο των τιμών διεθνώς.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οδηγός φθηνής στέγης για φοιτητές. Σήμερα οι βάσεις, από αύριο το "Σαφάρι"...

    ΕΘΝΟΣ: Νοίκια-φωτιά στις φοιτητουπόλεις. Καπέλο έως 20% σε γκαρσονιέρες και δυάρια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Παρά την αντίθεση της Ντόρας για την εκλογή από την πρώτη Κυριακή Δημάρχων, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει: 42 το μαλλί... και μην το ανακατώνεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ο πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής διαμηνύει: Δεν υποχωρούμε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέοι φοιτητές. Πώς θα βρουν στέγη και με ...επιδότηση. Σήμερα οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αργότερα τα ευχάριστα... Σφιχτός ο Καραμανλής, μίλησε για δυσάρεστη συνέχεια.

    ΕΣΤΙΑ: Ανήθικη φορολογία. Να δοθή τέλος στο αίσχος με τον ΦΜΑΠ.

    ESPRESSO: Ο Αντρίκος Παπανδρέου βγάζει τη βίλα του στο σφυρί. Πωλείται 800.000 ευρώ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Απανθρωπιά και αθλιότητα σε γηροκομεία. Αποκάλυψη εγκατάλειψης και εκμετάλλευσης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Καμία υποχώρηση... σε οργανωμένα συμφέροντα. Επίδειξη αποφασιστικότητας του πρωθυπουργού εν όψει ΔΕΘ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φορο-χαστούκι αντί φορο-ελαφρύνσεων. Σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ιδιοκτήτες ακινήτων.

    Η ΝΙΚΗ: Έμεινε από... καύσιμα. Ο Καραμανλής υπόσχεται μόνο μεταρρυθμίσεις.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: ΥΠΑ: Εκλιπαρούσαν μάταια για προσλήψεις ελεγκτών. Αποκάλυψη: Στου... κουφού την πόρτα 3 απεγνωσμένα SOS.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κρατικός Προϋπολογισμός 2006: Τρεις ¶ξονες-κόλαφος για τα λαϊκά εισοδήματα.

    TRAFFIC NEWS: Ελληνόπουλα τα δίδυμα του Ρίμπο. Το καλύτερο γκολ της ζωής του.

    Η ΧΩΡΑ: Δεν υποχωρούν στα οργανωμένα συμφέροντα. Καραμανλής: Δεν γυρίζουμε στο παρελθόν.

    Μetro: Μήνυμα στα συνδικάτα. Αμετακίνητος στις θέσεις του παρά τις αντιδράσεις ο πρωθυπουργός.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πανικός στους αιθέρες. Ακυρώνεται το 15% των κρατήσεων στις πτήσεις τσάρτερ.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Αγανακτισμένοι οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης. Με επιστολή τους ζητούν τη δημιουργία ιατροδικαστικής υπηρεσίας εκτός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για την καλύτερη απονομή της Δικαιοσύνης.

    [03] ΦΜΑΠ

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "αίσθηση έχει προκαλέσει το χθεσινό μας δημοσίευμα για τον ΦΜΑΠ (Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας). Όμως το αίσχος με τον ΦΜΑΠ έχει και συνέχεια. Θαυμάστε μερικά ακόμη στοιχεία που δείχνουν πόσοι δηλώνουν τι, και πόσοι επωμίζονται τελικώς την απαράδεκτη αυτή φορολογία".

    [04] Δημοτικές Εκλογές

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "πραγματοποιήθηκε χθες η Συνεδρίαση του κεντρικού Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ για να συζητήσει τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στην ΔΕΘ, το αν θα πρέπει να γίνει νόμος ή όχι η πρόταση του Γενικού Γραμματέα Βαγγέλη Μεϊμαράκη για εκλογή Δημάρχων από την πρώτη Κυριακή. Αντιρρήσεις έχει η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη τις οποίες εξέφρασε μιλώντας στο Συμβούλιο. Ακούστηκαν και άλλες απόψεις αλλά η Κυβέρνηση είναι ήδη αποφασισμένη να προχωρήσει στην νομοθέτηση και να ισχύσει από τις επόμενες δημοτικές εκλογές".

    [05] Κ. Καραμανλής - Πολιτικό Συμβούλιο

    Το METRO γράφει ότι " "ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ δεν είναι αυτοσκοπός αλλά αναγκαία προϋπόθεση για μια πραγματικά ισχυρή οικονομία και για τη δυναμική ανάπτυξη που παράγει καρπούς για όλους". Τη θέση αυτή διατύπωσε χθες ο πρωθυπουργός στο Πολιτικό Συμβούλιο της Ν.Δ., μιλώντας για τους στόχους της κυβερνητικής πολιτικής".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "αποκαλυπτικός ήταν χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο της Ν.Δ. ο Κ. Καραμανλής για την πολιτική του στο άμεσο μέλλον. Προανήγγειλε ουσιαστικά ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα κυβερνητικά μέτρα, δυσάρεστα για τους πολίτες και παρέπεμψε στο απώτερο μέλλον την ανάκαμψη. Το 42% στην εκλογή δημάρχων και νομαρχών κυριάρχησε σε σύγκρουση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. "Θα κάνουμε αυτό που ωφελεί τους πολίτες και τους ωφελεί το 42%", είπε ο πρωθυπουργός".

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων επιβεβαίωσε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας -λίγες ημέρες πριν από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και λίγο πριν την έναρξη των προετοιμασιών για την κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς. Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε την πάγια θέση του ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσουν σε αντιδράσεις οργανωμένων συμφερόντων και κλειστών ομάδων προνομιούχων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος, την Οικονομία, την Παιδεία και την Υγεία διατράνωσε κατά την ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο της Ν.Δ. ο Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε αντιδράσεις οργανωμένων συμφερόντων και κλειστών ομάδων προνομιούχων και συμπλήρωσε ότι δεν συμβιβάζεται με το παρελθόν".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι " "η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε αντιδράσεις οργανωμένων συμφερόντων και κλειστών ομάδων προνομιούχων και δεν συμβιβάζεται με το παρελθόν", διεμήνυσε σε υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι " "κενό λόγο" θα αρθρώσει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη ΔΕΘ σχετικά με τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του, μετά από ενάμιση χρόνο στην εξουσία, ενώ η απουσία οποιασδήποτε κοινωνικής παροχής και η αναγγελία σφιχτής οικονομικής πολιτικής, βαπτίζεται ως ρεαλιστική προσέγγιση και αποδίδεται από τον πρωθυπουργό στην κακή διεθνή συγκυρία και ιδιαίτερα την αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Όπως φάνηκε από τη χθεσινή του εισήγηση στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, ο πρωθυπουργός μην έχοντας τίποτα άλλο να πει, θα προβάλλει την εμμονή του στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων ως αναγκαία προϋπόθεση για μία πραγματικά ισχυρή οικονομία και για τη δυναμική ανάπτυξη".

    [06] Δημήτρης Κοντομηνάς

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "με απόφαση - πιλότο, για την επιστροφή των κλεμμένων από την INTERAMERICAN στους ομογενείς μας της Γερμανίας, το Εφετείο του Ντίσελντορφ καταδίκασε για ΑΠΑΤΗ, οριστικά και αμετάκλητα, την ασφαλιστική του Κοντομηνά, υποχρεώνοντας την εταιρία να γυρίσει πίσω σε δύσμοιρο ομογενή, ο οποίος έχαψε το παραμύθι των χρυσών κερδοφοριών και έβαλε την υπογραφή του σε παράνομα επενδυτικά συμβόλαια, όλο το ποσό που τους ακούμπησε - σύνολο 55.220 ευρώ".

    [07] Φοιτητική στέγη

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "ενώ ανακοινώνονται από τις 10 το πρωί οι βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια - ΤΕΙ, ο "Ε.Τ" προσφέρει σήμερα χρηστικό οδηγό για το πώς και με πόσο ενοίκιο θα βρουν στέγη οι νέοι φοιτητές στις διάφορες πόλεις".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "με την ανακοίνωση σήμερα των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ τελειώνει η αγωνία δεκάδων χιλιάδων νέων και αρχίζει ένας απίστευτος οικονομικός Γολγοθάς για όσους γονείς είχαν την "ατυχία" να επιλεγεί το παιδί τους για σπουδές μακριά από τον τόπο κατοικίας του".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "σε αγώνα δρόμου κυριολεκτικά θα επιδοθούν οι φοιτητές για να βρουν το σπίτι που θα στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Και αυτό συμβαίνει, όχι γιατί δεν υπάρχουν σπίτια για ενοικίαση, απεναντίας ο αριθμός είναι μεγάλος, αλλά γιατί οι τιμές από σπίτι σε σπίτι διαφέρουν και οι υποψήφιοι ενοικιαστές πρέπει να βρουν το φθηνότερο και καλύτερο γι΄αυτούς".

    [08] Προϋπολογισμός 2006

    H ESPRESSO γράφει ότι "σε τρεις πυλώνες θα στηριχτεί ο προϋπολογισμός του 2006: πρώτον στον περιορισμό της φοροδιαφυγής, δεύτερον στην αντιμετώπιση της σπατάλης και της εξοικονόμησης δαπανών και τρίτον στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "αντιμέτωπος με τις προεκλογικές υποσχέσεις του για "κοινωνική ευαισθησία" βρίσκεται ο πρωθυπουργός, μόλις ενάμιση χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές. Χθες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συζήτησε το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2006, ο οποίος προοιωνίζεται άλλη μια χρονιά μονόπλευρης λιτότητας και καθυστερούμενων δημόσιων έργων".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι " χτες οριστικοποιήθηκαν οι οδηγίες για την κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2006. Στόχος της κυβέρνησης είναι , μαζί με την πολιτική λιτότητας για τους μισθούς, να περιοριστούν παραπέρα οι δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα και να αυξηθούν τα έσοδα κατά 7%. Τρεις άξονες, πραγματικός κόλαφος για τα λαϊκά εισοδήματα και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, οι οποίοι θα κληθούν για μια ακόμα φορά να ζήσουν με ακόμη λιγότερα, πληρώνοντας περισσότερους φόρους και καλύπτοντας πιο μεγάλο μέρος για δαπάνες Υγείας, Παιδείας κλπ".

    ΤΑ ΝΕΑ εκτιμούν ότι "τρία δισ. ευρώ περισσότερους φόρους θα πληρώσουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι και ιδιοκτήτες ακινήτων το 2006, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για φοροελαφρύνσεις".

    [09] Οίκοι Ευγηρίας

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η πλειονότητα των Οίκων Ευγηρίας σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα Μικτό Κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής Ελέγχου Επιχειρήσεων - Εγκαταστάσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος της Νομαρχίας Αθηνών".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "έρευνα της Νομαρχίας Αθηνών ρίχνει φως σε μία από τις πιο σκοτεινές πτυχές του πολιτισμού μας, στην κατάσταση που επικρατεί στα γηροκομεία της πρωτεύουσας, εκεί όπου πολλοί απόμαχοι της ζωής διαβιούν υπό απάνθρωπες συνθήκες. Ελεεινοί χώροι, κατσαρίδες και "ληγμένα" τρόφιμα είναι μόνο μερικές από τις διαπιστώσεις δειγματοληπτικού ελέγχου, ο οποίος κατέδειξε πως σε εννέα από τα έντεκα ελεχθέντα γηροκομεία κυριαρχούν παραλείψεις, παρατυπίες και τεράστια προβλήματα καθαριότητας".

    [10] Ρύθμιση χρεών προς τα Ταμεία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "από σήμερα και μέχρι τις 18 Νοεμβρίου μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για νέα ρύθμιση χρεών προς τα ταμεία των ελευθέρων επαγγελματιών (ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ) οι ασφαλισμένοι στα τρία ταμεία με προκαταβολή του 5% της οφειλής και εξόφληση μέσα σε 80 δόσεις".

    [11] Επικίνδυνα προϊόντα

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "άκρως επικίνδυνα, για την υγεία και την ανθρώπινη ζωή, προϊόντα κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή και στην ελληνική αγορά με χρήστες μωρά, νήπια και άτομα όλων των ηλικιών. Πρόκειται για παιχνίδια, ηλεκτρονικές συσκευές, αυτοκίνητα κ.λ.π. Σε συστάσεις προς το κοινό προβαίνει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή η οποία επιβάλλει και σχετικά πρόστιμα".

    [12] Ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "ένα σημαντικό πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων για την προμήθεια συστημάτων πληροφορικής παρουσίασε χθες στο Ζάππειο Μέγαρο ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας. Το πρόγραμμα "Μικρές Επιχειρήσεις και Τεχνολογική Ώθηση (ΜΕΤΕΧΩ) αναμένεται να βοηθήσει ουσιαστικά τις επιχειρήσεις στον τομέα προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού και εφαρμογών πληροφορικής, παρέχοντας επιχορήγηση του 50% των σχετικών δαπανών και μάλιστα άμεσα χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες".

    [13] ΔΕΚΟ

    Σύμφωνα με το ΠΟΝΤΙΚΙ "την "πιστολιά" για την έναρξη της σεμνής αυτής τελετής, που θα φέρει μισθωτούς και συνταξιούχους στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, δεν την έδωσε κάποια ιδιωτική βιομηχανία ή κάποια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, αλλά η ....Δημόσια (!) Επιχείρηση Ηλεκτρισμού , η ΔΕΗ: Οι αξιότιμοι ιθύνοντες του υπουργείου Ανάπτυξης αποφάσισαν αυξήσεις από τις αρχές του επόμενου μήνα που κυμαίνονται από 3% έως 6,5% δηλαδή για να μην τρελαθούμε εντελώς πάνω από τον πληθωρισμό...".

    [14] Δυστυχήματα

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "πέντε αεροπορικές τραγωδίες από τις 6 Αυγούστου μέχρι σήμερα έχουν κοστίσει τη ζωή σε 342 ανθρώπους. Αυτό το μπαράζ αεροπορικών δυστυχημάτων δεν έχει προηγούμενο και είναι λογικό να προκαλεί ανησυχία στους πολίτες. Λες και κάποιος έχει ρίξει κατάρα. Έτσι υπάρχουν πέντε μεγάλα δυστυχήματα από τις 6 Αυγούστου".

    [15] Πετρέλαια

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "το υπουργείο Ανάπτυξης απειλεί τις πετρελαϊκές επιχειρήσεις αλλά και τα πρατήρια βενζίνης με αιφνιδιαστικούς ελέγχους, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες (εταιρείες και πρατηριούχοι) κατηγορούν αλλήλους για κερδοσκοπία. Η τιμή του πετρελαίου ξεπέρασε πάλι χθες τα 66 δολάρια και οι 70 μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες πετρελαίου υπολογίζεται ότι θα κερδίσουν εφέτος 233 δισ. δολάρια! Η Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως εξαρτημένη από το πετρέλαιο ελλείψει άλλων πηγών ενέργειας. Για την ακρίβεια βρισκόμαστε στην 22η θέση παγκοσμίως στην κατανάλωση πετρελαίου".

    [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ρεαλιστικός Προϋπολογισμός. Συμβατοί με το Πρόγραμμα Σταθερότητας θα είναι οι στόχοι του 2006".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέα ευκαιρία για ρύθμιση των χρεών στα Ταμεία. Παρατείνεται η προθεσμία για τρεις μήνες, έως τις 18 Νοεμβρίου".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Επαναφορά σε τροχιά συμφώνου σταθερότητας. Περικοπές δαπανών η ... σωτήρια συνταγή".

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέο άλμα στα 67,4 δολάρια οι τιμές του "μαύρου χρυσού". "Γρίφος" το πετρέλαιο για το νέο Προϋπολογισμό".

    [17] Προϋπολογισμός

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "στις "συμπληγάδες" των αβεβαιοτήτων που προκαλεί η "κούρσα" της τιμής του πετρελαίου αλλά και η πορεία των εσόδων για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ, διαμορφώνονται τα βασικά μεγέθη του Προϋπολογισμού του 2006. Ο ρυθμός ανάπτυξης αναθεωρείται από το 4% του ΑΕΠ, που προέβλεπε το Πρόγραμμα Σύγκλισης και Σταθερότητας του Μαρτίου στο 3,6% - 3,7% του ΑΕΠ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 26 August 2005 - 20:52:26 UTC