Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-08-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/8/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Πολιτικό Συμβούλιο ΝΔ
  • [04] ΔΕΚΟ - Ανατιμήσεις
  • [05] ΕΡΤ
  • [06] Προσλήψεις
  • [07] Ασφάλεια αεροδρομίων
  • [08] Νέο ωράριο εργασίας
  • [09] ΠΑΣΟΚ - Γιώργος Παπανδρέου
  • [10] ΑΕΙ - ΤΕΙ
  • [11] Αυξήσεις σε ΕΚΑΣ και συντάξεις ΟΓΑ
  • [12] Δημήτρης Κοντομηνάς
  • [13] ΦΜΑΠ
  • [14] Μοιραίο αεροσκάφος της "Helios"
  • [15] Οικονομία
  • [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [17] Δαπάνες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/8/2005

    Η έρευνα για την πτώση του μοιραίου Μπόινγκ, οι ανατιμήσεις σε προϊόντα και ΔΕΚΟ καθώς και οι νέοι κανόνες λειτουργίας των ΔΕΚΟ, το διάταγμα για την ασφάλεια των αεροδρομίων, οι αυξήσεις σε συνταξιούχους και αγρότες, που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από το Βήμα της ΔΕΘ και η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 4.210 προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό. Σε νοσοκομεία, δήμους και ΟΑΕΔ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Το νέο ωράριο εργασίας. Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος 3385/05 για το ελαστικό 8ωρο.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Σαράβαλο 737 - 300/ Δεν λειτουργούσε το σύστημα συναγερμού βλαβών του μοιραίου αεροσκάφους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διπλή αύξηση σε ΕΚΑΣ και συντάξεις ΟΓΑ. Τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

    Η ΑΥΓΗ: Σήμα ανατιμήσεων από τις ΔΕΚΟ. Μετά τη ΔΕΗ, η ΕΡΤ και ακολουθεί η ΕΥΔΑΠ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κτίριο που αγόρασε ο Κοντομηνάς προς 87 εκ. το πούλησε ο απατεώνας στην "INTERAMERICAN" προς 554.000.000 δρχ!!!

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το παιχνίδι της Ντόρας με τις δημαρχίες και το υπουργείο. Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 10 αλλαγές περιμένουν τους μαθητές. Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο στα μαθήματα και τις εξετάσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Επικίνδυνα παιχνίδια με τις πτήσεις. Έγγραφο-φωτιά από επτά αεροναυπηγούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κυβερνητική προσπάθεια να προλάβει το κύμα των ανατιμήσεων στήνοντας... "Αναχώματα" για τις αυξήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Δραπέτευσε" ο Γ. Παπανδρέου. Έστησε στο ραντεβού άλλη μια φορά τους συντονιστές τους οποίους κάλεσε σε συνεδρίαση ο ίδιος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Λύση DNA στο γρίφο του πιλοτηρίου. Εξετάσεις για να διαπιστωθεί ποιοι και πόσοι ήταν στο κόκπιτ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αγάλι - Αγάλι το διάταγμα για την ασφάλεια των αεροδρομίων. Μετά το άρον - άρον για τον έλεγχο των πτήσεων.

    ΕΣΤΙΑ: Σκάνδαλο με τον ΦΜΑΠ. Εφέτος υπεβλήθησαν 5.272 λιγώτερες δηλώσεις!

    ESPRESSO: Νίκος - Ναζλί: "Οι καρδιές μας χτυπούν ελληνικά". Αποκλειστική συνέντευξη με τους πρωταγωνιστές στα "Σύνορα της Αγάπης".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αλλαγή διαχείρισης και νέοι κανόνες λειτουργίας ΔΕΚΟ. Το υπ. Οικονομίας αναλαμβάνει "συνεποπτεία".

    Ο ΛΟΓΟΣ: Βλάβη και στο σύστημα συναγερμού. Νέα στοιχεία για την τραγωδία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εξωφρενικές τιμές (και) στις λαϊκές. Άφησαν ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία.

    Η ΝΙΚΗ: Εξαγγελία λιτότητας. Απαισιοδοξία στο Μαξίμου για την οικονομία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Χαράτσι-πρόκληση σε βάρος του λαού. Κατά 31% αυξάνει η κυβέρνηση το τέλος υπέρ της ΕΡΤ.

    TRAFFIC NEWS: Έρευνα του Παντείου Πανεπιστημίου: Σπρώχνονται στην πορνεία 2.000 παιδιά το χρόνο.

    Η ΧΩΡΑ: Τι κερδίζουν μισθωτοί - συνταξιούχοι. Τι θα δώσει ο Καραμανλής στις ευπαθείς ομάδες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Στο φως" τηλεαπάτη μαμούθ. Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο 9 άτομα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Με "κομμένα φτερά" το αεροδρόμιο Μακεδονία. Χωρίς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας λόγω σπουδών και... ΑΣΕΠ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πρώτος και τελευταίος λόγος στον Καραμανλή. Όλα έτοιμα για την 70η ΔΕΘ.

    [03] Πολιτικό Συμβούλιο ΝΔ

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι " τη διαφωνία της με τη διάταξη που καταργεί τον δεύτερο γύρο στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, εφόσον κάποιος υποψήφιος συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 42% θα επαναλάβει σήμερα, αλλά αυτή τη φορά ενώπιον του Πρωθυπουργού και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, η δήμαρχος Αθηναίων κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Παρά την αντίθεσή της όμως προς μια στρατηγική κυβερνητική επιλογή, η κυρία Μπακογιάννη θα αποφύγει τη σύγκρουση με τους εμπνευστές της ρύθμισης και με τον κ. Κ. Καραμανλή εκτιμώντας ότι μια νέα αντιπαράθεσή της με το Μέγαρο Μαξίμου ενδεχομένως να καθυστερήσει την είσοδό της στην κυβέρνηση και την επιστροφή της στην κεντρική πολιτική σκηνή".

    [04] ΔΕΚΟ - Ανατιμήσεις

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "αύξηση κατά 25% στην εισφορά της ΕΡΤ αποφάσισε χθες η κυβέρνηση. Η υπέρογκη αυτή αύξηση, την επομένη που αυξήθηκαν τα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι κρίκος μιας αλυσίδας ανατιμήσεων σε όλα τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ με επόμενη κίνηση στην ΕΥΔΑΠ. Οι αυξήσεις επιβαρύνουν το λαϊκό εισόδημα σε μια περίοδο κατά την οποία ήδη το μειώνει το ράλι στα καύσιμα. Και προκαλούν γενική ανάφλεξη των τιμών στην αγορά, όταν μάλιστα ο πληθωρισμός τον Αύγουστο κινείται ανοδικά προς το 4%. Με τη μέθοδο των αυξήσεων στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ η κυβέρνηση προσδοκά να μειώσει μέρος των ελλειμμάτων χωρίς να καταφύγει επί του παρόντος στην αύξηση της άμεσης φορολογίας".

    ΤΑ ΝΕΑ εκτιμά ότι "η ακρίβειας στις λαϊκές αγορές είναι εξωφρενική. Οι ντομάτες έφτασαν το 1,50 ευρώ, τα κολοκυθάκια 1,50-2,50 και τα φασολάκια 2,50 ευρώ. Αλλά η κυβέρνηση έστειλε σε ...διακοπές το Παρατηρητήριο των Τιμών. Από τον Σεπτέμβριο έρχονται και άλλες αυξήσεις σε καύσιμα, δίδακτρα, μεταφορές και ΕΡΤ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "ο εξορθολογισμός των ΔΕΚΟ και ο περιορισμός της δημόσιας σπατάλης αποτελούν το "διπλό" στοίχημα της κυβέρνησης για το 2006. Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής μέσω του "νοικοκυρέματος" του κράτους και όχι μέσω αύξησης ελλειμμάτων και χρέους θα αποτελεί τη βάση της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Στο πλαίσιο αυτό έχει αποφασιστεί ο εξορθολογισμός των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών (ΔΕΚΟ) με πιστή εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων, συγκρατημένο εισοδηματική πολιτική, έλεγχο των δανειακών αναγκών και έγκριση δανειοδότησης μόνο για επενδυτικούς σκοπούς και εξυπηρέτηση του χρέους".

    [05] ΕΡΤ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "με άλλα 26 εκατομμύρια ευρώ ανά τετράμηνο αποφάσισε η κυβέρνηση να φορτώσει το λαό, αυξάνοντας το τέλος υπέρ της ΕΡΤ, έκανε γνωστό χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος. Έτσι ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει τα "σπασμένα" της πολιτικής και τακτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και ταυτόχρονα να χρηματοδοτήσει τα ανάλογα σχέδια και επιδιώξεις της κυβέρνησης της ΝΔ".

    [06] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "νέες θέσεις εργασίας που ανέρχονται στις 4.210 προκηρύχθηκαν υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ (ή και εκτός ΑΣΕΠ) και του ΟΑΕΔ. Οι νέες προκηρύξεις αφορούν θέσεις σε διάφορα νοσοκομεία, δήμους, στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων και στη Μονάδα Οργάνωσης του ΚΠΣ του υπουργείου Οικονομικών".

    [07] Ασφάλεια αεροδρομίων

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "άλλο ένα διάταγμα, όπως προβλέπει ο νόμος 2912 του 2001 , περιμένει τη σειρά του για υπογραφή. Αφορά τους επιθεωρητές για την ασφάλεια έναντι εκνόμων ενεργειών που θα μεριμνούν να ελέγχονται σωστά επιβάτες, αποσκευές και αεροσκάφη στο έδαφος και θα κρίνουν αν είναι ασφαλή τα αεροδρόμια. Για το διάταγμα αυτό η ΕΕ έστειλε από τον περασμένο Μάρτιο αιτιολογημένη γνώμη απειλώντας την Ελλάδα με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    [08] Νέο ωράριο εργασίας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι είναι "ώρα για δουλειά με "ελαστικό 8ωρο" από τον Οκτώβριο και με αλλαγές στις υπερωρίες όπως προβλέπει ο νόμος 3385/05 του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, που τίθεται σε ισχύ μετά τη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ (αρ. φύλλου 210) στις 19 Αυγούστου".

    [09] ΠΑΣΟΚ - Γιώργος Παπανδρέου

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "γκρίνια και δυσαρέσκεια πυροδότησε σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από τη χθεσινή συνεδρίαση των συντονιστών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που προφανώς προτίμησε την ...ηλιοθεραπεία σε κάποια παραλία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "δραπέτευσε" για άλλη μια φορά από συνεδρίαση ανώτατου κομματικού οργάνου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Και φυσικά, η νέα του αυτή απουσία από τη συνεδρίαση των Συντονιστών, σχολιάσθηκε δυσμενέστατα από τα μέλη του οργάνου".

    [10] ΑΕΙ - ΤΕΙ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "η ώρα της αλήθειας έφτασε για χιλιάδες υποψηφίους ενιαίων λυκείων και ΤΕΕ που διεκδικούν μια θέση στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στις 10 αύριο το πρωί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας θα ανακοινώσει τις βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Παράλληλα, το υπουργείο θα αποστείλει στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τους πίνακες με τα ονόματα των επιτυχόντων, προκειμένου να διοχετευθούν στα λύκεια και τα ΤΕΕ της χώρας".

    [11] Αυξήσεις σε ΕΚΑΣ και συντάξεις ΟΓΑ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "γενναίες αυξήσεις στους συνταξιούχους και στους αγρότες θα εξαγγείλει από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής υλοποιώντας έτσι τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Οι αυξήσεις στο ΕΚΑΣ και στις συντάξεις του ΟΓΑ θα είναι διπλάσιες του πληθωρισμού πάνω από 5% ενώ μικρότερες θα είναι οι αυξήσεις της εισοδηματικής πολιτικής στο δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει θεσμικά μέτρα για τη στήριξη των πολυτέκνων με τρία παιδιά, ενώ στα σχέδια της κυβέρνησης είναι και η μείωση της φορολογίας των φυσικών προσώπων από το 2007".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "προτεραιότητα Καραμανλή στην ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Μεγαλύτερες οι αυξήσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους του ΟΓΑ και στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ. Στα όρια του πληθωρισμού οι αναπροσαρμογές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων".

    [12] Δημήτρης Κοντομηνάς

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "έξω από τα στενά όρια της επικράτειας φαίνεται ότι έχει περάσει η συνεχιζόμενη επίθεση του εκδότη της εφημερίδας "Αυριανή" Γιώργου Κουρή εναντίον του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, προκαλώντας σχετικές - και για κάποιους αναμενόμενες αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ομίλου

    "Eureko" έχει θορυβηθεί από τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς εμπλέκεται άμεσα η ελεγχόμενη από το διεθνή χρηματοπιστωτικό οίκο εταιρεία "Interamerican".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "στον ΥΠΝΟ πιάσανε χθες οι μπιστικοί του Κοντομηνά τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου - γιατί προς το παρόν τουλάχιστον δεν μπορεί να πάρει πουθενά αλλού το μυαλό μας, - και την παραμονή της ημέρας που θα αρχίσουμε να ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ και την ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ που έχει γίνει στα αποθεματικά της INTERAMERICAN που είναι ΟΛΑ ΨΕΥΤΙΚΑ και μέχρι τώρα ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΝ από τους ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΥΣ από τον Κοντομηνά ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης ΠΑΓΙΔΕΨΑΝ τον υφυπουργό Γιάννη Παπαθανασίου, ο οποίος δήλωσε στον ALPHA ότι τα αποθεματικά, του 2004 είναι σωστά!!!!

    [13] ΦΜΑΠ

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "η πλέον σκανδαλώδης φορολογία που επεβλήθη ποτέ στην χώρα μας λέγεται ΦΜΑΠ (Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας). Προϋπήρχε ο ΦΑΠ (Φόρος Ακίνητης Περιουσίας), τον οποίο είχε καταργήσει η Κυβέρνησις Μητσοτάκη. Δημαγωγούσα όμως η Κυβέρνησις Σημίτη, το έτος 1997 επανέφερε την φορολογία ως ΦΜΑΠ, υπό το πρόσχημα ότι έτσι θα συνεισφέρουν "οι έχοντες και κατέχοντες".

    [14] Μοιραίο αεροσκάφος της "Helios"

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "σύγχυση στους πιλότους του μοιραίου αεροσκάφους ενδεχομένως να προκάλεσε η ενεργοποίηση του συναγερμού που ειδοποιούσε για αποσυμπίεση καμπίνας. Αν είχε στο μεταξύ αρχίσει μερική αποσυμπίεση χωρίς να γίνει αντιληπτή, ειδικοί θεωρούν πιθανόν οι πιλότοι να βρίσκονταν ήδη σε κατάσταση απώλειας συνείδησης, με συνέπεια να μπέρδεψαν τον ήχο, καθώς πρόκειται για τον ίδιο ακριβώς ήχο που ακούγεται όταν το αεροσκάφος βρίσκεται ακόμα στο έδαφος και ειδοποιεί για λανθασμένη διαμόρφωση του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της απογείωσης, κυρίως δε των πτερυγίων".

    Σύμφωνα με την ΑΝΩ ΚΑΤΩ "ελλιπής η συντήρηση από τους μηχανικούς της HELIOS, καθώς το ίδιο αεροσκάφος είχε παρουσιάσει κι άλλες βλάβες τους προηγούμενους μήνες. Είναι απορίας άξιον πώς άφησαν το αεροπλάνο να συνεχίσει το ταξίδι, όταν από το πιλοτήριο δεν μπορούσαν να καταλάβουν πού ήταν η βλάβη. Τεράστια τα ερωτικά για το μυστηριώδη Γερμανό πιλότο, που ακόμη δεν τον έχουν αναζητήσει οι δικοί του".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "η Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων υπό τον Ακριβό Τσολάκη εκτιμά - βάσει των στοιχείων που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής - ότι στο Boeing 737 της Helios Airways" χτυπούσε το ίδιο ηχητικό σήμα για διαφορετικές βλάβες, γεγονός που ενδέχεται να προκάλεσε σύγχυση στους πιλότους για τα αίτια του τεχνικού προβλήματος".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν αντέδρασε έγκαιρα κατά την είσοδο του μοιραίου Μπόινγκ στον ελληνικό εναέριο χώρο. Τόνισε ότι θα πιέσει για να λάμψει η αλήθεια, αλλά δεν θα προβεί σε καταγγελίες χωρίς την ύπαρξη στοιχείων".

    [15] Οικονομία

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι " "σεμνά και ταπεινά" θα κινηθεί η κυβέρνηση όσον αφορά τις κοινωνικές παροχές για το νέο έτος καθώς το κρατικό ταμείο είναι "μείον". Ο προϋπολογισμός του 2006 θεωρείται σίγουρο ότι θα είναι ιδιαίτερα "σφιχτός" κυρίως για τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, όπως οι συνταξιούχοι ή οι μισθωτοί. Το νέο οικονομικό μείγμα, στα αποκαλυπτήρια του οποίου θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός το Σεπτέμβριο στην 70η ΔΕΘ, δεν αναμένεται ιδιαίτερα ελκυστικό, καθώς ουσιαστικά κοινωνικά μέτρα όπως οι φορολογικές ελαφρύνσεις παραπέμπονται τουλάχιστον από το 2007".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "η Κυβέρνηση συμμερίζεται την παγκόσμια ανησυχία για την αύξηση του πετρελαίου που αν συνεχισθεί θα παρασύρει σε ανοδική πορεία μια αλυσίδα προϊόντων. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι μπαίνουμε σε λίγο στο Φθινόπωρο και τα πορτοφόλια των περισσοτέρων είναι άδεια λόγω διακοπών, ενώ το πρόγραμμα των υποχρεώσεών τους είναι γεμάτο. Από την άλλη πλευρά η Κυβέρνηση πρέπει να καταλήξει στις τελικές πρωθυπουργικές εξαγγελίες στην ΔΕΘ οι οποίες θα έχουν άξονα ελαφρύνσεις φορολογικές, κλπ των πολιτών. Για να υπάρξει κατάληξη στο Πρωθυπουργικό κείμενο πρέπει να υπάρχει η σταθερότητα της τιμής του Πετρελαίου πράγμα που αρχίζει να φαίνεται δειλά-δειλά στον ορίζοντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πετρέλαιο συμπαρασύρει χιλιάδες προϊόντα και υποπροϊόντα στην ανοδική του πορεία, τα οποία είναι παράγωγά του πέραν των άλλων συναρτωμένων άμεσα ή έμμεσα από αυτό. Πέραν των αυξήσεων θέλει να συγκρατήσει τις πιέσεις ανόδου του πληθωρισμού. Γίνεται μεγάλη κυβερνητική προσπάθεια να στήσει "αναχώματα" στις αυξήσεις χωρίς να παρεμβαίνει άμεσα, γιατί αυτό είναι αντίθετο στους κανόνες της ελεύθερης οικονομίας και αγοράς".

    [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Φραγμός στις δαπάνες. Οδηγίες Αλογοσκούφη προς τα υπουργεία για τον Προϋπολογισμό του 2006".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στάση πληρωμών στην αγορά. Ακάλυπτες επιταγές και συναλλαγματικές αξίας 5,3 εκατ. ευρώ κάθε εργάσιμη ημέρα. Στα 942 εκατ. ευρώ τα "φέσια" στο 7μηνο".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Περισσότερο "φως" στα ... άδυτα των τραπεζών. Με νέα κριτήρια οι επενδύσεις σε τραπεζικές μετοχές. Το νέο ΔΠΧΠ 7".

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η αγορά "πλημμυρίζει" από ακάλυπτες επιταγές. Σε νέο ύψος ρεκόρ 847 εκατ. ευρώ στο επτάμηνο του 2005. Αύξηση κατά 65% σε σχέση με το 2004".

    [17] Δαπάνες

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "αυτοπεριορισμό συστήνει στα υπουργεία και στους φορείς το οικονομικό επιτελείο ως προς τα αιτήματα που υποβάλλουν για τα κονδύλια που θα διαχειρισθούν το 2006 εν όψει της κατάρτισης του νέου κρατικού Προϋπολογισμού".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 24 August 2005 - 20:30:19 UTC