Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-07-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/7/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εργασιακό
  • [04] Καταγγελίες Κακλαμάνη
  • [05] Οικονομία
  • [06] Ελλάδα-Μέτρα-Τρομοκρατία
  • [07] Αυξήσεις
  • [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [09] Αγορά πρώτης κατοικίας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/7/2005

    Η συζήτηση στη Βουλή για το Εργασιακό, οι καταγγελίες του υπουργού Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη για κυκλώματα στο ΕΣΥ και η πορεία της οικονομίας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ΕΣΥ τι κομπίνα έχεις κάνει; Μισθοί σε 3.000 άτομα χωρίς να τους δικαιούνται.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Άμεση απάντηση του υπ. Απασχόλησης Πάνου Παναγιωτόπουλου στον Γ. Παπανδρέου: "Το πρωί νεογιάπηδες, το βράδυ κομσομόλοι".

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Εκατομμύρια στους ημετέρους. Το "πλιάτσικο" στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Απλήρωτες υπερωρίες στο ΠΑΣΟΚ. Αποκλειστικό: Υπάλληλος της Χ. Τρικούπη διαψεύδει τον Γ. Παπανδρέου.

    Η ΑΥΓΗ: "Ασφάλεια" τύπου Λονδίνου στην Αθήνα. Τρομο-μέτρα πριν ληφθούν οι αποφάσεις στην ΕΕ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πλήρωναν 3.000 μαϊμού εργαζόμενους. Απίστευτο χάος και σπατάλες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η Εφορία στους δρόμους. Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας για καταιγιστικούς ελέγχους. Πανικός από την υστέρηση των εσόδων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στην υγεία των κορόιδων. Εκατομμύρια ευρώ ροκανίζουν επί χρόνια τα τρωκτικά του ΕΣΥ.

    ΕΘΝΟΣ: Μέτρα σοκ για ΙΧ-συγκοινωνίες. Έρχονται πρόστιμα-φωτιά και αυξήσεις στα εισιτήρια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σήμερα ψηφίζεται το Εργασιακό και όλοι συμφώνησαν άτυπα να κάνουν διακοπές τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στην Έκθεση θα τα εκθέσουν και θα εκτεθούν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Όργιο παρανομιών στο ΕΣΥ. Αποκαλύψεις-σοκ για την κατάσταση στην Υγεία από τον Νικήτα Κακλαμάνη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προστατέψτε (αποτελεσματικά) τους πολίτες. Νοσοκομεία επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, τρόφιμα-δηλητήριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νοσοκομείον "Η Απελπισία". Ο υπουργός δεν ξέρει πόσοι και ποιοι εργάζονται στην Υγεία.

    ΕΣΤΙΑ: Παράλογες αντιδράσεις. Τι προβλέπουν οι επίμαχες διατάξεις του εργασιακού.

    ESPRESSO: Αυτοκτονία-μυστήριο γνωστού πλαστικού χειρούργου. Τι έγραφε το σημείωμα που βρέθηκε δίπλα στο πιστόλι.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Χρέη, σπατάλη και χάος στο ΕΣΥ. Οδυνηρή η καταγραφή της πραγματικότητας από τον υπουργό Υγείας. Υλικά υπερτιμολογούνται έως και 240% - Ζοφερό σκηνικό στις προμήθειες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σοκ στη δημόσια υγεία. Πλαστά στοιχεία μισθοδοσίας - Κατάχρηση ιατρικών εξετάσεων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τρομο... ΣΔΟΕ με εφόδους στα σπίτια. Και πόθεν έσχες για όλους τους Έλληνες.

    Η ΝΙΚΗ: Αυξήσεις σε εισιτήρια και τέλη κυκλοφορίας. Νέα εισπρακτικά μέτρα από τον Αλογοσκούφη.

    Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Όλα τα λεφτά στον ΣΕΒ μπας και σωθούμε.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Καμία νομιμοποίηση στη συνείδηση των εργαζομένων. Ψηφίζεται επί της αρχής το αντεργατικό νομοσχέδιο. Αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Βουλής η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

    TRAFFIC NEWS: Με τέτοια άστρα δεν υπογράφω. Αποκλειστικό: Πώς "το έσκασε" η Μενεγάκη από τον ΑΝΤ1.

    Η ΧΩΡΑ: Συναγερμός και στο Αττικό Μετρό. Αποκλειστικό: Θέτουν σε επιφυλακή και το επιβατικό κοινό. Πώς να αντιδράσετε απέναντι σε ύποπτο αντικείμενα, φωτιά ή επίθεση από τρομοκράτες.

    City Press: Σκληρή γραμμή από Παπανδρέου. Κατήγγειλε χθες στη Βουλή το "μοντέλο" της ΝΔ σαν οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο.

    METRO: "Μαύρη τρύπα" στο ΕΣΥ. Όργιο σπατάλης και αυθαιρεσίας αποκαλύπτει έρευνα του ΥΥΚΑ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ύποπτοι θάνατοι σε νοσοκομεία. Βόρεια Ελλάδα: Πόρισμα-σοκ για τη δημόσια υγεία.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ματαιώνονται χειρουργεία λόγω... θέρους. Πρόβλημα στο νοσοκομείο "Παναγιά" λόγω έλλειψης προσωπικού και των καλοκαιρινών αδειών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις μας καιει η ΔΕΗ καλοκαίρι-χειμώνα με νέες αυξήσεις.

    [03] Εργασιακό

    Η Espresso ισχυρίζεται ότι "να σταματήσουν οι φλυαρίες για ανασχηματισμό και πρόωρες εκλογές, ζήτησε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του, καθότι ορισμένα στελέχη συνεχίζουν να συντηρούν τα δύο αυτά θέματα στην επικαιρότητα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "οι απεργιακές κινητοποιήσεις και κάθε είδους διαμαρτυρίες παίρνουν "μηνιαία' άδεια μαζί με όλους τους εργαζόμενους και πάλι μαζί θα εμφανιστούν τον Σεπτέμβριο. Σήμερα ψηφίζεται το Εργασιακό, παρά τις αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης και των Συνδικάτων, στο θερινό τμήμα της Βουλής. Άτυπα, όλα τα κόμματα "συμφώνησαν" να κάνουν τις διακοπές τους και στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης διαδοχικά, με πρώτο τον Πρωθυπουργό, θα εκθέσουν και θα... εκτεθούν όλοι".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "ούτε εργασιακός "Μεσαίωνας" διαμορφώνεται, ούτε κάτι ανάλογο. Απλώς γίνεται μια διευθέτησης που παρέχει στους εργοδότες κάποια στοιχειώδη ευελιξία και εξορθολογίζεται το παράλογο καθεστώς των υπερωριών. Οι δε εργαζόμενοι διατηρούν στο ακέραιο τα δικαιώματά τους. Όλη αυτή η αναστάτωσης που έχουν προκαλέσει ΠΑΣΟΚ, Αριστερά και συνδικαλιστές δεν έχει καμμία βάση".

    Η Traffic News σημειώνει ότι "έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Απασχόλησης στη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις στο Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής στις επιθέσεις που δέχθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "εσείς που ως κόμμα το πρωί εμφανίζεστε ως νεογιάπηδες και το βράδυ παριστάνετε τους νεολαίους της λενινιστικής Κομσομόλ, δεν είναι δυνατόν να κατηγορείτε μια λαοπρόβλητη κυβέρνηση με νωπή τη λαϊκή εντολή, ότι δήθεν προσφέρει σπονδές στον ΣΕΒ και την εργοδοσία", ήταν η σκληρή απάντηση που έδωσε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου που, με αφορμή τη συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου, προσπάθησε να παραστήσει υποκριτικά τον προστάτη της "εργατικής τάξης" προσδοκώντας μικροκομματικά οφέλη".

    Η City Press εκτιμά ότι "ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε να καταργήσει την ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας μόλις το κόμμα του επιστρέψει στην εξουσία. Στόχος του κ. Παπανδρέου να συσπειρώσει μέσα από τη σκλήρυνση της πολιτικής του την εκλογική και κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ. Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως τα νέα εισπρακτικά μέτρα, τα οποία κρίνουν αναπόφευκτα, θα γενικεύσουν τη λαϊκή δυσφορία με την κυβερνητική πολιτική".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "αποχώρησε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ από τη διαδικασία συζήτησης στη Βουλή, δηλώνοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση του Κόμματος στο προωθούμενο από την κυβέρνηση αντεργατικό νομοσχέδιο, περί διευθέτησης του χρόνου εργασίας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "την υποκρισία του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των υπερωριών ξεσκεπάζει η απολυθείσα υπάλληλος της Χαρ. Τρικούπη, η οποία με προσφυγή της στην Επιθεώρηση Εργασίας και στη Δικαιοσύνη ζητεί να της καταβληθούν απλήρωτες υπερωρίες. Στο πλευρό της στάθηκε και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και προσβεβλημένο στέλεχος του Κινήματος Μεταξία Στεκουλέα".

    [04] Καταγγελίες Κακλαμάνη

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "τη νοσηρή εικόνα που επικρατεί στον χώρο των υπηρεσιών υγείας, με βασικές εστίες προβλημάτων τα δυσθεώρητα χρέη των νοσοκομείων και το χάος στον τομέα των προμηθειών αναλώσιμων ιατροφαρμακευτικών υλικών, ανέδειξε χθες, δεκαεπτά μήνες μετά τις εκλογές, με αναλυτικά στοιχεία η ηγεσία του υπουργείου. Ο υπουργός Υγείας κ. Ν. Κακλαμάνης, που έκανε ευθέως λόγο για καθοδήγηση ασθενών προς ιδιωτικά θεραπευτήρια και για κατάχρηση ιατρικών πράξεων, ανακοίνωσε ότι τα χρέη των νοσοκομείων υπερέβαιναν στο τέλος του 2004 τα 3 δισ. ευρώ".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "ο Νικήτας Κακλαμάνης ξεσκέπασε το σύστημα ΠΑΣΟΚ, που λυμαινόταν και χρέωνε τα νοσοκομεία. Υπάλληλοι που δεν είχαν προσληφθεί είχαν μηνιαίο μισθό από συγκεκριμένα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Ξεκίνησε η εξυγίανση των νοσοκομείων, καθώς ρυθμίστηκαν τα χρέη προς τους προμηθευτές".

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι "πλαστά στοιχεία μισθοδοσίας, κατάχρηση ιατρικών εξετάσεων, άθλιες συνθήκες σε μαγειρεία, αλλά και κατευθυνόμενη προώθηση ασθενών από οδηγούς του ΕΚΑΒ σε συγκεκριμένα νοσοκομεία με σκοπό το κέρδος, συνθέτουν την εικόνα της παθογένειας στη δημόσια υγεία. Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία παρουσίασε χθες ο Ν. Κακλαμάνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρά τις 7 διασταυρώσεις που έχουν γίνει, το υπουργείο δε γνωρίζει ακόμα τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, ούτε και τον αριθμό των νοσοκομειακών κλινών καθώς οι διευθυντές πολύ συχνά δείχνουν ψευδή στοιχεία για να αποσπούν επιχορηγήσεις".

    Η METRO σημειώνει ότι "σπατάλες, παρατυπίες και κακοδιαχείριση στο ΕΣΥ αποκάλυψε η προσπάθεια του υπουργείου Υγείας (ΥΥΚΑ) να προσδιορίσει το ακριβές ύψος των χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "όργιο παρανομιών και κακοδιαχείρισης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, κοστίζουν στο ελληνικό Δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αποδεικνύοντας ότι το μεγάλο φαγοπότι καλά κρατεί. Ο υπουργός Υγείας Νικ. Κακλαμάνης παρουσίασε, χθες, στοιχεία - σοκ για τα όσα συμβαίνουν στο αμαρτωλό ΕΣΥ, σημειώνοντας ότι τα συνολικά χρέη των νοσοκομείων από το 2001 μέχρι το 2004 ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι τα 2,5 δισ. ευρώ αφορούν ρυθμιζόμενα χρέη".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "όργιο σπατάλης και κακοδιαχείρισης στα νοσοκομεία αποκάλυψε χθες ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης, φέρνοντας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι εκατομμύρια ευρώ μπαίνουν κάθε μέρα στις τσέπες των τρωκτικών που λυμαίνονται το ΕΣΥ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια πόσες κλίνες υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς κάποιοι διευθυντές "φουσκώνουν" τα νούμερα για να παίρνουν περισσότερα. Κατάχρηση πανάκριβων υλικών σε εγχειρήσεις για να πλουτίζουν κάποιοι εις βάρος των ασθενών και των φορολογουμένων. Ήρθε η ώρα της κάθαρσης και στην Υγεία, τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υπογραμμίζει ότι "το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τον έλεγχο των προμηθειών στο χώρο της Υγείας που ετοιμάζει το αρμόδιο υπουργείο, με στόχο τη διαφάνεια και την εξυγίανση και του χώρου αυτού, που, όπως αποκάλυψε χθες ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης, βαραίνει το Ελληνικό δημόσιο με απώλειες εκατομμυρίων ευρώ σε καθημερινή βάση εξαιτίας των παρανομιών και της κακοδιαχείρισης που επικρατεί στο ΕΣΥ. Παράλληλα, όπου εντοπίζονται παραβάσεις, καταχρήσεις, παραποιήσεις και αποκρύψεις στοιχείων, οι υπεύθυνοι θα οδηγούνται στη Δικαιοσύνη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "σοκάρουν οι αποκαλύψεις του υπ. Υγείας για τα δημόσια νοσοκομεία. Η υπόθεση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου εκδηλώθηκε επιδημία γαστρεντερίτιδας, είναι χαρακτηριστική της παθογένειας του ΕΣΥ. Η ανησυχία των πολιτών επιτείνεται από τα ακατάλληλα τρόφιμα και ποτά που κυκλοφορούν στην αγορά".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "εκατομμύρια ευρώ χάνει κάθε χρόνο το ΕΣΥ, αφού οι προμήθειες γίνονται χωρίς έλεγχο, υλικά σαπίζουν σε αποθήκες νοσοκομείων, μισθοί δίνονται σε ανύπαρκτα πρόσωπα, ακριβές ιατρικές πράξεις δεν μπορούν να πληρωθούν από τα Ταμεία. Παράλληλα τα χρέη των νοσοκομείων προς τις προμηθεύτριες εταιρείες από το 2001 μέχρι τα τέλη του 2004 ανέρχονται σε 3 δισ. ευρώ. Και το υπουργείο δεν γνωρίζει τον αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού και των κλινών".

    [05] Οικονομία

    Το ΒΗΜΑ τονίζει ότι "ο πανικός από τη συνεχιζόμενη υστέρηση των δημοσίων εσόδων βγάζει την Εφορία στους δρόμους. Χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, όπου επί τετράωρον εξέτασαν τρόπους αντιστροφής της άσχημης εικόνας. Με επείγουσα εγκύκλιο προς το ΣΔΟΕ δίδονται αυστηρές οδηγίες για καταιγιστικούς ελέγχους: από μικροσκόπιο θα περνούν ακόμη και τα "πόθεν έσχες" ιδιωτών, ενώ θα γίνονται αυτοψίες σε επαγγελματικούς χώρους και σε σπίτια".

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ "ΣΔΟΕ-τρομοκράτη των φορολογουμένων φτιάχνει η κυβέρνηση. Η νέα Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων θα πραγματοποιεί εφόδους στα σπίτια, θα ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς και θα ελέγχει το πόθεν έσχες".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ σχολιάζει ότι "μονο ... τάμα να πάει γονατιστός ως τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν έχει κάνει ο Καραμανλής στους γνωστούς ελληνάρες επιχειρηματίες - λαμόγια για να επενδύσουν στην εθνική οικονομία και να σταματήσουν να κάνουν τα κέρδη τους βίλες, κότερα και καταθέσεις στην Ελβετία".

    [06] Ελλάδα-Μέτρα-Τρομοκρατία

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει ότι "η Αθήνα δεν περιμένει τις Βρυξέλλες! Μέσα στο καλοκαίρι προχωρεί σε κινήσεις που "νομιμοποιούν" τους μηχανισμούς παρακολούθησης και καταστολής, επικαλούμενη την ανάγκη αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Χθες στη Βουλή ο υπ. Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης επέμεινε στην ίδρυση κέντρου μελετών για την τρομοκρατία, που θα στελεχωθεί με απόστρατους και θα λειτουργεί με στεγανά, ερήμην της Βουλής".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "τα χτυπήματα στο μετρό του Λονδίνου θορύβησαν και τους Έλληνες που χρησιμοποιούν το Αττικό Μετρό, το οποίο αναγκάστηκε να εκδώσει ένα πολύτιμο φυλλάδιο με χρήσιμες οδηγίες για τις περιπτώσεις συναγερμού".

    [07] Αυξήσεις

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "νέο χαράτσι περιμένει τον ελληνικό λαό, καθώς η κυβέρνηση, στριμωγμένη από την παταγώδη αποτυχία της στον οικονομικό τομέα, ετοιμάζεται να καταφύγει σε μπαράζ αυξήσεων, που θα ξεκινήσουν από τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και θα επεκταθούν, κατά πάσα πιθανότητα, ακόμη και στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "δέσμη μέτρων-σοκ για τα ΙΧ και τις συγκοινωνίες ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών. Βαρύτατα πρόστιμα προβλέπει ο νέος ΚΟΚ, ενώ στις προτάσεις περιλαμβάνεται και αυτή του διπλασιασμού των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες".

    [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Προείσπραξη οφειλών. Η κυβέρνηση προχωρεί σε τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εξαιρείται από τον ΦΠΑ η αγορά πρώτης κατοικίας. Δόθηκε το "πράσινο φως" από την Ευρωπαϊκή Ενωση".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Εκτροχιάζονται έσοδα και δαπάνες. "Μαύρη τρύπα" 1,5 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό".

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τρία βήματα στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων. Πωλούνται το φθινόπωρο νέα πακέτα ΟΤΕ, Αγροτικής και Εμπορικής".

    [09] Αγορά πρώτης κατοικίας

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "χωρίς ΦΠΑ θα είναι τελικά η αγορά πρώτης κατοικίας από 1-1-2006, για τα νέα ακίνητα. Για τις παλιές κατοικίας θα ισχύει η απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης. Και στις δυό περιπτώσεις η απαλλαγή θα δίνεται με βάση τις διατάξεις περί αφορολογήτου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 28 July 2005 - 21:42:15 UTC