Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-07-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/7/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβέρνηση-Δήλωση Μεϊμαράκη
  • [04] Αλλαγές στο εργασιακό
  • [05] Επίσκεψη πρωθυπουργού στον Αϊ-Στράτη
  • [06] Ένταξη στο σχέδιο πόλεως
  • [07] Δηλώσεις Σιούφα
  • [08] Συνέντευξη Αλογοσκούφη
  • [09] Εφορία
  • [10] Τουρκία-Τρομοκρατία
  • [11] ΠΑΣΟΚ
  • [12] Εισαγωγές ΙΧ-Παρατυπίες
  • [13] Έργα στο πέταλο του Μαλιακού
  • [14] Δηλώσεις Άνθιμου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/7/2005

    Η δήλωση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης και η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον Αϊ-Στράτη, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιτέλους έργα στα Τέμπη. Ο Σαρακατσάνος βάζει φρένο στο πάρτι θανάτου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τέρμα οι διαχωριστικές γραμμές. Ο πρωθυπουργός με την επίσκεψή του στον Αϊ-Στράτη χαράσσει νέο πολιτικό πολιτισμό.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πληρώστε επιπλέον δασμούς. Το Δημόσιο καλεί 2.000 ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Στο σχέδιο 26 περιοχές. Νομιμοποιούνται 200.000 αυθαίρετα στην Αττική.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκλογές ετοιμάζει ο Καραμανλής, για να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός αν θα συνεχίσει να τρέφει τις χιλιάδες των εργατοπατέρων, τα κρατικοδίαιτα "ρετιρέ" και τους μεγαλοσυνταξιούχους, ενώ ο Γιώργος οργώνει τις παραλίες και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αφασία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 4 "άσσοι" Καραμανλή για τις μεταρρυθμίσεις. Η "προειδοποίηση" Μεϊμαράκη και οι σχεδιασμοί του Μαξίμου. "Μούδιασμα" στο ΠΑΣΟΚ από τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

    ΕΘΝΟΣ: Μαρτύριο από την εφορία. Και απόβαση σε τουριστικές περιοχές από το "νέο ΣΔΟΕ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος επιτέθηκε κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων και κάλεσε τους Πιστούς, λέγοντας: Αδελφοί μου βροντοφωνάξτε όχι στις... Αδελφές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σενάρια αποστασίας στο ΠΑΣΟΚ. Εάν επιχειρηθεί θα απαντήσουμε με διαγραφές, λεει το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εργασιακό δεν είναι μόνο οι υπερωρίες. Αλλαγές και στο ασφαλιστικό επιφέρει το νομοσχέδιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 10 εντολές για φτηνή εργασία. Εργασιακό: Ως άλλος Μωυσής τις κατέβασε ο Καραμανλής.

    ΕΣΤΙΑ: Ολέθρια λάθη στο εργασιακό. Η χαμένη οκταετία της Κυβερνήσεως Σημίτη.

    ESPRESSO: Στο φως τα γραπτά του Λιαντίνη. Τι πίστευε για τον έρωτα, τους Έλληνες και τη θρησκεία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ο Γ. Αλογοσκούφης μιλάει στα "ΝΕΑ": Χωρίς ανάσα φόρων και το 2006.

    TRAFFIC NEWS: Απόρρητο σήμα της Ιντερπόλ: Στρατολογούν μουσουλμάνες καμικάζι στην Ελλάδα. Ψάχνουν για φοιτήτριες σε Πανεπιστήμια.

    Η ΧΩΡΑ: Προχωράμε ή πάμε σε εκλογές. Ισχυρό πολιτικό χαρτί για την κυβέρνηση.

    City Press: Κέρδη και ζημίες από το τέλος του 8ώρου. Το λογαριασμό πληρώνουν κυρίως οι χαμηλόμισθοι του ιδιωτικού τομέα που χάνουν τις υπερωρίες.

    METRO: Η ώρα των αποφάσεων. Μήνυμα του Δημ. Σιούφα μέσω της "metro" για τις μεταρρυθμίσεις.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Κυβέρνηση-Δήλωση Μεϊμαράκη

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "αποφασισμένος να προχωρήσει, εάν χρειαστεί, ακόμη και σε διενέργεια πρόωρων εκλογών προκειμένου να λάβει από τους Έλληνες πολίτες αναβαθμισμένη εντολή προώθησης όλων των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, είναι ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος δείχνει καθαρά ότι έχει αναγάγει την υπόθεση της προώθησης των ρήξεων και τομών που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα αναπτυξιακό άλμα στην Ελλάδα, σε προσωπικό στοίχημα".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόωρες κάλπες αφήνει ο γραμματέας της ΝΔ σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν άμεσα οι μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο εργασιακό. Με τη φράση "στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα" ο κ. Μεϊμαράκης ενδυνάμωσε εμμέσως και τα σενάρια για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει τέσσερις ασφαλιστικές δικλίδες. Υπάρχουν η ανοχή της κοινής γνώμης και η αποδοχή της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων. Πριν από το σενάριο των πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε ανασχηματισμό αλλάζοντας τα δεδομένα και το κλίμα. Εκτιμάται πως το νομοσχέδιο για το εργασιακό αποτελεί καινοτομία και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποδειχθεί ότι λειτουργεί προς όφελος της μικρομεσαίας επιχείρησης. Διαφαίνεται πως θεραπεύτηκε μια από τις αδυναμίες της κυβέρνησης, να λειτουργεί με ένα σκληρό πυρήνα που θα αποδίδει έργο σε συγκεκριμένο χρόνο και υπό αντίξοες συνθήκες".

    [04] Αλλαγές στο εργασιακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "το εργασιακό νομοσχέδιο εκτός από τις υπερωρίες και τον χρόνο εργασίας επιφέρει αλλαγές και στις συντάξεις χηρείας, στη δυνατότητα εξαγοράς ενσήμων από μισθωτούς, στο συμψηφισμό ληξιπρόθεσμων εισφορών και στην ένταξη στα βαρέα των απασχολούμενων στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "στον περιορισμό του εργατικού κόστους για τις επιχειρήσεις στοχεύει το νομοσχέδιο για το 8ωρο-λάστιχο. Με εντολή Καραμανλή εισάγονται 10 αλλαγές για μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση της υποχρεωτικής εργασίας, καθιέρωση του ημερήσιου 10ώρου με απλήρωτο 2ωρο κ.ά. Έτσι αυξάνεται η ανεργία και όχι η απασχόληση. Σε 24ωρη απεργία η ΓΣΕΕ μαζί με τη ΔΑΚΕ".

    Η City Press επισημαίνει ότι "το λογαριασμό πληρώνουν κυρίως οι χαμηλόμισθοι του ιδιωτικού τομέα που χάνουν τις υπερωρίες. Προβλήματα και για τις οικογένειες, εφόσον οι εργαζόμενοι δεν μπορούν λόγω του ελαστικού ωραρίου να οργανώσουν την οικογενειακή ζωή τους".

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι "η παρέμβασις του ΠΑΣΟΚ στην αγορά εργασίας ήταν ολέθρια. Τώρα λοιπόν που η Κυβέρνησις Καραμανλή προσπαθεί να μαζέψει τα σπασμένα, το ΠΑΣΟΚ έχει το θράσος να την κατηγορεί για "αντεργατική" πολιτική. Όταν για το σημερινό επίπεδο της ανεργίας στον τόπο μας ευθύνεται πρωτίστως η δήθεν "φιλεργατική" πολιτική του ΠΑΣΟΚ".

    [05] Επίσκεψη πρωθυπουργού στον Αϊ-Στράτη

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι "με τρόπο συμβολικό και ξεκάθαρο επιχείρησε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής να στείλει προς κάθε πλευρά το μήνυμα ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει το ξεπέρασμα των διαχωριστικών γραμμών του παρελθόντος και την προσήλωση σ΄ένα νέο πολιτικό πολιτισμό. Κατά την επίσκεψή του στον Αϊ Στράτη, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του νησιού, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας ζητώντας από όλους να παραμερίσουν τις νοοτροπίες που προκαλούν πόλωση, φανατισμό και στείρες αντιπαραθέσεις".

    Η TRAFFIC προσθέτει ότι "μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας απέστειλε ο Κώστας Καραμανλής από τον Αϊ-Στράτη, όπου για πρώτη φορά βρέθηκε Έλληνας Πρωθυπουργός. Ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του νησιού, είχε επισκεφθεί τον Αϊ-Στράτη και πριν από δύο χρόνια ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είχε δεσμευτεί για τη δημιουργία Μουσείου Δημοκρατίας ως φόρο τιμής στους ανθρώπους που διώκονταν και υπέφεραν στον τόπο αυτό".

    [06] Ένταξη στο σχέδιο πόλεως

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "πάνω από 200.000 αυθαίρετα κτίσματα θα μπουν στο σχέδιο πόλεως, σύμφωνα με τις πολεοδομικές αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Οι μελέτες επισπεύδονται σε 26 περιοχές της Αττικής, ενώ το νομοσχέδιο που αφορά τους νέους όρους δόμησης δόθηκε για διάλογο στο ΤΕΕ και στους άλλους φορείς".

    [07] Δηλώσεις Σιούφα

    "Δεν πρόκειται, να αιχμαλωτιστούμε στην απραγία και την αναβλητικότητα του παρελθόντος". Το μήνυμα αυτό στέλνει μέσω της "Μetro", o υπουργός Ανάπτυξης Δημ. Σιούφας, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκαλούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, το Ασφαλιστικό και το ωράριο καταστημάτων.

    [08] Συνέντευξη Αλογοσκούφη

    Μέσα στο τρέχον έτος θα ολοκληρωθεί το μεγάλο κύμα των μεταρρυθμίσεων. Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του σήμερα στα ΝΕΑ ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, χαρακτηρίζοντας σημαντικά τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον τομέα των αλλαγών και υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει στη συνέχεια να υπάρξει ένα σταθερό περιβάλλον, ώστε να αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Αλογοσκούφης επισημαίνει επίσης ότι με δεδομένες τις δημοσιονομικές δυσκολίες της χώρας, δύσκολα θα υπάρξουν ελαφρύνσεις των μισθωτών. Στόχος της κυβέρνησης, τονίζει, είναι η μεταρρύθμιση της φορολογίας των μισθωτών να γίνει με τον προϋπολογισμό του 2007. Υπογραμμίζει δε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν καινούργια φορολογικά μέτρα. Όμως εάν χρειαστεί να υπάρξουν κάποιες μικρού χαρακτήρα προσαρμογές στη φορολογία αυτό δεν έχει αποκλειστεί. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών προαναγγέλλει ότι μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία που θα αναληφθεί θα είναι ο εξορθολογισμός του πλαισίου εποπτείας και λειτουργίας των ΔΕΚΟ. Επίσης, τη δημοσιοποίηση άμεσα, όχι όμως και ψήφιση μέσα στο καλοκαίρι του νομοσχεδίου για την εισαγωγή του ΦΠΑ στην οικοδομή. Ακόμη αναφέρει ότι από τις προτάσεις που υπέβαλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το φορολογικό σύστημα κάποιες από αυτές θα εφαρμοστούν όπως η υποχρεωτική απόδοση του ΦΠΑ κάθε τρίμηνο.

    [09] Εφορία

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες φορολογούμενους από την εφορία. Καλούνται τώρα να διορθώσουν λάθη στο Ε9, ενώ η επιστροφή φόρου στους δικαιούχους ετεροχρονίζεται για να γίνει έλεγχος των δικαιολογητικών. Το νέο ΣΔΟΕ, πάντως, κάνει ... επίδειξη δύναμης με έφοδο στις τουριστικές περιοχές".

    [10] Τουρκία-Τρομοκρατία

    Η ESPRESSO εκτιμά ότι "στο στόχαστρο των τρομοκρατών έχει μπει για τα καλά η Τουρκία, που σε λιγότερο από μία εβδομάδα ήρθε αντιμέτωπη και με δεύτερο τρομοκρατικό χτύπημα σε ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρά της, το Κουσάντασι! Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκατρία τραυματίστηκαν, όταν το Σάββατο ανατινάχτηκε μικρό λεωφορείο στην παραλιακή πόλη".

    [11] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "δύο μόλις ημέρες μετά τη δημόσια παρέμβαση της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ, η οποία, ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να οριοθετήσει άμεσα την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος, η κατάσταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιάζει με κινούμενη άμμο. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι λόγω και της άρνησης του κ. Παπανδρέου να αποκηρύξει τις νεοφιλελεύθερες απόψεις των κ.κ. Μάνου και Ανδριανόπουλου άρχισαν να κυκλοφορούν και σενάρια περί "αριστερής αποστασίας" που βρίσκεται στα σκαριά".

    [12] Εισαγωγές ΙΧ-Παρατυπίες

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών διαπίστωσε πλήθος παρατυπιών και προβλημάτων στις εισαγωγές μεταχειρισμένων Ι.Χ. Έτσι, με κατεπείγον έγγραφό του ζητά από τα συναρμόδια υπουργεία να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να λυθεί το θέμα των λιγότερων δασμών, που φέρονται να έχουν καταβληθεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις πάντως, μπορεί να γίνει και επιστροφή χρημάτων".

    [13] Έργα στο πέταλο του Μαλιακού

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει, με ταχείς μάλιστα ρυθμούς, το τμήμα της εθνικής οδού Μαλιακός-Κλειδί, ένα από τα χειρότερα κομμάτια του εθνικού οδικού άξονα, στο οποίο εκατοντάδες πολίτες έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για ένα τμήμα του εθνικού δρόμου που περιλαμβάνει και το στενό των Τεμπών και στο οποίο τα προηγούμενα χρόνια ελάχιστες βελτιώσεις έγιναν".

    [14] Δηλώσεις Άνθιμου

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "σχολιάζοντας την πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ , Αλέκου Αλαβάνου, για νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων και στη χώρα μας, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, έφθασε μέχρι του σημείου να κάνει και γραφικές παραπομπές. Συγκεκριμένα, χθες, γιορτή της Αγίας Μαρίνας, από του άμβωνα ομώνυμου Ναού της συμπρωτεύουσας, όπου χοροστάτησε, έκανε δριμεία αναφορά κατά των ομοφυλοφίλων και κάλεσε τους πιστούς να πουν ΟΧΙ! στις ... αδελφές, γιατί διαστρέφουν τη φύση τους".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 18 July 2005 - 21:07:06 UTC