Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-06-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/6/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συνάντηση Μπλερ - Καραμανλή
  • [04] ΙΚΑ - ΔΕΚΟ
  • [05] Συμβασιούχοι
  • [06] Καύσωνας
  • [07] Προσλήψεις
  • [08] Στεγαστικά δάνεια
  • [09] Βιομηχανία - Έρευνα ICAP
  • [10] Αγροτική πολιτική
  • [11] Συζήτηση στη Βουλή
  • [12] Ασφαλιστικό
  • [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [14] Ασφαλιστικό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/6/2005

    Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, το ασφαλιστικό και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 3.641 προσλήψεις στο Δημόσιο χωρίς διαγωνισμό. Σε υπουργεία, ΕΚΑΒ, πανεπιστήμια και ΟΤΑ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τι θα ισχύσει για λάδι, βαμβάκι, καπνό, βοοειδή, σιτηρά κ.α. 2,45 δισ. ευρώ προβλέπει για τους αγρότες η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Μήνυμα Καραμανλή από το βήμα της Βουλής.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φακέλωναν τους δεξιούς! Ο Καραμανλής αποκάλυψε τη φαυλότητα και τα ρουσφέτια του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Μόνιμοι 3.271 συμβασιούχοι. Έκανε δεκτές τις αιτήσεις το ΑΣΕΠ.

    Η ΑΥΓΗ: Κόβουν τους μισούς συμβασιούχους. Απογοήτευση για δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό προαναγγέλλει η κυβέρνηση. Αν δεν αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης και δεν μειωθούν τα προνόμια των ...ρετιρέ, κινδυνεύουμε να μείνουμε όλοι χωρίς συντάξεις.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Όλα υπό αίρεσιν στο Ασφαλιστικό. Ανοιχτή ατζέντα ως τις επόμενες εκλογές. Η κυβέρνηση εξαγγέλλει διάλογο χωρίς προϋποθέσεις και δεσμεύσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα νέα στεγαστικά για δημοσίους υπαλλήλους. Ευνοϊκότεροι όροι χορήγησης και αποπληρωμής.

    ΕΘΝΟΣ: Επι - στροφή στη Δεξιά. Δριμύ "κατηγορώ" Γιώργου- Έχασε την ψυχραιμία του ο Κ. Καραμανλής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θερμοπληξία με σκουπίδια και καύσωνα! Η εδαφοποίηση της λυματολάσπης άρχισε, οι εργαζόμενοι στους Δήμους και τις Κοινότητες αρχίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ η Πολιτεία ετοιμάζεται να πάρει έκτακτα μέτρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ανασφάλεια στο ΙΚΑ για το ασφαλιστικό. Καμπανάκι κινδύνου από τους εργαζόμενους στο Ίδρυμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συντριβή Παπανδρέου σε 2 μέτωπα. Βουλή: Καταπέλτης ο Καραμανλής για διαπλοκή και κομματικοποίηση στις Ε.Δ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αγροτικό σοκ - Ασφαλιστικό ωχ! Άνοιξε η κυβέρνηση καυτά θέματα με άδηλο μέλλον.

    ΕΣΤΙΑ: Ανεξήγητη ανοχή προς τους απεργούς. Εμπορική, Αγροτική κινδυνεύουν με κατάρρευση.

    ESPRESSO: Η μεγάλη αλλαγή του Μάκη. Ο γαμπρός...ξυρίστηκε τρεις μήνες πριν από το γάμο. Πώς η Κιμ μεταμόρφωσε τον "σκληρό" της τηλεόρασης.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Επενδύσεις μηδέν και απαισιοδοξία στη βιομηχανία. Φόβοι επιδείνωσης από πετρέλαιο. Χωρίς οφέλη από τους Ολυμπιακούς.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ανοίγει " το ασφαλιστικό. Διάλογο σε βάθος χρόνου προανήγγειλε ο Γ. Αλογοσκούφης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Όλοι στα 65 και με μείωση συντάξεων! Νέα βόμβα από Αλογοσκούφη.

    Η ΝΙΚΗ: Ρελάνς Παπανδρέου. Επίθεση σε Καραμανλή για τη διαπλοκή. Τον κατήγγειλε για εύνοια σε Μπόμπολα-Κόκκαλη τους οποίους είχε...φωτογραφίσει ως "νταβατζήδες".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ετοιμασία εδάφους για συνολική αντιασφαλιστική επίθεση.

    TRAFFIC NEWS: Όργια σε γαμήλια δεξίωση. Συνέβη στην Πάτρα. Καλεσμένοι "ρίχτηκαν" στις σερβιτόρες. Τους έδωσαν "πριμ" για να μη μιλήσουν.

    City Press: Γενίκευση αλλαγών μετά το τεστ των τραπεζών.

    Μetro: Διάλογος από το μηδέν. Νέο μήνυμα του Γιώργου Αλογοσκούφη για αλλαγές σε όλα...

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ασφαλιστικό: στο τραπέζι όρια, εισφορές. Άνοιξε και επισήμως το θέμα από τον Αλογοσκούφη.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Ηττήθηκαν" τα φροντιστήρια. Μαθητές σχολείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης μπαίνουν στα ΑΕΙ επειδή απλώς...διάβαζαν!

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με απόφαση Σουφλιά δημιουργείται: Μέγα εθνικό πάρκο στην ευρεία περιοχή Θεσσαλονίκης.

    Σημείωση: Η εφημερίδα Η ΧΩΡΑ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Συνάντηση Μπλερ - Καραμανλή

    H ESPRESSO γράφει ότι "η προώθηση των μεταρρυθμίσεων της Ευρώπης θα είναι το βασικό αντικείμενο της αυριανής συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με το Βρετανό ομόλογό του στην κατοικία του Τόνι Μπλερ στην Ντάουνινγκ Στριτ. "Αγκάθια" στη συνάντηση θα είναι το Κυπριακό, η περαιτέρω διεύρυνση της Ευρώπης και η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ)".

    [04] ΙΚΑ - ΔΕΚΟ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "τον "κώδωνα του κινδύνου" για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει στο ΙΚΑ η ένταξη των ταμείων των τραπεζών και των ΔΕΚΟ καθώς θα δημιουργήσει έλλειμμα 13,5 δισ. ευρώ, έκρουσαν οι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα, προειδοποιώντας με κινητοποιήσεις αν δεν υπάρξουν αναλογιστικές μελέτες για το κόστος του εγχειρήματος και -φυσικά- την κάλυψή του. Παράλληλα, η εισφορο-διαφυγή φθάνει τα 2 δισ. ευρώ ετησίως".

    [05] Συμβασιούχοι

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "για χιλιάδες συμβασιούχους η ρύθμιση Παυλόπουλου αποδεικνύεται κοροϊδία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΣΕΠ, ο ένας στους δύο συμβασιούχους, τελικώς, δεν θα μονιμοποιηθεί. Η διαδικασία των κρίσεων προχωρεί με αργούς ρυθμούς".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "πραγματικότητα είναι πλέον οι 3.271 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο. Το ΑΣΕΠ, αφού εξέτασε τις πρώτες 6.273 αιτήσεις, έκανε δεκτές τις 3.271 . Σε λίγες μέρες ανακοινώνονται και τα ονόματα 5.949 εκπαιδευτικών που πιάνουν δουλειά τον Σεπτέμβριο".

    [06] Καύσωνας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "ο ΙΟΥΝΙΟΣ φεύγει, ο καύσωνας έρχεται! Στους 38 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να σκαρφαλώσει ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, ενώ σε μερικές περιοχές, ίσως τους ξεπεράσει αφού εξασθενίζουν τα μελτέμια του Αιγαίου και η ζέστη αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή. Η Πολιτεία ετοιμάζεται να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της καταστάσεως".

    [07] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "νέες θέσεις εργασίας που ανέρχονται στις 3.641, προκηρύχθηκαν υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και του ΟΑΕΔ. Οι νέες προκηρύξεις αφορούν θέσεις: στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο υπουργείο Υγείας, στο ΕΚΑΒ, στα πανεπιστήμια Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίου, στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, στο ΚΕΚ Νομ. Αυτ. Θεσσαλονίκης".

    [08] Στεγαστικά δάνεια

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "ελκυστικά δάνεια χορηγεί το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στους δημόσιους υπαλλήλους με σταθερά επιτόκια που κυμαίνονται μεταξύ 4,25% και 4,90% ανάλογα με την περιοχή την οποία διαμένει ο ενδιαφερόμενος ενώ ευνοϊκότερο επιτόκιο (4%) προσφέρεται αν ανήκει σε ειδικές κατηγορίες δικαιούχων".

    [09] Βιομηχανία - Έρευνα ICAP

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "οι χρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής βιομηχανίας επιδεινώνονται εξαιτίας της ανόδου του πετρελαίου. Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί στη βιομηχανία είναι ότι σε έρευνα της ICAP η άνοδος του πετρελαίου αξιολογείται ως το δεύτερο σημαντικότερο γεγονός μετά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς οι επιπτώσεις του δεν φαίνεται να αντισταθμίζονται από την πορεία του ευρώ".

    [10] Αγροτική πολιτική

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "εγγυημένο εισόδημα από τις κοινοτικές επιδοτήσεις, ανεξάρτητα από το ύψος της παραγωγής, εξασφαλίζουν οι Έλληνες αγρότες, καθώς η κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε χθες τις αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αποφάσισε την πλήρη αποδέσμευση (100%) των επιδοτήσεων στα αγροτικά προϊόντα με την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής από το 2005".

    [11] Συζήτηση στη Βουλή

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "ενωτικός ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένος να πατάξει την αδιαφάνεια, τη γραφειοκρατία, τον κομματισμό στη δημόσια διοίκηση επισημαίνοντας ότι όλοι οι Έλληνες ζητούν τον εκσυγχρονισμό του κρατικού μηχανισμού. Ο Γιώργος Παπανδρέου ξέχασε τα όσα έκανε το ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "ο πρωθυπουργός απάντησε χθες στις προκλήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον... τελείωσε. Αποκάλυψε και... υπενθύμισε τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τη διαπλοκή, καθώς και την πρωτοφανή κομματικοποίηση στις Ένοπλες Δυνάμεις και τη Δημόσια Διοίκηση από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "τους φακέλους της ντροπής, από την ανάγνωση των οποίων προκύπτει πως όποιος δημόσιος υπάλληλος δεν ήταν οργανωμένος στο ΠΑΣΟΚ έπαιρνε μετάθεση για τον Έβρο ή τα ξερονήσια, αποκάλυψε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Απαντώντας στις προκλήσεις του Γιώργου Παπανδρέου κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής κομματικά μπιλιετάκια του υπουργείου Άμυνας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ για διώξεις ανάλογα με το πολιτικό φρόνημα".

    Σύμφωνα με την Traffic News "η τροπολογία Έβερτ δεν έφερε μόνο την αναμενόμενη τρικυμία στο κυβερνών κόμμα, αλλά και στο κόμμα της αντιπολίτευσης. Κορυφαία στελέχη του Κινήματος για άλλη μια φορά ζητούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου σχετικά με την απόφαση να στηρίξει το κόμμα της αντιπολίτευσης την τροπολογία Έβερτ".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "μετωπική σύγκρουση χθες στη Βουλή. Η απογραφή της "δεξιάς επανίδρυσης του κράτους" από τον Γ. Παπανδρέου υποχρέωσε τον πρωθυπουργό σε έξοδο από τον "μεσαίο χώρο" και τον οδήγησε σε εκρήξεις ασυνήθιστου αλαζονικού αυταρχισμού".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "σε αντίθεση με τις συνήθεις γενικολογίες του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή περί διαπλοκής και "νταβατζήδων", ο Γιώργος Παπανδρέου αιφνιδίασε χθες τους πάντες λέγοντας τα πράγματα με... το όνομά τους στη Βουλή, στη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης των πολιτικών αρχηγών για τη Δημόσια Διοίκηση".

    [12] Ασφαλιστικό

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "θέμα γενικότερης αλλαγής του ασφαλιστικού συστήματος προτίθεται ν' ανοίξει η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, πρόθεση της κυβέρνησης είναι ν' αρχίσει ένα γύρο διαλόγου σε βάθος χρόνου, στο πλαίσιο αφενός της Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, αφετέρου με τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "η κυβέρνηση της ΝΔ ουσιαστικά δεν κρύβει την πρόθεσή της να προχωρήσει στη γενίκευση της αντιασφαλιστικής επίθεσης και της επιχείρησης ολοσχερούς κατεδάφισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων και στην κατεύθυνση αυτή εντείνει πολύμορφα την προετοιμασία της κοινής γνώμης, έχοντας και τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ".

    Η City Press προσθέτει ότι "το Μαξίμου εκτιμά ότι η ΝΔ ενισχύθηκε από τη σύγκρουση στον τραπεζικό τομέα. Στόχος του Καραμανλή να αξιοποιήσει τις αδυναμίες του ΠΑΣΟΚ προτού κάνουν δυναμική επανεμφάνιση τα οικονομικά προβλήματα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "μοναδικός τρόπος, για να σωθούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να διασφαλιστούν οι συντάξεις, των μεροκαματιάρηδων που πληρώνουν μια ζωή για να μην βρεθούν στα γεράματά τους, χωρίς εισόδημα, κυριολεκτικά στον δρόμο, είναι η λήψη άμεσα και χωρίς εκπτώσεις, όλων εκείνων των μέτρων, που θα αποτρέψουν τον διαφαινόμενο κίνδυνο της χρεοκοπίας του ασφαλιστικού συστήματος. Το πρόβλημα προσλαμβάνει εθνικές διαστάσεις και χρειάζεται διακομματική συναίνεση προκειμένου να βρεθεί λύση".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "το να δηλώνη ο κ. Αλογοσκούφης ότι χωρίς την κυβερνητική ρύθμιση η Εμπορική και η Αγροτική Τράπεζα θα οδηγούντο σε κατάρρευση, δεν αρκεί. Θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό να στείλη τελεσίγραφο στους απεργούς, λέγοντας ότι η Κυβέρνησης θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει τις τράπεζες και το προσωπικό τους στην τύχη τους. Μόνον έτσι θα ανελάμβαναν οι συνδικαλιστές τις ευθύνες των πράξεών τους".

    Η METRO ισχυρίζεται ότι "η κυβέρνηση αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να προχωρήσει και σε μεταρρυθμίσεις στον τομέα των εργασιακών σχέσεων. Την πρόθεση της κυβέρνησης για έναρξη διαλόγου με εργοδότες και συνδικάτα προανήγγειλε χθες ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "αυτή τη φορά η βεντάλια των κυβερνητικών χτυπημάτων άνοιξε επί των κεφαλών όλων των ασφαλισμένων (και όχι μόνο των τραπεζοϋπαλλήλων) αλλά και των αγροτών. Έτσι, στον διάλογο που θα γίνει μπορεί να τεθούν όρια ηλικίας και αύξηση εισφορών, τα οποία απέκλειε προεκλογικά η ΝΔ . Με τις αποφάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής χιλιάδες αγρότες ωθούνται να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια 10 εκατ. στρεμμάτων από 35 εκατ. συνολικά. Στο "φόντο" αυτό τρώγονται μεταξύ τους Αλογοσκούφης, Σιούφας και Παναγιωτόπουλος".

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "νέα βόμβα έριξε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, θέτοντας ταυτόχρονα θέμα ορίων ηλικίας και ύψους συντάξεων, με διπλό στόχο: Να εργάζονται όλοι έως τα 65 χρόνια. Να μειωθούν οι συντάξεις όλων των ασφαλισμένων".

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "υπό αίρεσιν τίθενται τα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης απηύθυνε χθες πρόσκληση σε κόμματα και κοινωνικούς εταίρους για "έναν εθνικό διάλογο χωρίς προϋποθέσεις" για ολόκληρο το ασφαλιστικό σύστημα. Στόχος του είναι η αλλαγή του νόμου Ρέππα, εξέλιξη ιδιαίτερα ανησυχητική για τους εργαζομένους που ως τώρα θεωρούσαν κατοχυρωμένα το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, το ύψος των παροχών και τη χρηματοδότηση του ΙΚΑ".

    [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αποχή μεγάλων επενδυτών. Βαθύτερες παρεμβάσεις και αλλαγή νοοτροπίας ζητούν παράγοντες της οικονομίας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Έμφραγμα στα λογιστήρια 239 εισηγμένων εταιρειών. Δυστοκία στη σύνταξη των λογιστικών καταστάσεων λόγω των ΔΛΠ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Θερμό θέρος προμηνύει το άνοιγμα του ασφαλιστικού. Αρχίζει μακράς πνοής κοινωνικός διάλογος".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συγκρατημένες προσδοκίες για το επενδυτικό σκηνικό. Τι αποκαλύπτει η ετήσια έρευνα της ICAP στην ελληνική μεταποίηση".

    [14] Ασφαλιστικό

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Ο κίνδυνος οριστικής κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος, συνεπεία του σοβαρού δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας, υποχρεώνει την κυβέρνηση να εγκαταλείψει οριστικά την πάγια θέση της, που την ήθελε να μην προχωρά σε γενικότερο "άνοιγμα" του ασφαλιστικού".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 30 June 2005 - 7:18:45 UTC