Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-06-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/6/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβερνητική πολιτική-Μιλτιάδης Έβερτ
  • [04] Κατώτατη εθνική σύνταξη
  • [05] Ασφαλιστικό
  • [06] Οικογένεια Μητσοτάκη
  • [07] ΚΚΕ
  • [08] ΑΣΕΠ
  • [09] Ανατιμήσεις καυσίμων
  • [10] ΙΚΑ
  • [11] Ζάχαρη
  • [12] "Πάμε Στοίχημα"
  • [13] Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [14] Δικαιοσύνη
  • [15] Ελληνοτουρκικά
  • [16] Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [18] Ασφαλιστικό τραπεζών

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/6/2005

    Το ασφαλιστικό των τραπεζών και η άποψη Μητσοτάκη, το κυβερνητικό σχέδιο για παροχές στους άνω των 65 με χαμηλά εισοδήματα και οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιστροφή χρημάτων σε νοικοκυριά. Ρυθμίσεις-εξπρές για το πετρέλαιο που "καίει".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πακέτο μέτρων κατά της φτώχειας. Σημαντικές παροχές για τους άνω των 65 ετών με χαμηλά εισοδήματα.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Απάτη με τη ζάχαρη. Όλα τα ονόματα που έστειλε στον εισαγγελέα ο Παπαθανασίου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 4 Μπόνους για χαμηλοσυνταξιούχους. Η κυβέρνηση προωθεί την κατώτατη εθνική σύνταξη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 10.000 έγραψαν κάτω από τη βάση αλλά... Μπαίνουν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    Η ΑΥΓΗ: Μαύρη τρύπα 22 δισ. στο ΙΚΑ! Άρχισε η συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Χτύπημα στη μαφία του τζόγου η συμφωνία ΟΠΑΠ - ΙΝΤΡΑΛΟΤ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του "Πάμε Στοίχημα", στο οποίο θα συμμετέχουν και ελληνικές ομάδες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σωσίβιο Μητσοτάκη. Όλη η οικογένεια στηρίζει τον κ. Καραμανλή. Ο Επίτιμος δίνει τον τόνο, Ντόρα και Κυριάκος πλειοδοτούν. Ευθεία επίθεση στον κ. Έβερτ για το Ασφαλιστικό.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 10.000 νέοι φοιτητές με βαθμό κάτω από τη βάση. Όσοι πρόλαβαν... μπαίνουν φέτος.

    ΕΘΝΟΣ: Ντόμινο κερδοσκοπίας. Ανατιμήσεις λόγω πετρελαίου προεξόφλησε ο Δ. Σιούφας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θέλουν Έβερτ σε αποστρατεία με Εθελουσία Έξοδο! Ενοχλημένοι από την Κριτική του πρώην Προέδρου του Κόμματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μέτρα-ανάσα για συνταξιούχους. Καθιερώνεται κατώτατη εθνική σύνταξη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διαγωνισμοί για 1.568 νέες θέσεις σε 5 υπουργεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βάλτε τώρα που γυρίζει... "Πάμε Στοίχημα": Κατάπιαν ό,τι διέψευδαν πριν 26 μέρες.

    ΕΣΤΙΑ: Πανστρατιά για μεταρρυθμίσεις. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για επί μέρους διαφωνίες.

    ESPRESSO: Ντροπή SHOW για Ανδρέα - Χατζηνικολάου. Πεδίο μάχης ο Alpha, σε δύο στρατόπεδα τα στελέχη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ένταση στη Βουλή για το ασφαλιστικό. Εντολή Καραμανλή για κομματική πειθαρχία και ψήφιση την Πέμπτη. Υπαναχώρησε ο Μ. Έβερτ - Υπέρ του Γ. Αλογοσκούφη ο Κ. Μητσοτάκης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Απορρίφθησαν όλες οι τροπολογίες. Μητσοτάκης υπέρ της ρύθμισης και κατά... Έβερτ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στο στόχαστρο όλες οι συντάξεις. Σειρά τώρα παίρνουν οι ΔΕΚΟ.

    Η ΝΙΚΗ: Σύγκρουση στη Δεξιά. Συγκυβέρνηση Καραμανλή - οικογένειας Μητσοτάκη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Επίθεση κατά μέτωπο με ισχυρό ΚΚΕ. Κοσμοπλημμύρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

    TRAFFIC NEWS: Κόλαση στον ALPHA με Νίκο και Ανδρέα. Ξέσπασμα Χατζηνικολάου: "Είσαι άθλιος". Ο Μικρούτσικος κατηγορείται για επικίνδυνα "παιχνίδια" λόγω χαμηλής τηλεθέασης.

    Η ΧΩΡΑ: Αποκλειστικό: Χαρίζονται οι μικρές ποινές για αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης.

    City Press: Πρώτα η ψήφος, μετά οι... λογαριασμοί. Η κυβέρνηση σκληραίνει τη θέση της κρίνοντας εντελώς αναγκαία την ψήφιση των ασφαλιστικών αλλαγών και απορρίπτει τις τροπολογίες Έβερτ, Μάνου, Δραγασάκη.

    METRO: Επικοινωνιακό μπαράζ. Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό των τραπεζών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στοίχημα και με... εκλογές. Από τον Σεπτέμβριο τα νέα δεδομένα στον κρατικό τζόγο.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Στα δικαστήρια οι συνεταιρισμοί. Η ΑΤΕ ζητά τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους ή την περιουσία τους που ξεπερνά στον Ν. Θεσσαλονίκης τα 30 εκ. ευρώ.

    [03] Κυβερνητική πολιτική-Μιλτιάδης Έβερτ

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "κάποιοι κυβερνητικοί βουλευτές είναι φυσικό να διαφωνούν για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρούνται οι μεταρρυθμίσεις. Αν όμως αρχίσουν να εκφράζουν τις διαφωνίες τους με την υποβολή τροπολογιών -όπως έπραξε για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων ο κ. Έβερτ, με τροπολογία η οποία θα συζητηθή μεθαύριο- θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρη την κυβερνητική πολιτική. Και τέτοιες πολυτέλειες, σήμερα δεν υπάρχουν. Διότι ειδικώς η σημερινή Κυβέρνησις έχει την ιστορική ευθύνη να προβή σε σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες κατ' ανάγκην θα είναι επώδυνες και θα προκαλέσουν αντιδράσεις σε κάποιες θιγόμενες κατηγορίες πολιτών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "δεν τους πάει ο Μίλτος. Τους ενοχλεί... Άλλωστε για κάποιους ήταν και είναι ο μόνιμος πονοκέφαλος και ο μόνιμος αντίπαλος!. "Δεν τον γουστάρουν", δηλώνει υψηλόβαθμο στέλεχος στην Ρηγίλλης. Και συνεχίζει: Είναι ανεξάρτητος. Είναι αυτόνομος. Και το πιο βασικό: Είναι καθαρός! Άλλωστε γνωρίζουν καλά, αν ο Μίλτος δεν είχε προβλήματα υγείας, ευτυχώς τώρα τα αντιπαρήλθε, αρκετοί θα τα είχαν μαζέψει γιατί είναι απρόβλεπτος και δεν ήλθε τώρα στην "Νέα Δημοκρατία". Βέβαια κάποιοι τον αμφισβητούσαν και τον αμφισβητούν... Πρόβλημά τους και δικαίωμά τους... Αλλά ο γέρο-Καραμανλής ο οποίος δεν ήταν εύκολος στις κρίσεις και τις αποδοχές ανθρώπων, τον πίστευε και γι' αυτό πάντα τον άκουγε με προσοχή! Πράγματι ο κ. Μιλτιάδης Έβερτ σκέπτεται πρακτικά και με απλότητα... Και πάντα έχει επιτυχία- φτάνει εκεί που θέλει".

    [04] Κατώτατη εθνική σύνταξη

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "πακέτο μέτρων κατά της φτώχειας που αποσκοπούν μεταξύ άλλων στην ενίσχυση των συνταξιούχων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, είτε με υψηλότερες αυξήσεις στις συντάξεις, είτε με κοινωνικές παροχές (όπως δωρεάν χορήγηση φαρμάκων, δωρεάν μεταφορές, αύξηση επιδότησης ενοικίου κ.ά) επεξεργάζεται η κυβέρνηση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "τη λήψη ειδικών μέτρων για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, τα οποία περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- την καθιέρωση της "Εθνικής Κατώτατης Σύνταξης" προωθεί η κυβέρνηση".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "την καταβολή κατώτατης εγγυημένης σύνταξης για όσους είναι άνω των 65 ετών μελετά το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη 2005-2006 που παρουσίασε χθες ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας έχει επεξεργασθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης των συνταξιούχων που έχουν ξεπεράσει το 65ο έτος της ηλικίας κι απειλούνται από το φάσμα της φτώχειας. Σε πρώτη φάση ανακοινώνονται τέσσερις παροχές, πέραν του πλεονεκτήματος της εθνικής σύνταξης".

    [05] Ασφαλιστικό

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "σε ιδιαίτερα φορτισμένο πολιτικό κλίμα άρχισε χθες το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Κεφαλαιαγορά, που περιέχει τη ρύθμιση του ασφαλιστικού των τραπεζών. Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, που εκφράζονται κυρίως από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ κ. Μ. Έβερτ, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης προχώρησε σε μερικές τροποποιήσεις, που αφορούν τον τρόπο καταβολής από τις τράπεζες του κόστους συγχώνευσης των επικουρικών ταμείων τους με το ΙΚΑ. Τόνισε επίσης την ανάγκη να αρχίσει εθνικός διάλογος για το ασφαλιστικό πρόβλημα στο σύνολό του".

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται ότι "η κυβέρνηση, με τον πλέον επίσημο τρόπο, απέρριψε τις τροπολογίες Έβερτ, Μάνου και Δραγασάκη για την ανάληψη των ελλειμμάτων των ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων από τις τράπεζες. Κατά την έναρξη της συζήτησης -στην ολομέλεια της Βουλής- του νομοσχεδίου για την Κεφαλαιαγορά, στο οποίο έχουν ενταχθεί οι ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων και την εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται καμία από τις τροπολογίες των βουλευτών. Το ενδεχόμενο να υπάρξουν τροποποιήσεις στη σχετική ρύθμιση -με κυβερνητική τροπολογία- οι οποίες όμως δε θα αντιβαίνουν στο πνεύμα του νομοσχεδίου, δεν μπορεί να αποκλειστεί".

    Τα ΝΕΑ υπογραμμίζουν ότι "μετά τις συντάξεις των τραπεζοϋπαλλήλων, η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο όλο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, αρχίζοντας από τα Ταμεία των ΔΕΚΟ. Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης έδωσε χθες στη Βουλή το σύνθημα να αρχίσει η συζήτηση".

    Η City Press τονίζει ότι "η κυβέρνηση σκληραίνει τη θέση της κρίνοντας εντελώς αναγκαία την ψήφιση των ασφαλιστικών αλλαγών και απορρίπτει τις τροπολογίες Έβερτ, Μάνου, Δραγασάκη. Κ. Μητσοτάκης: Χωρίς αντικείμενο η τροπολογία Έβερτ για το ασφαλιστικό. Το ΙΚΑ, οι τραπεζίτες και οι τραπεζοϋπάλληλοι έχουν μείνει με την απορία για το ακριβές κόστος των ασφαλιστικών αλλαγών. Γ. Παπανδρέου: Η ΝΔ φαίνεται ότι έχει δεσμεύσεις έναντι ειδικών συμφερόντων. Π. Βουρλουμής: Ιδού ποιοι φταίνε για την κρίση στο ασφαλιστικό. Τι γράφει σε σχετικό βιβλίο του".

    Σύμφωνα με τη METRO "με επιθετική επικοινωνιακή πολιτική απαντά η κυβέρνηση στις αντιδράσεις συνδικάτων, κομμάτων, αλλά και εσωκομματικών εντάσεων, για τη ρύθμιση που έχει κατατεθεί στη Βουλή σχετικά με την επίλυση του Ασφαλιστικού των τραπεζών".

    [06] Οικογένεια Μητσοτάκη

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "σωσίβιο στον πρωθυπουργό έριξε χθες η οικογένεια Μητσοτάκη-εν όψει ανασχηματισμού, λένε πολλοί. Νωρίς το πρωί ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η τροπολογία Έβερτ "είναι χωρίς αντικείμενο". Λίγο αργότερα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, υπερασπίστηκε την πολιτική του κ. Γ. Αλογοσκούφη, ενώ η κύρια Ντόρα Μπακογιάννη (που συναντήθηκε το απόγευμα με τον Πρωθυπουργό) έχει ήδη δημοσίως στηρίξει την κυβερνητική πολιτική".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "στη "νεοφιλελεύθερη" ρότα της αλήστου μνήμης κυβερνητικής πολιτικής περιόδου 1990-1993 σέρνει η οικογένεια Μητσοτάκη τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, προκαλώντας την αντίδραση της "λαϊκής Δεξιάς" που εκφράζεται από τον Μιλτ. Έβερτ και άλλους παράγοντες της ΝΔ. Παρά το γεγονός ότι η αμέριστη στήριξη στις πολιτικές επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου από τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος συνδέεται με την έντονη φημολογία περί ανάθεσης του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εξωτερικών στην Ντ. Μπακογιάννη κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, κάποια στελέχη ανησυχούν για την αλλοίωση της πολιτικής φυσιογνωμίας της κυβερνητικής παράταξης".

    [07] ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "προσκλητήριο σάλπισμα ήταν η χτεσινή συγκέντρωση, που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος. Σάλπισμα ενότητας της εργατικής τάξης, ενότητας των εργαζόμενων με τους αγρότες, με τους αυτοαπασχολούμενους, με τους άνεργους, με τη νεολαία , με τις γυναίκες στη βάση ενός διευρυμένου, συνεκτικού πλαισίου αιτημάτων που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας".

    [08] ΑΣΕΠ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "τρεις νέους διαγωνισμούς προκήρυξε το ΑΣΕΠ με το σύστημα των μορίων, ενώ εγκρίθηκε πακέτο 1.012 θέσεων σε πέντε υπουργεία. Τρέχουν εν των μεταξύ, οι προθεσμίες για 6.617 προσλήψεις μονίμων και εποχικών".

    [09] Ανατιμήσεις καυσίμων

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "ντόμινο κερδοσκοπίας σε όλα τα ...μήκη και πλάτη της αγοράς, που ομολόγησε ουσιαστικά και ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, φέρνουν οι φρενήρεις ανατιμήσεις των καυσίμων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει ότι "με ρυθμίσεις- εξπρές ετοιμάζονται τα υπουργεία Οικονομίας- Οικονομικών και Ανάπτυξης να αποφύγουν το ενδεχόμενο επιβάρυνσης των νοικοκυριών από το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης τον επόμενο χειμώνα λόγω της ανεξέλεγκτης και απρόβλεπτης κούρσας ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου, που χθες ξεπέρασαν τα 60 δολάρια το βαρέλι".

    [10] ΙΚΑ

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "ούτε χθες, που άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το ασφαλιστικό των τραπεζών, κατέθεσε η κυβέρνηση αναλογιστική μελέτη, επιβεβαιώνοντας έτσι τους φόβους ότι με τις επίμαχες ρυθμίσεις το ΙΚΑ οδηγείται σε νέο οικονομικό αδιέξοδο. Σύμφωνα με υπολογισμούς του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, η κρατική χρηματοδότηση προς το ΙΚΑ θα πρέπει να ανέβει από 1% σε περίπου 3% του ΑΕΠ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις που δημιουργούνται με την ένταξη των νέων ταμείων στο ΙΚΑ".

    [11] Ζάχαρη

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ ισχυρίζεται ότι "πουλούσαν ως ελληνική εισαγόμενη ζάχαρη από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και κέρδιζαν τεράστια ποσά, καθώς η ελληνική ζάχαρη είναι πιο ακριβή. Από ελέγχους του υπουργείου Ανάπτυξης αποκαλύφθηκαν πολλές εταιρίες, οι οποίες παραπλανούσαν τους καταναλωτές, που πλήρωναν την εισαγόμενη ζάχαρη από την πρώην Γιουγκοσλαβία και την Αίγυπτο...χρυσάφι".

    [12] "Πάμε Στοίχημα"

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "μόνο 26 ημέρες κράτησαν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Χθες ανακοινώθηκε η είσοδος ελληνικών ομάδων (και πλήθος άλλων αθλητικών και μη γεγονότων...) στο "Πάμε Στοίχημα"! Όσο για το ασυμβίβαστο Κόκκαλη για το οποίο το '99 η ΝΔ ζητούσε εξεταστική, θα ρυθμιστεί με τον κανονισμό στοιχήματος! Μέχρι ότου (1-2-2007) ο ΟΠΑΠ αναλάβει, όπως λέει, εξ ολοκλήρου τη δουλεία παρά τον ....αρραβώνα των 2.000 τερματικών που συνήψε με τον Κόκκαλη".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ " ηχηρό χτύπημα στη μαφία του παράνομου τζόγου αποτελεί η συμφωνία ανάμεσα στον ΟΠΑΠ και στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του "Πάμε Στοίχημα" με τη συμμετοχή ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου την προσφορά νέων ανταγωνιστικών προϊόντων και την καθιέρωση κινήτρων για τους παίκτες. Στόχος της συμφωνίας είναι ο περιορισμός του παράνομου τζόγου που παίζεται μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ και έχει αγγίξει μυθικούς τζίρους που φτάνουν τα 600 δισεκατομμύρια το χρόνο".

    [13] Πανελλαδικές εξετάσεις

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "η μεγάλη αποτυχία των μαθητών της τεχνολογικής κατεύθυνσης, η σημαντική μείωση των αριστούχων, αλλά και η εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ περίπου 10.000 υποψηφίων με βαθμολόγηση κάτω από τη βάση (για τελευταία χρονιά ) είναι τα κύρια στοιχεία που συνθέτουν τη φετινή εικόνα των πανελλαδικών εξετάσεων, οι βαθμολογίες των οποίων άρχισαν να αναρτώνται από χθες στα σχολεία όλης της χώρας".

    [14] Δικαιοσύνη

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι " σε παραγραφή των πταισμάτων και των περισσότερων πλημμελημάτων προχωρούν οι Δικαστικές Αρχές. Διαγράφονται τα πρόστιμα και οι ποινές από κλήσεις και παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα που επιβλήθηκαν ή βεβαιώθηκαν μέχρι τις 16 Ιουνίου".

    [15] Ελληνοτουρκικά

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "με μια νέα "ήπιας" όπως χαρακτηρίζεται, μορφής πρόκληση έκαναν χθες την εμφάνισήτους οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Μακριά από τις καθαρά στρατιωτικές και γνωστές μέχρι τώρα προκλήσεις στον αέρα και στη θάλασσα, πρωτοτύπησαν και προσγείωσαν σε ελληνική νησίδα πυροσβεστικά ελικόπτερα προκειμένου να τοποθετήσουν τον εξοπλισμό τους και να αναλάβουν στη συνέχεια αποστολή δασοπυρόσβεσης στα τουρκικά παράλια".

    [16] Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Η TRAFFIC NEWS γράφει ότι "ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ, απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει η τουρκική κυβέρνηση τον οικουμενικό χαρακτήρα του Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο του υφιστάμενου νομικού πλαισίου της Τουρκίας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει η Σχολή".

    [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Συρρίκνωση αποταμίευσης. Μονόδρομος για τις τράπεζες οι τιτλοποιήσεις για άντληση ρευστότητας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Ανοίγει το εργασιακό μέσα στο καλοκαίρι. Στο τραπέζι ελαστικό ωράριο, υπερωρίες και χρόνος εργασίας".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Στον "αέρα" οι Συμπράξεις Δημοσίου- Ιδιωτικού Τομέα. Σοβαρή εμπλοκή των κατασκευαστικών στα ΔΛΠ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Στην τελική ευθεία χωρίς αλλαγές το ασφαλιστικό. Μέτρα από τράπεζες και Δημόσιο για τις επιχειρήσεις που πλήττονται".

    [18] Ασφαλιστικό τραπεζών

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτές, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια των τροπολογιών για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων, τις τροπολογίες που κατέθεσαν οι κκ Μιλ. Έβερτ και Στ. Μάνος, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε μέτρα για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων λόγω της πολυήμερης απεργίας της ΟΤΟΕ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 28 June 2005 - 20:16:13 UTC