Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-06-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/6/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συνδικαλιστές
  • [04] Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [05] Απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [06] Δημόσιο
  • [07] Δικαιοσύνη
  • [08] Ειρηναίος
  • [09] Ασφαλιστικό
  • [10] Προσλήψεις
  • [11] Πετρέλαιο
  • [12] Βουλή
  • [13] Ναρκωτικά
  • [14] ΟΣΕ
  • [15] Γιώργος Παπανδρέου
  • [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [17] Μεταρρυθμίσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/6/2005

    Το νέο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η συζήτηση στη Βουλή των ρυθμίσεων για το ασφαλιστικό των τραπεζών και την εθελουσία έξοδο στον ΟΤΕ, η άνοδος της τιμής του πετρελαίου και οι δηλώσεις Έβερτ για τράπεζες κι ασφαλιστικό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 6.721 προσλήψεις χωρίς εξετάσεις. Σε ΕΥΠ, πανεπιστήμια, ΕΚΑΒ, ΚΕΚ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Εκστρατεία κατά των ναρκωτικών. Ενώ τριπλασιάστηκαν οι νεαροί τοξικομανείς, η κυβέρνηση κηρύσσει συναγερμό.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Ξεσκέπασαν τον Ειρηναίο. Οι Ισραηλινοί "αγοραστές" του Ξενοδοχείου ΙΜΠΕΡΙΑΛ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σφήνα Έβερτ για ΙΚΑ. Τροπολογία-παρέμβαση για το ασφαλιστικό.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αύξηση μισθών στο Δημόσιο. Οι κατώτατοι ανεβαίνουν στα ...ρετιρέ.

    Η ΑΥΓΗ: Το πετρέλαιο καλπάζει, η κυβέρνηση αδρανεί. Στον αέρα ο Προϋπολογισμός - μείωση της ανάπτυξης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Λαμόγια δικηγόροι παίρνουν λεφτά δήθεν για να... λαδώσουν Δικαστές, ενώ τα βάζουν στην τσέπη. "Ναι" στην κάθαρση της Δικαιοσύνης, αλλά με συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Βόμβα πετρελαίου τσακίζει την οικονομία. Σε ύψη-ρεκόρ οι διεθνείς τιμές - στο ένα ευρώ η τιμή της βενζίνης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κλαδικό μισθολόγιο στους δημόσιους υπαλλήλους και ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό. Όλο το πακέτο αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση.

    ΕΘΝΟΣ: Οι έξυπνοι συνδυασμοί για το μηχανογραφικό. Πανελλαδικές: Οδηγός 24 σελίδων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μαθητές χρήστες στον ναρκών-χορό του θανάτου! Διαπιστώνεται μεγάλο πρόβλημα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών που έχει καθιερωθεί για τις 26 Ιουνίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δικτατορία στο ΠΑΣΟΚ. Αφωνία και πειθαρχία, ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου. Σταματήστε - ξέρω τι κάνω, λέγει στους βουλευτές του ο αρχηγός του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προκαλούν την κοινωνία οι συνδικαλιστές. Απεργίες: Τραβάνε το σκοινί οι "πράσινοι" εργατοπατέρες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 3 φωτιές και βόμβα Έβερτ. Απεργίες, κόντρες, επεισόδια και το πετρέλαιο εφιάλτης.

    ESPRESSO: Σέξι Αλέξης σε καυτές σκηνές. Καρέ η τολμηρή ταινία του δεν πρεμιέ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Θερμό δεκαήμερο στη Βουλή για ΟΤΕ, ασφαλιστικό τραπεζών. Προς ψήφιση οι ρυθμίσεις - Απεργίες και ένταση στα συνδικάτα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ανυποχώρητη η κυβέρνηση. "Χωρίς παρεκκλίσεις" οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μπουλντόζα για τράπεζες, Ασφαλιστικό. Έβερτ αδειάζει Αλογοσκούφη.

    Η ΝΙΚΗ: Βάζει χέρι και στο Δημόσιο. Η κυβέρνηση διευρύνει το μέτωπο των "μεταρρυθμίσεων".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Όλοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ. Μέρα Πανεργατικής Κινητοποίησης η Παρασκευή.

    TRAFFIC NEWS: "Είδα το παιδί μου να γυρίζει από το θάνατο". Έκλαψε την ώρα που πίστευαν ότι "έφυγε". Εξομολόγηση-σοκ της Νένας Χρονοπούλου.

    Η ΧΩΡΑ: Τα πάνω κάτω στο Δημόσιο. Ποιοι θίγονται, ποιοι ωφελούνται.

    City Press: Ο ΟΣΕ "καταπίνει" τα κονδύλια του ΚΠΣ.

    Μetro: Αγωνία για τις τιμές. Το ξέφρενο ράλι του "μαύρου χρυσού" προκαλεί έντονη ανησυχία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 2,5 χρόνια για μια πρόσληψη! Δαίδαλος χρονοβόρων διαδικασιών στο Δημόσιο.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Επιθεώρηση εργασίας χωρίς... επιθεωρητές.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 3 μεγάλες ανατροπές για την επανίδρυση του κράτους.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "να μην πληρώσει ο ελληνικός λαός, μέσω του ΙΚΑ, τα ασφαλιστικά ανοίγματα των ιδιωτικών τραπεζών ζήτησε χθες ο κ. Μ. Έβερτ. Και πρότεινε να γίνουν αναλογιστικές μελέτες πριν αναλάβει τα ελλείμματα το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "ισοπέδωσε χθες ο κ. Έβερτ τη ρύθμιση Αλογοσκούφη για το Ασφαλιστικό των τραπεζών. Κατήγγειλε ότι με τη ρύθμιση αυτή θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία το ΙΚΑ και ότι τις υποχρεώσεις των ιδιωτικών τραπεζών, οι οποίες θα προκύψουν από τη "μεταρρύθμιση" θα κληθεί να τις πληρώσει ο ελληνικός λαός".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "τρία μέτωπα-φωτιές αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Η απεργία ΓΣΕΕ-ΟΤΟΕ καθηλώνει πλοία και αεροπλάνα και αναστατώνει τις συγκοινωνίες. Στον βωμό της λυματολάσπης προκαλούνται συγκρούσεις με τραυματίες. Μαύρα μαντάτα για φθηνά καύσιμα τον χειμώνα. Η βενζίνη 22% πάνω σε 6 μήνες. Στο δαντικό σκηνικό ήρθε και η βόμβα Έβερτ: Κάνει λόγο για ασάφειες στην κυβερνητική τοπολογία για τις τράπεζες και αφήνει αιχμές για μεροληψία υπέρ τραπεζών".

    [03] Συνδικαλιστές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "εγκλωβισμένοι σε μια παρωχημένη νοοτροπία περί συνδικαλισμού που βρίσκεται σε απόσταση από τις εξελίξεις και κινείται μακράν κάθε έννοιας κοινωνικού συμφέροντος εμφανίζονται "εργατοπατέρες" της ΠΑΣΚΕ, επιχειρώντας να χειραγωγήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα".

    [04] Πανελλαδικές εξετάσεις

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "την ανακοίνωση των βαθμολογιών, που αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, περιμένουν οι μαθητές ώστε να δουν τα μόρια που συγκεντρώνουν και ανάλογα να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό, για τα τμήματα στα οποία επιθυμούν να εισαχθούν".

    [05] Απεργιακές κινητοποιήσεις

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "σε αγωνιστικό συναγερμό και παγκινητοποίηση καλεί το ΠΑΜΕ όλους τους εργαζόμενους, παίρνοντας την υπόθεση της πανελλαδικής απεργίας στα δικά τους χέρια και ματαιώνοντας τα εκφυλιστικά σχέδια και την υπονομευτική προσπάθεια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η κατάσταση αυτή απαιτεί μαζική γενικευμένη κινητοποίηση. Καταδίκη των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών. Σφοδρό χτύπημα στην "ανταγωνιστικότητα" και την "παραγωγικότητα" , τα εργαλεία της αντιλαϊκής πολιτικής. Μαζικό απεγκλωβισμό και απομάκρυνση των λαϊκών δυνάμεων από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η στάση θα δώσει δύναμη και προοπτική στον αγώνα".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "αποφασισμένη να προχωρήσει χωρίς παρεκκλίσεις, στις αλλαγές στο ασφαλιστικό εμφανίζεται η κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή όμως νέα σαρανταοκτάωρη απεργία προκήρυξε για σήμερα και αύριο η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις της για την επίλυση του ασφαλιστικού ζητήματος των εργαζομένων στον κλάδο. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντηση που είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, η λύση που δίνει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό των τραπεζών είναι ισορροπημένη, καθώς ενισχύει τον ανταγωνισμό, δίνει λύση στο ασφαλιστικό πρόβλημα χωρίς να θίγονται δικαιώματα των ασφαλισμένων προς της 1/1/93 και δεν επιβαρύνει τους φορολογούμενους".

    [06] Δημόσιο

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "τη βούληση του πρωθυπουργού για απαρέγκλιτη προώθηση των επώδυνων "διαρθρωτικών" παρεμβάσεων στις τράπεζες και τις επιχειρήσεις και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα εξέφρασαν μετά τη συνάντηση που είχαν μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου, οι υπουργοί Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης. Ο Γ. Αλογοσκούφης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδ. Ρουσόπουλος διεμήνυσαν πως εξαντλήθηκαν τα περιθώρια του "διαλόγου" με τους συνδικαλιστές και ξεκινήσει ήδη η φάση υλοποίησης των ευλιμένων αποφάσεων. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο Πρ. Παυλόπουλος διεύρυνε το πεδίο των "θαρραλέων τομών" στο στενό δημόσιο τομέα".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "αλλάζει ο χάρτης στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση . Αναπροσαρμογές σε μισθούς, επιδόματα και ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών. Νέα κριτήρια για προσλήψεις. Κάλπες το 2006 σε "καποδιστριακούς" δήμους".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "την κατάρτιση κλαδικών μισθολογίων για τους μεγάλους κλάδους δημόσιων υπαλλήλων - οικονομολόγοι, μηχανικοί, εκπαιδευτικοί, διοικητικοί, νομικοί, γιατροί κ.α.-καθιερώνει η κυβέρνηση σε εφαρμογή του αναθεωρημένου Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Με το νέο ενιαίο μισθολόγιο προβλέπονται, μεταξύ άλλων σύνδεση του μισθού με την απόδοση των υπαλλήλων καθώς και ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ισχυρίζεται ότι "η επανίδρυση του κράτους τίθεται σε εφαρμογή. Με αρχή τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στη δημόσια διοίκηση (νέο μισθολόγιο, επανεξέταση, όχι περικοπή των επιδομάτων και νέο σύστημα μετατάξεων) θα επέλθει εξίσωση των μισθών προς τα επάνω για να πάψει το Δημόσιο να λειτουργεί ως χώρος "ευπατριδών και "πληβείων".

    [07] Δικαιοσύνη

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "πάταγο προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη της ΑΥΡΙΑΝΗΣ για τις εγκληματικές συμμορίες που εκβιάζουν Δικαστές και Εισαγγελείς, κατευθύνοντας αρχιλαμόγια-τύπου Ξανθάκου, διαβόητου "σταρ" του ποινικού κώδικα - που αποφυλακίστηκαν και ανέλαβαν αποστολή προβοκάτσιας κατά λειτουργών της Δικαιοσύνης, ως μάρτυρες σε υποθέσεις διαφθοράς".

    [08] Ειρηναίος

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "οι Ισραηλινοί "ενοικιαστές" του ξενοδοχείου Ιμπέριαλ ξεσκέπασαν τον Ειρηναίο και τα ψέματα που έλεγε. Με ανακοίνωσή τους οι Ισραηλινοί επιχειρηματίες τονίζουν ότι έχουν ενοικιάσει το ξενοδοχείο Ιμπέριαλ για τα επόμενα 198 χρόνια προσκομίζοντας και όλα τα στοιχεία, προκειμένου να προλάβουν πιθανή αντίδραση του τοποτηρητή. Οι Συνοδικοί μητροπολίτες θέλουν να σπάσουν τη σύμβαση αλλά τα χέρια τους είναι δεμένα".

    [09] Ασφαλιστικό

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "επιμένει στην απόφασή της η κυβέρνηση να προχωρήσει, χωρίς παρεκκλίσεις, στις αλλαγές στο ασφαλιστικό, υποστηρίζοντας ότι η λύση που δίνει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό των τραπεζών είναι ισορροπημένη, καθώς ενισχύει τον ανταγωνισμό, δίνει λύση στο ασφαλιστικό πρόβλημα χωρίς να θίγονται δικαιώματα των ασφαλισμένων προς της 1/1/93 και δεν επιβαρύνει τους φορολογούμενους".

    [10] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "νέες θέσεις εργασίας που ανέρχονται στις 6.721 προκηρύχθηκαν υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και του ΟΑΕΔ. Οι νέες προκηρύξεις αφορούν θέσεις στο ΕΚΑΒ, στα πανεπιστήμια Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, δυτικής Μακεδονίας και Ιονίου, στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, στον Οργανισμό Καταπολέμησης Ναρκωτικών, στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και στο ΚΕΚ Νομ. Αυτ. Θεσσαλονίκης".

    [11] Πετρέλαιο

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "με εντυπωσιακή... αδράνεια αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον καλπασμό του πετρελαίου, που προκαλεί νέα άνοδο των τιμών, μείωση της ανάπτυξης και κάνει ανεφάρμοστο τον προϋπολογισμό. Η διεθνής τιμή του πετρελαίου μπρεντ έφτασε σχεδόν τα 60 δολάρια το βαρέλι -τιμή αυξημένη κατά 64% από τον Ιούνιο του 2004. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος με δήλωσή του ζητεί να ληφθούν μέτρα για να μην πληρώσουν πάλι το κόστος οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι και προτείνει τη μείωση του συντελεστή του ειδικού φόρου στα καύσιμα".

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "η εκτίναξη των διεθνών τιμών του πετρελαίου που έφθασε χθες στη Νέα Υόρκη στα 59,7 δολάρια ανά βαρέλι (έστω και αν αργότερα υποχώρησε στα 58,7 δολάρια) και η εξασθένηση του ευρώ αποτελούν εκρηκτικό μείγμα για την ευάλωτη στην κερδοσκοπία ελληνική οικονομία. Η τιμή της αμόλυβδης άγγιξε το ένα ευρώ το λίτρο στην περιφέρεια. Στην Αττική φθάνει και τα 96 λεπτά. Το πλήγμα είναι μεγάλο για τις συγκοινωνίες, την πετρελαιοβόρο βιομηχανία και τον προϋπολογισμό, στον βαθμό που η πετρελαϊκή κρίση επιβραδύνει τον ρυθμό ανάπτυξης".

    Η METRO τονίζει ότι "φωτιές ανάβει στην κυβέρνηση το νέο ιστορικό ρεκόρ που κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς ο "μαύρος χρυσός" φλερτάρει με τα 60 δολ / βαρέλι στις διεθνείς αγορές και οι τιμές των καυσίμων στην εγχώρια αγορά βρίσκονται μια ανάσα από τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών".

    [12] Βουλή

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "επιταχύνονται οι εξελίξεις στην οικονομία, σε όλα σχεδόν τα μέτωπα. Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής άρχισε χθες η συζήτηση των ρυθμίσεων που αφορούν το ασφαλιστικό των τραπεζών και την εθελουσία έξοδο στον ΟΤΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των ημερών ο υπουργός κ. Γ. Αλογοσκούφης θα δημοσιοποιήσει το σχέδιο νόμου για την ακίνητη περιουσία, το οποίο, ως γνωστόν, προβλέπει την επιβολή ΦΠΑ επί των νέων ακινήτων από 1ης/1/2006".

    [13] Ναρκωτικά

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "τη δημιουργία κοινού δικτύου για την πρόληψη της χρήσης ναρκωτικών ανακοίνωσαν οι υπουργοί Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου και Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Καταπολέμησης των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου)".

    Η Espresso επισημαίνει ότι "την Κυριακή είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών και εκτός από δακρύβρεκτες ανακοινώσεις ακούσαμε και κάτι σημαντικό. Σε λίγες ημέρες κατατίθεται στη διακομματική επιτροπή σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, ώστε να συμμετέχουν στην απεξάρτηση και ιδιωτικοί φορείς με πλήρη κάλυψη του κόστους από τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό ανακοίνωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος αποδεικνύει ότι δεν αντιμετωπίζει "επετειακά" το πρόβλημα των ναρκωτικών, αλλά ουσιαστικά. Σπάει λοιπόν το κρατικό μονοπώλιο της απεξάρτησης-συντήρησης με τη μεθαδόνη".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκαναν χθες οι υπουργοί Παιδείας Μ. Γιαννάκου και Υγείας Ν. Κακλαμάνης".

    [14] ΟΣΕ

    Η City Press ισχυρίζεται ότι "οι δαπάνες λειτουργίας και βασικής σιδηροδρομικής υποδομής απορροφούν σε μια δεκαετία 13 δισ. ευρώ. Το ποσό αντιστοιχεί στο κόστος όλων των μεγάλων έργων βασικής υποδομής (Μετρό, ΠΑΘΕ, Αττική Οδός, αεροδρόμιο κλπ) ενώ το συγκοινωνιακό, μεταφορικό έργο του ΟΣΕ είναι και θα παραμείνει περίπου μηδενικό. Σε περίοδο δραστικής μείωσης των κονδυλίων του Δ'ΚΠΣ η κυβέρνηση υποχρεούται να ιεραρχήσει εκ νέου τα έργα βασικής υποδομής, για να αποφύγει το απόλυτο αναπτυξιακό μπλοκάρισμα. Η λογική του πολιτικού κόστους οδηγεί την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών στη συνέχιση της αδιέξοδης πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων σε ΟΣΕ, Προαστιακό και Τραμ".

    [15] Γιώργος Παπανδρέου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "τραβάει το σχοινί ο Γ. Παπανδρέου ζητώντας αφωνία και απόλυτη πειθαρχία από τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθείται απειλώντας ακόμη και με αποπομπές από τα Όργανα του κόμματος".

    [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων. Αναγκαίες οι παρεμβάσεις για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας εκτιμά η αγορά".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φοβίζουν την αγορά οι "ουρές" του ασφαλιστικού. Τροπολογία-βόμβα κατά Γ. Αλογοσκούφη κατέθεσε χθες ο Μ. Έβερτ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Σε "θολό τοπίο" τα ίδια κεφάλαια των εισηγμένων. Δυσάρεστες εκπλήξεις επιφυλάσσουν τα ΔΛΠ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Απόφαση για λύσεις σε ασφαλιστικό και μισθούς. Έως το Σεπτέμβριο νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας σε κράτος και δήμους".

    [17] Μεταρρυθμίσεις

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Με ταχύτερους ρυθμούς προωθούνται οι κυβερνητικές κινήσεις στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών, με τους αρμόδιους υπουργούς να επισημαίνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι οι αποφάσεις για μεταρρυθμίσεις είναι επιβεβλημένες και ο διάλογος που θα προηγηθεί δεν πρέπει να δρα ανασταλτικά. Στελέχη του υπουργείου Οικονομίας δηλώνουν ότι ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής έχει δώσει ήδη το "πράσινο φως" και η επίλυση του ασφαλιστικού των τραπεζών αποτελεί απλώς την "πρώτη κίνηση".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 22 June 2005 - 21:17:39 UTC