Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-05-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/5/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
  • [04] Μεγάλα έργα
  • [05] Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης
  • [06] Συντάξεις στρατιωτικών
  • [07] Προσλήψεις
  • [08] Εργασιακές σχέσεις
  • [09] Ακρίβεια
  • [10] Επίσκεψη Καραμανλή στις ΗΠΑ
  • [11] Κινέζικα προϊόντα - Ελλάδα
  • [12] Νέα Δημοκρατία- Κυβέρνηση
  • [13] ΥΠΕΧΩΔΕ - Οικοδομές
  • [14] ΔΕΗ
  • [15] Σεισμολόγοι
  • [16] ΠΑΣΟΚ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/5/2005

    Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, η απόφαση για τις συντάξεις των απόστρατων και η πρόσληψη προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις, η παραίτηση συνεργάτη του υπουργού Εσωτερικών, το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την αποφυγή διακοπών ρεύματος το καλοκαίρι και οι εξελίξεις στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 3.000 προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών. Μέχρι 12 Ιουλίου η υποβολή των δικαιολογητικών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αυξήσεις στους απόστρατους. Δικαιώνονται 90.000 συνταξιούχοι, τέρμα οι συντάξεις δύο ταχυτήτων.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Με 13 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια θα εκτελεστούν έργα-μαμούθ σε όλη την Ελλάδα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σκάνδαλο στην αυλή του Προκόπη. Οι προσλήψεις στο Ταμιευτήριο ξεσκέπασαν τον εντιμότατο κ. Χούπη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Τα πάνω κάτω στην οικοδομή. Τι αλλάζει σε ημιυπαίθριους, υπόγεια και αυθαίρετες κατασκευές.

    Η ΑΥΓΗ: Στρατηγική συνεργασία Αθήνας-Ουάσιγκτον. Η κυβέρνηση επαίρεται για την ευθυγράμμισή της με τις επιλογές του Λευκού Οίκου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Συναγερμός για να προλάβουν μπλακ άουτ. Σε οριακή φάση το δίκτυο της ΔΕΗ παραδέχεται ο Δημ. Σιούφας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μαύρο καλοκαίρι με συνεχείς διακοπές ρεύματος. Η κυβέρνηση προαγγέλλει νέα μέτρα λιτότητος και στην ενέργεια.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αδικία τέλος στις συντάξεις των στρατιωτικών. Συνεπής στις προεκλογικές δεσμεύσεις της η κυβέρνηση.

    ΕΘΝΟΣ: Δωδεκάωρο κάνουν το οκτάωρο. Το σχέδιο του υπ. Απασχόλησης για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Παλεύει στα κύματα των "Καναλιών" το ΕΣΡ. Δεν δέχονται τις παρεμβάσεις και τα πρόστιμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πρόταση-σοκ σε βάρος των εργαζομένων από τον οικονομικό σύμβουλο του Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ημιυπαίθριοι τέλος στις νέες οικοδομές. ΥΠΕΧΩΔΕ: Εξετάζεται η νομιμοποίηση με εφάπαξ εισφορά των υφισταμένων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΑΣΕΠ ΙΧ σε γραφείο υπουργού. Δράστης συνεργάτης του Παυλόπουλου, που τον έδιωξε.

    ΕΣΤΙΑ: Ο ανταγωνισμός από τους Κινέζους. Διακυβεύονται ελληνικές θέσεις εργασίας αλλά συγκρατούνται οι τιμές.

    ESPRESSO: Η σεισμική ησυχία φέρνει αγωνία. Ποιες περιοχές συγκεντρώνουν ενέργεια από την απουσία του Εγκέλαδου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μάχη με την ακρίβεια σε όλα τα μέτωπα. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης οι τιμές βασικών ειδών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Παραμένει η ένταση στο Πατριαρχείο. Νέα επεισόδια χθες στα Ιεροσόλυμα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Παραμάγαζο γαλάζιων προσλήψεων. Στα πράσα σύμβουλος του Παυλόπουλου.

    Η ΝΙΚΗ: Φαινόμενα σήψης. Ο εξ απορρήτων του Παυλόπουλου "ρύθμιζε" προσλήψεις.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αποκαλυπτικά στοιχεία: Δικομματική τηλε-χειραγώγηση και αποκλεισμός του ΚΚΕ.

    TRAFFIC NEWS: Μοντέλο γνωστού σχεδιαστή πιάστηκε με κοκαΐνη. Σοκ στους καλλιτεχνικούς κύκλους - Στο σκαμνί το κύκλωμα με τα χάπια ecstasy.

    Η ΧΩΡΑ: Τι είπαν Ντόρα-Βαγγέλης. Η Μπακογιάννη δεν επιστρέφει στην κυβέρνηση χωρίς να ξεκαθαρίσει η ιδεολογική ταυτότητα και η πολιτική γραμμή.

    City Press: Υπουργείο Εσωτερικών: "Στημένες προσλήψεις Α.Ε."

    METRO: Προσλήψεις στις Ε.Δ. Ανοίγουν οι "πόρτες" του Στρατού για περίπου 6.000 θέσεις επαγγελματιών οπλιτών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σκάνδαλο με προσλήψεις. Εμπλέκεται συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Κενό νόμου στα δικαστήρια. Κινδύνεψε γυναίκα αλλά διαπιστώθηκε ότι στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει γιατρός.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΟΧΙ σταύρωση Ειρηναίου υποστήριξε, χθες, ο Άνθιμος στην ΕΡΤ3.

    [03] Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "ένταση δημιουργήθηκε χθες έξω από την αίθουσα του θρόνου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όταν αρχιμανδρίτες προσκείμενοι στον κ. Ειρηναίο επιχείρησαν να αλλάξουν τις κλειδαριές. Οι αρχιερείς, με επικεφαλής τον αρχιμανδρίτη Ειρηναίο, επιχείρησαν με τη συνδρομή κλειδαρά και την κάλυψη της ισραηλινής αστυνομίας να αλλάξουν τις κλειδαριές στην αίθουσα του θρόνου του Πατριαρχείου, στην οποία επιθυμεί να εισέλθει από την Τρίτη ο κ. Ειρηναίος. Η απόπειρα απέτυχε, καθώς οι αρχιμανδρίτες που πρόσκεινται στον κ. Ειρηναίο απωθήθηκαν από αγιοταφίτες μοναχούς".

    [04] Μεγάλα έργα

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "πρόγραμμα -"μαμούθ" ύψους 13 δισ. ευρώ στον τομέα των δημοσίων έργων, που θα εκτελεστούν από το ΥΠΕΧΩΔΕ στη διετία 2005-2006, ανακοίνωσε ο Γιώργος Σουφλιάς, έργα τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας. Η πρόσφατη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και η εντολή του Κώστα Καραμανλή αρχίζει να υλοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι για τα επόμενα δύο χρόνια θα ζωντανέψει η περιφέρεια και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν σε αυτά τα έργα".

    [05] Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "στο ρόλο του παρατηρητή έχει περιοριστεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέναντι στο "διαρκές έγκλημα" των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι εξακολουθούν προκλητικά να αποκλείουν, ουσιαστικά, τη δραστηριότητα του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "ξεκάθαρη απάντηση έδωσε χθες ο Πρόεδρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΡΣ) κ. Λασκαρίδης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Τους είπε επί λέξει: "Όποιος διαφωνεί με τις αποφάσεις μας μπορεί να προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας". Άλλο μέλος του Συμβουλίου επεσήμανε πως τα μικρά κόμματα δεν παρουσιάζονται στις ειδήσεις και συνεπώς δεν υπάρχει πολυφωνική παρουσία. Ενώ άλλο μέλος εξέφρασε την άποψη ότι δεν το ικανοποιούν τα πρόστιμα των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ".

    [06] Συντάξεις στρατιωτικών

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "οριστικό τέλος στις συντάξεις δύο και τριών ταχυτήτων που διαμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ για περίπου 90.000 απόστρατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δίνει η κυβέρνηση, η οποία αποδεικνύεται συνεπής σε μια ακόμη προεκλογική δέσμευσή της. Επεκτείνει την εφαρμογή των ν.2838/00 και 3016/02 περί "μισθολογικών προαγωγών" και σε όσους αποστρατεύτηκαν πριν από τις 30 Ιουνίου 2000 και 30 Ιουνίου 2002. Μέσα στο καλοκαίρι, ρυθμίζεται νομοθετικά το θέμα έπειτα από κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Άμυνας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη και αρχίζει η καταβολή της πρώτης δόσης οριστικά από την 1η Ιανουαρίου 2006".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "οι αυξήσεις αναμένονται να κυμανθούν από 50-200 ευρώ, ανάλογα με το βαθμό που αποστρατεύτηκε ο ενδιαφερόμενος. Ο αγώνας της κυβέρνησης και ιδιαίτερα των υπουργών Άμυνας και Οικονομίας για να βρεθούν τα χρήματα για τις αυξήσεις των συνταξιούχων που ήταν στη δεύτερη ταχύτητα, αποδείχθηκε δύσκολος και αποτέλεσε μεγάλο πονοκέφαλο. Τελικά όμως αποκαθίσταται η αδικία και για εκείνους που αποστρατεύτηκαν πριν από το 2000".

    [07] Προσλήψεις

    Η METRO επισημαίνει ότι "ανοίγουν οι "πόρτες" του Στρατού για περίπου 6.000 θέσεις επαγγελματιών οπλιτών. Στην πρόσληψη 5.800 επαγγελματιών οπλιτών προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται ότι "στη δημοσιότητα δόθηκε χθες η πολυαναμενόμενη προκήρυξη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την πρόσληψη στο Στρατό Ξηράς 2.699 επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) ανδρών για επιχειρησιακές-τεχνικές ειδικότητες, 71 ΕΠ.ΟΠ. ανδρών-γυναικών για ειδικότητες διοικητικής μέριμνας και υποστήριξης και 230 ΕΠ.ΟΠ. ανδρών για επιχειρησιακές-τεχνικές ειδικότητες των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς".

    [08] Εργασιακές σχέσεις

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "περισσότερη δουλειά με μικρότερες αμοιβές" είναι η γραμμή που θα διαπερνά το νομοσχέδιο αλλαγής των εργασιακών σχέσεων. Το υπουργείο Απασχόλησης σχεδιάζει να το καταθέσει στη Βουλή κατά τον νεκρό συνδικαλιστικά μήνα Ιούνιο, παρά και ενάντια στη διακηρυγμένη αντίθεση των συνδικάτων. Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις υλοποιούν με εμφανή... ευελιξία τις προτάσεις της εργοδοσίας για ευέλικτες σχέσεις εργασίας".

    [09] Ακρίβεια

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "πέντε κλάδοι προϊόντων ευρείας λαϊκής κατανάλωσης βρίσκονται στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να περιορίσει τη μεγάλη ακρίβεια, που καθημερινά βιώνουν οι πολίτες καθώς βλέπουν να εξανεμίζεται το εισόδημά τους, δείχνει να κινείται προς πολλές κατευθύνσεις. Σήμερα συγκαλείται μεγάλη σύσκεψη, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γιάννη Παπαθανασίου και αφορά τις τιμές στα γαλακτοκομικά προϊόντα".

    [10] Επίσκεψη Καραμανλή στις ΗΠΑ

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "αναχωρεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής για την Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπους. Η κυβέρνηση επαίρεται για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ -μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών Π. Μολυβιάτης μίλησε για "στρατηγική και θεαματική συνεργασία". Όμως κυβέρνηση και πρωθυπουργός σιωπούν για τα θέματα της συζήτησης, ενώ και το ΠΑΣΟΚ αποφεύγει και να ρωτήσει και να ενοχλήσει την κυβέρνηση".

    [11] Κινέζικα προϊόντα - Ελλάδα

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "η Ελλάς περιλαμβάνεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως που επλήγησαν περισσότερο από την εισβολή κινεζικών προϊόντων. Αντί λοιπόν να επαναπαυώμεθα στα μέτρα προστασίας που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ενωσις, καλό θα ήταν να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι για το πρόβλημα. Αν δεν λάβουμε εγκαίρως τα απαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα, τίποτε δεν μπορεί να μας σώση. Αντίθετα το πρόβλημα θα καταστή πολύ χειρότερο στο μέλλον".

    [12] Νέα Δημοκρατία- Κυβέρνηση

    H TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "σε αυστηρές συστάσεις τόσο προς τους υπουργούς του όσο και προς κομματικά στελέχη προέβη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε μια προσπάθεια να βάλει "φρένο" στις εκ των έσω αντιπαραθέσεις και κόντρες που "γεννήθηκαν" και είδαν μάλιστα απροκάλυπτα το φως της δημοσιότητας. Ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά προειδοποίησε τα στελέχη της κυβέρνησης, πως θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα καθώς στο πολιτικό του "βαθμολόγιο" έχει συγκεντρώσει πολλά στοιχεία".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "η συνάντηση στο Ζάππειο μπορεί να ήταν τυχαία, αλλά η συζήτηση που ακολούθησε στην "Αίγλη", είχε άφθονο παρασκήνιο. Η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να είπε στον Β. Μεϊμαράκη ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην κυβέρνηση εάν δεν ξεκαθαριστεί η ιδεολογική ταυτότητα. Παράλληλα καυτηρίασε την επικοινωνιακή πολιτική και εισηγήθηκε περαιτέρω πρωτοβουλίες από τη Ρηγίλλης. Αρκετοί πάντως έσπευσαν να μιλήσουν για προσπάθεια αναβίωσης του μητσοτακικού μπλοκ".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "εικόνα πρόωρης σήψης και ηθικής απαξίωσης, που χαρακτηρίζουν πολιτικούς σχηματισμούς που εκτίθενται χρόνια στη φθορά της πολιτικής εξουσίας, παρουσιάζει η κυβέρνηση Καραμανλή, υπό το βάρος αλλεπάλληλων σκανδάλων και κρουσμάτων προκλητικού πλουτισμού στα οποία εμφανίζονται να πρωταγωνιστούν υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη του κρατικού μηχανισμού".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "ο κ. Θανάσης Χούπης ο πλέον στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών, εξέθεσε τον κ. Παυλόπουλο και την κυβέρνηση με την ανάρμοστη συμπεριφορά του. Το ίδιο εκτεθειμένος είναι και ο κ. Παν. Τσουπίδης, πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο κ. Χούπης ως "σύμβουλος επιχειρήσεων" αξιολογούσε τις προσλήψεις έχοντας πρόσβαση στο υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "ζήτημα ηθικής τάξης από την ανάμιξη του κ. Θ. Χούπη διευθυντή του γραφείου Τύπου του Π. Παυλόπουλου. σε υπόθεση με προσλήψεις στο Ταχ. Ταμιευτήριο. Είχε αναλάβει μέσω εταιρείας του έναντι 23.000 ευρώ την κατάρτιση της προκήρυξης για την πρόσληψη 300 ατόμων. Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν γνώριζε τη δραστηριότητά του. Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την παραίτηση Παυλόπουλου. Η κυβέρνηση θεωρεί το θέμα λήξαν".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ "πρωταγωνιστής σκανδάλου με γαλάζιες προσλήψεις ήταν ο διευθυντής του Γραφείου Τύπουτου αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλου. Είχε στήσει εταιρεία αξιολόγησης στελεχών στην οποία είχαν ανατεθεί εκατοντάδες προσλήψεις στο Δημόσιο. ο κ. Αθ. Χούπης εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ενώ ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τις δραστηριότητες του στενού συνεργάτη του".

    Η CITY PRESS γράφει ότι "αποδεκτή έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος την παραίτηση του Θανάση Χούπη, διευθυντή του γραφείου Τύπουτου. Την παραίτηση υπέβαλε ο κ. Χούπης για λόγους ευθιξίας μετά την αποκάλυψη στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕ1 ότι είχε αναλάβει με αμοιβή 23.000 ευρώ σαν ανεξάρτητος σύμβουλος τον προσδιορισμό των κριτηρίων πρόσληψης 400-600 υπαλλήλων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο".

    [13] ΥΠΕΧΩΔΕ - Οικοδομές

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "τα πάνω κάτω έρχονται στην κατασκευή των νέων οικοδομών, καθώς το ΥΠΕΧΩΔΕ αλλάζει το καθεστώς κατασκευής των ημιυπάιθριων χώρων και επανεξετάζει ό,τι ισχύει σήμερα για τα υπόγεια , τις πιλοτές και τα δώματα. Οι ανατροπές αναμένονται μαζί με το "πακέτο" των άλλων πολεοδομικών ρυθμίσεων, που σύμφωνα με τον κ. Σουφλιά θα είναι έτοιμο μέσα στο καλοκαίρι".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "προς κατάργηση των ημιυπαίθριων χώρων στις νεοανεγειρόμενες οικοδομές όλης της χώρας προσανατολίζεται το ΥΠΕΧΩΔΕ με το πολεοδομικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή τον Ιούλιο, ενώ μένει ανοιχτό το θέμα νομιμοποίησης με εφάπαξ εισφορά του ενός εκατομμυρίου αυθαιρέτων ημιυπαίθριων χώρων".

    [14] ΔΕΗ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "σήμα κινδύνου για μπλακ άουτ τους καλοκαιρινούς μήνες έστειλε χθες στους καταναλωτές η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, αναγνωρίζοντας ρεαλιστικά "οριακές συνθήκες λειτουργίας του συστήματος παραγωγής - μεταφορά - διανομής". Πρόκειται για ουσιαστική επιβεβαίωση καταγγελιών της "Αυριανής" από την προολυμπιακή περίοδο ότι το δίκτυο είναι σάπιο".

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "ενώπιον του υπαρκτού κινδύνου η χώρα να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το καλοκαίρι, το υπουργείο Ανάπτυξης κατήρτισε και παρουσίασε χθες σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, με το οποίο επιβάλλεται...λιτότητα στην κατανάλωση ενέργειας τους θερινούς μήνες. Το σχέδιο προβλέπει προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος, ποινές στους μεγάλους καταναλωτές που δεν κάνουν οικονομία, καθώς και την τοποθέτηση πυκνωτών σε κλιματιστικά μηχανήματα ώστε να επιταγχάνεται η μέγιστη οικονομία ρεύματος".

    [15] Σεισμολόγοι

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "η "σεισμική ησυχία" των τελευταίων μηνών ανησυχεί τους επιστήμονες. Η ανυπαρξία "σεισμικής ενέργειας" τους φοβίζει για πιθανή επερχόμενη δόνηση στη δυτική Ελλάδα. Μάλιστα η τελευταία μελέτη των κ. Τσελέντη και Παπαδημητρίου στο θέμα αυτό έχει προκαλέσει συζητήσεις επί συζητήσεων".

    [16] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "αυξήσεις, όμως στις εισφορές των εργαζομένων, σύμφωνα με πληροφορίες του "Ελεύθερου" προτείνει οι οικονομικός σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο εξ Αμερικής ορμώμενος οικονομολόγος Ηρακλής Πολεμαρχάκης, συμπλέοντας έτσι με τις θέσεις του ΚΕΠΑΕ τις οποίες κατά τ΄άλλα καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 19 May 2005 - 14:01:49 UTC